Ebay 95

• 59 550
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Именно заради спорната им политика се отказах да купувам от там други неща освен корейска козметика.

# 601
Принципно не е такъв проблем, защото имаш защита и от PayPal, аз вече само там ще си отварям диспутите, ако ми се наложи. Неотдавна сглупих, като отворих кейса си в Ebay и ме ощетиха с определена сума. Rolling Eyes И до днес не мога да разбера защо така се получи, а и нямам възможност по никакъв начин да се свържа с тях. Shocked

# 602
Опитах и аз вчера с диспут през Пейпал, но ми излезе, че вече има по тази покупка в ибей и се чака тяхното решение.
Чудя се да се свържа ли с продавача и да питам какво става?

# 603
Да, само на едно от двете места можеш да пуснеш - или Ebay, или PayPal.

Пробвай, дано се окаже коректен. newsm78

# 604
  • Sofia
Има ли вариант, в който по новите правила на ebay или Paypal ще ми възстановят парите, без да ме карат да връщам продукта?
Стоката е фалшива , боя се че продавача няма да си я вземе или както Royal mail не отчита тракинга от Бг, в двата случая ще излезе че не съм пратила и ще отсъдят в негова полза. Не мога да пиша неполучено, дойде с тракинг. Още не съм отворила кейс, чудя се как да формулирам искането.

# 605
  • Пловдив
Има ли вариант, в който по новите правила на ebay или Paypal ще ми възстановят парите, без да ме карат да връщам продукта?
Стоката е фалшива , боя се че продавача няма да си я вземе или както Royal mail не отчита тракинга от Бг, в двата случая ще излезе че не съм пратила и ще отсъдят в негова полза. Не мога да пиша неполучено, дойде с тракинг. Още не съм отворила кейс, чудя се как да формулирам искането.

Възможно е, понякога решават нещата и без връщане.Моя позната даде маса пари за чанта на Диор, която излезе реплика, но беше много трудно да го докаже, предвид факта, че Бг няма представителен магазин.
Ако е удобно да питам - стоката каква е?

# 606
Royal mail не отчита тракинга от Бг,
Сериозно? Аз съм върнала скъпа стока и сега продавача може да каже, че не я е получил ли?

# 607
Ако продавачът ти каже, че не я е получил, отиди в пощата - ако си изпратила препоръчано, те са длъжни да си проследят пратката.

# 608
В пощите нищо повече не виждат отколкото аз мога да проследя през разни сайтове. Пълна скръб! Пуснала съм рекламация сега, да видим какво ще стане. Дори и пратки които вече са получени при тях не излизат. Обвиняват другите компании, те видиш ли били си свършили работата, но другите бавили пратките.

# 609
  • София
Лятото връщах голям пакет до Германия с БГ пощи. Пратката беше препоръчана и с проследяващ номер. Поседя известно време вложена в чувал за пращане в чужбина и изчезна. След няколко дена се появи вече в Германия, а след още 2-3 я отбелязаха като получена. Всичко това го видях с тракинг номера, предоставен ми от БГ пощи, но в някакъв сайт track17 или нещо от сорта. Никакъв проблем нямах да си я проследя. Пращала съм и до UK, пак миналата година, отново с този сайт я проследих.
Откога вече не им работят проследяващите номера на БГ пощи?
Точно мислех да си понапазарувам от ибей, и сега ме хвърлихте в чуденка, ако имам проблем, как ще го разрешавам...

# 610
  • Sofia
Точно мислех да си понапазарувам от ибей, и сега ме хвърлихте в чуденка, ако имам проблем, как ще го разрешавам...

Няма проблем, щом си в ролята на купувач, това само те облагодетелства. Продавачът трябва да му мисли, ако няма как да докаже чрез tracking-а, че си получила пратката.

Лошото е, че една такава неуредица е добра възможност за измамниците и некоректните потребители да повдигат неправомерно case-ове за неполучена пратка. Rolling Eyes

# 611
Имам над 10 поръчки от китайците в Ebay и нито една няма tracking number .. това някаква практика за ибейците ли е, защото от алито за доста по-евтини неща имам номер. Сега от ибей дори едното си е чанта над 20 долара.  Confused

# 612
  • София
Практика на китайците е, не на ибейците Simple Smile
Стискаш палци да дойде. И внимавай, често дават фалшиви тракинг номера.

# 613
  • София
Имам над 10 поръчки от китайците в Ebay и нито една няма tracking number .. това някаква практика за ибейците ли е, защото от алито за доста по-евтини неща имам номер. Сега от ибей дори едното си е чанта над 20 долара.  Confused

Вероятно са били с безплатна или символична доставка. Мисля, че при такива случаи продавачът не длъжен да изпраща с проследяване и да предоставя тракинг.
Една от последните ми поръчки от Ebay.com /18$/ беше от Германия, с доставка тип писмо за 1.3$ и нямаше тракинг. Закъсня с две седмици /по вина на нашите пощи/, но я получих накрая.

# 614
Да повечето нямат номера за проследяване и при мен но това не значи че няма да дойдат. Все пак си следете срока за защита.

Да разкажа на мен какво се случи като продавач може да е от полза на някого.
Изпращам пратка до Беларус и в декларацията която се наричала CN22 където се описва съдържание си пиша гащеризон на български, както на всички пратик досега. Пращал съм до Малайзия Германия и къде ли не но никой не ми каза да попълвам на английски иначе щях да се съобразя. И вчера си вземам пратката от нашата поща върната но първа не мога да разбера защо пише ми само CN22 че не е попълнен вярно аз първо си мислех че има проблеми с адреса на дамата в Беларус и започваме една сложна кореспонденция да го уточним Тя казва че това е верния адрес аз снимах пакета и го оставих в пощата защото ми казаха че ако остане там имало варинат да ми я препратят служебно без да плащам отново.
Та след едни ден лутане една по-оправна пощаджийки миобяснява че има нещо неточно в декларацията и ги питам да помагат да я попълним вярно защото адресът е верен. Те много много не ми съдестваха както често става но аз реших да си прочета гърба и то си пише да се попълни на английски френски или на езика където ще пристигне. Ха ха е пополъних я дано не ми я върнат обратно.
Иначе в пощата също бяха озадачени казаха че хората все на български попълват и нищо не било връщано с тази причина. Аз обачи вече ще си пиша на английски че не ме си занимава отново.
И да занете за тази опция ако ви върнат нещо може да се препрати служебно- мисля е важно че поне не се наложи да платя 2 пъти пощенски. Не знам обаче какви са условията за това служебно препращане -просот след два дни разправии не ми беше и до това.

Общи условия

Активация на акаунт