Отговори
# 300
  • София
Благодаря Ви момичета!  bouquet

Жасмин в МЦ Майчин дом е без записване - отиваш на първия етаж директно на регистратурата заплащаш 20 лв и минаваш и след това ако искаш си доплащаш още 10 лв за консултация при гинеколог относно разчитането на тоновете. А на втория етаж, където е самата болница процедурата става единствено ако имаш уговорка с някой доктор или ако имаш допълнително осигуряване към някой здравноосигурителен фонд. Simple Smile

Добре дошла Наденце!  

# 301
Наденце, как не е добре предварително да купуваш, това са остарели суеверия, то не е човешко всичко впоследствие да си стовариш. Тук от месеци обсъждаме кой какво е купил вече. Аз например съм на 70% готова, а за другото си имам списък с вече избрани неща Hug
Аз също ще раждам в Надежда, там ми беше и инвитрото, там ми е ЖК, като у дома съм, хехе. По принцип са много подкрепящи по отношение на кърменето и честият контакт мама -бебе. Даже магистър-фармацевтката им е консултант по кърменето към НАПК. Можеш да се уговориш предварително с някоя консултантка от Ла Лече Лига или НАПК (Национална асоциация "Подкрепа за кърмене ") - хем ще имаш предварително полезни съвети, хем можеш да ѝ звъннеш след секциото с конкретни въпроси, които са ти изникнали в момента.  Успех, мила!

# 302
  • до едно тепе
Наденце добре дошла   bouquet Креватчето е хубаво по-рано да се купи и поне да се извади от кашона. Дървените кошари миришат на лепила и им трябва време да се измиришат. А ако е преносима кошара бих я изпрала преди да сложа бебето вътре Peace
Аз нали имам доста неща от баткото, нагласила съм ги да ги изпера. Само чакам да дойдат и дрешките, които поръчах от Англия и пускам пералнята и сушилнята.
Баткото от неделя вече спи в детската на голямо легло и кошарата е празна Laughing Остава да изпера калъфа на матрака и така. Laughing
Имаме да свършим много важна работа преди да се роди бебка и искрено се надявам да успеем. В сряда щяхме да махаме на баткото третата сливица, ноо болницата си изчерпали лимитите и ни отложиха за 8-ми юни  ooooh!

# 303
Наденце, то по тая логика, че нищо не трябва да се купува, на запад няма да има нито едно здраво родено бебе. Нали знаеш за т.нар. baby shower при тях  Peace Ей това ни е любимото оборване с ММ на баба и всеки, които тръгне да казва нещо такова  Peace Иначе няма смисъл наистина да се избързва, но пре спокойно в 8мия месец може да се накупят поне основните неща. А и някои момичета с нови легълца споделят, че миришат и трябва поне няколко седмици да се измирисват сглобени. Пък и ако нямаш никой наоколо да ти изпере дрешките ТМ ли ще го направи това? Всеки си преценява за себе си, ако ти наистина вярваш в това - спазвай го, но ако само ти е натрапено от вън (роднини) - помисли си добре.

Нали обещах да ви разкажа за отворените врати на Надежда. Ами с 3 думи - много ми хареса. Не научих нещо повече от това, което пише на страницата им. Но видях на място залите за раждане - много просторни, което за мен е голяяяяяям плюс, както и видях една от единичните стаи за след раждането - не е голяма, но е уютна. В основни линни разликите с останалите болници - за тези, които не знаят - няма предродила и родилна - всичко се случва на едно в 2 отделни зали. Има и още една зала, която е още малко по-голяма от другите, оборудвана с шведска стена, разни каиши и т.н., на която й казват "зала за активно раждане". Може един човек да присъства на раждането, а ако раждаш с дула може и тя и съпругът примерно. Тогава и раждането, ако желанието е да е напълно естествено и активно, се провежда в тази зала. Е разбира се, ако другите 2 зали са заети - се заема и тя. Леглата в тия зали са толкова модерни, че само на челна стойка не могат да застанат  Crazy Ако всичко е наред с раждането могат и на 4 крака да те оставят да родиш. Бебетата след нормално раждане се отделят за майката за много мъничко, заради някакви прегледи, но като цяло след раждането си оставаш в същата зала още 2 часа и бебето си е с теб. В залата има много удобно изглеждащ стол и маса за придружителя, както и от онези големите топки. Както и самостоятелен санитарен възел. Тия повечето неща си ги пише и на сайта им. Новото, което научих, е, че при стаите има с 1 или 2 легла, като няма разлика в заплащането, а само в предпочитанията на майката и това, какво има свободно в момента. Другото е, че съм ви заблудила, казаха цена и за секцио и за нормално - 1950. Онези 2100, които бях споменала, явно ми е грешна информацията или съм се заблудила нещо. Ако някой иска да повече информация - да погледне сайта, там си е много подробно написано, аз също надявам се да мога да помогна. Аааааа и още една добавка - ако сте за нормално раждане няма нужда да се следите или да ходите на прегледи при докторите там предварително, така или иначе няма "избор на екип". Ако сте за планово цезарово - акушерката помоли да се отиде 2-3 седмици преди термин на една консултация при завеждащия отделението. Мисля, че каза др. Ослеков.

Много съм щастлива и доволна, познах си, че там искам да раждам. Сега се надявам фъстъкът да не тръгне по-рано и да трябва да предприемам план Б - Токуда или МД.

# 304
Мария Тереса, аз нещо не схванах ... Запис на тонове + мнение на лекар относно тоновете струва 30 лв.? Или бъркам?
Поспаланчо, стискам палци да мине възможно най-безболезнено махането на третата сливица на баткото  fingerscrossed
Наде, въпрос на усещане е въпроса с покупките. Ако смяташ, че не е редно просто не го прави. Аз лично предпичитам покупките да се направят преди раждането на бебо - първо, много ми е кеф, когато му купуваме нещо, изключително много ме зарежда. Второ, предпочитам и аз да се включа в избирането на покупките. Защото, когато си в болница ще трябва да го свърши мъжа ти и евентуално още някой. И трето, но не по степен на важност - с предварителното купуване се спестяват много пари. При свободно време можеш да разцъкваш из сайтовете за намаления. Често пъти аз публикувам в групата намаления, които ми се сторят атрактивни. В тази връзка ...
В настоящата акция на Хиполенд има намаление на доста от продуктите на Авент.

Ние, например, сме направили основните покупки и то с отстъпки - легло (10%), матрак (ваучер), скрин за бебето, количка (20%), помпа за кърма (20%). Останалото мисля да купим в началото на юни и сме готови.

Кристалин, пожелавам ти да си дочакаш 9-ти месец и да си родиш в "Надежда"!  Flowers Four Leaf Clover

# 305
Еха, Кристалин, радвам се, че ти е харесало и си решила, че и ти избираш Надежда. Аз, въпреки че съм като у дома там, реших да посетя също едни Отворени врати в понеделник, да се настроя вече, че наближава.  Praynig Много се надявам на естествено раждане, но каквото каже доки, имам ѝ пълно доверие и знам, че няма да ми препоръча секцио ако не е наистина нужно.
За бебефоните: чудех се дали да не огледам в OLX, все пак няма да ги носи бебо, ако са работещи и с добри функции - за какво са ми нови!?

# 306
  • до едно тепе
Кристалин така както си го описала ми се прищя да идвам в Надежда да раждам. За съжаление ми идва мноого далече. Като знам как родих предния път има опасност бебето да се роди някъде м/у София и Пловдив в компанията на 100кг космат акушер, който ще си глътне граматиката направо  Joy Joy Joy Joy
Имаше и още нещо относно предварителното купуване. На курса за бременни, на който ходех предната бременност ни казваха, че така купувайки всичко сякаш приветстваме бебето с добре дошло и му показваме колко много е желано  Heart Eyes

# 307
Имаше и още нещо относно предварителното купуване. На курса за бременни, на който ходех предната бременност ни казваха, че така купувайки всичко сякаш приветстваме бебето с добре дошло и му показваме колко много е желано  Heart Eyes
И аз така го усещам  newsm10

Оххх, момичета ... Само да родя в 9 месец здраво бебенце обещавам, че ще забравя всичко на следващия ден! Малко остана, ще стискаме кълки.

# 308
Бела, ние много искаме таткото да присъства, но по финансови причини и този път няма да му се случи.. Иначе, само в Шейново можеш да родиш с таткото без избор на екип, струва 300 лв. В другите болници (без Втора градска) е с избор на екип и допълнително доплащане.

Наде
, предната бременност започнах да пазарувам в 7-ия месец и исках до началото на 9-ия да сме приключили. Сега си купих количката още в началото на 6-ия, имам си креватче от баткото, желанието ми за пазаруване дойде в началото на 8-ия месец, имаме още малко за купуване, но вече и да се роди бебка ми е спокойно.

Дени,
на нас и бебефона, и количката, и кенгуруто са ни от продавалника, чадърчето за количката също от там ще си взема.

Хоупче, малко остава Hug Hug

Бебка ми е доста активна тази вечер, но и много нежна, голяма радост Heart Eyes Heart Eyes .

# 309
Добър вечер,мили момичета!  Hug

Добре дошли на новите мами  Simple Smile

Честито на всички за новите придобивки, и аз да се похваля днес си обзаведохме банята с всичко необходимо и другата седмица започваме ремонт  Praynig

Надявам се на всички болежките да изчезнат и да изкараме последните седмици по-спокойно и безболезнено. Снощи бебка беше ме натиснала някъде,не можех да си взема въздух,имах остра болка.Станах,поразходих се из вкъщи и тя се размести,та оцелях. Само дето беше 4 сутринта....  Blush

Да ви попитам - има ли някоя мама,която иска мъжа й да присъства на раждането? ММ иска и се чудим поради тази причина накъде да се насочим,а няма време вече  newsm78
[/
Моя мъж иска да присъства на раждането вече даже се е разбрал с доктора каква роля ще играе.  Laughing

# 310
  • София
Мария Тереса, аз нещо не схванах ... Запис на тонове + мнение на лекар относно тоновете струва 30 лв.? Или бъркам?

Не, Хоуп, не бъркаш - правилно си разбрала! newsm10

# 311
Минавам да ви видя чак сега,че бяхме на плажче до Гърция Sunglasses Добре ми подейства,особено след снощи,че не мигнах изобщо,ц Sunglassesялата вечер. Много ми беше задушно,а и бебата нещо ме беще затиснала,едва си вземах въздух,с пулс над 100. Чак сега ми светна.

Хоупче,Мария-Тереса-радвам се,че бебоците са добре,дано и вие сте добре,верно не остана,че вие сте и с по-ранен термин,аз чак края на юли.

Наде,добре дошла! някъде към 7-мия месец е добре да се понапазарува за бебето,че след това наистина идва много спечено. С всичко купено накрая пак ще има нещо останало. а то,каквото има да става,ще става.

Или,как се нещата при теб?

# 312
Кристалин така както си го описала ми се прищя да идвам в Надежда да раждам. За съжаление ми идва мноого далече. Като знам как родих предния път има опасност бебето да се роди някъде м/у София и Пловдив в компанията на 100кг космат акушер, който ще си глътне граматиката направо  Joy Joy Joy Joy
Наистина много ми хареса  Heart Eyes Ама в твоя случай, наистина по-добре да докарваш сърдечен удар на акушера. Все пак ще ти трябва още дълги години  Joy
Точно според разбиранията на западняците  Peace Не искам да казвам, че всичко чужбинско е хубаво, но понякога народните ни поверия само ни натоварват ежедневието.

Аз количка имам от 19тата седмица, защото я хванах на страхотна оферта  Blush

# 313
По мое мнение бащите нямат място при родилката. Само ще притесняват екипа,майката и себе си. От това нито ще ни заобичат повече,нито ще са съпричастни на мъките ни,а и ще ни възприемат доста дълго време само като майки. Пък ние няма да сме само такива,нали? Подчертавам,че аз мисля така,не искам никой да ме оборва и да влизам в излишни полемики Peace

# 314
По мое мнение бащите нямат място при родилката. Само ще притесняват екипа,майката и себе си. От това нито ще ни заобичат повече,нито ще са съпричастни на мъките ни,а и ще ни възприемат доста дълго време само като майки. Пък ние няма да сме само такива,нали? Подчертавам,че аз мисля така,не искам никой да ме оборва и да влизам в излишни полемики Peace

Аз също мисля като теб.... за щастие не се наложи въобще да го обсъждаме защото мъжа не иска и да чуе за подобна гледка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт