Пъзели 27

• 148 815
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, искам да си купя килимче за редене на пъзели, независимо, че отзивите за тях не винаги са добри, но ме притеснява нещо. В ozone.bg,  в характеристиката на килимчето на  Heye за пъзели в диапазон 500-2000 части пише материал "картон" , за Килимчето  Gibsons за пъзели до 1000 части не пише от какво е изработено. Възможно ли е килимчето да е от картон и изобщо ще ми свърши ли работа при това положение? Освен това мислех да взема и едно за подарък за Коледа, но ако не е качествено, да се преориентирам навреме. Всякакви мнения ще са ми от полза, защото в сравнение с вас съм на светлинни години в пъзелореденето.
Казвам моето мнение Simple Smile Аз редя на шперплат и ми е мноооого по - удобно от килимчетата Simple Smile Но пък за подарък може да се зарадва човека , ако няма и тъкмо ще опита нов начин да си нареди пъзела Simple Smile

# 181
  • София
И аз преди доста време започнах на шперплат един от 2 хиляди части, но по ред причини не мога да редя продължително.  Започна едно местене от масата на леглото и обратно и така почти 3 месеца, най-накрая просто го прибрах обратно в кутията. Затова търся друго решение, иначе шперплата си го пазя, де. Grinning

# 182
  • Варна
Ами намери още един шперплат и като свършиш реденето не го махай от масата, а слагай другия отгоре. Мятай покривката най-отгоре и си ползвай масата без да махаш пъзела оттам. Аз така правя.

# 183
Здравейте, искам да си купя килимче за редене на пъзели, независимо, че отзивите за тях не винаги са добри, но ме притеснява нещо. В ozone.bg,  в характеристиката на килимчето на  Heye за пъзели в диапазон 500-2000 части пише материал "картон" , за Килимчето  Gibsons за пъзели до 1000 части не пише от какво е изработено. Възможно ли е килимчето да е от картон и изобщо ще ми свърши ли работа при това положение? Освен това мислех да взема и едно за подарък за Коледа, но ако не е качествено, да се преориентирам навреме. Всякакви мнения ще са ми от полза, защото в сравнение с вас съм на светлинни години в пъзелореденето.

Здравейте,

Извиняваме се за техническата грешка, която се е получила. Килимчето на Heye e изработено от филцов плат и предимството му пред папките е, че може да се навива на руло и да се съхранява без да отнема много място.  Папките и дъските за подреждане на пъзели са доста по удобни за продължително редене и при прибиране на пъзела не се разместват толкова подредените части.

Поздрави,
Екипът на Ozone.bg

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 11:44 от Ozone.bg

# 184
Привет на всички! Hug

От известно време гледам какви красоти качвате тук и реших и аз да се присъединя към вас. Преди доста години със семейството ми много редяхме пъзели и сега мисля да се завърна към тази страст. Вчера си взех тази красота от 500 части на Anatolian и вече е готова. Като я гледам и се сещам за песента "Мойта малка дъщеря вече свири на пиано..." Simple Smile

Поръчала съм си още 3 пъзела на Educa с по 500 части и нямам търпение да дойдат! Heart Eyes

# 185
Ззаглеждам триъгълните кутии на Heye от 4000 части за подарък. Човекът обожава да реди пъзели. Мислите  ли че този тип пъзели ще го изненада? Струват ми се нестандартни картинките. Ще се радвам ако можете да споделите и от личен опит.

# 186
Колкото имам от тях, все са ми любими  Heart Eyes Нямам точно с 4000 части, само 1000, 1500 и 2000, но не бих се замислила  Peace

# 187
  • Den Haag
Desert Rose_90 прекрасен е този пъзел, как е качеството на тази марка пъзели?

Kisses{P} прекрасен подарък ще е, но според мен е хубаво да разбереш, дали обича да реди пъзели с повече от 1000 парченца  Peace, защото има доста хора, които редят само от 1000-2000 и при липса на прострнство става трудна мисията с редене на пъзел. Това е само мое мнение  Wink. Аз например обичам да редя само от 1000 от там нагоре ми става скучно и губя търпение  Laughing

Аз продължавам да редя, но само вечер и по малко, а пъзела ми е картина и трудно го редя  Tired
Ето с този се мъча  Flutter

# 188
Благодаря ви. Редил е и от 9000 части, грабвам значи един докато са намалени в озон Simple Smile

# 189
diana lobodova, мисля, че пъзелът е с доста добро качество. Утре ще дойдат тези на Educa и ще мога да ги сравня. Иначе картината на пъзела ти е супер - много харесвам пейзажите. Heart Eyes

И аз загледах намаленията в Озон. Даже си набелязах няколко коледни от серията на Gibsons и много се чудя дали да не поръчам. Ще създаде допълнително коледно настроение. Gift santa2 Close-mas:

Аз с един въпрос: Educa пъзелите си имат лепило в кутиите, но за тези, които нямам - какво лепило за пъзели използване? Необходимо ли е за всяка марка, неговата марка лепило да се използва?  newsm78

# 190
  • Den Haag
За лепилото не знам, аз не съм лепила, ако не се бъркам преди години се обсъждаше, дали Деси или някой друг...

Като стана дума за Коледа, преди си правехме подаръци за коледа в тази тема, естествено желан пъзел  Heart Eyes, беше много хубаво  Cry

# 191
Като стана дума за Коледа, преди си правехме подаръци за коледа в тази тема, естествено желан пъзел  Heart Eyes, беше много хубаво  Cry

Ей, супер идея! Аз съм много ЗА. Ако има желаещи, може да се организираме.  santa2 Gift

# 192
  • Варна
Сигурно ще ви се стори странно, но аз ги лепя с двойнозалепващо тиксо. Става супер здраво и трайно. След като си съсипах няколко страхотни пъзела с лепила, се отказах от тях.

# 193
Сигурно ще ви се стори странно, но аз ги лепя с двойнозалепващо тиксо. Става супер здраво и трайно. След като си съсипах няколко страхотни пъзела с лепила, се отказах от тях.

А как става? newsm78 Като наредиш пъзела как го прехвърляш върху тиксото?

# 194
  • Варна
Аз го редя върху мукава. Като го наредя отгоре слагам още една мукава. Защипвам с щипки за пране от всички страни. Хващам цялата конструкция и я обръщам на обратно. Като махна сега горната мукава пъзелът остава върху долната, но с гърба нагоре. Покривам с ленти тиксо. После махам горния им слой и остава лепкавата повърхност нагоре. Мятам отгоре мукавата и хубаво приглаждам с ръце отгоре. После го обръщам, с макетен нож изрязвам излишната мукава отстрани - при тази процедура трябва да се внимава, че надрах яко масата Simple Smile - и готово. После слагам рамка, даже без стъкло.

Така налепените ми пъзели траят много време вече, а тия с лепилата се нагърчиха. А някой, които съм лепила с лепило за пъзели, което е вътре в кутията на самия пъзел, се разлепят, според мен не е достатъчно здраво това лепило. За себе си съм открила варианта с тиксото и не смятам да го сменям. Така съм сигурна също и че всички парченца са залепени здраво, а с лепилото трябва да мажеш старателно, винаги има риск някое да не хване здраво, защото на гърба му примерно слоя лепило не е бил достатъчен, да не говорим, че с по-големи пъзели докато намажа последните краища вече лепилото е започнало да засъхва в началото, където съм започнала.

Общи условия

Активация на акаунт