Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 991
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
Здрaвейте момичетa! Aз мaй не съм писaлa след прегледa. В понедвлник видяхме бебчо, че рaсте и сърчицето тупкa. Не го чухме, зaщото този път ме гледaхa нa друг ехогрaф, но имaше индикaции. Другaтa седмицa във вторник пaк ме викa, но още нямa дa ме регистрирaт. Тогaвa ще съм в 9 седм и 6 дни, aбе 10 дa кaжем. С първaтa бременност ме регистрирaхa в 10 седмицa, но сегa кaто четa мaй вече в 12 седм регистрирaт. Нямaм идея кaкви изследвaния и когa ще ми прaвят, но те си знaят рaботaтa. Нa вaс искaт ли ви пaри зa следене нa бременносттa. С първaтa реших дa не плaщaм, a сaмо кaквото ми се полaгa по ЗК. Сегa не знaм при тaзи док.дaли ще имa тaксa. Все още си ми се гaди и нищо не ми се яде, но трябвa дa ям. С нетърпение чaкaм дa отмине товa нерaзположение.

# 301
Morrisongirl тзи скрининг зaдължителен ли е? Нa мен още нищичко не сa ми кaзвaли. Aз си мисля, че тези изследвaния се прaвят при жени нaд 35 години или при някaкво съмнение, a може и при желaние нa мaйкaтa дa е спокойнa.

# 302
  • Sofia
ха ха, туй с хауса в главата и аз го имах първата бременност - едно изречение не можех да сформирам като хората. Не се притеснявай от бременността е и ще мине  Grinning

Аз искам да споделя че от понеделник, 29.06 пия "Вомитусхил" против гаденето по предписание на АГ-то. Всеки ден гаденето намалява и днес почти не ми се гади. Гади ми се само от глад и през 2 часа гледам да ям по нещо.

# 303
  • Sofia
slan4ice_85, с първото ми дете (родено 2013г) не искаха да ме вземат на ЖК до 12 седмица, защото било рисков период. Само ме гледаха 2 пъти на видеозон за плоден сак и сърдечен ритъм. След въпросната седмица ме записаха за ЖК и от тогава АГ-то ми пускаше изследванията, мереше кг и кръвното и не ми е искал нито лев за това нещо. Кръв давах 3 или 4 пъти и си спомням че жената в лабораторията си "точеше" по 2-3 колбички и казваше че е "за всичките изследвания дето трябва да правим". Явно си вземаха повече и си правеха всички изследвания.

А за скрининга тогава ми казаха че се правел за Синдрома на Даун и не е задължителен. Но аз си го направих за всеки случай. Ето малко инфо за него http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 304
Здравейте, момичета  Hug
Да се включа и аз при вас.. На 28год съм и съм бременна инвитро. Според доктора съм в 6 г.с (или термин 21февруари)
Трансфера ми беше на 1юни и сега чакаме бебче февруарче Praynig

Много е хубава компанията тук  Heart Eyes пожелавам успех на всички мамииии  Hug Hug Hug

# 305
Да ви се оплача вече съм в 7 седмица и за мое нещастие днес сутринта получих тъмнокафяво зацапване и сега съм на утрогестан 2×2. При вас какво стана спря ли зацапването и след колко време.Слабо ли беше или обилно? Много се притесних! Стискайте палци...

# 306
Аз искам да споделя че от понеделник, 29.06 пия "Вомитусхил" против гаденето по предписание на АГ-то. Всеки ден гаденето намалява и днес почти не ми се гади. Гади ми се само от глад и през 2 часа гледам да ям по нещо.
И аз от днес го пия. Колко пъти на ден ти казаха да пиеш и по 10капки ли?

# 307
  • Sofia
каза ми 3 пъти на ден по 10 капки преди ядене.
Ама последните два дни от бързане да натъпча нещо в устата го забравям на обяд  Embarassed

# 308
Да ви се оплача вече съм в 7 седмица и за мое нещастие днес сутринта получих тъмнокафяво зацапване и сега съм на утрогестан 2×2. При вас какво стана спря ли зацапването и след колко време.Слабо ли беше или обилно? Много се притесних! Стискайте палци...

При мен беше абсолютно по същото време. Продължи точно 1 седмица - съвсем оскъдно, повече при ходене до тоалетна. Не се притеснявай въобще, докторът ми каза, че се случва често - слагай си утрогестана, а ако имаш познати в Гърция, кажи им да ти го купят от там - много по-пречистен и качествен. При мен причината беше изрехавяване на лигавицата на една зона, сега всичко е наред. Опасно е когато е ярка кръв и обилна - това е, което знам от моите лекари. Дано отмине бързо.

# 309
  • последна надежда
Здравейте,
Вчера бях на преглед и за съжаление ми препоръчаха да пазя леглото. Доктора каза да почивам докато мога, че после с 3 деца няма да ми е лесно  Laughing.
Има ли и други "принудително почиващи" февруарки?

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 09:26 от iveeeta

# 310
Здравей Iveeeta, и аз съм плътно в леглото, ставане само до WC.В неделя прокървих и след четири дена в болница на системи и инжекции, сега не мърдам от леглото

# 311
Привет и от мен - 38 г. от София, първа бременност ( инвитро). Очакван термин 06.02.2016. В 9-та седмица съм и нося под сърцето си две малки пърхащи пеперудки.
Сърдечно благодаря за топлите приветствия на миналогодишните мами в първите две странички на темата. Много хубаво ми стана Simple Smile
Желая на всички лека бременност.
Licoco, Peeval, Bluejeans  Hug Hug Hug

# 312
Добре дошли на новите бремелинки в темата bouquet  Darlina, близначета- супер Simple Smile ( а още по-хубаво -розови и сини гащи Simple Smile )

Аз имам проблем с Вомитусхила. И снощи и тази сутрин повръщах след него Sad ММ казва, че са капки ЗА гадене, а не ПРОТИВ Simple Smile Само се надявам този период да е до края на трети месец и после да си имам хубави бременни месеци...

# 313
Добре дошли на новите бремелинки в темата bouquet  Darlina, близначета- супер Simple Smile ( а още по-хубаво -розови и сини гащи Simple Smile )

Аз имам проблем с Вомитусхила. И снощи и тази сутрин повръщах след него Sad ММ казва, че са капки ЗА гадене, а не ПРОТИВ Simple Smile Само се надявам този период да е до края на трети месец и после да си имам хубави бременни месеци...
Добре дошли и от мен. Много щастливи моменти ви желая  newsm51 Тази сутрин съм добре спря зацапването за мое щастие. А вчера като започнах утрогестана забелязах,че и гаденето и разстройството ми спряха. Не съм сигурна дали се дължи на него,но апетита ми днес се върна. Изкарах си акъла, дано да е спряло напълно зацапването,че така като лежа няма. Смешно ще прозвучи , но ме е шубе да отида до магазина,да не би пак да се появи. Благодаря за подкрепата,момичета!Щастлива съм,че има с кого да си поговоря,че още пазим тайна. Вие казахте ли вече на някого за  мъника( мъниците) ?

# 314
  • В сбъднатите си мечти :)
Здравейте   bouquet
Днес бях на док отново, всичко е наред по неговите думи и от понеделник ме праща по изследвания вече... Днес не можа да стане това, защото бях изяла половин сухар  ooooh!
Поне ми каза да не се притеснявам за повръщането и свалянето на килограмите. Може да звучи глупаво, но все ме беше страх че с това положение бебето няма да има как да се храни изобщо и ми беше доста притеснено преди прегледа  Rolling Eyes
Иначе питах каквото ме интересуваше - плажа, боята за коса и как да разбера ако нещо не е наред... каза да си ходя на плаж, но до 10.30 -11.00 сутринта или вечерта след 5 (идеално, след работа ще се пека като едно щастливо гущерче Laughing ) За боята- ще се боядисам още утре, а за това кога нещо не е наред - каза основно било да спра да чета в интернет разни статии по темата и да успокоя топката Joy

Освен това да помоля fevruarki_2015 на първата страничка да ми смените датата - според календара на БГ мама беше 4-ти, но според док е 6.02.2016   bouquet

PS : ShellyKeys : коментара ти излезе, докато пиша, та с допълнение  Laughing Ние казахме само на най-близките - нашите баби и дядовци и бъдещите такива на бебо + шефката ми , на която казах вчера (защото ако не бях го направила щях да съм натоварена с допълнителна работа, а и днес липсвах 3 часа от работа, заради док  Embarassed )

Общи условия

Активация на акаунт