Празник весел се задава - ЮНЧЕ на годинка става! - 11

• 71 063
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Ами давам пример какво има на кухнята тук, може да ти дойдат идеи - мусака (с картофи или с ориз), макарони с телешка и свинска кайма, пилешка каша, пиле с картофи и много зеленчуци (нещо като гювеч), телешко с грах, заешко с грах или зелен боб, пуешка супа, телешко варено, риба със спанак или с доматен сос, пиле със спанак, зеленчукова супа, супа от моркови и ябълка, картофена каша със сирене, леща яхния, домати с ориз и т.н.
Иначе за гнусенето от банан - говори ми  Crazy Детето мрази всички плодове, ама просто прави физиономия на погнуса и все едно всеки момент ще повърне.  #Crazy

# 631
Давай козе КМ, а плодове щом не яде - ги прави на фреш или намачкани ( авокадо с банан намачкани, май повечето деца го харесват) пак така с лъжичка го давай. Или КМ, което аз давам ( смес козе+овче) то е много гъсто, като сметана, може пак с различни намачкани плодове, като плодово мляко. Това за между храненията.

# 632
И аз им гледам менютата,но не всичко ми се отдава.Понякога става супер вкусно,друг път аз опитвам и си мисля как въобще съм го сготвила и не й давам  Grinning #Crazy
КМ биволско се намира по-лесно и на добра цена,не много висока.Мъжът ми се е саканил да купи машина за кисело мляко,никога не може да ми стане.
Кашите тук са до 36 м,понякога и давам,с плод или яйце ръжените.
Много ли е ако яде 3 пъти "манджа" или супа,когато е ускъдна закуската гледам след това да я навакса...

# 633
Надя не е била на кухня. Яде, каквото съм сготвила.  Peace
Пие много вода, но и нормално, след като яде много. Simple Smile
За плодовете - явно сме от другата страна на барикадата - яде, та се къса.  ooooh!
Около час след закуската ме води за ръка до кухнята, сочи ми купата с плодове и казва "апълка" (на всичките плодове така казва). Докато не и дам нещо, не ме оставя на мира. Един час по-късно - същата процедура. След обяда не се сеща, но като се наспи и хапне нещо - пак се започва.  Rolling Eyes Баща и като си дойде от работа - задължително си реже ябълки и тя му изяжда половината, а аз съм обвинена, че цял ден държа детето гладно.  Crazy Няма плод, който да не е харесала, включително и по-екзотичните - манго, ананас, както и грейпрут, нар и т.н.  Rolling Eyes

# 634
Вчера за първи път в живота си се сецнах, като вдигах Елена. Е то всички ми викаха пази си кръста, като ме гледат как я разнасям, от 3 месеца сме на вън без количка, ама аз оооо споокооо, аз съм супер здрава, аз съм Херкулес. Еми ето. Сега ме е шубе да излизам без количка, че ако пак ме схване не знам как ще се оправям сама с нея. Вие как си щадите кръста и знаете ли някакъв съвет? Сега не мога да се наведа като хората. Боли така все едно е схванато.
Иначе малката си плямпа много. Имам едно любимо, което много искам да го запиша, но не знам как да стане. Тя като види апарата и иска на всяка цена да е в ръцете и, и за това дори снимки ми е трудно да правя, камо ли видео. Думичката е нещо като люрди-дууу - използва го за цвете и за топче. Иначе - мама, тата, деди, баба, пиляпи са чорапи, агиля-хавлия, като мине покрай тоалетната на котето си казва - мееее, бляяяя - WC на котето, това май си е изречение, хахах. Знае частите на тялото също, познава много предмети, но не ги казва. Но преди няколко дена се научи от раз да си отваря врата. Седи пред затворената врата и аз и казвам хвани я за дръжката и я отвори. Тя мига-мига и дойде при шкафа, на който имам нарисувани предмети с пастел и ми сочи дръжката на ябълката. Много мило ми стана. Викам и, да това е дръжка на ябълка, а това е на врата. Хайде хвани дръжката и дърпай. И пак кратка пауза, след което отиде и си отвори вратата. После естествено го прави още половин час   Crazy

# 635
Аз си мислих ако и режа различни цветове плодове може от интерес да яде повече.Имаше едно време много правих лазаня,но имах чуството,че въобще не наддава  Grinning
Вит.Д давате ли,аз й давам по една капка Джеймисън
Често се зачервява долу,снощи за първи път купих Бепантен ,който тук е (Bepanthol'Baby) намазах я веднага изчезна и подържа много овлажнено.

# 636
  • София
Да се включа и аз с отчета.  Mr. Green
Мария не говори много,много. Забелязвам, че повечето й думи завършват на У: бабу (баба), даду(дядо), Тату(името на батко й)...  Joy На водата казва лю-лю, мляко - ме, айди - айде, тау-тау - чао-чао, да, не.  И май това е, друго не казва.
Мляко пие прясно краве, преди следобеден сън и преди лягане вечер по 180мл с бисквита. Така и не успя да приеме АМ.  Rolling Eyes Яде всичко почти - не й харесва телешкото месо и агнешкото. Понякога вечер не иска готвено. Яде с нас на масата - филия с лютеница, филия с масло и чубрица, ако съм правила баница със сирене, картоф от манджата. Обича салата домати и краставици, туршия зеле. Иска да опитва от всичко, което види и само някой да седне да яде и тя е на стола заредена.
Гърнето принципно съм го отхвърлила. Идва с мен в тоалетната, знае какво се прави там, напролет започвам със същинското обучение.  Laughing

Ceylin,
за зачервените петънца на дупето попитай специалист. Няма как дерматолог да не познае дали това е Атопичен дерматит. Кремчето с кортикостериодите помага докато се ползва и определен период след това, после пак пламва обрива. Вземи медицинска козметика, Атодерм Интензив на Биодерма много ще ти помогне.

Chillimura,
Много съжалявам за кръста ти. Отвратителна болка е.
Преди около месец се бях докарала до положение, че постоянно ме болеше гърбът (прешлените на гръбнака) и кръста. Нощем се събуждах от болки, през деня постоянно. Гълтах аналгин като бонбони.
Разпределих децата по бабите и отидохме с ММ на почивка за 10 дни. Сега съм като нова. Ограничавам гушканията на малката,за да не се повтори същото. Всичко е от претоварване.

# 637
За кръста и разнасянето навън- и ние имахме подобен период. Не искаше в количката да сяда като излизаме и аз все си казвах, че ще ходи. И така няколко дни, при което мен ужасно ме заболя кръст и гръб. Слагах космодиска на мм ден два, но най- вече нещата се оправиха като спрях да го разнасям. Единия път бях много ядосана на връщане и му казах, че повече няма да го разнасям и ако не иска да ходи ще стои в количката. На другия ден бях се подготвила за битка пред количката, но най неочаквано си седна съвсем спокойно ( беше се заиграл с ключовете ми), та аз веднага закопчах коланите, да не си промени решението. И бегом навън. Сега като сме на площадката иска да го вдигам и ми сочи и къде да го разнасям. Аз се правя на разсеяна и че не го разбирам- свалям го, хващам го за ръка и го питам къде иска да го заведа. Обикновено на връщане вече се е изморил и го нося, ама пълно щастие няма Simple Smile

# 638
Ай говорете за болка в кръста ... ужасен опит имам с това от много време ( говоря за 15 мин чистене с прахосмукачката и болката е нетърпима, пък камо ли да нося нещо) . Моето решение на проблема: йога. Забременях и мислех освен другите неща с какво да се захвана като спорт и отидох на йога за бременни. От тогава смея да твърдя, че 80% от болките ми са минали, а щом се обадят другите 20% веднага отивам за едно занятие. Нося си детето без проблем, а и след раждането свалих 20 кг без диети само с 2 пъти на седмица. На мен йогата много ми помогна, дано съм полезна. Благодаря за отговорите за пиенето на вода Simple Smile

# 639
И на мен йогата ми помага. Но след първото ми раждане имах проблеми с кръста и ми помогнаха инжекции изписани от ортопед  Sad и чак след това започнах да правя упражнения. Но сега ме е хванал мързела и нищо не правя, нещо нямам сили, а трябва.
Ние сме явно единствените които нищо не казваме, дори мама. Понякога сам си говори мамамамама, но не знам дали наистина има предвид мама. По принцип всичко правим със закъснение и се надявам скоро да чуя нещо, защото пак ме кара да се притеснявам моя юнак. Иначе много неща разбира, опитва се сам да се облича, давам му лъжица когато го храня и ако не е супа, успява да яде сам без много да се маже.

# 640
  • Шумен
Честита Коледа!Здраве,щастие и мир в семействата! Heart Eyes

# 641
Честита Нова Година!
Как се представиха Юнчетата?
Ние бяхме в приятели и Надя беше будна и голяма игра падна. Към 2,30 си тръгнахме (че приятелката беше на работа от 10,00 и да има време малко да поспи) и като се прибрахме (ние бяхме на гости в Плевен на свекъра и свекървата) - поигра с баба си и дядо си - честитиха си новата година и се помачкаха малко и в 3,00 часа вече спеше непробудно. Няколко часа по-късно (в 8,20) ми биеше шамарчета да се събудя, че се е наспала.  ooooh!

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 09:32 от desi_yakova

# 642
Ехее, браво на Надето  Grinning нашият младеж си легна както обикновено Simple Smile

# 643
Честита Нова година! Много здраве и успехи през новата година и нека радостните моменти да са много повече от тревогите.
Нашия човек заспа в 22ч., но за сметка на това от 3 до 4 ч. буйстваше, докато мама вече едвам гледаше  smile3507 И сутринта се събуди рано рано  Shocked Може би се превъзбуди покрай гостите

# 644
Честита нова година на всички.Аз сложих Ивко късно да спи следобед и на нова година издържа до 02:30ч. Даже не му се лягаше.

Общи условия

Активация на акаунт