Отговори
# 330
  • София
Добро утро и от мен,сядам с кафенцето,въпреки ранния час, като си ставал цяла седмица в 7ч сега нямах избор дето се вика  Joy
Добре дошла на новата мама ,леко до края и здраво бебче през юли Simple Smile
Хоуп,Мария радвам се че сте добре,както и че с бебоците всичко е наред,малко остана,но си е най-тежкото за съжаление,ще мине и вярвам че всички ще си гушнем здрави бебчета накрая Simple Smile. Колкото до покупките ,аз също съм за пазаруването,подреждането и приветстването на бебето,не смятам че има връзка с това дали ще се роди живо и здраво бебе,точно обратното помага ми на психиката да се отпусне и почувства готова за предстоящото.
За присъствие на таткото не съм мислила честно казано,той моя мъж няма да го преживее според мен,както някоя от вас беше писала ще изтреби всички ,ако ме види как се мъча Laughing,искам обаче да е  съпричастен и да седи там този път,предния път като родих нямаше никой да види бебето или мен,мъжа ми отиде на работа и после чак на другия ден се видяхме Sad,сега се надявам на друго ,ма да видим. Другото е финансовата страна на нещата,за съжаление няма да можем да си го позволим,но пък мъжо доста помагаше в началото с малкия, само дето не го кърмеше да хихих
Честити покупки на всички  bouquet. На мен снощи ми донесоха 2 торби с дрешки и сега мисля да ги разгледам  да видя какво ще ползваме,има още малко неща да се купят ,но така по лека лека ми е по-хубаво Simple Smile

# 331
ДОбро утро Simple Smile

Интересни теми сте подхванали. Предният път бях секцио, сега пак. Незнам има ли смисъл таткото да е в опрационната. Преди чакаше отпред и в момента в който измиха бебето му го занесоха да го види, докато мен ме шиеха все още. После бях във ВИП стая и той дойд и първи той гушна бебето. До към 6 месечна възраст само той го е къпал, защото мен ме беше страх Simple Smile Simple Smile. Макар че родих огромно 4кг. бебе. Сега както се очаква да са по 2 кила, незнам направо как ще ги къпя Simple Smile. Да е жив и здрав таткото, да помага, че без него съм за никъде, а това, че няма да е операционната определено не го прави по-малко свързан или отговорен за детето и мен.

За покупките - големите неща вече ги имаме, дреболите ще взема след третата фетална морфология другия месец. И мен много ме е страх да не се обърка нещо на финала, но то ако се обърка, няма да е заради купените неща, ама гледам да не мисля за това. И определено сега е много по-изгодно да се пазарува, защото следим промоции и имаме време да проучим кое е хубаво и кое не.

и аз като Ирина - всичко ме боли, бебетата явно са ниско, от снощи едвам ходя, бетер пате ми е походката и боли. Дано изтраят още няколко седмици, сега съм 28ма и броя дните да вляза в седмица с 3-ка отпред.

Прохладен ден на всички, аз ще се отдам на лежане и посочване с пръст какво има да се готви и чисти днес   bouquet

# 332
Да, sladurka, разбирам и твоята гледна точка,не искам да споря-това е личен избор. И ти завиждам за плажа,благородно  Blush

Nikoleta_b,къде ще раждаш ти?

hailie благодаря ти за инфото   bouquet

БellaБellissima ще раждам в Пловдив в клиника Джи Мед. Не се иска допълнително заплащане за присъствие на бащата. А относно присъствието това е избор на бащата , като се замисля много ще е странно , но искал да е там. Добре няма да го оборвам негова воля. хихихи  Laughing

# 333
  • Варна, кв. Аспарухово
Добро утро  newsm08
Радвам се за положителните прегледи от вчера и дано да няма повече до края (малко е съмнително, че все нещо ни боли и се притесняваме, ама).
За таткото в залата - честно казано нямам мнение. Нашият татко няма да бъде - едно че не е изявил желание, друго че малко повече се притеснява и не му е ясно какво трябва да става, а да и трето може да реши да се саморазправя с лекарите  smile3502 По едно време се чудех дали все пак да не го накарам и вместо с избор на екип да е раждане с ММ, който ако се наложи да даде някой лев, на който трябва (това е супер глупаво, ама хормони какво ли не измислям). Иначе и да искам и да не искам ММ ще пази болницата от вън, въпреки че нямам против да отиде да се забавлява през това време и като тръгна да напъвам да си мисля как мъжете си казват по едно наздраве. Е после естествено като мога той ще гледа бебо, а аз ще съм на купон.  newsm47
Суеверията за покупки и за казване за бременността и аз малко им се поддавам, защото си имат смисъл. Не че вярвам, че ако бях казала преди 3тия месец на някой само заради това ще загубя бебо, ама пък защо трябва да знаят преди да е съвсем ясно, че всичко е горе-долу добре. За покупките също като се успокоих, че явно ще се ражда, тогава чак пренебрегнах суеверието (едно време по не се е знаело). Пък и съм на мнение, че няма кой да ни остави бебета без дрешки и аксесоари, едвам одържам приятелите още да не ми подаряват неща за бебо а за мен (майка егоистка Wink).
Леле стига толкова, че стана роман.

# 334
По мое мнение бащите нямат място при родилката. Само ще притесняват екипа,майката и себе си. От това нито ще ни заобичат повече,нито ще са съпричастни на мъките ни,а и ще ни възприемат доста дълго време само като майки. Пък ние няма да сме само такива,нали? Подчертавам,че аз мисля така,не искам никой да ме оборва и да влизам в излишни полемики Peace

И аз съм на това мнение. Не искам мъжа ми да е при мен точно в този момент, достатъчно ми е, че ще е наблизо и ще е при нас, когато ни е наистина необходим. За раждането, държа около мен да е екип професионалисти, но всеки го прави както го чувства.

# 335
На суеверия аз лично не вярвам или поне не на всичко, което ми се казва  Whistling, така че предпочитам да си купя всичко предварително. Даже си мисля, че закъснявам вече и започвам да се паникьосвам  Rolling Eyes... още не сме взели легло, списъка ми за болницата дори не съм започнала да оправям. Но пък имаме количка с лятна седалка и зимен кош, ваничка, термос, шишета, дрешки, стерилизатор, уред за затопляне, помпата за изцеждане иииии може би още нещо, за което не се сещам в момента.

Взех решение най-накрая за раждането - в Майчин дом, без избор на екип и без ММ, ако има възможност за настаняване в двойна стая на 12 ет. и упойка ако ми се прииска  Whistling.

Мария Тереса Благодаря за информацията за запис на тоновете   bouquet  от тази седмица смятам да започна следенето.

# 336
И така, бебката ще се вози в Стоке! Shocked
Ох, не, ще падна  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha (А в асансьора ще го поберете ли Стокето?  Thinking )

И мен от няколко дни ме боли срамната кост  Sad И болката и схващането тръгва към сухожилието на левия крак. И изглеждам точно така като ходя   4470

# 337
Здравейте коремчета 😘
Татковци да присъстват повреме на раждане всеки сам си преценява. Някой татковци не искат други пък искат но пък майката не иска. Аз вече съм казвала че много ми се искаше таткото да е с мен , но като му видях физиономията и му казах да се прибира. Но пък ми званеше през 30мин да ме пита как съм. Последния път когато се чухме само му казах много ме боли и му затворих за да не ме слуша как викам и той дотърча в болницата а аз тъкмо бях родила и му показаха спящото ни бебе. Не му дадоха да ме види защото бях още в родилно а там имаше др майки готови да родят та се видяхме на другия ден с него. Много ми е помагал за малката и двамата много се обичат. Косъм не дава да й падне от главата и нормално все пак му бяха казали че няма да може да има деца и когато разбрах че съм бременна беше голяма радост. Ма ей на всичко си е божа работа , сега и второ бебче ще си имаме

# 338
Здравейте на всички! Имам въпрос към мамите, който ще раждат за втори път нормално.Когато сте раждали нормално доктора натискал ли ви е по корема за да излезе малкото бебе?По този начин се помагало?И болезнено ли е? newsm78 Хубав и спокоен ден на всички Hug и успех на всички мамчета, и добре дошли на новите мами и на новите бебчета който са се родили рано, да са живи и здрави Simple Smile  Hug Hug Hug

# 339
На майка ми са и натискали корема, за да изляза аз Simple Smile Разказвала ми е още преди време, че акушерката едва ли не е лягала върху нея. Ама съм я мъчила 12 часа, тя е отказала да ползват форцепс и накрая вече са се били видели в чудо как да ме извадят. Иначе имам много познати, които не са ги натискали, а имам и няколко, при които се е наложило (дълго раждане и неефективни напъни). Не е болезнено самото натискане, но предразполага към разкъсвания.

# 340
Здравейте и от мен!
nadenzeto Добре дошла!
За покупките май е когато усетиш този порив. В началото и мен ме беше страх, а и  от суеверие се пазех да не купя нещо, после като се отприщих пазарувах със свито сърце.. останаха дреболии и така ми е по спокойно. И аз мисля че бебчето така се чувства желано и готово да бъде посрещнато.
 При нас таткото няма да присъства никой не иска Grinning и по добре..
   Мамите с проблемите дано да са ви последните преживявания за тази бременност Simple Smile
Аз освен че се подувам от жегата днес сутринта си измерих много странно кръвно 116 пулс и кръвно 118/90  #Crazy Нали горната граница беше по притеснителна??  newsm78

За натискането по корема ни показваха на едно от у-щата как се прави в горната част на матката и казаха че ако акушерката е по дребна е нормално да ни се струва че подскача в/у нас Simple Smile

# 341
Майка ми са я натискали за да изляза аз въпреки че е раждала 3 пъти. Аз когато раждах едно мамче в моята стая и бяха скачали отгоре и каза че много я болят ребрата. Чувала съм и за случаи дето има и счупени ребра. Мен не са ми скачали нито натискали. Натискаха ме след раждането за да излезе плацентата и направо умрях от болка. Даже бутнах ръката на акошерката.

# 342
О,не разбирайте,че съм ЗА балканския ни манталитет-таткото да гледа мач,а аз да се мъча Naughty
Имах впредвид да не е вътре в залата,било нормално или секцио. Моят иначе също не се плаши от такива гледки(все пак работи в болницата и това му ежедневие),по-скоро и той не иска да притеснява колегите. Но като излизам от упойка живот и здраве ще искам да си е до мен.

Имам доста НЕболезнени контракции от вчера,Бракстън-Хикс ли да са?

Или,честита ви количка! Малко не ги разбирам и харесвам Стоке-то,но гледам много ги вземат. Със здраве да си я ползвате!

# 343
Здравейте и добре дошли на новите мами   bouquet Не съм ви казвала досега, но аз вече съм юлска мама и този юли синът ми ще стане на 12 г. Очаквам си и бъдещото юлче да е около рд на баткото. Та исках да ви кажа, че в далечната 2003 г. се "наложи" да ми натискат корема, имах много разкъсвания, кръвоизливи в очите ми и на бебчо също. През 2013 г. родих дъщеря си, в същата болница, но отношението беше съвсем различно. Докторите са се посменили с по–млади, акушерките също. Родих лесно и сравнително бързо.
Аз категорично отхвърлям идеята мм да ме гледа като раждам. Предпочитам да има друга представа за тялото ми. Иначе и аз съм от щастливките с помагащ татко, който сменя памперси, къпе и се грижи за децата.
За пазаруването предварително, момичета на мен тази бременност нищо не ми се купува. Очаквам бебчо, много е желан, направен с любов, а сега ме е обзела една апатия и мързел. Дали ще се взема в ръце  #Crazy Имам чувство, че страдам от предродилна депресия.
В понеделник съм на среща с бебчо, ще ми издадат и 45 дн. болничен. Може пък като го видя да започна и аз с подготовката  Laughing

# 344
Хм, интересно е това с татковците, аз не живея в бг и тук татковците стандартно си присъстват на раждането, даже на наши познати, които бяха споменали на консултация, че таткото не иска да присъства, им бяха предложили консултация с психолог Simple Smile))) в крайна сметка аз не бих насилила мъжа си да присъства, ако не иска, разбира се Simple Smile първият път беше с мен - и добре че беше защото аз бях тръгнала без упойка, но се наложи да ми пуснат окситоцин, помня че адски много ме болеше, бях цялата свита и по негови думи сиво-зелена на цвят - дори не можех да им отговоря дали искам упойка - тогава той взе решението вместо мен и всичко след това мина и завърши бързо и благополучно. Все още не знам с какво усещане е останал от раждането, макар и да сме говорили (не съм настоявала за подробна изповед:) ). Иначе често ми се налага да ходя на преглед в кабинет, който е до изхода на родилния блок - неописуема е емоцията на бащите, които виждам постоянно да излизат от там с бебето си...и все пак - всеки решава и знае най-добре за себе си...Simple Smile забравих да кажа, че тук нищо допълнително не се плаща за присъствието на бащата, така че това не е фактор

Общи условия

Активация на акаунт