Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 43 041
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Явно не е рядкост това зацапване в 6та-7ма седмица, но аз не издържах и отидох на лекар - казаха ми, че има леко отлепване на сакчето, но е минимално, видя си се пак сърдечна дейност и лекарката ми каза, че всичко наред, просто трябва да почивам повече, та по този повод си взех 2 седмици болничен и пазя дивана в нас. Не мога да кажа, че не ми е притеснено, но вярата ме крепи, че всичко ще е наред. Аз утрогестан 3х200мг имам предписан, откакто докторът разбра, че съм бременна, защото бяхме точно преди инвитро и бях пила преди това оргаметрил, та за да няма рязък спад в прогестерона. Просто сега пия и Но Шпа - 3х1, но понякога взимам и две, защото усещам дърпане. Един съвет за всички, които си поставят утрогестана вагинално - ако имате път или познати в ГЪрция, поръчайте си го от там - много по-пречистен е и има цели глобули по 200мг, аз се чувствам много по-добре с него.

# 181
Здравейте момичета!
Бих искала да се включа като нов член на групата от февруарски мами през 2016г. Все още не съм била на преглед, ще го направя в този петък, но имам положителен тест.
 Малко информация за първата страничка: по мои изчисления термина ми е на 21 февруари 2016, първа бременност, на 34 г. съм, от гр. София. Ще се радвам при всички нещата да протичат добре, както и стискам палци за моят преглед на 26.06. Нещо ми е доста притеснено и объркано от предстоящото събитие, хем ми се искаше вече , хем човек все мисли че не е достатъчно готов.
Момичета, на мен май ще ми трябва психическа подкрепа, че съм доста "шашната", ще се радвам заедно да следим как се развиват нещата при всяка от нас и да се похвалим със здрави, сладки бебета Hug

# 182
  • ruse
Аз съм за 13 Февруари smile3522

# 183
Здравейте мили бъдещи мами, и аз се престраших да пиша Simple Smile На 32 години съм от София, първа бременност( инвитро). Днес мина първия преглед в 4 с и 6 дни. Видя се плодно сакче Simple Smile много съм щастлива. Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички

# 184
  • В сбъднатите си мечти :)
Добре дошли на новите бъдещи мами   bouquet Hug

Я аз да ви питам - изобщо някакви ограничения спазвате ли откак разбрахте,че чакате беб? Аз не пуша, алкохол не пия, от първия ден ми се гади и от кафе. Обаче изчетох доста статии как силните алергени са мъхестите плодове (праскови, каисии, къпини, малини  Heart Eyesб) и фъстъците, и се въздържам абсолютно умишлено от тях.
Хапчета не пия НИКАКВИ - три неща си позволих - фолиевата киселина, прахчето за гадене и ефералган. (все по препоръка на док, но ефералгана има толкова  Sick вкус, че няма да го пия докато съм съвсееем зле)
Другото , което ме озадачава е боядисването на косата - хем четох из форума и мненията бяха 50/50 дали това можело да навреди на беб, от друга страна не ми се иска още 7-8 месеца да ходя с израстнали корени  ooooh! Вие боядисахте ли се? Embarassed

Доста дълъг пост стана... като за добро утро   bouquet

# 185
  • varna
elisa.nikolaeva не се притеснявай за тези плодове,това го пишат за хората които имат алергии,ако ти нямаш проблеми защо трябва да се ограничаваш от нещо което ти харесва.Аз със първата си бременност всичко си ядях с изключение на заек и крилца от пиле Joy Joy Joyзаради суеверия които ми налагаха.Смело напред, яж каквото ти се иска.Относно боята можеш вече да ползваш безамонячна,миналат седмица даже за последно се боядисах с нормална,от другия месец ще съм вече с безамонячна.Ах този интернет #Crazy #Crazyще побърка хората. smile3521

# 186
elisa.nikolaeva не се притеснявай за тези плодове,това го пишат за хората които имат алергии,ако ти нямаш проблеми защо трябва да се ограничаваш от нещо което ти харесва.Аз със първата си бременност всичко си ядях с изключение на заек и крилца от пиле Joy Joy Joyзаради суеверия които ми налагаха.Смело напред, яж каквото ти се иска.Относно боята можеш вече да ползваш безамонячна,миналат седмица даже за последно се боядисах с нормална,от другия месец ще съм вече с безамонячна.Ах този интернет #Crazy #Crazyще побърка хората. smile3521

Мерси за бързия отговор   bouquet
Още довечера купувам боя и се мацам ...  Peace

# 187
Не се притеснявай хапвай си всичко. И да може да се боядисваш има само едно ,че от хормоните може цветът да не ти се получи точно какъвто искаш, а да е по- различен от този с който си свикнала или боята да не те хване.

# 188
  • ruse
Момичета,а как се справяте с цигарите?

# 189

Аз нямам особен коментар, още като решихме че ще опитваме за бебе ги спрях /т.е. преди година/ Всичко друго мога да си простя, но не и да навредя на малкото  Flutter Peace

# 190
Здравейте, вчера след прегледа се видя плодно сакче с размери близо 2 ми. За да се запиша официално - на 39 години от София, втора бременност, забавно е, че според един калкулатор ми дава термин 29 февруари - другата година е високосна:))  все още съм притеснена до следващия преглед на 7 юли за да чуем и сърчице. Предписаха ми 2 пъти по 2 утрогестан и 2 пъти по 1 но-шпа.дано всичко е наред с всички ни. Отпразнувах с безалкохолна бира не е толкова лошо:)

# 191
Здрaвейте! Хaйде и aз дa се зaпишa в тaзи темa. Aз съм от Обзот нa 29г. С вторa бременност и терминът ми е зa 02.02.16г. Дълго ви смедих преди дa се включa, но вече де реших. Много ми се гaди и не могa веднъж дa се нaхрaня кaто хорaтa. Искaх дa попитaм кaкви сa тези прaхчетa? С цигaрите дa кaжa,че съм щaстливa,че този път ми се гaди от тях и нямaм проблем с откaзвaнето. Товa е зa сегa от мен. Пожелaвaм нa всички дa имaт лекa и щaстливa бременност.

# 192
Здрaвейте! Хaйде и aз дa се зaпишa в тaзи темa. Aз съм от Обзот нa 29г. С вторa бременност и терминът ми е зa 02.02.16г. Дълго ви смедих преди дa се включa, но вече де реших. Много ми се гaди и не могa веднъж дa се нaхрaня кaто хорaтa. Искaх дa попитaм кaкви сa тези прaхчетa? С цигaрите дa кaжa,че съм щaстливa,че този път ми се гaди от тях и нямaм проблем с откaзвaнето. Товa е зa сегa от мен. Пожелaвaм нa всички дa имaт лекa и щaстливa бременност.

И в предния пост, и сега казвам ,че са скъпички... Но в моя случай, понеже свалям килограми, се налага  ooooh!
Та Базика Витал се казват, гранулки в голям плик. Има си вътре дозатор и сутрин и вечер по една дозичка се разтваря в каквото си поискаш - пише,че става и в чай,сок, супа ... Но аз за сега за да не им усещам вкуса съм го слагала все в сутрешния си лимонов фреш. То от толкова кисело нищо не се усеща  Joy
В общи линии на пакета пише 2 пъти дневно по една дозичка, което означава че пакета би ти стигнал за 5 дни или 6 макс. Цената му онлайн гледам варира от 20 до 35лв, аз лично във Варна от първата срещната аптека го купих за 23 лв. Първите 2-3 дни пиех и сутрин и вечер, но ще ми излезе много солено и спрях да пия вечер... Като хапна,гледам веднага да заспя, за да може да не  Sick веднага ... На мене през деня ми е по-важно да съм ОК, тъй като на работа естествено никой не знае още, а сме 100 човека с една тоалетна и е малко трудно да си дискретен, когато ти се гади непрестанно  Embarassed

ето и един линк да ги видиш   bouquet  http://apteka.framar.bg/30011555/%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BA% … 200-%D0%B3%D1%80-

# 193
  • varna
По добре не питай,че за да питаш значи все още пушиш.Всеки си решава сам,аз пуша все още не знам докога,не ми се гади но мисля че скоро ще ги откажа,пуша но максимум 5 на ден.Има доста момичета които пушат но това е в друга тема,там има и много коментари.Много ще те мъмрят Joy Joy Joy Joy,но както казах всеки си решава сам newsm53 не се обвинявай.

# 194
Аз спрях цигарите и алкохола веднага щом видях двете чертички на теста, но ако много ми се допуши си дърпам максимум по веднъж на ден от цигарата на мъжа ми  Sad като цяло е доста трудно, но си струва в името на здравето на мъничето, което расте в теб  Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 14:57 от Alexisss

Общи условия

Активация на акаунт