Уреди за домашна грижа за кожата

• 204 096
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Чета, че е с 3 четки. Ето тук: https://www.technomarket.bg/grija-za-tqlo/remington-fc-1000-09142497 в официалния сайт цената е по-висока. Харесва ми и това, че не е с обикновена батерия.

# 511
Изчетох темата от А до Я. Поздравление за умението и старанието да изглеждате красиви без посещения  в козметичен салон  bouquet .

# 512
  • Пловдив
Чета, че е с 3 четки. Ето тук: https://www.technomarket.bg/grija-za-tqlo/remington-fc-1000-09142497 в официалния сайт цената е по-висока. Харесва ми и това, че не е с обикновена батерия.
Една е, с три четки към комплекта Hug

# 513
 Hug Това ми е достатъчно! Вече реших, тази ще е! Благодаря още веднъж Simple Smile

# 514
gevestra, позабравила съм химията, но sodium lauryl sulfate е пенител (има го в шампоани, душ-гелове и гелове за измиване на лице), значи е повърхностно активно вещество и най-вероятно има слаба основна реакция. Имат аппулите триетаноломин - това е емулгатор, ако помня добре, т.е да ги направи като емулсия продуктите. ЕДТА-та е стабилизатор, натриевият цитрат (sodium citrate) - също.
Чудя се човек ако се намаже с гел за измиване на лице и си пусне апарата, няма ли да се получи?

# 515
gevestra, позабравила съм химията, но sodium lauryl sulfate е пенител (има го в шампоани, душ-гелове и гелове за измиване на лице), значи е повърхностно активно вещество и най-вероятно има слаба основна реакция. Имат аппулите триетаноломин - това е емулгатор, ако помня добре, т.е да ги направи като емулсия продуктите. ЕДТА-та е стабилизатор, натриевият цитрат (sodium citrate) - също.
Чудя се човек ако се намаже с гел за измиване на лице и си пусне апарата, няма ли да се получи?

Bastet, аз изобщо не помня нищо от химията, но от това, което съм чела съдя, че всяко почистващо средство на водна основа ще свърши работа. Замърсяванията били отрицателно заредени и се работи с положителен поляритет, а контактният гел/разтвор е само помощно средство. Друга била работата при работа с отрицателния поляритет на йонофорезата, там освен контактна има и транспортна функция, т.е. ампулите/разтворите за терапии са предварително заредени положително. Т.е. ако се ползват продукти, които не са разработени за йонофореза и са без заряд, няма да има ефект от самия апарат а все едно, че се третира мануално. Това по спомен, моля поправете ме ако греша.   Wink

# 516
Да и аз това, зная като теб. Та ако са скъпи тия ампули направо малко гел за измиване на лице с водичка трябва да свърши същата работа.
Мисля, обаче, че нищо не е заредено предварително. Просто при подаване на + или - ток чрез йонофорезата, молекулите на разтвора се йонизират, т.е. веществото вътре е такова, че освобождама при наличие на електрическо поле съответно поляризирани йони.
Мезотерапията работи чрез комбинация на 2 процеса, единият от които е същият както при йонофорезата, затова се ползват същите продукти.

# 517
Да и аз това, зная като теб. Та ако са скъпи тия ампули направо малко гел за измиване на лице с водичка трябва да свърши същата работа.
3,30лв e разтвора, но след това ще ползвам тоалетно мляко или гел.

Мисля, обаче, че нищо не е заредено предварително. Просто при подаване на + или - ток чрез йонофорезата, молекулите на разтвора се йонизират, т.е. веществото вътре е такова, че освобождама при наличие на електрическо поле съответно поляризирани йони.
Мезотерапията работи чрез комбинация на 2 процеса, единият от които е същият както при йонофорезата, затова се ползват същите продукти.
Да, права си, проверих.  bouquet
Oбаче кое съдържа и кое не йони? Този търговец го е описал, но не всеки продукт е подходящ. Аз лично нямам намерение да използвам продукти, в чието описание не е упоменато но давам пример от описания на продукти:
1. "(серумът не съдържа йони, така че йонофорезата ще бъде неутрална)"
2. "йонофореза (-) (поради високото съдържание на Витамин C)"

# 518
Явно ел. ток, който е прав (галваничен) не може да йонизира въпросното вещество. Предполагам, че не се откъсват - или + заредени радикали, поради здрави валентни връзки. Вероятно избелващото вещество действа на ензимен принцип или химичен (без да е електрохимичен), което ще рече, че може и да се намаже без уред. То няма да навлезе по-дълбоко в дермата, защото не носи ел. заряд молекулата му.
А по сайтовете, нека пишат - често е ойларипи.

А и да се допълня, чета, че въпросният разтвор може да се вкара с всичко, т.е. галваничен ток (йонофореза и мезотерапия), електростимулация (в мезотерапията), осмоза (което е в умтразвука), че и кавитация (ултразвук) - е то миш-маш стана. Това за мене означава, че за такъв тип продукти не е нужен уред, понеже работят на ензимен или химичен принцип.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:30 от Bastet

# 519
  • Пловдив
т.с.няма нужда от уред за мезо, взимаш ампулиге и втриваш Rolling Eyes или аз грешно го разбирам Crazy

# 520
т.с.няма нужда от уред за мезо, взимаш ампулиге и втриваш Rolling Eyes или аз грешно го разбирам Crazy
Точно така.

# 521
  • sofiq
След няколко месеца употреба на четката за лице на ремингтън реших да напиша отзивите си за нея,ето на който му се чете Hug

http://tediata.blogspot.bg/2016/09/remington-fc1000-reveal.html

Скоро мисля да пиша и за фотоепилатора от който също съм много доволна,това май са домашните уреди които най много ползвам и харесвам.

# 522
  • Пловдив
И аз съм от близо 2 месеца с реминктон четката, ами разкошна е!!

# 523
  • Бургас
Ултразвуковата шпатула има ли някакво друго приложение освен почистване и може ли да се използва в комбинация с някакъв продукт?

# 524
  • в 1001-та нощ
Аз пък да Ви кажа - моя Кларисоник - нещо не го ползвам Sad Мисля да се разделяме  Laughing

Това Хитачи изглежда интересно Simple Smile Бих пробвала и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт