Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 933
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Добре дошла wenzdy
! Честито! Лека и безпроблемна бременност   bouquet

Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile
Реших и аз най-сетне да се запиша при вас, макар че още не е минала 12-та г.с. В момента направих пълни 8 г.с. Simple Smile Казвам се Ивелина от София, на 29г. първа бременност и с евентуален термин на 21 февруари Simple Smile
Стана ми много мило като започнах да чета цялата тема от до... Толкова сте мили и отзивчиви всички! Напълниха ми се очичките от радост при прочитането на първите странички Simple Smile Толкова е хубаво чувството...
Моят първи тест си направих на 19юни, след което веднага хванах метрото да кажа на бъдещия татко в една прекрасна градинка, до сградата в която той работи Simple Smile Изненадах го с един чифт бебешки чорапки и положителния тест Simple Smile Сега си ги носи в чантата за късметче и си ги гледка от време на време Simple Smile
Първият ми преглед беше на 22 юни при д-р Тюфекчиева (незнам дали я знаете) тя има частен кабинет, но отделно е в Майчин Дом. Някой, ако е бил при нея, ще се радвам да каже някакви отзиви Simple Smile Тогава видяхме само плодното сакче, а сега на 6 юли ми беше вторият преглед и вече се виждаше ембриончето как мърда Simple Smile Поне мъжът ми така каза Grinning Докторката ми взе микробиология и ми каза да се записвам вече за ЖК. Нямам никаква представа какво и къде трябва да правя. За това другата седмица отивам при личната лекарка Grinning Пия само фолиева киселина, защото докторката ми каза, че няма нужда да приемам толкова рано допълнителни витамини, и въобще каквито и да е било хапове.
Иначе аз се чувствам много добре, все едно не съм бременна Simple Smile Нямам гадене, повръщане, световъртежи... Единствено за сега имам само към 1 храна непоносимост - пресен лук в салата Grinning Щях да го повърна последния път Grinning Имам доста чувствителен и болезнен понякога бюст, а коремчето долу постоянно си ме понаболява, все едно ще ми идва. Не е кой знае какво, търпимо е. Само преди 2 дни доста силно ме болеше и беше неизбежно и пих Нош па, но ми мина чак след 6 часа... А пишкането е ясно... по 5-6 пъти през нощта Grinning
За сега сме казали само на родителите и братята и сестрите Simple Smile На другата част от родата и останалите... след 3-я преглед на 27 юли Grinning
Сега само обмислям нещата с майчинството как ще са, защото на скоро ме освободиха от работа и съм вече безработна... Някоя от вас дали е в моето положение? Simple Smile
Лека бременност желая ви на всички :* Прекрасни сте   bouquet Ще се включвам вече и аз Simple Smile

# 496
Добре дошла wendzy Simple Smile леко бременеене и много се радвам, че нямаш почти никакви симптоми Simple Smile
Ние също сме казали само на най-най-близките в семейството, а на другите мислим да кажем след БХС в края на месеца - тъкмо ще съм в края на 12та седмица тогава Simple Smile

# 497
Здравей wenzdy, лека бременност!
За работата и майчинството доколкото знам трябва да имаш една година осигурителен стаж за майчинство, и към момента на излизане в 45 дневен отпуск преди бременност да си на работа. Но не съм съвсем наясно. Питай в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=851524.0;topicrefid=19
Там са много в час и ще ти дадат коректен отговор.

# 498
Здравейте мами.При мен положението се промени.Тази нощ ми прокърви.Спира,пак тръгва и така.Приеха ме в болница и сега съм на системи.Сутринта ме гледаха на видеозон и всичко беше наред.Сега ще си лежа и почивам и дано отшуми по-бързо
За витамините само фолиева киселина и много плодове

# 499
нани-нани, стискам палци, бързо да отмине!

# 500
Здрасти мила   wenzdy, радвам се че се пристраши и вече си част от нашата групичка   newsm51
нани-нани стискам палци и скоро да ни зарадваш с добри новини Peace
На море ще ходите ли? В началото на август заминавяме, но малко ме е шубе. Някоя от вас знае ли дали мога да влизам в морето или е опасно?

# 501
И ние ще ходим на море и не смятам да отменям почивки, двамата младежи чакат с нетърпение. Доколкото четох в басейни къпането не е желателно, освен ако не сте много сигурни за чистотата в него - всякакви замърсявания са предпоставка за инфекции.
В морето не виждам защо да не се изкъпеш. Естествено с мярка (и с едно наум за чистотата на нашето море).
Печенето на слънце не е желателно - стой повече на сянка. Препоръчителни часове - сутрин до 11ч и следобяд - след 16.30.

# 502
  • Пловдив
Ние бяхме на море.Преди това случайно ми попадна статийка в която пишеше,че бременните са по-склонни към изгаряне и да стоим под чадъра,защото прекаленото излагане на слънце намалява количеството на фолиевата киселина.Не знам доколко е вярно,но аз определено много почернях без да изгоря (за пръв път),въпреки че се пазих. Иначе си се къпах ,водата не е като в басейните.
Здравей wenzdy добре дошла при нас и лека бременност!
нани-нани, стискам палци всичко да се оправи и скоро да те изпишат!

# 503
  • София
Благодаря на всички за топлото посрещане  Hug
Еххх хубавки почивчици заформяте бъдещи мами, дано и на нас ни се отвори парашутчето септември месец  Laughing Но и аз също препоръчвам повече на сенчица и ако смятате да се топвате в моренцето, гледайте да не е за дълго, ама се топнете и за мен, че ми липсва моренцетооо хихи
Днес изкарах цял ден на диванчето излежавайки се и гледайки българския сериал Връзки Grinning На един дъх го изгледах и сега дето не спинках на обяд (редовната ми дрямка) ще откъртя май всеки момент  hahaha
нани-нани, аз също стискам палчета всичко да е наред Praynig и на крачетата и на котенцето до мен също!
Изпращам позитивна енергия   bouquet

# 504
Привет и от мен! Аз вчера също се прибрах след една седмица на море в Гърция. Всичко мина без проблеми, но все пак внимавах със слънцето, по-честичко стоях под чадъра, влизането във водата беше умерено, и естествено по-висок фактор слънце защитен крем. Тоест имах си едно наум, че нещата не са точно както миналото лято WinkПреди да тръгна попитах лекарката дали мога да отида, и тя категорично ми каза да, само да внимавам да не стоя на голяма жега, по време на пътя по-често да спираме за почивки, за да не би вибрациите да ми се отразят негативно. Другото което направих по неин съвет, купих си от БГ Утрогестан, Магнезий и Но Шпа, като се разбрахме, ако имам проблем да й се обадя и тя да ми каже как де реагирам, за щастие не се наложи. Чакам с нетърпение втория ми преглед в петък.
Естествено всичко е доста индивидуално, ако са по-тежки и трудни първите месеци от бременността си мисля, че не е препоръчително да се отива и на море, и най-хубаво преди това да се вземе мнението на лекар.
Поздрави на всички и добре дошли на новите мами!  bouquet

# 505
  • В сбъднатите си мечти :)
wenzdy : Добре дошла, мила !  Hug Поздравления за липсата на симптоми, дано до края си така с лека бременност  bouquet

нани-нани : Гери, стискаме палци всичко да е наред... Всъщност не, не стискаме палци...  УБЕДЕНИ сме че всичко е наред ... Просто си имала нужда от почивка , така че чакаме само хубави новини  hug Heart Eyes

# 506
нани-нани, стискам палци, бързо да се оправите !   bouquet

# 507
Здравейте мами.Благодаря ви за хубавите и окуражаващи думи.Тази сутрин ме гледаха на видеозон и всичко е наред с бебчо.Даже леко мърдал.Кървенето почти спря.
За морето мислехме към 20 август, но ще видим как ще се чувствам.Хубав ден

# 508
  • В сбъднатите си мечти :)
Здравейте мами.Благодаря ви за хубавите и окуражаващи думи.Тази сутрин ме гледаха на видеозон и всичко е наред с бебчо.Даже леко мърдал.Кървенето почти спря.
За морето мислехме към 20 август, но ще видим как ще се чувствам.Хубав ден

Много се радвам,че всичко е наред с вас с бебо  Hug

Между другото днес намерих един сладурски календар или по-скоро дневник по седмици на бременността в сайта на еврофутбол (?!?!?!?), вие може и да сте го видели ... http://www.eurofootball.bg/downloads/Dnevnik_kalendar.pdf   Peace

# 509
нани-нани радвам се, че всичко е наред, дано до края на бремеността да няма повече неприятни изненади  Hug

Аз чакам с нетърпение вече да отида на море, че с моята работа по 9 часа на ден и с това хубаво слънчево време навън, не издържам вече  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт