Отговори
# 495
Здравейте мами, как сте?
Много кофти време и утре го дават вятър и студ.

Честити покубки на мамите със здраве да ги ползват.

Хоуп как си как е ТМ ?

# 496
Добра вечер и добре дошли на новите мамчета   bouquet

Днес бях на ЖК и да си взема 45 дневния (който всъщност тече от миналата събота), правих запис на тоновете в МД - всичко е наред. Само дето забравих да питам АГ до кога да пия магнезия, но ще и звънна допълнително. Каза на 10 юни да отивам да ми даде обменната карта и разни други документи.

След това минахме през Айко и поръчахме леглото и матрака 70/140. Дано да ги докарат по-бързо, че ги нямаха в тези размери и ще чакаме... Дадоха срок до 02 юли...  Shocked

И една молба имам към всички, които са доволни от АГ-тата си и/или знаят какви изследвания, консултации и т.н. се правят след 34 седмица до края... Защото днес питах моята лекарка и тя ми каза, че нищо не трябва да се прави, а аз се съмнявам в думите и...

# 497
  • София
Jasmine, до колкото знам след 36та се ходи всяка седмица за тонове и се прави гинекологичен. И аз като теб бях днес и после пак на 10.06 Simple Smile Бебка е 2,250,тоновете са добри, а аз не съм качила нищоо Simple Smile и също като вас ходихме да купуваме неща за ремонта...
Хоуп,какво стана с ТМ?

# 498
Здравейте,
моят термин е на 30 юли, очаквам момченце.
По всяка вероятност ще излиза по-рано, защото е вече над 2 кг.
Аз съм на 39 години, това ми е първа и дългоочаквана бременност.
Пожелавам здраве и успешно раждане на всички!

# 499
Добре дошли на новите майчета! Пожелавам лека и безпроблемна бременност до края!

Аз си пуфтя и продължавам с контракциите,бебката е много високо вече,едва си дишам,но иначе го бутам някак си.

# 500
Аз не мога да се включа като вас с вълнение за покупки на нови неща,ще ползвам вдичко от първото ми детенце. Но си спомням какво вълнение беше първият път. Връщате ми усещането за теъпката. Ние сме поръчали голямо легло зза баткото,за да може бебешкото да се ползва от бебето. А количката само трябва да я изпера.

# 501
И покупки имаме още да правим, и име не сме си харесали на нашата мома, и на болница не съм се спряла окончателно... Въобще почвам да се плаша от спокойствието, което ни е налегнало Simple Smile

Мами, припомнете ми моля всяка седмица ли вече ще се ходи на запис на тоновете? Има ли го по здравна каса при избрания гинеколог или ще си плащаме за услугата примерно в болницата, в която ще раждаме? А знаете ли избора на екип в кой момент се плаща в болницата? Мисля си, че би трябвало да е при изписването, но пък знам ли дали няма друга практика по болниците  newsm78

Моята бебка така ме рита сега, че просто не знам как ще заспя Simple Smile няколко пъти вече й предложих да заспива ама раците били вироглави казват  Joy иначе на мен зодията много ми допада! Дано да я докарам дотам и да не се пръкне някое близначе, че ще ми станат двама у дома!

# 502
  • sofiq
Jasmine_ магнезия се пие до 36 седмица и се спира за да може матката да се подготвя за раждането. В последните седмици АГ трябва да ти пусне едно ПКК за да видите как е хемоглобина преди раждането, а също и една МБ, ако не ти е пускала скоро, за да е чисто всичко особено, ако ще раждаш нормално. Други изследвания май няма и вече тоновете се правят от 36 нататък или по преценка на лекаря. Честито за покупките от Айко май всички се зарибиха с тази промоция.
bubeto_8686 и аз имам батко с 2 месеца по голям от твоя и му поръчах голямо легло и вече е в неговата си стая и спи сам. За покупките винаги можеш да вземеш една шапка, или боди за да се зарадваш на новите покупки, иначе и аз имам много неща от него, но сега ще имам мома и взимам и неща в момичешки цветове Simple Smile.
При мен с тази бременност положението е по- добре от миналата, защото баткото беше много високо и риташе яко в ребрата, мислех че ще ми счупи някое, а сега бебка си е на ниско и си ритка около пъпа и не ми тежи, но понякога си мисля че като седна или клекна ще излезне отдолу, защото усещам много силно напрежение. Но каквото такова Simple Smileмалко остана да ги гушнем и ще си го изтърпим. Лека момичета, че аз както не пиша днес се улях.

# 503
Milenasw добре дошла и лека бременност. Това че бебето върви голямо не е гаранция че ще се роди по рано.

В 9м. се слушат тонове веднъж седмично или веднъж на 2 седмици те се заплащат така че е въпрос на личен избор. По здравна каса ти се полага МБ хубаво е да се направи защото често завъждаме гъбички които трябва да преборим преди раждането за да не заразим бебчо. Лично аз с първата бременност не съм ходила на запис на тонове. С тази не знам да ли ще ходя защото живея малко извън София и мм ако няма възможност да ме кара не бих тръгнала сама с раздрънканите автобуси където всеки се бута и са супер нагли. Онзи ден ходих с майка ми на един бърз пазар и в автобуса никой не стана а и никой не ми направи място за да се хвана някъде. Супер безочливи са станали хората. Не че няма да издържа 10 или 15 мин права но при всяко спиране и тръгване всеки се бута и ако ме удари трябва да му счупя главата. Малко нервна съм станала последно време и малко ми трябва да подпаля.

# 504
Онзи ден ходих с майка ми на един бърз пазар и в автобуса никой не стана а и никой не ми направи място за да се хвана някъде. Супер безочливи са станали хората.
На мен пък навсякъде ми правят място. Даже ми е доста приятно, защото докато носех якета не ми личеше хич и сега тепърва вея шкембето  Crazy

# 505
Добро утро, майчета kaffeetrmker_2

Благодаря за топлото посрещане Hug Добре дошли и на новите мами- живи и здрави и накрая пухкави бебоци Heart Eyes
Аз започвам тонове от тази седмица, 34 г.с., малко е рано май, но щом доки казва ще ходя. Иначе съм завъдила някаква бактерия и ще трябва антибиотик, та малко ми е притеснено как ще се отрази на бебо / да не тръгне да излиза нещо/ Sad
Честито на всички мами за покупките- аз няма да купувам много неща, имаме всичко от баткото, който също беше юлско бебе- може би някакви биберонки и дрешки- иска ми се бебо да си има нови, не да износва Crazy В този ред на мисли виждали ли сте някъде хубави дрешки за изписване, нещо не мога да си харесам..

# 506
Добро утро

Ленинка - аз от тук си харесах дрешки за изписването - http://bg.nextdirect.com/en/newborn/girls-my-first-wardrobe/firs … -wardrobe-girls/6. скъпички са, но така или иначе май само за изписването съм купувала дрешки, всичко друго ще доизносват моите бебки от братовчедките си, така че се прежалих и дадох повечко пари.

Сега остана само бели пеленки да си мнамеря, защото ще е топло за одеалца, и се оказа проблем, бели хубави пеленки, на що-годе прилична цена Simple Smile.

Айко и от мен ще бъде посетено днес, докато още мога да се движа, защото адски тежи и е много трудно стоенето права или седнала на стол Sad.

Хубав ден, момичета Simple Smile

# 507
Честито на всички мами за новите покупки!И аз ще посетя Айкото с тези намаления,матрак искам да купувам,одеалце и разни други дреболии.
Аз си взех 45 дневния миналата седмица.Сега тъкмо влизам в 35та седмица.Като изследвания ми пускаха ПКК,урина,глюкоза.Утре съм пак на преглед и тонове и ще ми взимат МБ.Ще видим какво ще каже за по-нататък.Искат ми и дата за планово секцио.
Капарирахме тази количка:http://www.ecobebe.bg/popup_image.php?pID=522
Креватчето взехме от икеа,но не сме го сглобили.
Усмихнат и спокоен ден на всички!

# 508
Аз съм в голяма чуденка с какви дрехи трябва да се изпише бебчо от болницата. Къс ли,дълъг ли ръкав,боси ли крачета... никаква идея. Вие на какво облекло сте се спряли?

# 509
  • София
Добър ден и от мен мами!  bouquet

Аз съм на кафе!  food010 kaffeetrmker_2 Coffee

Ние усилено продължаваме с ремонта и искрено се надявам до края на седмицата да свършим. Rolling Eyes

През нощта ми беше много лошо  Embarassed, но всичко премина сравнително бързо. Simple Smile

Днес сме на третата ФМ и ще направим и записа на тонове. Heart Eyes preggo Praynig baby_neutral

Впрочем вчера ми се обадиха и ми казаха, че матрачето и креватчето са готови. След ремонта мислим да минем да ги вземем. Heart Eyes Blush

Общи условия

Активация на акаунт