Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 937
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
На мен фаворит за ФМ без колебание ми беше д-р Димитър Марков от Марковс, но тъй като е в отпуска тогава ще съм при д-р Атанасова в същия кабинет. Ще съм 12с и 5 дни. Исках в 13, за да се видят повече детайли, но тогава тя не може и така..

# 466
  • ruse
Здравейте момичета аз съм с хронична уртикария и съм на атаракс има ли някоя от вас която е като мен незнам какво да правя лекарите казват да ги спра,но ако 1 ден не пия се надувам очи небце всичко сърби и боли какво да правя.

# 467
Здравейте момичета,

Първо честито на всички нови майчета в темата, а на тези, които още чакат да чуят сърчица - успех!

Аз все не намирам време да ви пиша и да доизчета темата назад.

Първо да се похваля и аз със сърчице. Бях на преглед във вторник (7 г.с.) и всичко е наред. Отново ще се следя при лекаря ми от първата бременност и съм мн доволна. За съжаление, педи ми беше пуснала грешно направление, та ме постави малко в неудобно положение. Не можаха да ми ползват направлението, аз предложих да платя за прегледа, ама ми отказаха  Blush

Относно БХС, с предишната бременност не съм правила, точно поради причините изброени от останалите. Тогава си правих ранната ФМ при Димитрова и след като снехме размерите на назалните кухини, тя направи малко изчисления и каза, че според нея не е необходимо да се подлагам на БХС (не че имах намерение да го правя). Сега за втората бременност съм малко в питанка, ама ще го обсъдя с лекаря на ФМ.

Иначе 1ва ФМ ми беше при Димитрова а 2ра при Марков. С 2 ръце съм за Марков и сега мисля и двете да ги правя при него или поне в неговия център. Относно Фемина наблюденията ми не са много положителни. Всичките ми познати, които са ходили там + голяма част от майките от предишната тема  попаданах в една и съща ситуация. Казват им , че нещо не съвсем наред, то нямало нищо притеснително, ама било добре да направят 1-2 допълнителни прегледа. Естествено след допълнителните прегледи се оказва, че няма нищо. В никакъв случай не подлагам под въпрос професионализма на лекарите, даже напротив, убедена съм, че там работят много добри лекари. НО имам съмнения, че това се прави с цел увеличаване приходите на центъра. Наистина не знам дали го правят тенденциозно, но съвпадението е прекалено голямо. Естествено може да греша, това са си мои наблюдения.

Morrisongirl, може ли да ми дадеш инфо кога е в отпуск Марков? Аз мисля да звъня другата седмица да си запазя час, ама да съм подготвена.

# 468
Здравейте, мами,

тази седмица ходихме на доктор. Видяхме ембриончето и чухме сърчицето на човечето! В 7гс 6 ден съм и вероятен термин 21.02.2016г.

Поздрави Simple Smile

# 469
irchony, за съжаление и аз съм чувала подобни мнения за Фемина, макар лично да не съм се сблъсквала. Затова и така пестеливо се изказах. Извън ФМ не съм ходила там за други консултации и не знам как протичат. Предвид факта, че всичко се плаща винаги има вероятност и за подобни ситуации- както впрочем и навсякъде другаде.  Затова, а и основно защото все пак и лекарите са хора и грешат, мисля, че човек ако някъде му кажат нещо притеснително, най-разумно е да направи втора консултация на друго място. Уф, дано на никоя не и се налага да изживява подобни притеснения!

Честито на всички чули сърчица...

# 470
След като броях дните и часовете до прегледа ни днес,ето че си видяхме ембриончето и чухме сърчицето.  newsm44 До сега не съм изпитвала нещо по-вълнуващо през живота си Simple Smile Докторката каза,че всичко се развива нормално и ме вика пак след около две седмици с направление 9 да се запиша за ЖК . Струва ми се малко рано,сега съм в 9 г.с. ,но ще видим.
Пожелавам на всички само хубави новини  Hug

# 471
Здравейте мами.Вчера бяхме на консултация и всичко е наред.Видяхме бебчето,даже мърдаше леко.Докторката каза,че съм в 9 г.с +3 дена.Чухме и сърчицето.Много хубаво беше.Ще ме запише на ЖК на 29.
Аз ходя на работа,но много се изморявам.Дано скоро да отмине тази умора.

# 472
Страхотни новини днес от всички Мами  newsm51 , аз си записах час за 14.07 да ни гледат надявам се всичко да е наред.

# 473
Здравейте, не съм се включвала отдавна. За сега всичко е наред. В 10г.с. съм. Гаденето е зверско и болките в гърдите не са по-малко. Не ям нищо освен плодове и маслини. Бях на един преглед в 5-та седмица. Сега на 14-ти ще ходя на втори. Дано се чуе сърчице.

# 474
Съчувствам за гаденето...и аз съм така Sad дори не мога да си върша домашните задължения, а съм по цял ден вкъщи..моят мъж ще ме изгони накрая Sad Simple Smile

# 475
нани-нани много се радвам за вас,че сте чули сърчице  Hug

# 476
  • Бургас
Здравейте на всички! И моя преглед днес мина, беше толкова вълнуващо - видяхме как си мърда ръчичкте и краченцата  Embarassed Simple Smile АГ ме записа вече в ЖК и в понеделник ще ходя да давам кръв и урина.  Hug

# 477
Да, наистина.. Чувството е неописуемо. Даже и мъжът ми се развълнува, а при него това се случва рядко. Исках да ви попитам дали приемате някакви витамини или добавки, освен разбира се фолиевата.
Лекарят ми препоръча Orthomol Natal, били най-добрите според него и си ги купих, но струват 106 лв за 30 дни и не знам дали ми е по силите да ги купувам всеки месец. Иначе са доста внушителни - прахче за разтваряне, отделно пробиотик, отделно омега 3 на капсули.
Вие пиете ли нещо?

# 478
  • Варна
Здравейте!
Резултатът от вчерашният преглед е, че и ние си имаме тупкащо сърчице. Отговаря си точно на седмиците и засега всичко е наред. Но аз ще се успокоя малко, чак като усетя ритащи крачета. Викат ме на преглед след 2 седмици.

# 479
Аз пия в момента Прегнакеър -около 20 лв. ( имат и вариант с омега мазнини, малко по-скъпи са). Пила съм и пренатал- но от тях ми се засилва гаденето и евентуално по-нататък.  Пробиотици приемам отделно ( не редовно, чат-пат)- линекс и биогая,  както понякога и рибено масло( на або фарма). При миналата бременност пих по-късно и биозин мама - за по-добро усвояване на желязото- но това зависи от кръвните резултати.

Сега се зачетох в упътването на тези витамини Ортомол. Не мога да намеря какви количества от различните витамини и минерали съдържат, както и какви пробиотици, но ми стана любопитно заради цената им...  Thinking

Pepsilight , радвам се за резултатите ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт