Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 935
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм на пренатал от самото начало 100 витамина са около 40 лв., нямам оплакваня от тях до момента   bouquet

# 481
Наистина прекрасни новини.Pepsilight,честито радвам се че всияко е наред  bouquet.Спокойствие и силна храна,както се казва Laughing.Относно витамините и аз от самото начало,дори няколко месеца преди инвитрото съм на Прегнакеър плус.Днес и аз бях на лекар ,по моите сметки съм в 8г.с+6д.,а видеозона изчисли ,че съм 8г.с.+2д,също и големина на ембрион 15мм.Според док.всичко е наред,но мен ме гложди че ми се вижда малък.Имам предвид ,че видеозона изчислява седмица и ден според големината на ембриона,та по тази логика вървим 4 дни назад.....Знам ли,вчрвам на док.че всичко е наред,но си се шашкам ей така-профилактично..И все пак ,при вас как е? Thinking

# 482
orindj , не се притеснявай излишно. Всяко бебе върви с различен ритъм, а тези стойности са средно статистически. Спомням си за сина ми, в по-късните месеци, когато мерят глава, коремче, бедрена кост и пр, как всяка стойност отговаряше на различни дни и дори седмици. А и до края си вървят различно - все пак някои бебета се раждат 2,5 кила, други 4 и отгоре - нормално е да има разлики.
Ако има забавяне, то мисля е доста по-значително.
Иначе сега погледнах - сега бебето по размер отговаря на 7,2, а по последна менструация трябва да съм 7,6. Точно 4 дни разминаване.

# 483
  • Бургас
и при мен има няколко дни разминаване, док каза, че не е проблем. А да ви питам, какво мислите остносно плуването? Живея на 100 метра от плажа и така ми се иска някоя вечер след 18 часа да си поплувам...  newsm78

# 484
  • Варна
Аз не пия нищо, освен фолиевата и засега, не мога да си представя с това гадене как ще погълна по-голям хап.
За плуването, ако не е в басеин не виждам проблем.

# 485
Да ви постна нещо, да прочетете... може пък като мен да се потресете Simple Smile
не че не уважавам личния избор...амааа видя ми се лудост...безотговорно едно такова. Както ми беше лошо... Sick
http://homebirth.beinsa.info/maggi.htm

# 486
  • Варна
Самият процес на раждане не ме стресна,макар че съм раждала секцио и не съм се сблъсквала с напъни и контракции. Но да не си следиш бременността ми се вижда безотговорно. Вече за раждането съм раздвоена малко.

# 487
  • Пловдив
За витамините и аз доста се чудих и след доста разговори с по-опитни от мен се разубедих и оставам само на фолиева. Ям много плодове и заленчуци и се надявам,че ще си ги набавя. С първата бременност пих ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА ,но качих адски много кг и съответно родох трудно и с който си говорих ми се чудиха,защо при този апетит и разнообразна храна се тъпча с изкуствени витамини и сега ще съм без тях.
А за тази минимкална разлика от 3-4 дни никак не се тревожете-напълно си е нормално

# 488
Здравейте!   bouquet

Да се запиша и аз при вас. Simple Smile На 31г от София с първа бременност, вече сме в 10с1д и очакваният термин е на 06.02. Simple Smile Имаме си тупкащо сърчице и за сега всичко е наред. Леко бременеене на всички!  Hug

# 489
  • В сбъднатите си мечти :)
Здравейте!   bouquet

Да се запиша и аз при вас. Simple Smile На 31г от София с първа бременност, вече сме в 10с1д и очакваният термин е на 06.02. Simple Smile Имаме си тупкащо сърчице и за сега всичко е наред. Леко бременеене на всички!  Hug

Добре дошлаа, pepina1983  Hug

По въпроса за витамините и аз пия само фолиева к-на... Поне докато на док не му хрумне друго  Laughing

# 490
Здравейте!   bouquet

Добре дошлаа, pepina1983  Hug

По въпроса за витамините и аз пия само фолиева к-на... Поне докато на док не му хрумне друго  Laughing

Благиодаря, elisa.nikolaeva!   bouquet

По темата с витамините, на мен ми изписаха Фемибион 1 до края на третия месец. Simple Smile

# 491
Здравейте,

Относно витамините - аз не пия и с предишната бременност пак не съм пила. Сега лятото залагам на много плодове, сурови ядки и разнообразно хранене. Миналия път пих Биозин Мама по схема, но само 2-3 месеца, когато беше грипният сезон. Също така пих желязо, заради ниски резултати в изследванията и магнезий, защото получавах много тежки крампи нощно време.

За гаденето - и при мен е доста силно, но се появява към 18-19 вечерта. Направо е нетърпимо, особено когато трябва да готвя на ММ и детето. Та вечер карам на плодове и сирене, друга храна не мога да погледна.

За изоставането - няма нищо притеснително. Може да има отклонение и от неточно снемане на размерите. Аз с миналата бременност всеки път или бях назад, или напред с 3-4 дни.

Поздрави!  bouquet

# 492
Irchoni,kati12,Dora-благодаря ви момичета за споделения опит  bouquet

# 493
За витамините, аз само фолиева киселина пия. Иначе за изоставането, при мен при последните два прегледа единия път беше 1 ден назад, следващият път беше 2 дена напред. Но такива разлики аз не ги считам за кой знае какви, докторът също.

# 494
  • София
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile
Реших и аз най-сетне да се запиша при вас, макар че още не е минала 12-та г.с. В момента направих пълни 8 г.с. Simple Smile Казвам се Ивелина от София, на 29г. първа бременност и с евентуален термин на 21 февруари Simple Smile
Стана ми много мило като започнах да чета цялата тема от до... Толкова сте мили и отзивчиви всички! Напълниха ми се очичките от радост при прочитането на първите странички Simple Smile Толкова е хубаво чувството...
Моят първи тест си направих на 19юни, след което веднага хванах метрото да кажа на бъдещия татко в една прекрасна градинка, до сградата в която той работи Simple Smile Изненадах го с един чифт бебешки чорапки и положителния тест Simple Smile Сега си ги носи в чантата за късметче и си ги гледка от време на време Simple Smile
Първият ми преглед беше на 22 юни при д-р Тюфекчиева (незнам дали я знаете) тя има частен кабинет, но отделно е в Майчин Дом. Някой, ако е бил при нея, ще се радвам да каже някакви отзиви Simple Smile Тогава видяхме само плодното сакче, а сега на 6 юли ми беше вторият преглед и вече се виждаше ембриончето как мърда Simple Smile Поне мъжът ми така каза Grinning Докторката ми взе микробиология и ми каза да се записвам вече за ЖК. Нямам никаква представа какво и къде трябва да правя. За това другата седмица отивам при личната лекарка Grinning Пия само фолиева киселина, защото докторката ми каза, че няма нужда да приемам толкова рано допълнителни витамини, и въобще каквито и да е било хапове.
Иначе аз се чувствам много добре, все едно не съм бременна Simple Smile Нямам гадене, повръщане, световъртежи... Единствено за сега имам само към 1 храна непоносимост - пресен лук в салата Grinning Щях да го повърна последния път Grinning Имам доста чувствителен и болезнен понякога бюст, а коремчето долу постоянно си ме понаболява, все едно ще ми идва. Не е кой знае какво, търпимо е. Само преди 2 дни доста силно ме болеше и беше неизбежно и пих Нош па, но ми мина чак след 6 часа... А пишкането е ясно... по 5-6 пъти през нощта Grinning
За сега сме казали само на родителите и братята и сестрите Simple Smile На другата част от родата и останалите... след 3-я преглед на 27 юли Grinning
Сега само обмислям нещата с майчинството как ще са, защото на скоро ме освободиха от работа и съм вече безработна... Някоя от вас дали е в моето положение? Simple Smile
Лека бременност желая ви на всички :* Прекрасни сте   bouquet Ще се включвам вече и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт