Пъзели 27

• 148 820
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Супер, май и аз ще пробвам. Аз редя върху един разфасован кашон, така че май пак ще стане.  Simple Smile

# 196
  • Не съм от тук и съм за малко
HighSpeed, какво точно е мукавата и от къде я намираш. Може ли да се купи от някъде на големи парчета?

Мисля да пробвам и аз с двойно лепящото тиксо. Последно си прецаках един пъзел с лепило, и сега се чудя дали ще успея да го "реставрирам". Sad Отделно от това, ако не се слагат в рамка, пъзелите се кривят и измятат в разни форми.

# 197
  • Варна
Купувам я от една книжарница до работата ми. Парчетата са размер 70х100 см /ако не ме лъже паметта/ и струват по 3,50 лв.

# 198
Съвсем ме разубедихте с това лепило... Аз сега гледах в някакъв сайт мукави: http://printgroup.bg/archives/351 Дебелината има ли значение?

# 199
  • Не съм от тук и съм за малко
Съвсем ме разубедихте с това лепило...
Не отхвърлям съвсем лепилото. Особено това, което е по предназначение за пъзели, напр. на Равенсбургер или на Едука. Те се мажат от лицето на пъзела и имат консервиращ ефект. Но наистина не се залепва с тях много здраво и аз до сега практикувах комбинирано с C200. От задната страна на картон - C200, от лицето - лепилото на Равенсбургер с гъбичката. Залепваха се добре, но се огъват след изсъхване, ако не са в рамка. Обаче последния ми пъзел явно е бил от по-лошо качество картон и лепилото C200 изби на лицевата страна. Много ме е яд, понеже картината е много красива и аз бързах да го залепя, за да го закача на стената.  ooooh!
Мисълта ми беше, да не отписваш съвсем лепилото за пъзели, то си има своето място.  Peace

# 200
Лепилото за пъзели и не трябва да е много здраво. Идеята е ако един ден решите, да може да разделите пак парченцата и да си го редите наново  Grinning

# 201
  • Варна
Точно с С200 си съсипах няколко двехилядника и умирам от яд. Проблемът е, че като започне да съхне лепилото и да се изпарява водата от него /доколкото знам е на водна основа/ и хартията се нагърчва. А то и пъзела и мукавата са все хартиени продукти.

# 202
  • Варна (но всъщност съм от Русе)
Всичко по-горе казано за мукавата е вярно. И аз ползвам мукава - по-лесно се реже с макетното ножче.
Но не винаги - в повечето случаи си купувам фазер и лепя на него пъзелите с С200.Недостатъка е че тежи повече от мукавата , но пък си има и своите предимства - лепилото се нанася по-лесно и бързо и не съхне толкова скоро колкото на мукавата.Освен това не се измята бързо т.е. пъзела изкарва повече време на стената дори и без стъкло отгоре и без рамка.

# 203
  • Варна
Ако не забравя довечера ще снимам моя 3000-ник, който направих грешката да залепя с С200 на фазер. Бясна съм, много ми е любим, а сега е нагънат като асфалтов път посред жегите...

# 204
И аз ще пробвам с тиксото:)

А после как ги съхранявате, след като са залепени? Защото лепенето лесно, обаче аз имам после проблем какво да ги правя  newsm78

# 205
  • Варна
Аз им слагам рамки и си окачам вкъщи по стените да ме радват. И понеже имам много, редовно ги сменям. Много съм подарила на приятели, давала съм и за благотворителни кампании да продават.

# 206
Влизам само да се похваля с "невъзможните" Далматинци Simple Smile

Рибите , обаче, няма да ги почвам скоро...засега този ми стигаше Simple Smile За разнообразие започвам някой нормален пъзел Simple Smile

# 207
animal  Shocked Ехаааа  Shocked Аз не мисля , че ще мога да го наредя за 1 год минимум  Laughing

# 208
и аз си мислех, че ще ми отнеме година...даже първо бях започнала рибите и си казах, че до абитуриентската на малкия може и да ги завърша Grinning Grinning Grinning но далматинците са по-лесни от рибите, определено!

# 209
 Олеле какви красоти  newsm76 Аз идвам в темата за съвет, много се запалих да купя и наредя пъзел за новата ми стая в африкански стил. Моля Вас момичета за съдействие (никога не съм купувала пъзел) Кажете ми сайт с качествени пъзели, че в нета са хиляди, но на снимка не мога да преценя  newsm78 Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт