Ebay 95

• 59 504
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, преди 35 дена поръчах дисплей за лаптоп от Англия. Изпратиха ми грешен модел. Продавача опита да ме изнудва да му дам още пари за да прати верния модел, на което отказах. Накрая се  съгласи да ми изпрати нов, но така и не получих нищо. Според него се е загубил по пощата. (това ме съмнява - просто нищо не е изпратил) Поисках да ми върне парите - иска да възстанови само 40% от сумата. Какво ще ме посъветвате да направя?

# 616
  • Sofia
Здравейте, преди 35 дена поръчах дисплей за лаптоп от Англия. Изпратиха ми грешен модел. Продавача опита да ме изнудва да му дам още пари за да прати верния модел, на което отказах. Накрая се  съгласи да ми изпрати нов, но така и не получих нищо. Според него се е загубил по пощата. (това ме съмнява - просто нищо не е изпратил) Поисках да ми върне парите - иска да възстанови само 40% от сумата. Какво ще ме посъветвате да направя?

Той няма как да ти възстанови 100% от сумата, при положение че не си му върнал стоката, а връщането до UK не е евтино, а и като се има предвид, че по-назад са писали как българските тракинг номера не се четат от Royal Mail, също е и доста рисково. Дори и да отвориш кейс в Ebay за връщане на парите, пак ще се наложи да изпратиш стоката обратно към UK преди това. Май нямаш полезен ход в тази ситуация. Rolling Eyes

# 617
Не трябва ли той да плати връщането, при условие, че вината е негова? Ако отворя диспут в Paypal имам ли шанс да си взема парите?

# 618
  • Sofia
   Дали ще отвориш диспут в PayPal или кейс в Ebay, е горе-долу едно и също. Мисля, че имаше някакъв вариант продавачът да покрие и връщането на стоката, но не съм много сигурна на какъв принцип точно работи. Нека някой по-запознат от мен се включи. Като цяло, обаче, пак ти казвам, че дори и с диспут / кейс няма как да присъдят продавачът да ти върне на 100% парите, при положение че стоката (която дори не е повредена, а просто объркана) остава при теб. Последователността, общо взето, е следната: пращаш обратно стоката към UK -> продавачът я получава -> чак след като потвърди, че я е получил, ти връща заплатената сума. Това са правилата на Ebay. Лошото е, че ако продавачът се окажа некоректен, може да каже, че не е получил стоката си обратно и така ще останеш както без парите, така и без артикула. Това в случай, че нямаш тракинг номер, с който да докажеш, че пратката е влязла в UK.

# 619
Лично мнение - приемаш тези 40%, продаваш в OLX ненужния дисплей, излизаш "на чисто" с парите и си поръчваш верния модел от друг търговец. Grinning

# 620
Осъзнавам колко тъп е въпросът ми, но все пак..

От години търся една чанта и най - накрая я намерих! Обаче продавача (от Германия) приема само наложен платеж или банков превод..
(като го има и моментът, че не е сигурно, че като му преведа парите ще ми прати нещо, но да кажем, че все пак има добър рейтинг и това сега не го мисля)
Чантата струва 50 евро, а таксата за банков превод до Германия ми е 24 евро, коятооо е почти колкото цената на продукта..

Има ли нещо, което може да се измисля и за което не се сещам или трябва да се откажа от въпросната чанта  Tired

# 621
  • Sofia
Има ли нещо, което може да се измисля и за което не се сещам или трябва да се откажа от въпросната чанта  Tired

Има! Grinning Наскоро се главоблъсках със същия проблем (за кой ли път?) и намерих начин международният банков превод да ти излезе почти без пари. Отворила съм цяла тема по въпроса, ето, прегледай я внимателно, преди да се регистрираш в сайта. Първият ти банков превод дори е безплатен, но само ако се регистрираш чрез връзката, дадена в темата. За щастие, при мен нещата се разминаха и за момента не ми се налага да ползвам услугите им.

От друга страна, имай предвид, че по-назад някои от момичетата писаха, че ако не си заплатила с PayPal стоката, не можеш да се ползваш със защита от Ebay, в случай че възникне проблем. Rolling Eyes Прецени си дали рискът си струва. Успех! Peace

# 622
Аз веднъж се излъгах да платя така и останах с едни 500 лв назад. Това беше преди много години, никой не можа да можа да ми помогне. Сега нещата като че ли са с повече вариации.

# 623
  • Sofia
   карамелена, а какво става с твоя казус, описан по-назад в темата? Има ли някакво развитие?

# 624
Идва ми да крещя - български пощи, български пощи  Close
Все още не са доставили якето, нямам никаква информация, рекламацията която подадох в пощенския клон все още не била стигнала до централата и днес пуснах и електронна такава. Звънях на ибей, 20 минути разговор, това което разбрах е, че продавача се е свързал с тях, казала че не е получила якето и те затова са отсъдили така. Тъпа работа! Е как като тя официално ми приема връщането на 22-ри ще стигне до нея до 5-ти?! Ядосвам си се толкова много на мен си, че трябваше да го пратя през друг куриер и със сигурност за 3 дни щеше да е там. От ибей ще преразгледат нещата стига тя да получи пратката.

# 625
  • Sofia
   Дано всичко се развие благополучно за теб! Hug Може би е станало някакво забавяне на доставката покрай празниците. Peace

# 626
Благодаря ти!
Току що си прегледах пощата, имам отговор по рекламацията. Изгубена била пратката щели да ме обещетят. Обадих им се, щели да ми върнат максимума - 80 лв!!!!!

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 14:32 от карамелена

# 627
Дами,за пръв път поръчвам от сайта,при положение,че стоката се доставя чрез USPS къде трябва да я получа?

# 628
  • Sofia
Дами,за пръв път поръчвам от сайта,при положение,че стоката се доставя чрез USPS къде трябва да я получа?

Пощата. Peace USPS са американските пощи. Възможно е, обаче, пратката ти да отиде на българската митница и да се наложи да платиш 20% ДДС, щом идва от САЩ.

# 629

Пощата. Peace USPS са американските пощи. Възможно е, обаче, пратката ти да отиде на българската митница и да се наложи да платиш 20% ДДС, щом идва от САЩ.
Благодаря ти! А митницата..е на друго място, не в пощата?
В такъв случай откъде да чакам известие,обърках се?

Общи условия

Активация на акаунт