Съпруги на военнослужещи - 12

• 54 675
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро! Аз ли съм най-ранобудна днес? Опитах се да ви сервирам едно хубаво  усмихнато кафе, но не ми се получи. Embarassed Но....имах желание, така че-приемете, че кафето е от мен  Simple Smile Пък ако ми кажете как става, ще съм мнооого благодарна.
Тази сутрин съм ранобудна кукувица. Преди малко изпратих момченцето на турнир по футбол. Стискайте палци! И реших, вместо да лягам пак, да пия едно кафенце и лека-полека да си захващам работата у дома. За довечера съм предвидила гала вечеря за изпращането на момченцето ми-заминава за ваканцията при баба и дядо на гости.
Дунди, как е девойката? Всичко свърши вече, чакат се резултатите вече, нали?
Спирам засега, допивам кафето и захващам от единия край, пък докъдето докарам. Прекрасен съботен ден на всички! Hug

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 07:50 от sad_woman

# 166
Добро утро Simple Smile
sad_woman  не си сама , станах в 6 ч , по точно дребния ме събуди, ходих да си правя изследвания и сега пия кафе.
kativita благодаря , още дати не сме измислили ,понеже не зная до кога ще съм на работа , но със сигурност ще е юни, а и времето го дават едно... А програмата е толкова сериозна  около 1400 км за 4 -5 дни и ни трябва сухо време. 
Сега трябва да се занимавам с униформите за утре че и двамата младежи са на манифестация утре.

# 167
Здравейте момичета!Знам че не е нито по темата за мъжете,нито за дълго очакваните карти,но моля за съвет.Повечето от вас сече имам големи деца и се надявам да може някой да помогне.Малката е на година и половина вече,но опорите отказва да говори,казва само 5 думички,мама,кака,папа,гага за гайда и Кики това са имената на две от каките.Според личната е от инат но аз не съм на това мнение.Дори да и не не иска да казва ако я напъна се смее и после почва да реве.Излизаме с детенце на годинка което говори мн.повече,което ме спича все повече.Извинявам се че Ви притеснявам но все си мисля че аз не правя нещо.Иначе всеки ден под формата на игра и говоря отчетливо но нищо.

# 168
Радинка, напразно се притесняваш и излишно сравняваш детето с другите - напълно нормално се развива за възрастта си. Средна норма е около 1,5 години детето да казва няколко думи и да ги навързва във фрази - разбира се, говоренето на бебешки е напълно приемливо, не се очаква друго. Има значение и дали детето разбира и изпълнява прости команди - това говори доколко е развит пасивния му речник, който след време то ще превърне в активен като не само разбира, но и казва думите.

Иначе, ако искаш да подпомогнеш проговарянето, можеш да направиш някои прости неща - да му говориш постоянно (казвам го, защото забелязвам, че навън често майките изобщо не говорят на децата си, например), да му обясняваш като на голям човек какво правиш, къде отивате, какво виждате и т.н. Друго помощно занимание е да седнете с купчина играчки и да му казваш кое какво е, за какво служи и т.н. Разбира се, четенето на бебешките книжки и слушането на песнички също помага... Но най-много ще му помогне да го обичаш много и да не го сравняваш Wink Надявам се да не прозвучи като упрек, знам колко е изкушаващо да сравниш детето с околните. То и аз доскоро го правех, въпреки че от наблюденията си бях убедена, че детето ми се развива съвсем нормално. За да те успокоя, ще ти кажа, че моето момченце (сега е на 2г9м) на 1,5 години почти не говореше, но аз виждах, че ме разбира и в определен момент ще се отприщи. Така и стана и сега не млъква. Спокойствие и търпение Hug

# 169
Радинка, за тази възраст детето казва нормален брой думи.
За притеснение е ако и след 3г. възраст отказва да говори.
По-важното е да те разбира, да може да изпълнява прости команди - "Донеси топката", играчката и т.н.

На мен все още ми е смешно, след 2деца, като започнат да се обясняват майките как на година и половина казвало изречения. Simple Smile и да си броят думичките, които знаят....и да не забравяме и английския. Simple Smile

# 170
Радинка не се притеснявай и не сравнявай децата, на същото мнение съм като момичетата.А и имам опит с две коренно различни.

На мен все още ми е смешно, след 2деца, като започнат да се обясняват майките как на година и половина казвало изречения. Simple Smile и да си броят думичките, които знаят....и да не забравяме и английския. Simple Smile

А моя големия точно на година и половина много говореше , определено имаше изречения , мъжа ми беше в Ирак по него време и интернета беше ... , та по телефона му обясняваше ... цялата рода си спомня тези мигове.
Роди се номер 2 коренно различен.Проговори късно,  една песничка знае "мила моя мамо "и това вече 3 г само ми се пее, в градината на тържествата си казва думички пее , но пред мен в къщи....Не ми се мисли след 2 г какво ще ме чака в училище. 

# 171
Момичета успокоихте ме малко.Моята на бебешки не говори само сочи и вика ъъъъъ ако иска нещо.Разбира ме повече от чудесно всякакви мой команди се изпълняват.Пея и обяснявам не прекъснато,но като излезем на площадката някак си имам чувството че нещо не и е наред.Само да кажа тя и не гукаше като бебе започна към 5-6 месец.

# 172
Хмм...и двете ми деца не са гукали...това пък за мен съвсем нищо общо няма с говоренето.
Има деца и на 2 и 3г които не говорят, важно е останалото в развитието им да е в норма.
Стимулирай я да ти надовава нещата, повтаряй постоянно. Не и давай нещо ако го иска с ъъъ.

# 173
  • Ямбол
Не се притеснявай, ние сме на 3 и едва сега започва да ни се разбира. Всичко си ви е наред. А като бяхме на 1,5г хич не говореше също като вас. Всяко нещо с времето си. Всяко дете е различно.

# 174
  • Пловдив
Радинка, най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да спреш да сравняваш детето си с другите.  Peace И сега, и в градината, и в училище.
Един проговаря на година и половина, друг на 6. Аз пък имах съсед, който проговори точно на 6 години. Сега е лекар. Съвсем нормален човек.

# 175
Добро утро   Simple Smile
Честит  празник  на  всички

# 176

Честит празник, момичета! Бъдете горди с делото на Кирил и Методий! И нека нашите деца да продължат да бъдат истински достойни българи!

# 177
Момичета, само набързо минавам, кръщенето на малкия мина чудесно. Оставям ви една почерпка за негово здраве

# 178
Здравейте!
Честит ден на българската просвета и култура и на славянската писменост - на учители, ученици, на всички!
stef87, това да не е снимка на вашата торта? Много е красива! Разкажи повече  Hug
Да не сте всички на манифестациите днес? Аз съм у нас, шетам, т.е. докато пералнята шета, аз съм в хоризонтално положение с лап топа.
Фло нещо се загуби, дали да не ходим да я издирим на вилата сред цветята  Mr. Green
Поздрави за всички вас, за дечицата ви, за семействата ви!

# 179
Seti Beti, благодаря за комплимента. Да, това е нашата торта. Вчера правихме на малкия сладурко Кръщене. Няма много за разказване. Бяхме само най-близките роднини и кръстниците. Малкият (почти на 7 мес )се държа много добре в църквата, не се разплака нито веднъж, всичко му беше изключително интересно. Когато попа го потопи във водата, той се изправи гордо и се изпъчи. Много смях предизвика.... Заведоха го зад олтара. Кръстниците му бяха подбрали много красиви бели дрешки с мъничко синьо. Бяха поръчали бяла хавлия с избродирано "Свето Кръщение Кристиян 23.05.2015 г" и златно кръстче. Бях наела фотограф, който направи много снимки, също и фотосесия на малкия. След това отпразнувахме Празника в едно заведение - хапнахме, пийнахме и така.

Общи условия

Активация на акаунт