Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Горещо лято бърза и напира, бременните от ИБ тука се събират-тема 26

 • 41 100
 • 602
 •   1
Отговори
# 45
 • В къщурката на хълма на феите
 • Мнения: 10 769
На мен пък ми беше хубаво да дойдат .. за мен това не е излизане от болница, а посрещане .. примерно в моето семейство има традиция да се предават едни златни пендари, които прапрабаба е носила със себе си, когато са бягали от турската армия по време на освобождението и съответно по никакъв начин не исках да отнема правото на майка ми на баща ми, да ги дадат по техен си начин тържествено на Ема .. нищо, че тя беше на пет дни .. толкова бяха щастливи и горди и двамата, че този спомен ще си го занеса с мен си на онзи свят като един от най-свидните ми .. или пък като облякоха Емка в комплектчето й за изписване и я връчиха на Мецан, как той просто не стъпваше по земята, като я изнесе при всички и каза: това е моето дете .. вярвайте ми това изживяване за нищо не го заменям .. и втория път, да сме живи и здрави, пак смятам да го споделя с най-обичните ми хора, просто защото, ако не го споделя с тях, винаги ще съжалявам ..

# 46
 • до едно тепе
 • Мнения: 6 613
След 4 безсънни денонощия, бебе не сукало цяла сутрин и при положение, че предварително бях казала, че не искам да идват(свеки, която не беше говорила с мен 2-3 години и зълвата, която пък въобще не се съобразява с желанията на останалите) на изписването и на всичкото отгоре мъжа ми закъсня с час и половина заради прищевките на моята майка може да си представите колко им се радвах. На снимките се зъбя направо ooooh! Единственото семейство, което ме подкрепи в този момент беше брат ми и снаха ми. Обадиха се, попитаха, казах им елате вкъщи на спокойствие на др. ден и така и направиха без да настояват, мрънкат или да се сърдят. Честно казано така ми беше по-приятно отколкото да бяха виснали пред родилното и после вкъщи аз изтощена и пред нервен срив да им съскам Whistling

# 47
 • Мнения: 2 234
Смятам, че е въпрос на лично усещане. Не искам да налагам мнението си на никого. Всеки е свободен да прави това, което го кара да се чувства добре. Лично за мен, ще е добре да се прибера у дома с бебето и мъжа си, без никой друг да ни съпровожда. На следващия ден, освежена в дома си, ще приема с радост баби и дядовци.

# 48
 • Мнения: 1 391
Петьофи, честито да ви е момченцето! Да расте здраво и с много късмет!
Може би съм разказвала за кърменето си тук.
Скрит текст:
Беше кошмарно. Кърмата ми слезе на 4-тия ден, гърдите ми бяха като камък, болезнени и стигаха до врата ми. Бях изчела подфорума за кърмене + една книжка, но това не ме подготви особено за това, което ме чакаше. Опитвах се да цедя, с помпа, на ръка, бебето не засукваше изобщо заради плоските върна и състоянието на гърдите. Бяха се запушили тотално. Боляха ме повече те, а не операцията. Никой не ми обърна внимание, добре че беше акушерката на моя док. Съжали ме, като ме видя на какво приличам и ми направи един масаж, близо час, от който освен, че ми капеха сълзи и се потих от болка, се оказа чудотворен. Отпушиха се каналите - до тук добре. Но бебето не засуква. Оказа се с къса юздичка, мързелив, всеки ден го мъчех да засуче и той 3 месеца ми отказваше, в които се цедях през 2-3 часа. Придобих увереност и реших да го оставя да погладува. След бясна съпротива и настойчивост от моя страна засука и така до година и 2-3 месеца. През периода, докато се цедях се запушвах пак няколко пъти, компреси, щуротии.. но се нормализираха нещата. Бях фанатично убедена, че трябва да кърмя и вероятно ако не бях, щях да се откажа някъде между болницата и 3-тия месец. Не съжалявам, че се борих.
Ще се радвам да видя най-близките ни на изписването, както беше на първото. Майка ми и брат ми са в родния ми град и ще искат да дойдат. Свекърите предишния път дойдоха с нас у дома, изпиха по кафе, разгледаха бебето и си тръгнаха. Вероятно и сега ще е така, живот и здраве. Майка ми миналия път тотално ме изнерви, не вярвам да е по-различно този път Grinning Абе, бебета да има, да ги раждаме здрави, другото е лесно - като отворя една следбременна уста и ще ме оставят на мира.

# 49
 • Мнения: 5 173
Петьофи, честито бебе! Да ви е здраво, щастливо и палаво!  bouquet
И аз не искам изписване с тумби, но родителите и от двете страни ще дойдат.
Скрит текст:
Свекърите по дифолт си мислят, че са мега яката компания и са на всяка манджа мерудия. След като те ще се тътразят, защо да лишавам моите родители от това?!
С дъщеря ни вкъщи ни посрещнаха леля ми и първите ми братовчеди, по-късно дойдоха и кумовете (кумата се похвали, че на работата - в ДГ работи - са под карантина заради скарлатина #2gunfire, а тя самата беше с хрема), освен баща ми, който беше предвидил богата почерпка, майка ми, бяха и свекърите. Свекърите си тръгнаха около 22:30-23ч (говорим за зимно време - 2 декември), а аз след 4 безсънни нощи умирах за сън, обаче е прекалено сложно да се досетят, че аз не съм била на хотел със СПА и имам нужда от почивка ooooh! .
Сега съм казала на ММ, че такива застояваници не искам и най-късно в 18ч да им показва вратата (защото те нямат никакво чувство за такт и биха стоели отново по нощите), а на баща ми - да не се престарава толкова в гощавките. Кафе, сок, торта нааааай-много. Naughty

# 50
 • Мнения: 1 391
Ох, Шушулче, търпелива жена си ти. Бях предупредила, че ако ще се празнува, да го правят докато сме в болницата, защото няма да мога да уважа гостите си до нощите. Имам нужда от почивка и да се запозная с бебето си на спокойствие. И съвсем изрично предупреждение всеки прекрачил прага ми да е ЗДРАВ!

# 51
 • В къщурката на хълма на феите
 • Мнения: 10 769
очевидно имаме различна категория роднини - без да се обиждате, просто не знам как да харатеризирам поведение като това, за което разказвате - при мен нямаше болни, нахални, недосетливи и пр. .. дойдоха двете баби и дядовците, брат ми и снаха ми, сестрата на Мецан, кумата и толкоз .. предварително ги бях поканила в къщи просто за кафе, поседяха около час и нещо, всеки се порадва на Ема, дадоха си подаръците и си тръгнаха .. друг е въпроса, че аз не исках да си тръгват, понеже ме беше страх да остана сама с Ема и Мецан, когото смятах за още по-некомпетентен да се справи с бебето и от мен Mr. Green Mr. Green сега ми е забавно като се сетя .. честно казано прави сте да не искате изписване с роднини, щом имате такъв опит .. аз лично, ако се беше случило така, щях да ги избия ..

# 52
 • Сливен
 • Мнения: 2 785
На изписването и двата пъти идват само моите родители и брат ми , роднините на ММ живеят в Плевен. не че не могат да дойдат, но при нас обикновено казват сутринта , че ще те изпишат същия ден около обяд и просто няма как да дойдат за толкова кратко време. След изписването с Ивайла моите роднини дойдоха вкъщи, като бяха осигурили обяда, т.е. аз с нищо не бях ангажирана, хапнахме, постояха малко и си тръгнаха. Аз също държа да има близки на изписването, но ако роднините на ММ дойдат сега с третото дете, ще държа да е само за изписването, т.е. да не ми остават с преспиване, защото хамалогията тогава ще е голяма.

# 53
 • Мнения: 4 954
И двете семейства са от друг град. Което може би спасява положението, защото няма как да дойдат заедно и да искат, толкова място за преспиване у нас няма. Но тепърва ще се прави график посещения и време за престой.

# 54
 • Северозапада
 • Мнения: 5 253
Нашите семейства също са в други градове. Дойдоха родителите ни и сестра ми, зет ми и племенницата. Племенницата не стъпваше по земята  Laughing, само  Постояха 2-3 часа, колкото да хапнем, защото беше обяд и си тръгнаха. Гостито на Шушулче направо ме втерщи. И аз не бих била доволна  Shocked

# 55
 • София
 • Мнения: 2 595
На предишните изписвания идваха моите родители, свеки  и вуйчо ми. Сега обаче ще сме си само двамата, защото директно мислим да ходя за Плевен при нашите, където най-вероятно ще дойде свеки да види малката, а после мъжът ми с батковците и свеки заминават за Добрич и Албена на море, пък ние ще се гледаме в Плевен с мама, татко и беба за 2 седмици. Като му свърши бащинството на Явор, ще ни закара дружно с момчетата и бебето в Троянския Балкан, където имаме къща за още 2-3 седмици и то август и началото на септември ще са минали и ще трябва после да се прибираме в София за училището на големия.

# 56
 • Сливен
 • Мнения: 2 785
green_dawn, голяма ви е програмата, ще имате интересно лято  Hug
Перу е родила, Сигмето донесе новината в другата тема - бебе Ида, да е жива и здрава, а на мама бързо възстановяване   bouquet

# 57
 • Мнения: 5 173
Ох, Шушулче, търпелива жена си ти. Бях предупредила, че ако ще се празнува, да го правят докато сме в болницата, защото няма да мога да уважа гостите си до нощите. Имам нужда от почивка и да се запозная с бебето си на спокойствие. И съвсем изрично предупреждение всеки прекрачил прага ми да е ЗДРАВ!
Аз ги смятах за достатъчно досетиливи, все пак кумата е детска учителка, в нейната къща са гледали бебе, кумът ми и той има племенник, т. е. не е като да не знаят, че при бебе се ходи здрав. Кумът пък за Коледа, Мис беше на 26 дена, дойде с хрема.
А свекърите се взимат от тяхното село, докарват се вкъщи и после по обратната процедура се изпращат до тях, т. е. нямаше как да се отпусна да заспя, (въпреки че се качихме на нашия етаж, а те бяха долу с моите родители), понеже ММ трябваше да ги връща. И др пъти пак се застояваха по нощите без никой копче да им каже, а аз намеквах ли, ставаха безумни скандали, че видиш ли не съм ги искала и излизах лошата Tired. Искрено се моля сега да им е дошъл акълът и да са по-досетливи.
Иначе, и при нас имаше даруване - от двете баби по 1 пендар и др дарове за мен и госпожицата. Whistling
Честито бебе на Перу! Да е здравичко и мн щастливо!  bouquet

# 58
 • Мнения: 1 152
Аз също ще се радвам на присъствието на най-близките си!За изписвНето на Влади бяха дошли моето семейство и на ММ семейството и две мои братовчедки и чинка ми(но те бяха само в болницата и си тръгнаха набързо).
А ние и семействата ни се прибрахме вкъщи , свекитата пиха кафе ,хапнаха торта, порадваха се на бебето и си тръгнаха. Всичко беше макс 2 часа и не беше натоварващо!
Общо взето съм като Меци, но ако и бях преживяла вашите случаи едвали щях да искам да идват!

Честито на мама Перу да е жива и здрава малката Ида и много да радва цялото семейство!

# 59
 • Мнения: 1 391
Перу, честита да е Ида, нека е здрава и щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт