"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 739
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Джайм - Азор Ахай... никога не ми е минавало през ума дори.
Ще ми е интересно да прочета още.
Аз не съм фен на тия теории, че никой не е истинския родител на никого. Стига ми Джон.
Вярно, че се споменава, че Джайм не прилича на Тивин, ама аз си мисля, че той си му е син.
То и за Тирион теории колкото щеш.
Сега ще кажат, че Ерис е извикал Джайм в кралската гвардия, за да го пази и държи до себе си, а не за да има коз срещу Тивин.
Ерис прави Джайм бял плащ зад гърба на Тивин,Тивин е бил бесен.Решението на Ерис се обяснява се с максимата - дръж приятелите си близо до себе си,враговете още по-близо.Така Джайм му е пред очите и положил клетва да пази живота му.А отказът на Ерис да ожени Регар за Церсей -  ако теорията за бащинството е вярна - Церсито и Регар са полубрат и сестра и за Таргариените това хич не  е проблем;обаче Таргариените не си падат по копелета заради историята с Блекфирите,а Церсито и Джайм са копелета на Ерис (в случай че вярваме на тази теория)
Въобще много завързана работа  Grinning Все имам някаква надеждичка,че Мартин ще ни изненада приятно с излизането на "Веровете" - по с време ще я приключи.Че трябва да се чака и бг превод-  аз това чудо на английски няма да мога да го чета  Sad .

# 646
  • Варна
Джайм - Азор Ахай... никога не ми е минавало през ума дори.
Ще ми е интересно да прочета още.
Аз не съм фен на тия теории, че никой не е истинския родител на никого. Стига ми Джон.
Вярно, че се споменава, че Джайм не прилича на Тивин, ама аз си мисля, че той си му е син.
То и за Тирион теории колкото щеш.
Сега ще кажат, че Ерис е извикал Джайм в кралската гвардия, за да го пази и държи до себе си, а не за да има коз срещу Тивин.
Ерис прави Джайм бял плащ зад гърба на Тивин,Тивин е бил бесен.Решението на Ерис се обяснява се с максимата - дръж приятелите си близо до себе си,враговете още по-близо.Така Джайм му е пред очите и положил клетва да пази живота му.А отказът на Ерис да ожени Регар за Церсей -  ако теорията за бащинството е вярна - Церсито и Регар са полубрат и сестра и за Таргариените това хич не  е проблем;обаче Таргариените не си падат по копелета заради историята с Блекфирите,а Церсито и Джайм са копелета на Ерис (в случай че вярваме на тази теория)
Въобще много завързана работа  Grinning Все имам някаква надеждичка,че Мартин ще ни изненада приятно с излизането на "Веровете" - по с време ще я приключи.Че трябва да се чака и бг превод-  аз това чудо на английски няма да мога да го чета  Sad .

Джайм и Церсей не са копелета. Те са законни деца на Тивин и Джоана, независимо кой е биологичния баща.
Паралелът с Блекфирите не е на място.

# 647
Няма ли уикипедия на бг?

Интересно от същия блог (със скандинавските паралели):
http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.cz/2013/05/jaime- … i-god-of-war.html

Това е линка към теорията за Джейми, много добре е излипана, и сме я коментирали в старите теми.

Може да се окаже, че Джон е Джормунгандр, дракона, а Аря- Хел, както сее смърт и е свързана с Безликите. В първоначалния план Джон и Аря е трябвало да са двойка, но Мартин го е променил.
Надявам се Мел да изгори на клада като Мири Мааз Дур, и така да събуди ледения дракон. Кой ще я бутне там обаче...

# 648
  • Вестерос
Джайм ми е следващият кандидат след Джон за АА Simple Smile Ще е интересно.

Все повече се надъхвам за следващата книга и няма да издържа и ще я чета на английски, после ще се купува и на бг да се чете Simple Smile) Не мога да си представя как издържат хората , които четат поредицата от началото. Медали им трябват. С моето 4 годишно чакане откачам от любопитство, хем последната нарочно я четох преди 6 месеца. Хексе, сещам се, че ти сподели , че ги четеш от началото. Герой си  Hug

# 649
ОМГ,  doh
но ако Ерис е смятал близнаците за свои деца, защо да отказва на Тивин, по дяволите?
Точно обратното би имало смисъл, ще подсигури наследствеността на Тарг, вместо да взема дорнийка и да смята че внуците му миришели

# 650
И на мен нещо не ми се вързаха нещата.Обяснява ги човекът,но на моменти е много натъкмено.За солта и дима,дето се раждал Азор Ахай,аз поне разбрах,че Джайм се изкъпал (пара,дим) и после вечерял (сол)  Joy hahaha

# 651
  • Вестерос
 Joy

# 652
Или пък може просто само Джоана да си знае кой е бащата  Mr. Green

# 653
Ще поровя из предишните теми, че аз отскоро ви следя.  Peace

# 654
Или пък може просто само Джоана да си знае кой е бащата  Mr. Green

Няма начин,
Ерис е отишъл лично за раждането в Скалата, носел е дарове и т.н. Останал е там почти година май беше?!
После пък ги е повикал в Чертога да бъдат представени в двора.
Нишката на логиката се къса, чакам сериозни обяснения от чичо.

# 655
Решението на Ерис се обяснява се с максимата - дръж приятелите си близо до себе си, враговете още по-близо.Така Джайм му е пред очите и положил клетва да пази живота му.
Ами и аз така го разбирам. С предишния пост исках да кажа, че не вярвам по друга причина да го е направил бял плащ Wink

# 656
Ерис е взел Джейми като заложник, така лишава Тивин от любимия наследник. Тирион по този начин трябва да наследи Скалата по закон, а на всичкото отгоре може и да се окаже и копеле на Ерис.
Ерис обра Тивин със замах.

Изкъпването на Джейми е един вид пречистване на греховете, и ставаш роден отново, нещо като ритуалната миква на есените. Т.е. Джейми се изповяда, топна се в казана, и после Руус Болтън го нахрани със солено пушено свинско. Защото Ренли се пошегувал, че АА е шунка.

# 657
  • Вестерос
Никога нямаше да се сетя, сега като го написа имам спомени за солената шунка, но някак си изсмучено ми се вижда.

# 658
Роден в "сол и дим" - и връзката да е солено пушено месо... Tinfoil му викат на това май Wink

# 659
Няма нужда всичко да е според предсказанията. Денерис засега отговаря идеално, но никой не я брои за АА. Освен Бенеро, но той може да има политически мотив.

Общи условия

Активация на акаунт