Празник весел се задава - ЮНЧЕ на годинка става! - 11

• 71 095
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
От три дена сме на антибиотик,лакосит някаква бактерия имало в акото не знам как е на български,опитва да се оправя на картофи,ориз и макарони сме.
Когато беше малка даваше да и мия зъбите,сега с рев и дърпане,ушите също много трудно чистим.
За гърнето и при нас е невъзможно все още,не може и една секунда да се зъдържи на едно място.

Да ви питам пиете ли мляко и на какво сте?Ние сме още на Лактана киндер,по два пъти пие от биберон.Мислех,от малка е склонна към разтройство дали има значение млякото по 200-250 мл два пъти пие.Купуваме го от България,тук го няма и всички около нас са със запек.Мислих да го сменя ли?
Всяка нощ се буди и не заспива без мляко .

# 616
Здравейте мами.

Моето съкровище и тя вечер пие мляко- преди да заспи следобед, преди да заспи вечер, общо взето се приспиваме с мляко и през ноща се събужда. През ноща й давам кисело мляко, а през деня и вечер преди сън Нан.

Хапва си добре и през деня, но не харесва месото, без значение какво и как приготвено. Пасирам го за да успея да й пробутам поне малко, на моменти го яде и не пасирано, на моменти не иска.

Напоследък взе да се тръшка много, да се инати, смяната на памперс понякога си е мисия сложна. Ако не е сложена на повивалника се гоним из вкъщи по голо дупе.

И мен ме е обхванала Коледната вълна, напазарувах подаръците за близките, за Ивчето съм ги набелязала. И аз съм хвърлила око на люлеещото конче, но според ММ ще пада от него. Преди известно време, когато беше лошо времето навън бях й сложила пързалката вкъщи и хем съм до нея, хем успя да падне- ейй много се изплаших и притесних. Sad

За говоренето и ние сме назад- казва някои думички, но само когато си поиска, бърбори си на неин език.

За гърнето не иска да седи и реших да пробвам пак напролет, явно още не е готова.

АМи май това е от мен. Хубава вечер.

# 617
Здравейте момичета ! И моето момче не приказва , знае само името на кучето и казва баба, мама, тата понякога. През другото време приказва на свой език Simple Smile занимавам се много с него, познава всички части на тялото ( само дупе и гръб не сме учили) , доста от цветовете и някои форми , знае думи на немски и няколко израза на английски, не го изпитвам, само когато сам поиска да играем го подпитвам на игра, та това ме кара да мисля , че не би трябвало да се притесняваме, че не говорят. Доста четох за говоренето и извода, до който стигнах е че днешните деца са затрупани с информация и при много от тях това води до по- късно проговаряне. Не се притеснявайте Simple Smile просто си набират речник и изведнъж ще почнат да говорят ... много!
А да ви питам по колко течности поемат на ден. Вики пие само вода и суче сутрин, но пие многоооо вода, дали е нормално?

# 618
Хелол лейдис!
Литълче Магата не е на градина от номеври, в процес на местене сме към държавна, за съжаление с частната ни идва леко на нагорно и решихме, да дадем шанс на ДГ...Най-вероятно от януари ще е там.
С гърнето и тоалетната няма проблем, ползват се осъзнато и си казва, когато има нужда.Само да кажа, че я слагам от 10м. , а по гащи е от 1г., осъзнато започна да го ползва на 1,4м и все още не си казваш, но показваше със знаци.Тази работа е до постоянство, подход и инат от страна на майката, но успеха зависи от всички фактори.До като със с памперси няма ефект, важно е да усетят мокрото, да направят връзката и да хванат ритам. Сезонът не е подходящ за целта, но лятото, когато са вече 2г. ще е и по -лесно, та изчакайте. Peace
За бърборенето сякаш всеки ден леко разширява речника,за момента ползва 2 кратки словосъчетания "дно каче","цапа се много" (едно краче и нацапа се много).Повтаря разни думички,понякога твърде бебешки, друг път разбираемо. Като сравнявам с брат и ми се струва изоставаща, той на нейната възраст плямпаше много и то съвсем разбираемо  Crazy

Кисело мляко пие преди лягане и изцоква 2 шишета на 3 пъти през нощта  Laughing Crazy И синът ми до късно пиеше, та не чакам скоро да се откаже.

Хич не ми е празнично на мен, много работа имам и лудница ми е.Подаръци изобщо не знам, кога ще имам време да взема  Rolling Eyes

# 619
Здравейте!
Относно млякото - вечер - за десерт, след яденето си изяжда 1/3 кофичка кисело мляко с 1 бисквита Закуска вътре. Друго мляко не пие - е, някой път на закуска и давам прясно мляко, вместо чай.  Peace
Относно гърнето - влизаме двете в тоалетната, всяка си сяда на нейното гърне и чакаме мама да си свърши работата, за да пуснем водата и да кажем "бавооо".  Mr. Green От началото на месеца се опитвам да влизам сама в тоалетната, с цел отлагане и забравяне до пролетта и тогава - пробваме пак.  Rolling Eyes
Оносно миенето на зъби - на мен ми е мисия невъзможна от самото начало. Дебне ме да си захване четката по-удобно и да си я осмуче и след това вече я избутва с език от устата си.  ooooh!
Относно бърборенето - знае доста думички, но си ги казва, когато тя си иска. И някои словосъчетания ползва, като бати Мати и баба Тека (Стефка). Но като започне да "говори" по телефона и да ръкомаха, и да обяснява - направо да се скъсаш от смях - малко се получава като ромската реч - бля, бля, бля, мармалад, но при нас е бебешко, бебешко, бебешко, апълка, бебешко, бебешко, тати и т.н.  Joy

# 620
Аз на гърне го слагам от миналата Коледа купихме му тогава и започнахме да го слагаме.Първоначално го слагах върху повивалника и го държах,че той не можеше много да се държи и падаше.После свикна и голямата работа само там вършеше.Като започна да ходи вече му беше безинтересно да седи и му давам играчки да игае,но все още го държа горе на повивалника.Ако го оствя долу на земята става и хич не иска да стои.Септември бях решила да го отказвам от памперса и го слагах през 30 мин на гърнето независимо свършил ли е работа или не.Оставях го без памперс облечен със слипчета и едно тънко панталонче,които му държаха мокро и не му харесваше.За няколко дни беше започнал да свиква и си пишкаше в гърнето без да се изпуска,но се разболя и забрави.Сега нарочно ми прави като го вдигна от гърнето и се напишква.Ще го изчакам още малко и ще го пробвам пак.
За говоренето от скоро го водя в детски кът и там слуша по-големите деца как говорят и той започна да говори повече,но все още на бебешки.Преди много си говоореше нещо,но напоследък беше спрял.Може би си имат моменти кога говорят и кога не.

# 621
Gwen - Борово ми е повече от идеално! Моля те, дай координати (може и на лично); благодаря  bouquet

Мляко пием Aptamil 3.
Думички - мама, баба, дедън, дай и да, този репертоар е от месеци, друго не се появява... Дори и бебешки език не, нищичко, само ъ-ъъ като иска нещо. Иначе всичко разбира и изпълнява.

От гърнето се плашеше да седне на голо в началото, но бързо свикна. Седи там само пред Маша и мечокът или ако го занимавам с нещо спер интересно. Пишо хванах няколко пъти, друго не... Изглежда ми мисия невъзможна. Пробвали ли сте памперс гащи?

# 622
Другото,което много ме мъчи и всичко може да има връзка.От лятото й излизат едни петна по бузките на дупето,не мисля,че е атопичен дерматрит,винаги сме ползвали натурална козметика (тьопфер,веледа,топикрем...).Семейния лекар не знае какво е,дерматолога не каза какво е,а единствено,че излизали такива неща на децата.Даде един крем кортикостероиден за 10 дни и друг за подсичане антигъбичен,а след това липовъстановяващия на мустела за да не се подсича (не действа дори при подсичане зачервява повече).Та петната минаха ,след това пак се появиха,така е винаги от лятото.Търсих,търсих....и попаднах на уртикария хронична.Днес съм много уплашена да не е наистина това и от какво идва,нормално и тази седмица излезнаха заради диарията кисело мляко давам всеки ден,макаронис с кашкавал яде....изобщо тези продукти от които се влия уртикарията се неразделни от хранителните й навици.Ако бяхме в България щеше да е толкова лесно,в Пловдив има много специалисти.Сега под лупа търся друг дерматолог...
П.с. обширните иследвания на акото са излезнали,няма ротавирус,казват една седмица антибиотика и спираме,,,,нормално е майка да си помисли ами как ще разберем дали бактерията е изчезнала с ново иследване,но не казаха нищо,освен ,че след антибиотика трябва да се е оправила.

# 623
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Новите ни думи в речника са коко, како, кола, мома. Знае всички основни части на тялото, включително показва коя ръка е дясната и коя лявата.

С гърнето сме до никъде.Казва пиш и чиш и когато започна да я събличам ми вика не. Играе с него, знае за какво служи, носи го в тоалетна и ми го сочи с пръст аз да сядам на него. Обаче не иска и това е. Май като си реши сама. Peace

Пие сутрин и вечер АМ около 180 мл, прясно не и харесва въобще. Кисело мляко обича, но не и за всеки ден. Храни се на кухня.

Вече спи по веднъж на ден, следобед около 40-50 мин. Вечер след млякото около 20,30 ч е заспала и се събужда към 9 ч.

По цял ден на компютъра се въртят детски песни на бг и англ, Маша и мечока, Чарли и числата, Били и Бам-Бам, Франклин. Има любими песни и често настоява да и ги пускам като казва ко-ко /Кокошка при хамбара/ и ти-та /У дома часовник трака/.

Обожава плюшени играчки и детски сервизи, играе си на кафе с куклите. Дядо Коледа ще и носи още плюшени играчки, кукли и столче за сядане.

Оставям я даже сама в стаята да си играе, аз отивам до другата да свърша нещо. Няма проблем, нито реве, нито мрънка, играе с играчките - разхвърляни са из цялата стая. Grinning Бели не прави, нито отваря шкафовете, знае че не трябва, все още не може да се катери по мебелите.

Вече се оправя, но от 9 дена беше хремава, носа и течеше много. На своя глава и слагах Коларгол в носа, витамин с ампула, калциев сироп. В края на годината сме на консултация и ще и слагат ваксина. Нещо ми се струва, че много изостанахме в мерки и теглилки, ама поне да сме здрави. Hug

# 624
Rachel, вода моят син пие по 2,3 шишета по 300мл вода. Не знам малко ли е много ли е!?..но той сам си го търси и не виждам нищо лошо да пие вода! Аз сокове много рядко давам.
И какво се оказа, че момите в темата бърборят, а мъжете ни само викат ъъъъ  Laughing

# 625
  • Пловдив
мусленце, така излиза май Laughing
Чилимура, и аз съм фен на дървените играчки, тази спиралка я имаме, единият доста играе с нея, другия се сеща само като види брат си Laughing

# 626
...от малки мързеливи тия мъже  Wink
Аз да питам и тук, някой има ли идея от къде мога да купя козето АМ на Holle? Никъде не го откривам, а забелязах, че напоследък моят хубавец, прави обриви от КМ. А час за алерголог имам чак за след НГ.

# 627
И моето бебече пие много вода,а ако пък е от ново шише цял ден не го пуска.Няма лошо ако не пречи на апетита,но все е мокра.
Вчера ако на пюре,днес ако като при запек...какво да я правя.Утре последен ден антибиотик.Ваксината е отлагам след нова година,ако е възможно.
Кажете моляви какво готвите? Броколи много не й се нравят вече.Карфиол и кервиз,но все са в комбинация с картофи,през повечето време сме на картофи с нещо и кюфтенца от тел.къйма.
Преди разтройството съм давала пилешка супа,която беше от бут и много мазна.Сега ме е страх да правя.Следващия ден и давах праз с ориз и морков,много вкусно беше,с удоволствие яде,но нали е листен зеленчук може и това са докара разтройството.
Сега като премахнах кис.мляко,ми е много трудно какво да давам между храненията и като се събуди на обед ...

Днес видях pampers active baby pants за момиче и момче има,20 брой 17 лири.Много искам да ги пробваме но има още много от памперсите.Внос са от Русия явно,защото пише на английски и руски.Някой пробвал ли ги е?

# 628
Ceylin, детето не яде ли вече обща храна? Ако не взема кухня, нашият яде каквото и ние. А на кухнята пак са подобни манджите всъщност.
Може да даваш плод за междинно. Или бисквити, соленки, ако даваш (например домашни).

# 629
Ами и ние това ядем,това ни е общата храна.Кухня няма тук такова нещо,та всеки ден готвя,за нас няма значение можем хляб,сирене и чай да ядем цял ден,но тя още не яде примерно принцеса с нещо,свикнала е на стола,купичка,лъжичка и така.Плов яде ябълка няколко парченца банан обелен само да не види,направо се гнуси  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт