Пъзели 27

• 148 760
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • FR
Много е красива картината на Сам Парк и доста труден пъзел ми се струва с тези тухлички Simple Smile
Ето и мойто последно попълнение, Триумфална арка в Париж, на Едука 2000 части

# 136
  • Den Haag
renita и твоя пъзел е много красив, много харесвам такъв тип пъзели да редя Simple Smile

Моят го почнах от небето, плочките на пътя и отстрани цветята Simple Smile, и аз си мисля, че на места ще ме затрудни доста .

Като почвам да редя пъзел, при вече наредена рамка винаги има едно чудене при мен, от къде да почна? Simple Smile
Вие чудите ли се?
Аз все търся, някое едноцветно петно или открояващ се детайл Simple Smile

# 137
  • София
Аз почвам от където ми падне. Особено при последния пъзел (с липсващите парченца) така се случи, че почнах от средата някъде и нямаше как да го вържа с нищо този детайл, но после се пооформи и така. Иначе хващам различни детайли, гледам по картината къде се падат и ги слагам приблизително на мястото им, подхващам следващ детайл и така.

# 138
  • Den Haag
Аз почвам от където ми падне. Особено при последния пъзел (с липсващите парченца) така се случи, че почнах от средата някъде и нямаше как да го вържа с нищо този детайл, но после се пооформи и така. Иначе хващам различни детайли, гледам по картината къде се падат и ги слагам приблизително на мястото им, подхващам следващ детайл и така.
И аз така най - вече с открояващи детайли, само веднъж стм пробвала да редя, като взимам парченце и му търся мястото, беше интересно, но самия пъзел беше с много различни детайли и ставаше лесно така Simple Smile

# 139
  • София
И аз така най - вече с открояващи детайли, само веднъж стм пробвала да редя, като взимам парченце и му търся мястото, беше интересно, но самия пъзел беше с много различни детайли и ставаше лесно така Simple Smile
Това го правя само накрая, когато останат няколко дупки за запълване, предимно фон - небе, вода, гора, еднотипни и близки по цвят парченца. Даже за небето, ако е един нюанс синьо, си ги събирам по форма и почвам да пробвам най-отличителните - примерно с 2 издадени крайчета едно до друго, с три, с четири и т.н.

# 140
  • FR
Аз след като направя рамката винаги се хващам за участъци със светли и открояващи се цветове, по-лесни за намиране и редене - червено,розаво, жълто. След това си изкарвам еднотипните части на отделни купчинки, шарки като плочките или листата на дърветата, тях ги търся една по една на картината, защото често една част влиза на няколко места.  Ако не успея много да напредна с едната купчинка я зарязвам и почвам другата. На пъзела с Арката за хората в черно и плочките изобщо не можех да се ориентирам коя част къде е без да я търся по картината, защото са само едни мацани чертички на всички посоки  Laughing Абе не знам, ама установих, че пъзели на рисувани картини на мен са ми доста трудни, но пък много ми харесва да ги редя.

Пс А и за небето и аз така правя. Групирам с еднакви връхчета, то като всичко е един цвят няма как иначе

# 141
  • София
Абе не знам, ама установих, че пъзели на рисувани картини на мен са ми доста трудни, но пък много ми харесва да ги редя.
Подкрепям. Според мен е заради по-плавно преливащите се цветове. За пръв път пъзел ме препъва - едни кораби получих на Кастроланд от 3000 части. Толкова ми е трудно, че чак ми омръзна.
https://www.castorland.pl/en/puzzle/c-300037

Аз като че ли харесвам повече снимките... Абе важното е пъзели да има  Laughing

# 142
  • Пловдив
Абе не знам, ама установих, че пъзели на рисувани картини на мен са ми доста трудни, но пък много ми харесва да ги редя.
Подкрепям. Според мен е заради по-плавно преливащите се цветове. За пръв път пъзел ме препъва - едни кораби получих на Кастроланд от 3000 части. Толкова ми е трудно, че чак ми омръзна.
https://www.castorland.pl/en/puzzle/c-300037

Аз като че ли харесвам повече снимките... Абе важното е пъзели да има  Laughing

Това го имам наредено, небето помня, че ми беше ад Simple Smile

# 143
  • Den Haag
Тези кораби са много красиви Simple Smile
Аз харесвам повече нарисувани пъзели, редила съм със снимки, но не ми допадат. Пъзели над 1000 части не обичам да редя, почват да ми омръзват и доскучава Simple Smile

# 144
  • Варна
Пъзели по картини на Томас Кинкейд съм редила, сигурно поне 7-8. Малко досадни са ми, точно заради плавно преливащите цветове. Бързо ги нареждам, но като цяло творчеството му е доста еднообразно и започна да ми омръзва, така че сега редя пъзели по снимки.

# 145
Здравейте , някой да е поръчвал липсващи парченца на Едука ?  Липсват ми 3 парченца от пъзел и се чудя колко пари ще ми излезе с доставката .

# 146
  • Den Haag
Здравейте , някой да е поръчвал липсващи парченца на Едука ?  Липсват ми 3 парченца от пъзел и се чудя колко пари ще ми излезе с доставката .
Аз поръчвах, преди години. На кутията имаше показано, или в сайта как да преброиш кое парче липсва и ми го изпратиха безплатно.

# 147
  • София
Последните ми творения

# 148
  • FR
В Лидл има флуоресциращи пъзели на Клементони за 7.99лв. Аз взех този http://www.clementoni.com/fr/39262-mother-tree-1000-pieces-fluorescent/
Имаше още бруклиския мост, айфеловата кула, с мечки, коне и тигър.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт