Отговори
# 555
От една страна, комплектите за изписване са пълен комплект от нещо, което така или иначе ще се купува. От друга страна, те са за новородено, което означава, че в 80% от случайте си дал 40-50 лева за нещо, което няма да облечеш повече от 1 път (максимум 2 пъти), просто защото след седмица вече ще е малко. Освен ако бебчето не се роди по-мъничко. Ако си от "късметлиите" с 4кг новородено (или повече) има вероятност изобщо да не може да се облече въпросния комплект. От чисто практична гледна точка е по-добре да се купят по-големи дрешки, които ще могат да се носят повече. Това обаче си е мое мнение.

Добре, че съм с кола. Ако трябваше да се придвижвам с автобуса сигурно щях да убия някого. И преди мразех да ми се врат разни хора отгоре, а сега съвсем съм започнала да откачам.

Мария Тереса, няма смисъл да се ядосваш. Просто, като те помолят за помощ тези дето все "взимат" без да "дават", ги игнорирай. Всичко, което те натоварва по някакъв начин не заслужава място в живота ти (освен ако не е животоспасяващо за теб да е там Simple Smile ).

# 556

Ni4onka и аз мразя чорапите, даже вчера като ми предложиха в бебешкия магазин тотално отхвърлих идеята... но сиг ще взема в някой момент  Joy
Аз за себе си ги мразя, за беб със сигурност ще има чорапи.
Аз ли съм най-страхлива относно това бебето да е с късо ръкавче и крачолче  newsm78
Мария Тереса и ти ли се задушаваш, беше много страшно? Колкото до хората, който си е крив си остава такъв, не се ядосвай излишно. Мен се опитаха да ме прекарат с майчинството, но да не повярваш - закона ме защитава. Докато дъщеричката ми навърши 2 г. , което е края на октомври ще получавам майчинство и половина. А как бях подпалила..........
И аз не мога да се начудя напоследък, но оставам с впечатление, че повечето хора не обичат бременните. Особено такива като мен, бременни с трето дете, все едно е грешно. Но това е мечтата ми и скоро ще се сбъдне  Praynig

# 557
Привет и от мен!  bouquet

Първо, честито на Недид! Юнакът ми се вижда с чудесни мерки за роден около месец преди термин. Peace

hailie, аз взех нокторезачка (към нея има и ножичка със затъпен край и пиличка) на Канпол, защото ми се видяха най-хубави на вид. Rolling Eyes Нямам предвид картинките де. Grinning Финичка е, ножичката също. Държах да има и ножичка, защото вкъщи всеки има предпочитания или към едното, или към другото, та явно ще се ползват и двете при рязане на ноктите. Надявам се, че е качествено.

На мен общо взето ми правят място като ме видят с корема. Повечето хора са много мили. Разбира се, има и темерути, но като цяло не съм срещала лошо отношение. Даже понякога ми става неудобно, защото не се чувствам зле.

Мария Тереса, много малко са нещата в живота, за които наистина си струва да се ядосва човек. Когато аз правя нещо за някого, никога не очаквам нещо в замяна. Мърдо старите хора казват "Направи добро и го хвърли зад гърба си". Вярвам, че доброто се връща, макар и не винаги от този, на когото си го направил. Peace

За дрешките за бебо, кой може да каже отсега какво ще е времето в деня на изписването. Трябва да има два варианта, с къси и дълги крачоли/ръкавчета и по-тънка и по-дебела пеленка/одеалце. Така мисля. А дали ще е с нарочен "комплект за изписване" или с подбрани индивидуално дрешки, няма голямо значение. Peace За мен комплектите са ограничаващи, затова и не съм купувала такъв специален. Но имам пелена с мноооооого дантели. Mr. Green

Моята бебка става все по-силнаHeart Eyes Понякога имам усещането, че направо ще изкочи, я през пъпа, я през ребрата. Стои си надолу с главата, но се върти ту наляво, ту надясно, през няколко дни. newsm32

# 558
  • София
Здравейте и от мен с днешна дата. Станала съм много рано ,че трябваше да нося една бележка в яслата на сина ми,пак е болен и направо откачам,После минах през аптеката и най-накрая си довърших покупките за болницата( лансинох,кърпи за гърди и лигнин),после обаче като се прибрах толкова ми стана лошо, че си изкарах акъла. Взе да ми прескача сърцето и все едно не ми стига въздуха,направо като паник атака,а като нямам и апарат за кръвно и не мога да разбера какво е и с какво да се наливам,корема ми така се стегна че си казах айде отиде. Но за мое щастие след поливане със студена вода на краката един айран и лежане се пооправих,но сериозно се уплаших че съм и сама с малкия в нас ,мали,мали,на никой не го пожелавам. А иначе бебче цяла нощ пак не ме остави да спя, не знам колко е нормално вече,въпреки че ми е второ с първото не помня чак толкова да е мърдал или пък така да ме боли направо,не мога да ви опиша все едно ми пулсира на места корема,не е просто ритник или преместване,шегувам се че е като дискотека в корема ми,ама на моменти хич не ми е смешно.
Мария и аз съм много чувствителна и често си го слагам ,но хората са такива и аз не чакам вече от никой нищо.
Нокторезачка си имам една малка която ползвам и една ножичка не са специални за бебе ,но ми вършеха работа,сега не съм купувала пак специално комплект,може пък някой да ми подари  Party ,но няма да купувм иначе.
Моето течение си го имам и от преди бременността,никога обаче не съм имала проблем с ''гъбки'' или други гадинки до сега, всички МБ са ми били екстра, Praynigдано и сега е така,помня че с баткото пак имах такива притеснения за води и т,н но след тест се установи че не са, надявам се просто понеже пикочните пътища са ми направо смазани от главата на бебето да е от това ,защото усещам изтичане точно след като посетя тоалетната по малка нужда и след това седна някъде или вървя по-продължително,ще говоря с доки в понеделник,само се моля до тогава всичко да е наред,че нещо много взех да се паникьосвал ли и аз не знам защо така този път съм притеснена.
За обичането на бебчето аз съм приготвила доста тънки дрехи но са с дълъг ръкав и крачол,смятам че за новородено на 3 дни е рано за късо ръкавче това си е мое мнение и не го налагам,взела съм пелена ако пък е по-хладно както е тези дни ,ако ли не няма да го завиваме и така смятам че ще му е ок,пък и е 20 мин. до нас и ще го съблека ако трябва.

# 559
Привет и от мен;-)
Колко много сте изписалииииии;-)

Добре дошли на новите мами;-)

Честито бебче и на мама Недид  ylinfant

И аз нещо съм се ошашкала напоследък....само да ме приболи нещо или да ме схване корема и почвам да се плаша че момента е дошъл.
Май и аз съм от мамите които гледат мерят и все купуват нещо с размерче по голямо.Предпочитам да навия ръкавчетата за ден два отколкото да не мога да пухна бебчо в дрешката Wink
Исках само да попитам мамите по напреднали с покупките - вие потничета ще купувате ли за под бодитата или дрешките....или боденца с късо ръкавче на голичко ще свършат работа.Съвсем съм забравила как беше с каката ....а сега чувам все противоречиви мнения???

# 560
  • Пазарджик
Мамита качих няколко снимчици с покупки на бебка.Това са някои от нещата за болницата.Гледах да са по неутрални цветовете. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 561
  • до едно тепе
djoskata аз взех комплект от 8 бодита с къс ръкав. С дълъг имам като за 2 бебета от баткото.
Все си мисля,че колкото и да е хладно чак пък от 2 ката дрехи няма да има нужда. Поне в Пловдив си е доста задушно лятото. Бебчовците са били на 37 градуса, а навън ако е 30 едва ли ще им е чак толкова хладно, че да не минат с един кат дрехи и една тънка пеленка отгоре. Мисля че прегряването е доста по-опасно отколкото да им е леко хладничко newsm78
 На мен отдавна ми правят място в автобуса да седна. Приемам не защото не мога да стоя 5 мин, а ме е страх да не падна,ако шофьора набие рязко спирачки. Тук автобусите са с кондуктори и само като ме видят на стълбите те си ме насочват някъде да седна. Отговорни хора са явно Laughing

# 562
И аз предпочитам да вземам по-големи дрешки - едно,че може да се свият при прането, друго, че съм забелязала вече ,че едни и същи размери дрешки, но от различни магазини , са с различна големина. А вчера, например, взех 2 бодита  от Лидл, размер 2-6мес, а едното е очевидно по-голямо от другото, макар и комплект.
Потничета отделно не смятам да вземам, то не че съм виждала тук да се продават Simple Smile Мисля с боди отдолу и отгоре блузка и панталонки, примерно, защото тук  няма такова лято като в БГ.

# 563
Привет, мами! Писах, писах и текста ми се изтри   #Cussing out

Nedid, честита рожба! Бързо възстановяване  и много щастливи моменти с малкото съкровище!  bouquet Heart Eyes

За дрешки за изписването и аз мисля сама да си сглобя два варианта според времето - или рокличка или някакви сладки ританки с жилетчица, пък както дойде  Whistling готовите комплекти и според мен са хем прекалено скъпи, хем и понякога с излишни неща, но всеки решава сам за себе си, затова има всякакви варианти  Peace

Ох,аз вече нямам търпение да си видя бебка, колко е пораснала  baby_neutral последно я гледахме на 30.04 и понеже доки е извън Бг, следващата ЖК е на 05.06, което ми се струва тооооолкова далече  Rolling Eyes иначе е много активна,по цял ден ми разпъва корема във всички посоки, което ми е супер сладко  Blush и аз също доста ниско я нося, та след 15-20мин права доста ми натежава и си мисля, че ще изпадне направо #Crazy

И последно да споделя за мамите от София, ще има голям ремонт на един от ТЕЦ-овете и доста продължителни спирания но топлата вода цяло лято. Офф направо не ми се мисли  Close ето линк с графика за спиранията по квартали
http://toplo.bg/remonti-2015
дано съм била полезна!

# 564
И последно да споделя за мамите от София, ще има голям ремонт на един от ТЕЦ-овете и доста продължителни спирания но топлата вода цяло лято. Офф направо не ми се мисли  Close ето линк с графика за спиранията по квартали
http://toplo.bg/remonti-2015
дано съм била полезна!

Уф, сега чак разбирам, че ще спират топлата вода на всякъде в София, благодаря за информацията... някак ще го мислим.. ще се поливаме като цветя всички наред с бебка....

# 565
Потничетата докато носят памперс са напълно излишни. Набират се нагоре когато гушнеш бебето и кръсчето му е голо. Когато започне да се учи на гърне ще е много по лесно с потник. Няма да разкопчаваш нищо а само сваляш гащи и сяда. В даден момент и самичко ще се оправя без да вика " мамо закопчай ме"

Мен от няколко дни ми натежава и кръста много почна да ме боли. Като седна и после ставам 5 мин. и първите крачки са ми тип пази се баба меца идва. Повтарям си че малко остана и после се сещам че след това малко идват бесънните нощи и дни хаха но пък като видиш малката им муцунка с един невинен поглед и забравяш за всичко неприятно

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 16:35 от stefyyyy

# 566
  • София
Здравейте мили мами. Отдавна не съм писала покрай повишението и смяната на квартира не ми остана време. Едвам ви изчетох, за да наваксам.

Обсъждали сте много теми. Ще дам и аз един кратък отчет за каквото се сещам.
Преди това обаче да пожелая много здраве на подранилите рожби (това е най важното).

И така..
Ще раждам в Майчин дом с избор на екип. Спрях се на проф. д-р А. Николов, Вчера бяхме при него - ще ни поеме човека.

Направихме някои от големите покупки.
Легло - https://www.youtube.com/watch?v=mVUU27fm-ks + Гардероб http://videnov.bg/sites/default/files/Garderob_Sunset.jpg
Паснаха си идеално цветово, въпреки, че не са комплект.
Количка - https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=54&pid=93425

Дрехи е накупила майка ми от Англия, но още не съм сортирала и прала, за да видя дали ще ми трябва още нещо. Комплектче за изписване ще вземем някакво.

Официално съм в отпуск 45 дни преди термин от 27-ми, така че ще имам време да се заема с избора на екип и други дребни покупки.

За козметика се спрях на Sebamed.

Запис на тонове другата седмица ще правим за трети път. Ето малко инфо по въпроса. На мен ми беше полезно.

"Основната задача на теста е да измери промените в сърдечната честота на плода, които възникват в отговор на неговите движения. У здравият плод сърдечната честота се повишава с движенията и намалява при покой. Идеята е, че за поддържане на сърдечната честота на плода по време на движение, е необходимо адекватно количество кислород. Ако количествата кислород не са достатъчни, плодът реагира с нарушения в сърдечната честота.

Фазата на покоя, която може да продължи до 30 мин., не е показателна за кардиоизследването. На бъдещата майка ще й се наложи да полежи по-дълго в кабинета за КТГ или да се опита някак да "събуди" мъника (например, като преди изследването хапне малко шоколад).

Сърцебиенето на плода може да се чуе още през първите седмици на бременността по време на преглед с видеозон. Но едва в третия триместър сърдечният ритъм става показател, по който може да се проследи здравословното състояние на плода. По тази причина КТГ се прави не по-рано от 32 г.с., когато бебето вече е голямо и сърчицето му дава качествен график на монитора."

Вероятно има и друго.. ама ще стане твърде отекчително.

# 567
Здравейте мили мами,и аз да се отчета след прегледа днес и тоновете.Лекарката каза,че са добри и всичко е наред.Взе ми МБ.Бебето е 2900 гр. в 35 та седмица съм и е в идеално положение за нормално раждане,но при мен няма как.Записахме дата за планово секцио за 19.06.При записа на тоновете казват,че трябва да се раздвижим преди да влезем,за да не спи бебето.Моят юнак като съм в покой пощурява,разпъва целия корем на всички посоки.На другите мами им заспиват бебетата като легнат за тоновете и се чудят как да ги въртят да ги събудят.Изкледвания остана една ПКК и урина.Преди секциото трябва да ми напряват набор изследвания за секцио макс седмица преди това,но незнам какво включват.
Мария Тереса наистина като правим добро е добре да не очакваме нищо обратно и да не го приемаме лично /знам че е трудно и за мен е така,но трябва да сменим нагласата/.Доброто винаги се връща по един или друг начин.Ако всеки го прави света ще стане по-добър.
Хоуп бързо възстановяване на мъжа ти,всичко да отмине по-скоро.За теб пожелавам да удържиш положението с контракциите и да напреднеш с бременността,за да порасне още бебо.
Честито на всички за покупките и те са част от нещата,които ни радват в очакването на малките съкровища.
Аз съм се запалила сега по идеята за Belly art.Искам хубав спомен с нарисувано коремче.Ето малко инфо : http://www.missis.bg/news/belly-art-bremenni-emotsii-budeshte-maiki
 Идеята за фотосесия с коремчето също е един чудесен спомен.Има ли мами които са си правили?
Пожелавам прекрасен уикенд на всички изпълнен със спокойствие,усмивки и красота!

# 568
Момичета някоя от вас да е ползвала количка чиполино пуки травъл. Гледам че е намалена с 50 %, което ще рече от 500 на 250. Доста е примамваща, но ми се иска мнение за количката

# 569
Момичета някоя от вас да е ползвала количка чиполино пуки травъл. Гледам че е намалена с 50 %, което ще рече от 500 на 250. Доста е примамваща, но ми се иска мнение за количката
На вид го докарват,но си спомням,че с голямата ми дъщеричка строших буквално две колички на Чиполино,а не мога да кажа,че се отнасяме немарливо към вещите си.

Чак на 8-9.06. съм на ЖК и смятам да разпитам подробно АГ-то ми как смята,че ще протече секциото. Шубе ме е яко,ама много ми тежи и вече просто чакам момента. Дано всичко мине добре и да се възстановяваме и двете бързо. Направо не си се представям пак в кръга от рев,смяна на памперси и кърмене,сякаш не е било. Може би,защото с голямата ми дъщеричка си говорим съвсем като възрастни хора вече,а в същото време си ми една такава,като бебе и си я гушкам непрекъснато Heart Eyes

Радвам се на покупките на всички ви,както и на добрите резултати от ЖК. Hug

Общи условия

Активация на акаунт