Ebay 95

• 59 496
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
   Митницата е на ул. "Веслец", ако си от София. Принципно за начисляване на 20% ДДС се задържат пратки на стойност над 30 лв. (стойността на артикула, който си поръчала, плюс шипинг-а). Ако поръчката ти е по-евтина от това, няма за какво да се притесняваш.

Във всички случаи, ще получиш известие в пощенската си кутия, ако пратката ти е задържана на митницата. Peace

# 631
Не съм от Сф,ще потърся къде е митницата в нашия град,над 100 лв е пратката Twisted Evil Благодаря ти още веднъж  Hug

# 632
  • София
На известието обикновено пише  Peace

# 633
  • Sofia
Не съм от Сф,ще потърся къде е митницата в нашия град,над 100 лв е пратката Twisted Evil Благодаря ти още веднъж  Hug

За друг път да знаеш – помоли продавача да декларира по-ниска от реалната стойност – например, $14 – така вероятността да избегнеш плащането на ДДС е голяма. Неприятната част е, че повечето американски продавачи не се навиват на този вариант, но ти все пак пробвай. Mr. Green

# 634
  • София
Дами,за пръв път поръчвам от сайта,при положение,че стоката се доставя чрез USPS къде трябва да я получа?

Пощата. Peace USPS са американските пощи. Възможно е, обаче, пратката ти да отиде на българската митница и да се наложи да платиш 20% ДДС, щом идва от САЩ.

Аз нямам пратка чрез USPS, която да е пристигнала по пощата. Идват на адрес различни куриери - последната дойде с ИнТайм.

# 635
Може ли и други да се включат,които са получавали пратки от USPS? Дали са ми Estimate date 20.01-02.02 и да знам откъде да търся?

# 636
  • София
Ако имаш тракинг /номер за проследяване/ можеш да следиш пратката кога ще пристигне, дали ще я спрат на митницата и пр.
В случай, че е с куриер ще ти се обадят по тел., а отиде ли в пощата ще получиш известие.

От митницата също пращат известията по пощата. Имат някаква такса /3-6 лв., пише я отпред/. Отделно си приготви разпечатки на поръчката от Ибей, плащането през ПП или извлечение от сметката за транзакцията.
ДДС е 20% върху цената и транспорта, за суми от 15 до 150 Е. За по-големи суми се плаща мито, но има много стоки, върху които не се начислява.

На някои им искат EORI номер в митницата, на мен досега не ми се е случвало. Останала съм с впечатлението, че това изискване е за пратки по въздух, а като гледам срока за доставка, твоята няма да е от тях.

Това е в общи линии, не се притеснявай излишно.

# 637
  • Sofia
Аз нямам пратка чрез USPS, която да е пристигнала по пощата. Идват на адрес различни куриери - последната дойде с ИнТайм.

Странно, не знаех, че има и такъв вариант, затова така отговорих. Peace Всичките пратки, които съм получавала до момента чрез USPS, са отивали в локалния пощенски клон.

# 638
И на мен Интайм са ми носили техни пратки. Последния път даже се възползвах от услугата им те да ми освободят стоката от митница. Получих я безплатно по този начин защото пратката беше с такъв приоритет. Първия път когато ми пристигна такава пратка и си я освободих сама, въпреки същия си статут ми излезе 50лв.

# 639
daniabc, имам тракинг номер,но как да го ползвам,т.е. къде да проверя?
Звънях днес в нашата си митница и ми казаха, че ще ми се обадят като пристигне на летище София,за да ме питат къде да я обмитят. Не,че съм особено наясно,но поне разбрах, че отнякъде ще ме потърсят. Това и факта,че ще плащам ДДС,дано не и мито, ме карат хиляди пъти да съжалявам, че поръчах от ибей.
Благодаря на всички,които се включиха,дано не се наложи пак да ви занимавам.

# 640
sladurka, преди време една съфорумка ми изпрати този линк, за проверка на тракинг номера  Peace

# 641
  • Sofia
Моят случай с фалшивия парфюм приключи благополучно без кейс. Написах учтиво съобщение, без обвинения и продавача веднага ми върна парите, след това помоли да го пратя обратно .

# 642
  • София
sladurka, виж дали ти ли е активно проследяването в Ибей. Като кликнеш върху номера, излиза една таблица, кога е приета пратката и т.н. Ако има линк под номера на пратката в тази таблица /много букви и цифри/, отвори го - там е подробно описано всичко.

И не го мисли толкова, голяма е вероятността да си получиш пратката по пощата или чрез куриер и то без допълнителни такси и главоболия.

# 643
  • Sofia
Това и факта,че ще плащам ДДС,дано не и мито, ме карат хиляди пъти да съжалявам, че поръчах от ибей.

По-нагоре написа, че пратката ти е над 100 лв., което ме кара да мисля, че едва ли е много над тази стойност. При това положение, ще платиш само ДДС. Мито се начислява при пратки на стойност над 300 лв. или 150 евро. Peace

# 644
sladurka, тук също можеш да следиш пътя на пратката си. Simple Smile
http://www.17track.net/bg

Общи условия

Активация на акаунт