Отговори
# 315
  • София
Да, sladurka, разбирам и твоята гледна точка,не искам да споря-това е личен избор. И ти завиждам за плажа,благородно  Blush

Nikoleta_b,къде ще раждаш ти?

hailie благодаря ти за инфото   bouquet

# 316
ММ пък от самото начало иска да присъства. И аз лично предпочитам да е при мен, за да ме подкрепя и буквално и преносно да ми държи ръката. Не бих допуснала обаче никой друг. Гледала съм по разни предавания как някои жени (пак в западния свят) раждат с приятелка или майка си - това пък не е за мен. Но пък свят широк - хора всякакви. И добре, че сме толкова разнообразни, за да е интересно.

# 317
Тук съм  Hug с мм сглобяваме мебели. Купихме си гардероб и е огромен хаха много съм доволна и цената му е направо чудна 300 лв от Виденов, а в другите магазини за мебели същите размери са от 700 до 2000. Скрин си купихме за дрешките на бебка пак много изгодно и секция за хола. Та сглобяваме, подреждаме и нямам време да пиша. На всичко отгоре тука 2 дни нещо ми е лошо и отпаднало и май дето вдигам тежко ме преболява корема. Малко бебка ме притеснява че върви миничка. На 9 ще ходя за 45 дневния болничен за мб и ще искам пак да си я видя и дано е пораснала.

Хоупче радвам се че ти и бебчо сте добре.

Кристалин честита нова придобивка

Бебефон мисля да си купя този път че сме с двор и аз почти постоянно се с нещо се занимавам по двора и бебка няма да я чувам. Много съжалявах че с каката не си купих а през 10 мин все се качвах да видя спи ли.

Покупки преди раждането са си необходимост. Не можеш да посрешнеш бебето голо и босо. Дрешките трябва да са изпрани, креватчето отмирисало че миришат отвратително. Ние нали сега сглобяваме та цялата къща мирише на лепило и дървесина. Единствената причина поради която не бих искала да подреждам и пазарувам за бебето преди да се роди е че ако нещо се случи не дай си Боже ще гледам как с толкова любов всичко съм направила а бебчето го няма. Гледам да не го мисля обаче. Има ли да става нещо с покупки или без то ще се случи. Вярвам че всички ще си гушкаме живи и здрави бебчетата.

# 318
Дават сега по ТЛС едно предаване за раждане на великобританките. Там всичките са с татковците.
Това е прекрасно преживяване за бъдещите татковци. Жалко, че тук така ни възпитават и продължава това възпитание.
Много се радвам, че моят мъж не е такива разбирания.

# 319
ММ също смятам да присъства на раждането, той остави на мен избора, но пък и е важно какъв характер и каква психика имат татковците. Всеки си избира сам, нашият татко е супер спокоен, чак темерут Wink и ме познава добре, знае кога да ме подкрепя и кога да си мълчи. С политиката на Надежда към присъствието на татковците съвсем се зарадвах, че ще е с нас. Таткото стои до главата на майката, спестени са му гледките, а и ако няма някакви спешни медицински причини може да остане първите два часа след раждането с родилката и бебчето. По време на раждане ако се притесня или изнервя винаги мога да му кажа да изчака пред вратата и да влезе после. Simple Smile

# 320
  • Пазарджик
И ние имаме опция таткото да е в болницата,но още не сме решили окончателно.За сега  сме се настроили да не е,защото казва че няма да издържи да ме гледа как ме боли и щял да се ядоса и да "изтреби лекарите и да  запали отделението" hahaha hahaha  hahaha

# 321
Аз лично съм за присъствието на таткото, ами че как, той е еднакво важна част от създаването на това човече, сега може да има привилегията пръв да го види на бял свят! Моят мъж присъства съвсем доброволно и на двете ми раждания и съм много радостна за това (той също), защото ми беше голяма емоционална и морална подкрепа, а и персоналът определено действа с повече респект при присъствие на таткото. Поне аз това забелязах. А и когато съм неспособна да видя какво става с бебчето, той има тази възможност. Но, има татковци, на които им прилошава от кръв, болка и др. подобни. Моят мъж е биолог, от такива неща не се бои особено. Отделно, че самоинициативно седеше до краката ми и видя как излизат бебетата, преряза пъпната връв... Емоцията беше голяма. И определено има повече респект така за това как се чувствам покрай раждането, защото го е съпреживял един вид. Когато той се е раждал, баща му ходил да гледа мач. Мда. Балкански манталитет. Да се забавляваме, а жената да се мъчи там, пък после ще го полеем с аверите. Радвам се, че нещата се променят сега.

# 322
Добре дошла на новата мама.
Хоуп, Мария Тереса радвам се, че и вие и бебчетата ви сте добре!
Момичета чудя се какво са тези мъже където сте си намерили Grinning моя преди време гледаше едно коте как ражда(върху корема му)  и каза, че тази гледка не иска да я вижда повече, пък и да вземе да му стане лошо.. Какво ще правим докторите с мен ще трябва да се занимават не с него Grinning Grinning
Относно покупките ние само креватче(което ще пристигне утре)  и количка сме взели.

# 323
  • до едно тепе
Иска ми се мъжа ми да присъства. Но не бих го карала, ако усещам че не е готов за това. Предния път не се нави и сега няма да го направи. Не че ще припадне, просто мисля, че ще го преживее малко по-трудно от мен.  Laughing
За балканския манталитет какво да кажем. Бавно нещата се променят. Преди 8 години чух изказване от 50 и няколко годишна жена: "Как мъж да къпе бебе ли" Shocked После чух сина и да казва, че до 6 месечна възраст не е гушкал детето си. Тъжно е, много е тъжно ooooh! Радвам се, че моя мъж не е такъв  Laughing
Мъжа ми помага много, а нерядко и той къпеше баткото като бебе. Сега това си е основно тяхно занимание по мъжки. Това ги забавлява и сближава. Аз къпя само, ако тате го няма и малчо си го знае  Whistling

# 324
  • Пазарджик
ММ също не е от типа "балкански манталитет"винаги с абсолютно всичко ми помага и винаги зачита мнението ми по каквато и да е тема.Това ще ни  е първо бебче и аз съм сигурна,че и ще го къпе и памперс ще сменя и всичко свързано с бебка ще прави с удоволствие.Незнам дали съм споменавала ,но ние доста се постарахме и чакахме докато си е направим и сега както се казва и косъм не дава да падне от главата ми.Не искам да ви натоварвам и с негативни истории,но и на двамата ни е много трудно понеже разбах ,че съм бременна малко след като баща ми почина.
Съжалявам ако съм натоварила някой с поста си ,нопнезнам как се прави скрит текст.Силно се надявам дали с татковците в родилна или с чакащите пред родилното да се раждат здрави бебета които да носат лъч надежда на семействата си....

# 325
Добър вечер и от мен Simple Smile Полегнах си в шест часа тая вечер и сега съм бодра.  #Crazy

Включвам се в движение по темите.

Предпочитам да си накупя нещата за бебо предварително. Точно по усещането, че така бебчо е добре дошъл, а и не ща друг да избира за моето бебенце!
Макар че, в тоя ред на мисли, ми отпадна чуденето за количка, защото ММ се прибра днес с такава! Подарък ни е от приятелско семейство (и негови клиенти). И така, бебката ще се вози в Стоке! Shocked
Аз не бих дала толкова пари за количка, но като я има вече ще си я ползваме. bowuu  Сглобихме я и ще я разучавам тия дни.

Ако се забавя още малко с покупките, може да се окаже, че няма да остане какво да купувам.  Laughing

ММ иска да е с мен на раждането. И аз искам, но се притеснявам за него, да не се шашне нещо. Thinking  той, разбира се твърди, че притесненията ми са глупави и нищо нямало да му стане, ама като знам как ми звъни по пет пъти на ден да ме пита как съм... Joy В крайна сметка може да се окаже, че нямаме избор. Миналия път бях секцио, а в Токуда не пускаха на секцио татковци. Сега не знам как е.

Утре сме на бал, та ще обновя социалния си живот малко.  bowuu

Добре дошли на новите ни юлки.  bouquet

# 326
Момичета, много е важно татковците да са съпричастни с всичко, свързано с децата им. Включително и раждането.
А колкото до помощта - единствено не го е кърмил  Laughing , a понеже дечко не искаше да пие от шише нямаше как ме замести. Но през нощта аз не чувах бебето да плаче Blush Whistling . Той ставаше, преповиваше и започваше едно безкрайно молене да взема бебето и да го накърмя. Сега като предложа да спим аз и бебка в хола, а той с баткото в детската и такива погледи ми отправя Joy . Трудно заспивам, а като заспя няма събуждане Laughing .

Момичета, има ли някоя от вас, която има реален опит с упражнения за обръщане на седалищно бебе в нормално предлежание?

# 327
В болницата в която ще раждам,присъствието на таткото е включена в цената и е по желание.Но май не желаем Grinning Както Поспаланчо каза,мисля че ММ  ще го преживее по-трудно от мен.Ако му кажа че искам да е с мен-ще бъде,но като му казах,че предпочитам да чака отвън видях голямо облекчение в погледа му  Grinning А за себе си съм сигурна,че ще бъда лигла ако той присъства Embarassed Просто в негово присъствие се чувствам спокойна и обикновено го оставям да върши всичко,а като съм сама събирам сили и се оправям с всичко.Та ако е с мен да не се окаже накрая че го чакам той да напъва Joy
До преди малко се мъчих с маникюр и педикюр.Това ще ми е последният педикюр за бременността,голяма мъка.Та да ви питам,знам че не трябва да си с лак като раждаш,но и за ръцете и краката ли важи  newsm78

# 328
Ами за лака, като тръгнеш към болницата го махаш и така, освен ако не е прозрачен. Важно е за лекарите да следят дали сме добре, мисля, че това е особено важно при секцио. И да, за ръцете и краката е важно да са без лак или поне да е прозрачен, за да се вижда дали има посиняване или не.

# 329
Наде, за покупките е както си прецениш. Аз например искам с таткото да си изберем нещата сами. Не, че на бабите няма да им е кеф да купуват нещо за внучето си, но аз не мога да си представя да преотстъпя всичко на тях. Освен това, всичко трябва да се изпере и изглади (включително количката). А ако кошарата е дървена трябва да постои сглобена поне 15 дни, за да се изветрят малко лаковете. От къде сили и време да обикаляме магазини, да перем, сушим, гладим и т.н. след като се приберем с плачещо бебче вкъщи? Разбира се, всичко е въпрос на усещане, но аз не бих оставила пазаруването за после.
Ние още отлагаме голямото пазаруване, защото не сме си довършили освежителния ремонт. Но съм казала на таткото, че живи-умрели до края на юни трябва да сме се сдобили с всичко, за да ми останат само прането и гладенето. Simple Smile

Аз май се насочих към окръжна болница... Чувам много лоши отзиви за АГ от напълно независими един от друг източници Crazy И мисля да съм без избор на екип. Ако предварително ми кажат, че трябва секцио ще се замисля, но за момента съм за нормално.
А ММ каза, че не иска да е с мен по-време на раждането Grinning Честно казано и аз не го искам - като си представя каква картинка ще бъда е по-добре да не е около мен. Иначе съм решила твърдо, че после ще го впрегна да помага. Той не протестира на идеята, така че няма да е трудно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт