Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 998
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
  • В сбъднатите си мечти :)
ShellyKeys, ако е постоянна диарията- питай лекаря си най-добре. Иначе за облекчение- обикн.солети и сухар. И никакви меки сирена и мухлясалите Simple Smile

Licoco, и моята кожа по ръцете и особено по краката е суха и сърби, но пък и аз с нищо не я мажа за овлажняване...

и аз съм така от известно  време и като се разчетох из форума, мамите бяха доволни много от това : http://apteka.framar.bg/30007264/%D0%B5%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%80% … D0%BE%D0%B6%D0%B0

Купих си го, но само два пъти съм си мазала крачетата... доста съм несериозна на тази тема  Embarassed

# 286
Аз за щастие гадене и повръщане нямам, но ме мъчи подут корем с газове (с извинение). Ужасно е. Не знам какво да правя. Даже изгоних мъжа ми да спи в хола вече една седмица, че се притеснявам нощно време. Като балон с въздух се чувствам Sad

# 287
Ох и аз съм така с газовете Sad. Коремчето е като балон, а особено вечер приличам на бременна в 5 месец, а тепърва влизам в третия. И от това подуване дънките ми стягат и вече гледам да обличам нещо с ластик и по-свободно. При вас как стои въпросът с дрехите?

# 288
При мен положението е същото - подута като в 6 месец. А за тясното вчера от теранова си купих панталон с платка, много е удобен и на достъпна цена.

# 289
Като дойда в Бургас трябва да го посетя, че в Търново нямаме за жалост Simple Smile

# 290
  • Sofia
Видях че сте ме добавили на първата страничка  Grinning
Аз съм на 28г от София и това ми е втора бременност.

Меренето и тегленето ще започнат да го правят когато ни заведат като бременни в ЖК т.е. след 12 седмица, а до тогава само ще ни гледат да видят има ли плоден сак и сърдечен ритъм. Поне при мен така бе с първата бременност.

# 291
Момичета,

Чета и ви съчувствам за гаденето. Има едни таблетки Емил за повръщането, казват че били много добри. http://apteka.framar.bg/30015691/%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D1%82 … B5%D0%BD%D0%B5-20

Надявам се да съм ви полезна Simple Smile

# 292
  • Бургас
Мен от една седмица ме гони диария и адски ми се гади. Незнам какво да направя, за да ми се кротне метаболизма. Само разбрах, че било нормално и при някои бременни се получавало така... Ако имате такъв проблем споделяйте как се справихте с него.

имам същия проблем с диарията-не е всеки ден, но от 5 дни - 3 съм така. Пия ябълков оцет и сок от дренки, не се ограничавам с храната,защото ходя по веднъж на ден и гледам да пия повечко вода  Heart Eyes  А след като пия и повече вода корема ми се издува още повече,но какво да се прави  Hug

# 293
И аз съм така на два три дни. Според мен организма се опитва да изхвърли - при някой мрез повръщане , други с разстройство. Ужасно ми се гади, имам тежест в корема и ми е изморено, вчера бях на док. в 8+2 съм , каза да взимам направление за регисррация, но ще стане чак след три седмици , дали не е много късно и какви бяха първите изследвания и в коя г.с.?

# 294
  • В сбъднатите си мечти :)
И аз съм така на два три дни. Според мен организма се опитва да изхвърли - при някой мрез повръщане , други с разстройство. Ужасно ми се гади, имам тежест в корема и ми е изморено, вчера бях на док. в 8+2 съм , каза да взимам направление за регисррация, но ще стане чак след три седмици , дали не е много късно и какви бяха първите изследвания и в коя г.с.?

Със сигурност ще изтърва нещо - изобщо не се боря за изчерпателност, защото и аз самата се обърках тотално #Crazy
1. изследване на кръвната група и резус фактор (9-12 г.с.)
2. биохимичен скрининг, който доколкото разбрах е около 12-13г.с. (за хромозомни аномалии)
3. пълна кръвна картина ще ни правят 1000 пъти, божа работа кога , това не можах да открия  Grinning
4. изследване за СПИН, хепатит В и С +сифилис (май ги правят два пъти - веднъж пишеше в началото и веднъж преди раждането )
5. ранна фетална анатомия на плода - май около 11-12-13 г.с.
6. късна фетална морфология , което вече е 28-32г.с.
7. цитонамазка - доколкото разбрах е около 12-13 г.с.
8. някакви изследвания за влагалищни секрети - пак като СПИН-а се правят  два пъти - веднъж в началото и веднъж преди раждането
9. през цялото време би трябвало да следят кръвното ни налягане
10.в края някъде четох ,че се пускали изследвания за стрептококи от група В
11. Освен това пак някъде четох за хемоглобин - трикратно изследвание - в началото, средата и края

Чак се чудя как го написах този дългия пост рано сутринта, при условие че откак не пия кафе  съм неадекватна  Joy  bouquet

# 295
elisa.nikolaeva , благодаря ти за изчерпателения отговор, значи аз за регистрация ще ходя в 12г.с. и тогава всичко на един път - 1,2,5,7 Simple Smile
Аз от кафето не мога да се откажа, продължавам да си го пия , но с мляко, иначе съм като парцал, единствено обедното го спрях. Вчера добре се пречистих Simple Smile днес като че ли съм по-добре  Laughing 
Хубав ден на всички Simple Smile

# 296
Чета Ви всеки път когато намеря малко свободно време и Ви се радвам безкрайно много на всяка една  Hug Всичките Ви вълнения и притеснения ми връщат много приятни спомени и емоции  Heart Eyes Ще Ви помоля да преглеждате периодично 1-ва страничка за евентуални пропуски от моя страна  Simple Smile

Кръвните изследвания са във всеки триместър по веднъж, като не Ви боцкат за всяко едно поотделно, а просто си вземат малко повече кръв, за да стигне за всички изследвания.

Ранната фетална морфология е 11-12г.с., биохимичния скрининг ( е по-скоро вероятности, които не са на 100% сигурни, т.е. и лош резултат не означава със сигурност, че бебето ще е болно...) се прави също тогава 11-12г.с.

Следващата фетална морфология е около 20г.с.

Влагалищни секрети и цитонамазка ги взимат заедно секретите и няма да Ви бъркат по 100 пъти, прави се като се запишете на ЖК, което е около 12 седмица и веднъж преди раждането като не е задължително, защото може и да няма време за него, не е фатално.

# 297
  • Бургас
Здравейте... Моято положение с разтойството снощи се влоши, 2 пъти ставах и ходят до тоалетна, та днес съм на препечени филийки. Сега съм в 9 г.с и мисля , че трябва силна храна, а с тези филикии...незнам. Ще ви бъда благодарна ако ми кажете някоя друга препоръка..    Hug

# 298
И при мен дойде периодът с гаденето и силното чувство на умора, искам само да си лежа и да не правя нищо Sad, но все пак е нормално.
По отношение на дрехите гледам да си обличам клинчета и широки блузи, защото дънките ме стягат и много ме дразнят, а иначе не съм напълняла, само подут корем имам Simple Smile

# 299
Благодаря за изчерпателния отговор за изследванията. Аз планирам "мач за мач" и не мога да мисля толкова напред. Слушам си лекаря и правя каквото ми каже. Сега съм в в 8ма г.с., каза ми да отида след 2 седмици само да ме види и ме предупреди, че по-следващия преглед ще е въпросния скрийнинг.
Исках да ви питам 2 неща - моля ви не ми се смейте, но чувствате ли се оглупели? Аз съм направо изплашена. Сега уча за магистърската ми теза и не мога едно изречение да напиша - тотална липса на концентрация и невъзможност за елементарна мисловна дейност. И другото ми питане е какъв е пулса на плода при вас? При мен на последния преглед края на 7ма г.с. беше 141, лекарят ми каза, че е добре, но от това, което чета май е високо. При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт