Отговори
# 540
nedid Честито !!! Да е жив и здрав малкия бебок. Много да ви радва Hug

# 541
            Ами не..досега ме следеше друга докторка,прегледа ми го извърши този ,който би трябвало да ме изражда,каза го напипвайки с ръка вагинално...не с ехограф...но уж  е шеф на отделението.Водят го един от добрите в града, знам ли..аз нз преди колко ми е била де  Sad но притеснението си е голямо...
Отиди при тази, която те е следила до сега и да го измери с вагинален ехограф. До сега никога ли не са ти казвали? Може и да са го записали някъде по амбулаторните листове от прегледите. Просто не мога да се примиря как така за пръв път те вижда тоя доктор и веднага с генералните заключения  ooooh! Спокойно  Hug

Доколкото знам не е и особено хубаво да ни тушират в тия седмици (освен при настъпващо раждане), особено ако има предположения за скъсяване на шийката.

# 542
nedid, жив и здрав да е сина ти, много бързо да наддава и мнооооого да се радвате един на друг!  baloni

Добре дошли на новите мами!
  Hug Моля ви пратете информацията си за първа страница на ЛС на mamajuly2015, защото ви изгубих из страниците.
Моля всички бъдещи мами, които се включват в групата, освен представянето им тук, и те да пишат на ЛС на mamajuly2015. Благодаря!

# 543
  • София

Нямам думи за невъзпитаните хора по улиците и на всякъде. Аз трябва да си взема новите ЛК и Шоф книжка на 18.06 и чак не ми се мисли как ще стане в тези задушни институции Sad
   И да се оплача днес се видях с моята пр която роди на 20.05 и като видях бебчето колко е малко ( 50см) установих че дрешките които ми продава местната продавачка (62см) ще са ни ужасно големи.
Надявам се, че ще ти дадат предимство. Аз с предната бременност ходих да си взема шофьорската книжка около седмица преди термина и полицаят на входа като ме видя ме съпроводи директно до гишето  Laughing
Дрешки и аз много малко съм купила. Имам от баткото и искам да се ориентирам как се облича лятно бебе, че още ми е загадка.

# 544
nedid честито бебче   bouquet Да наддава и бързо да се прибирате вкъщи  Hug

Благодаря ви за информацията за какви изследвания ми се полагат по ЗК в 9 месец   bouquet

# 545
А за изследванията не съм писала  Laughing -
Жасмин, на мен ми пуснаха ПКК и урина на предната консултация в 8м., като отидох да си взема 45-дневния ми пусна МБ и каза, че с това приключваме. Започваме на 2 седмици прегледи - кръвно, тегло, ехограф, но няма повече изследвания да правим.
Влизам в 9-ия месец на 03,06.

# 546
Здравейте мили мами  Hug как сте?
Wow имаме си ново бебе   newsm44 newsm44 newsm51 честито бебче да е живо и здраво много да радва мама и тати
Хоупче  Hug  дано твоя мъж упее да изкара камъка а на теб още малко остана и мъките ще свършат и ще се радвате на бебчо.

Аз още нищо не съм купувала за изписването. Още го мисля защото искам каката и бебето да са в еднакъв десен. Ма ако още малко нищо не си харесам ще купя нещо.

Това че не сте изпрали и изгладили не се шашкаите. Аз с Ванеса нищо не бях пипнала докато бяхме в болницата майка всичко беше изпрала а мм беше подготвил креватчето. То беше сглобено но пък нищо не беше прано и сложено. Даже и балони бяха сложили та ми стана много мило когато се прибрах и всичко беше готово.

# 547
Добро утро и от мен  Heart Eyes  bouquet
цветка Аз за КАТ не се притеснявам там ходя към 16ч и няма никой ама в полицията за ЛК, 30 мин преди края на раб време имаше още 10 човека...
Вземам к-ти за изписване защото съм сигурна че няма да ми дадат отново нещо за 3 месечно бебе  Joy не са толкова златни колкото тези които сме обсъждали.. единия е 16лв а другия който е с много неща беше 30лв Simple Smile

# 548
Добро утро и от мен с кафенце  Heart Eyes
Недид честито бебче. Здраве и на двама ви желая и по-бързичко да сте си в къщи  Hug
Да ви се оплача. Изкарах си първата безсънна нощ, около 10-15 пъти в тоал. по всякакви нужди и накрая след 2 часа сън към 5 часа се събудих и не можех да си поема въздух. После обаче съм заспала и се събудих към 9. Сега съм като ударена. Спи ми се, но всичко ми е схванато. Извинете ме, намрънках се, стига толкова.
За изписването аз смятам да взема гащеризонче с дълги ръкави и крачоли, но съвсем тъничко и тънка пелена. Ест отдолу ще има боди-потник, чорапки, шапка, за ръкавички още се чудя. Някой ако се сеща нещо да добави. Според мен, колкото и да е топло юли бебчо ще е на 3/4 дена, а изписват сутрин аз лично няма да имам смелостта да е с къси дрешки. По принцип не обличам много дрехи нито на себе си, нито на децата, дори според комшии все сме голи и боси(ненавиждам чорапите), но новороденото бебче поне седмица надали ще разголя. И все пак всеки си знае себе си. За мен още не знам какво ще взема, но аз съм отрекла изписването още след първото дете, ще дойде само мм да си ме прибере вкъщи, а снимки на бебчо оттам нататък.
Комплект и аз няма да купя, но още и дрешки не мога да харесам.
Хубав ден, момичета

# 549
Специалните дрешки за изписването
Скрит текст:
са защото не можеш да ги вземеш по памперс и пелена Laughing . Хубаво е да има и някаква окомплектованост - цветове, визия...
Относно цените - една бебешка пелена/ одеяло са около 20-40 лв (според избора, материята и т.н.), едно боди - 3-5-7 лв., а може и 20, едно гащеризонче - 15 лв., като за мен тези по-евтинките не са хубави за изписване - семпли и безлични са ми, чорапки и т.н. - заминават си 20 лв. без да се усетите.
В един комплект има и чопарки, и лигавник, и шапчица - все неща, които така или иначе ще се купуват. А пък тези дрешки не са за еднократна употреба, все пак. Ще се ползват и после.
Като дръпнете чертата - едно семпло не комплектче за изписване отива на 40 лв.
Комплектите, които са с повече неща вътре са и по-скъпи и това е нормално.
Та дали ще се купи комплект за изписването или ще си купите гащеризонче (блузка и ританки), боди и всичко други дреболии, както и пелена - все са си пари.

Затова, моля не обиждайте така. Всеки има право на преценка и това да е правилното решение за него и неговото дете.

А и скоро ще се обсъждат доста по-финансови проблеми като първия рожден ден и има ли смисъл от него за детето. Та не е лошо са уважавате личния избор без обиди. Peace

Стефи, няма кой да ми ги свърши на мен тия неща Laughing , но аз и не се тревожа, защото имам сушилня - една пералня, една сушилня и след 3 часа всичко ще ми чисто и сухо. Кошарата ни е в мазето, само трябва да я кача, но сега не ми трябва само да я побутвам, ще я кача по-натам.

# 550
  • до едно тепе
Е аз ако реша мога да оставя прането и гладенето на майка ми да кажем. Предполагам ще дойде след като родя за 2-3 дена да ни види, но пък защо трябва да го правя. Все пак говорим за 2-3 перални и сушилни след това, а гладенето си го правя седнала-свалям си масата за гладене така, че да ми е удобно и се кефя максимално Laughing. И предния път си изпрах и изгладих всичко. Тя само беше избърсала креватчето, че това не бях успяла да свърша.
За комплектите за изписване не мисля, че някой трябва да се обижда. Все пак хората не сме еднакви на вкус и всички харесваме различни неща. Всеки преценява сам за себе си какво ще му е необходимо и какво иска да си купи и облече на бебето Peace

# 551
hailie Ако моето мнение за к-тите за изписване те е засегнало извинявам се не е било с такава цел. На мен супер много си ми харесват. И точно това за което ти пишеш, че са добре подбрани и си имат всичко, и аз  смятам за голямо удобство...
Ni4onka и аз мразя чорапите, даже вчера като ми предложиха в бебешкия магазин тотално отхвърлих идеята... но сиг ще взема в някой момент  Joy

# 552
Във връзка с комплектите за изписване, ами определено има смисъл, когато е първо дете, още никой не знае какво точно ще е нужно, един вид проба-грешка. А и е начално натрупване на дрешки. За първото ми дете ми купиха, даже два такива комплекта, естествено не можах да ползвам и двата, отделно че не харесах нито единия (но тогава и нямаше такива като сега). Сега и дума не давам да се издумва да ми се купуват дрешки, защото ми писна от нискокачествени и скъпи (там, където живеят родителите ми и свекърите ми просто няма избор на детски дрешки, в големите градове не е така разбира се). Ще използвам неща, които вече имам. За изписването реално дрехите на детето не се виждат като е завито с пелена/одеало. Но принципно аз мисля да ползам този път боди с къс ръкав или от тези дето са си направо с къси крачолчета, но реално са си бодита и чорапчета. И одеало, за да бъде завито. Ако е горещо, без одеалото. Аз дебели одеала за децата си не ползвам, предпочитам меките и лекички от полар, намирам ги за практични. Шапка не съм слагала на никое от децата ми през лятото като са били бебета. Ръкавички и да искам да сложа, те си ги махат сами почти автоматично... Миналия път нали имах пак юлско бебе (родено в края на юни) и в родилния дом я обличах само с боди с къс ръкав и чорапки (отделението е с изцяло южно изложение и е доста топло), имаше и завивка. За изписването  й беше с боди с къс ръкав, чорапки, ефирна туника без ръкави и нещо като гащи/панталонки, комплект с туниката плюс еластична лента за главата с панделка. И одеалце. То реално беше излишно, но успяхме да не я претоплим, за щастие.

# 553
  • София
Добър ден и от мен! newsm51

Аз съм още на кафеfood010 kaffeetrmker_2 Coffee защото преди малко с ММ се прибрахме с разните му неща за ремонта. Rolling Eyes

Честито бебче Недид! Да сте живи и здрави - ти , бебчо и цялото Ви семейство! smile3525

Да се отчета: вчера бях на трета ФМ и запис на тонове. Всичко е наред с мен и с бебка. Тя е 1500 гр. и върви с една седмица напред. Сменила си е положението, но отново е седалищно, което ме навява още повече на мисълта, че живот и здраве мога да си я родя нормално, както искам, но в крайна сметка, ако е за секцио ... ще се примиря. Започнах да й говоря да се обърне. А записа на тонове ни е още по - добър от предишния и сега съм много по - спокойна. Heart Eyes

Ничонка, и аз съм като теб - вече две нощи поред. Sad Embarassed

Относно пътуването в градския транспорт - кажи речи на мен почти не ми правиха място, дори на два пъти ми казаха, че не ми личи, че съм бременна. Shocked

Слънчогледче, аз когато ходих да си подам документите за новата ЛК никой не ми направи място, но пък при получаването й нямаше никой. Simple Smile

Хоуп, скорошно оздравяване на твоя мъж. newsm10

Искам да Ви попитам - според Вас заслужава ли си да се ядосвам за разните му там неща, независимо какви са те, които ми сервират хората и да се ядосвам ли затова, че въпреки, че помагаш, никой не ти отвръща със същото? Дали някой ден хората наистина ще започнат да отвръщат с добро? Simple Smile

# 554
Слънчогледка, визирам мнението на nadianiki. Мен лично не ме засегна, защото много отдавна не отдавам значение на категоричните мнения (макар понякога и аз да съм така Laughing ), но не смятам, че е редно така да се обижда, има избор за всички.

Галенце, баткото се роди края на октомври, беше студено, дъждовно и мъгливо. Много ми беше лесно Laughing . Сега хем не искам да е облечено в дебели и дълги дрешки, хем ме е страх, че нали е новородено и е свикнало на топличко... Ще преценявам в крачка, то е ясно, но хем ми е второ, хем не знам какво да го правя hahaha .

Момичета, някоя от вас да има реални наблюдения върху нокторезачките на Кампол? Ние имаме на Томи Типи и съм много доволна, но ми се струва, че на баткото й е време за смяна и ми се иска да взема с различни цветове дръжки, за да не им ги бъркам. Тези на Кампол са страхотни за целта, но ме притеснява качеството.

Мария Тереса, по принцип не е редно да се ядосваш, защото пак си е само за теб, но аз лично не мога да не се ядосвам и беснея много време след това. Ако можеш да не се ядосваш - най-добре. Теглиш на всички една и продължаваш. Ако не можеш - дай воля на чувствата, набесней се, навикай се, така ще ти мине по-бързо Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт