Парфюмни размисли и страсти - 190

• 86 809
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Много ми е интересно, колко различно се представя Teazzurra на различните кожи. Днес я пробвахме отново с две приятелки и не мога да повярвам, колко различно седи на всеки  Shocked Чудех се къде излиза жасмин, докато не го надуших върху кожата на моята приятелка. При мен жасмин няма и слава Богу, защото ми докарва главоболие. Има лайка, зелен чай и цитруси, каквито няма при тях. Пръснат на шал стои с дни, което ме радва.

Така е, Теадзура е хамелеон явно, защото на моята кожа ухаеше на гнили треви и котешко пиш  Sick. Буквално. Много гаден ми се стори. Но пак ще го тествам, защото в такива случаи се заинатявам да разбера какво е това, което другите харесват.

Скрит текст:
Натрапват ми се в последно време изказвания от рода на "аз питах, но никой не ме удостои с отговор" Thinking ooooh!
И мен не ме отразяват често като питам, но не сядам да се тръшкам, защото съм наясно, че щом не ме отразяват, сигурно не познават продукта или не искат да споделят точно с мен впечатленията си. Никой на никого не е длъжен, всеки споделя доброволно собствените си усещания, ако има такива и ако е в настроение да ги сподели. Няма нужда от подобни изказвания  Peace Grinning Вместо това споделете вашето мнение за парфюм, който ви е направил впечатление  Peace Всички в темата са добронамерени и е редно да запазим добрия тон  Peace

Ааа, Ковачева, тук не си права, точно теб обикновено те отразяват. Действително, в темата, както и в други подобни многотомни теми във форума си има редовни и обичани потребители, които си пишат и се забелязват едни други, а на новаците или черните овце обикновено им се дава игнор. Аз гледам да не правя тази грешка, но дали и другите се опитват да не я правят..... newsm78
А всъщност, темата трябва да служи най вече за взаимопомощ, а не само за бистрене на съставки и разнищване на сложни нишови композиции.
Това не е забележка към теб или някой друг, а просто дългогодишно мое наблюдение.

Джони Деп е хиляди пъти за предпочитане пред недорасляка Патинсън. Брад Пит също не пасваше на имиджа на Шанел, уж, но в рекламата на Шанел 5 всъщност много ми хареса.

# 286
Момичета, аз идвам с малко страничен въпрос. Къде точно се намира магазинът на "Красно село"? В самия пазар ли е? Уж четох какво сте писали, но не можах да го открия. Sad

# 287
  • София
МАГНЕТИК 1997 София 1618, жк. Красно село, бул. Цар Борис III 119, тел. 029554320 028500815  028500816 0888350132 Магазин за маркова парфюмерия

# 288
И аз с въпрос Blush
Къде мога да намеря Бронзовата богиня? Дали я има в Дъглас или БЗ?  bouquet

# 289
  • София
И аз с въпрос Blush
Къде мога да намеря Бронзовата богиня? Дали я има в Дъглас или БЗ?  bouquet
Да, има я  Peace В Сефора също  Simple Smile Между другото гледах в сайта на този магазин в Красно Село, много съмнителни са ми парфюмите, само големи бутилки без опаковка  newsm78

# 290
МАГНЕТИК 1997 София 1618, жк. Красно село, бул. Цар Борис III 119, тел. 029554320 028500815  028500816 0888350132 Магазин за маркова парфюмерия
Благодаря! Simple Smile
Аз точно там гледах, но така и не го видях. Ще мина тези дни пак.

# 291
  • София
Може да се поръчва от сайт на магазина в Красно село ли?

# 292
Chloe,   bouquet

# 293
Ако знаете как се влюбих в Л'Артизанската смокиня! Как може да сътворят такава красота! Пробвах я паралелно с Екстремната версия която вече познавах, разликите са много големи и съществени.
Екстремната смокиня не е интенз версия на Premier Figuier, а отделен парфюм, поне на моята кожа.

Premier Figuier е смокиново дърво- истинско, зелено и уханно. Сякаш съм застанала под него и само трябва да протегна ръка за да си откъсна плод. Плодовете и те са там, млякото също. Ароматът трепти и се движи около мен, усещам го 4-5 часа със сигурност. Бих искала повече, но смятам, че си струва. За 1 ден изпръсках 2мл проба, и не можах да понеса мисълта, че го нямам, та си го поръчах.
Не казвам нищо за кокоса нарочно. Мсля, че имам аносмия към него и не го усещам май никъде...или почти никъде.
Ето го красавеца: Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Premier-Figuier-1261.html

Premier Figuier Extreme
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Premier-F … Extreme-1262.html
Когато го пробвах преди години, ми се стори, че се бях намазала със зехтин. Днес обаче се напръсках подобаващо, и въпреки че зехтина е пак там, мисля, че асоцияцията я правя заради сандаловото дърво. Много силен, добър сантал, смокинови листа на второ място. Кокос не усещам, но може би това е само при мен. Много хубав аромат, и с удоволствие бих го носила, ако го получа като подарък. Но при наличието на Premier Figuier, ще избера него.
Други два смокинови аромата които пробвах бяха El Born и Figue Amere:
http://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/El-Born-25936.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/Figue-Amere-4830.html

Някой беше питал за медени парфюми- Ел Борн е превъзходен меден красавец, който заслужава специално внимание. Много богат, сияен парфюм, в много топла вечер се изяви прекрасно. Съставките се развиват постепенно, но медената аура остава постоянно. Ще го преслушвам още, това е първото ми впечатление.
Figue Amere не ми се стори смокинен, по-скоро велурен, и силно ми напомни Ботега Венета, но това което не харесвам в нея. Липсва красивата и част, която за мен е в консистенцията, а не в самия аромат. Дори не планирам да се запознавам с пробата по-добре, може би ако остана без проби, и ми е скучно....пък може и да се прежаля. 

# 294
Ако знаете как се влюбих в Л'Артизанската смокиня! Как може да сътворят такава красота! .
Даа, така е. И да има кокос е нищожен и аз не го усещам. Няколко дни поред бях с него сега е чуден преди в студеното нещо ме беше издразнил. Честит!
 Проба на фолисокос едт нямаш ли? За мен са доста  близки.

# 295
Други два смокинови аромата които пробвах бяха El Born и Figue Amere:
http://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/El-Born-25936.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/Figue-Amere-4830.html

Някой беше питал за медени парфюми- Ел Борн е превъзходен меден красавец, който заслужава специално внимание. Много богат, сияен парфюм, в много топла вечер се изяви прекрасно. Съставките се развиват постепенно, но медената аура остава постоянно. Ще го преслушвам още, това е първото ми впечатление.

Много се радвам, че ти е харесал, El born  Hug. На мен ми  е голям любимец  и смятам, че се държи чудесно както в по-топло, така и в по-студено време. На ММ също му стои страхотно, но не си го давам Simple Smile
Аз пробвах вчера http://www.fragrantica.com/perfume/Phaedon/Oriental-Mint-13386.html и http://www.fragrantica.com/perfume/Omnia-Profumo/Madera-9534.html.

Първия  беше свежа, но топла и леко сладка мента. Унисекс, с леко мъжки уклон като, че ли, но ми хареса много, трайността му беше много-добра като се има предвид, че е тоалетна вода.Ще го пробвам пак, но засега обмислям покупка.

Втория Sick Sick Sick Наистина е карамелен, но при мен се показа като прегорен карамел на котлон  или като карамелена свещ  и в двата случая  с много пушек. Направо имах чувството , че ми люти на очите от него. Естествено и в този случай за съжаление, много траен и  много шлейфов.

И да питам, дали  някой може да ми препоръча нотки с  парфюм с нотки на амарето, което да се усеща отчетливо? Пробвах Helliotrope  на Etro и беше прекрасен, но за около две минути, после се загуби и на моята кожа стана нещо като нищо  Thinking

# 296
И да питам, дали  някой може да ми препоръча нотки с  парфюм с нотки на амарето, което да се усеща отчетливо?
Веднага се сещам за Le Baiser Du Dragon Cartier http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Le-Baiser-Du-Dragon-310.html При мен е алкохолен в първите 2 часа, после е само сладникав, но не прекалено.

# 297
  • Germany

И да питам, дали  някой може да ми препоръча нотки с  парфюм с нотки на амарето, което да се усеща отчетливо? Пробвах Helliotrope  на Etro и беше прекрасен, но за около две минути, после се загуби и на моята кожа стана нещо като нищо  Thinking

BoMarina, търсила съм го много това амарето. В нито един от парфюмите, посочени от фрагрантика като съдържащи съставката  не съм го открила:(.
Но ако търсиш точно онази цианидна горчивина от бадемите, така характерна за Амарето, значи Серж Лутенс е твоят човек. За мен най-добрият аромат на Амарето, бадеми, марципан ще отриеш в Louve и в Rahat Loukoum  Peace Потърси проба или отливка задължително обаче, защото ароматът е опияняващ, но и много натежава в един момент и започваш да се чувстваш като алкохолик  Mr. Green

Добре ли изглежда комбинацията от мента и тютюн във Федон? Би ли го налекла тютюнев аромат или по-скоро свежак? Аз уж намерих перфектния тютюн в The Odd Fellow Bouquet Atkinsons, но видя ли тютюн в пирамидата пак наострям уши  Mr. Green

Пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Arlesienne-27954.html# Пролетен, цветен, много фин, момичешки и нежен. Божури, рози и момини сълзи. Трайност  - 1 час, даже и толкова не издържа. Жалко, защото е много носим и лесен за харесване парфюм.

Като почитател на ириса посегнах първо към http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Iris-B … -Blanc-30542.html. Не, не ми харесва. Много землист ирис и евтин прах за пране. Няма развитие, трайност около 15 минути. Жалко за  L`Occitane en Provence, преди време имаха наистина стойностни неща, но явно е отминало безвъзвратно  Sad А цените продължават да бъдат високи ...
И да споделя колко жестоко, невероятно и извънземно стоеше Ирисовата прада на моя тукашен парфюмен приятел  Crazy Crazy Crazy
Няма парфюм, който да му стои зле, толкова красиво излъчва всичко, а ако ви кажа как изглеждааа  Crazy, толкова ме е яд, че толкова хубав мъж харесва също толкова хубави мъже  ooooh! Crossing Arms Mr. Green Но ако имате ирисова Прада може да видите как ще стои върху мъжете ви, препоръчвам  Peace

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 19:43 от kovatcheva

# 298
  • Отвъд алеята зад шкафа
Още утре ще нафъскам ММ с Ирисовата Прада. Ама да не вземе да му хареса!

# 299
На моя Ирисовата Прада не му хареса. Каза, че миришела точно на пудрата на баба му. И на мен много не ми допадна, но аз трудно харесвам ирис.

Ирис, който аз мога да нося, е Hermessence Iris Ukiyoé точно защото не е пудрен, а изненадващо свеж, дори акватичен, и не мирише на orris root.

Тези дни пробвам Mazzolari Le Rose, който е доста добре направена, почти естествена роза, макар и праволинейна. Бих купила бутилка ако беше малко по-сладък. Не е прекалено сладък, но е по-сладък от колкото аз искам. Харесва ми повече в базата, когато тази сладост поотмине.

Рахат Локум на Лютенс е тежък върху мен и много сладък, без никакви горчиви ноти. Не препоръчвам да се купи без сериозна проба за да се види как се развива на кожа. Наистина досадява.

Общи условия

Активация на акаунт