"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
И кой е от другата страна?
Аз с удоволстие ще се заровя отново в скандинавските митове.
Доколкото схванах - хората.Ще има яко прочистване.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пак ще чета и ще споделя.
И понеже мрънках за ниската и трътлеста Денерис с леко кравешка физиономия,ето моята (само лилави лещички да й сложат):
Скрит текст:
Кийра Найтли:

А точно такава си я представям  Peace
 Тънка , жилава, плоска, с нетипична красота.

# 601
И кой е от другата страна?
Аз с удоволстие ще се заровя отново в скандинавските митове.
Доколкото схванах - хората.Ще има яко прочистване.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пак ще чета и ще споделя.
И понеже мрънках за ниската и трътлеста Денерис с леко кравешка физиономия,ето моята (само лилави лещички да й сложат):
Скрит текст:
Кийра Найтли:

А точно такава си я представям  Peace
 Тънка , жилава, плоска, с нетипична красота.
Аз като един ентусиаст фотошопър обещавам скоро да направя една Кийра-Дани с Лилави очи и сребриста коса и да я постна Wink
Ааа и с руси вежди!

# 602
  • Вестерос
Може и тъмно руси да са, доста руси хора имат тъмни вежди, да не са черни, но пак са си тъмнички

# 603

Скрит текст:
Кийра Найтли:

Кийра отговаря на моята представа за Лиана- тънка, жилава, с боен дух и искра в погледа.

Емилия е с идеален ръст- 157см са без грешка.  Sunglasses

# 604
Като един от най-прецаканите в сериала персонажи - пиша първо за Санса и връзката и с митологически персонажи.
Богинята Idunn е символ на младостта и красотата
-типично за нейния образ са ябълките
-съпругът й е Bragu и е бог на поезията;той е обвинен от майка си Frigg и  титана Локи в малодушие
-титанът Thjazi отвлича Idunn,като по съвет на Loki я примамва с ябълка;превръща се в орел и я отнася във високопланинска крепост.
- в друга история Loki обвинява Idunn,че се е омъжила за убиеца на брат си
- в крайна сметка боговете принуждават Loki да спаси Idunn,той се превръща в сокол,а боговете убиват Thjazi,докато той преследва бегълците

Връзката със Санса:
- Санса всъщност е сорт ябълки  Grinning
- Санса е красива,нежна,мила,обича хубавите думи
- Санса е сгодена за убиеца на баща си/брат си
- Кутрето явно е в ролята на Thjazi,отмъква я от Чертога,обещавайки й край на страданията и я скрива в Орлово гнездо
- вероятно Хари Наследника(Harrold Hardyng) ще е спасителят,а не Локи(Бриндън Ривърс) и ще влезе  в ролята на сокола
- в крайна сметка богинята е върната в Asgard при боговете.Ако приемем,че това е Кралски чертог,Мартин може да върне Санса там,но като господарка.Може и другаде  Wink
- а похитителят е убит от боговете ,Кутрето от ... 

# 605
Много добри паралели има.  Peace Кутрето виждам в ролята на Локи- хаоса е неговата стихия.
Бриндън Ривърс е вариант на Один- едноок, вдървен, с гарвани, които изпраща по света.

Кутрето предложи гранатова ябълка/passionfruit на Санса, но тя отказа, защото била messy.

# 606
Ето още - Loki - Бриндън Ривърс
- титан
- като цяло образът му е отрицателен,но се свързва и с огъня,от там и с Прометей (знание и пречистване)
- мошеник,измамник
- подъл,работи срещу боговете
- превъплъщенец (птици,риби,дори мъгла)
- баща на чудовищен вълк (Fenrir)
- участва в убийството на сина на Один,прокуден е и прикован в пещера като наказание
Връзката с Бриндън Ривърс
- заточен на Вала;по-късно прикован в пещера
- могъщи умения да се варгва;в книгата за Ег и Дънкан хората споделят,че дори можел да се варгва в мъгла
 - ментор на Бран (който явно е Fenrir - вързаният вълк,както Бран е "вързан" да не може да се придвижва )

П.П.Вероятно образите се преплитат.И Кутрето,и Кървавият гарван са задкулисни играчи.На мен ми е любопитна развръзката при сблъсъците и от там да отгатна дали при Мартин би се случило нещо подобно.Че нямам търпение Grinning

# 607
Мисля, че точно връзката с Рагнарок ми подпали фитила и ме накара да ровя, и да се чудя кой каква роля ще изиграе. Голяма занимавка.

# 608
  • Варна
Irena, продължавай с паралелите, много интересно ми стана. Има ли някъде скандинавдките митове и сказания на български?

# 609
Няма ли уикипедия на бг?

Интересно от същия блог (със скандинавските паралели):
http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.cz/2013/05/jaime- … i-god-of-war.html

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 18:53 от Deziderata

# 610
# 611
  • Вестерос

Скрит текст:
Кийра Найтли:

Кийра отговаря на моята представа за Лиана- тънка, жилава, с боен дух и искра в погледа.

Емилия е с идеален ръст- 157см са без грешка.  Sunglasses

А така!  Sunglasses

# 612
  • Вестерос
Страхотни попадения. Пишете още

# 613
Някой в предишната тема беше споменал, че майстер Емон е различен от Денерис, защото нямал от кръвта на Блакууд, съответно на Първите хора. Но всъщност и майстер Емон и Егон V имат от кръвта на първите чрез майка им, която е била Дейн. Не мисля, че това сме го обсъждали до сега.

# 614
Пак Рагнарок. В тема 11 сме обсъждали.
http://www.viking-mythology.com/ragnarok.php

Общи условия

Активация на акаунт