Професионални серии за коса - тема 80

• 67 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, sladurka, всъщност аз доста четох и уж точно това ми беше целта-многото протеин, след това хидратация с макадамията, за сега не забелязвам да пресъхва от многото протеин (много, много, 3 пъти р-р и 1 път 2 стъпковия, за месец някъде), но ще се радвам да споделите и как да правя добра хидратация   bouquet
П.П Ето снимка на косата ми, от миналия месец, прясно подстригана, отзад е доста по-дълга. Забравих да кажа, че пия Цинк-Биотин на Абофарма и Витамини за коса на ДМ. http://prikachi.com/images.php?images/725/8136725C.jpg

# 226
Много хвалите Со пюр, спрямо Алтерна бамбуковата за обем как го намирате? Косата ми е тънка и Алтерна ми идва тежичка за честа употреба, дали да не сменя с Кюн?

# 227
  • Sofia
Аз днес получих всичките 5 шампоана Keune So Pure, но малките разфасофки да ги пробвам + еликсира за скалп. Отделно чакам шампоанът с вечерна иглика на John Masters Organic и Alterna Hemp. Благодарение на две мили съфорумки си паснахме с John Masters, дано да е така и с Кюн  Praynig

# 228
  • София
Момичета, засега само да се запиша, че съм пропуснала цялата тема ...  Whistling
Започвам да я чета поетапно.
И да се похваля, че си поръчах кератиновите Нашита  Crazy Нещо косата ми отново е пух и явно й е нужно затягане.
 Hug

# 229
Косата ми е: права, тънка, изрусена до мн светло русо с Велла Колестон 12/89. Склонна към цъфтеж и т.нар. експлозия на кортекса (бели точици, които се отчупват).

Ползвам основно протеинови/кератинови/колагенови продукти на Наши, Напура, Редкен, Керастаз (шампоан, маска, протеинова ампула/спрей и за финиш - протеинов крем). 90% от нуждите на косата ми са протеинови и само от време на време ползвам хидратиращи маски, основно преди къпане (на принципа на еластисайзър).

# 230
  • Belgium
Аз днес получих всичките 5 шампоана Keune So Pure, но малките разфасофки да ги пробвам + еликсира за скалп.

aniK, ще чакам да споделиш отзиви, Kune So Pure ми е следващата серия, която мисля да пробвам.

П.П. Забравих да кажа - чудесни коси видях отново.
Inked Mom, страхотен цвят на косата имаш! Това ми беше мечтания огнен нюанс в училище Heart Eyes

Валфи не понасям под каквато и да е форма, а съм маниак на тема обем по принцип.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 17:40 от Лу

# 231
  • София

Мия косата на 5-6 дни, с оцветяващия хидратиращ шампоан Лакме Ултра Ред (защото червения цвят пада супер бързо и иска постоянна поддръжка), след него слагам 2 мин. р-р Афоджи (като го омесвам със семи-перманентна боя и стоя около 7-8 мин.) и след него редувам 2 маски, различно на всяко миене- Макадамия (като и нея я омесвам със семи-перманентната червена боя) или Лакме оцветяваща Ултра Ред Текния. От скоро ползвам и 2-стъпковия протеин Афоджи преди боя, като за втора стъпка слагам маска Макадамия, вместо балсама. За финиш слагам Себорал Форте в корените (знам, че не е за тази тема, но да опиша точните ми грижи), по дължините пръскам р-ра със зелен чай Афоджи, ЛП Абсолют рипеър Липидиум крем, олио Митик Ойл за боядисана коса и накрая чисто арганово олио на връхчетата. Крема Липидиум прави косата ми уникално мека и гладка, много съм доволна от него. Моля за съвет- правилно ли използвам продуктите, реда им, както и да ми препоръчате ампули или други грижи, други продукти, които ще са подходящи според вас за супер изтормозената ми коса...Също така добра термо защита, т.к понякога се навивам с маша на 180-190 градуса, а този крем на ЛП липидиум май е само за сешоар. Сешоар използвам на абсолютно всяко миене, без значение зима/лято. Ако поръчам Термо-цимента на Керастас, мога ли да го ползвам след крема липидиум или много ще се натрупат? Митик ойл с кимиона подходящо ли е?
П.П Другото, което искам да попитам е за дъщеря ми. Има много много гъста и къдрава, тип афро коса, нормален косъм и скалп, но мнооого се изпотява и спарва скалпа. Търся за нея ДПШ, който да измива добре, но без да пресушава косъма.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост   bouquet

Ще се наложи да започнеш да миеш косата по-често, не заради друго, а за да можеш повече грижи да положиш за нея. Предполагам, че сега лятото няма да е проблем по-честото миене. На 5 дни миене означава не повече от 6 измивания месечно, което означава, че косата ти не получава нищо  останалото време.
Бих искала,  но не мога да те посъветвам да слагаш маслени маски на всяко измиване, защото цвета ти е специфичен и лесно Избледнява, но можеш да слагаш последната седмица преди боядисване. Но можеш да слагаш гел от алое преди всяко измиване, което няма да свали цвета, но ще хидратира косъма.
Не знам доколко тониращите шампоани вършат работа за подхранване и грижа за косата,  а виждам,  че предимно такива ползваш. Според много ревюта на червенокоски концентрата Пикселист на Керастаз задържа много добре цвета и предпазва от избледняване, като в същото време хидратира косата и й дава блясък. Ако бях на твое място бих си слагала всяка седмица по един от концентратите на Керастас,  като два пъти Пикселис,  два пъти Вита Цимент или Денсифик, но винаги с бустер Пикселист, за да се предпазва цвета.
Не очаквай биотина, който пиеш да ти помогне за състоянието на косата. Първо защото е в много малко количество, този който пиеш /мисля, че беше около 500 единици, а за да има ефект ти трябват 5000 единици/ и второ, защото биотина ще спомогне само за по-бърз разтеж, но не и за ремонт на вече увредения косъм. Там е необходимо натрупване на протеин и хидратация за да има по-добър вид.
Освен всичко грешно използваш протеина на Афоджи,  защото шампоаните, които служат за предпазване на цвета или тониране са хидратиращи или поне действат към затваряне на косъма. Като се затвори косъма протеина не навлиза под кутикулата и изтича в канала в банята, без да свърши никаква работа. Принципа е, че след хидратиращ шампоан може да се сложи само хидратираща маска или балсам, но не и протеинова маска или реконструктор /какъвто е този на Афоджи /. Твоите продукти са предимно хидратиращи - Макадамия, Лакме,  Митик оил. Нямаш протеинов шампоан, а протеиновите финиши Липидум и реконструктора със зелен чай не могат да свършат нищо сложени след хидратиращи шампоан и маска, които затварят косъма.

# 232
Лу, благодаря   bouquet И аз много си харесвам цвета, отдавна ми е таргет  Heart Eyes Но цената, която платих за него е лошото състояние на косата  Sad
Magnolia, големи благодарности за компетентните съвети, истински имах нужда от тях   bouquet Сега разбирам колко грешки допускам, но от много четене за малко време в главата ми е каша  Crazy Рядкото миене е единствено и само заради прословутия цвят  Blush Пак заради него взех и оцветяващите шампоан и маска Лакме, въпреки че ми се искаше да заложа на Архитекта или Денсифик...Можеш ли да ме насочиш към протеинов шампоан, който евентуално щади цвета или ако мога пак да си го меся със семи-перманентната боя (която си е само пигмент всъщност), след него да ползвам р-ра на Афоджи и протеиновите продукти. Шампоана за изтощени коси на Афоджи ок ли е или да ме насочиш към друг? Всъщност да разбирам, че след протеинови продукти, мога да ползвам хидратиращи, но обратното-не  Crazy Също за термо-защита- млякото Термо Цимент или Митик Ойл с кимион? Утре ще пускам поръчка в рибката и да си взема всичко необходимо за момента Simple Smile Концентрати Пикселист, Архитект и Денсифик, като мислех и ампулите ботокс на ЛП. Също ако мога пак да си повотря въпроса за ДПШ за дъщеричката  Blush   bouquet

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 20:47 от Inked Mom

# 233
  • София
Момичета, много Ви благодаря за хубавите думи, те значат много за мен. Много ме зарадвахте,    bouquet
Най-важно е постоянството и правилното разбиране на нуждите на косата,  което не винаги успявам да улуча.

Обмислям покупка на двойния серум Липидиум на Лореал - може ли някоя от вас да каже каква е консистенцията?

Другото, което ми се иска да купя е някоя уплътняваща серия, едната опция е Денсифик, но ще се радвам да предложите и друго, от което сте доволни   Peace

# 234
Здравейте, дами!   bouquet Идвам да се похваля с новите си покупки.  Crazy Само 2 седмици след първата ми покупка. Да ви кажа честно това започва да ми става мания. Запалих се... Дадох 180лв и имам чувството, че нищо нямам... Преди 2 седмици 200 и пак ми се стори малко...Не като пари, а като продукти... Искам още, и още, и още...
http://prikachi.com/images.php?images/151/8137151D.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/150/8137150R.jpg

Четката на макадамия я взех докато си купя хубав дървен гребен.
Сдобих се от размени и с концентрат олео фюжън, маска архитект и шампоан нутри термик (тъкмо ще го сравня с бейн сатин 2)

И естествено имам и въпрос Simple Smile Предстои ми боядисване в петък. В корените ще е кафяво (6), надолу по-светло. Цветът ми е странен надолу. Даже май само ще ме матират. Въпросът ми е как да си подготвя косата...? newsm78
Знам, че трябва да е протеин, но какво точно.
Протеинови имам архитект шампоан, имам 2-стъпков протеин на афоджи, маска архитект... Преди 3-4 измивания слагах концентрат цимент... Имам и интра - силан (не знам дали е протеин)
Въобще нещо ще ми свърши ли работа?
Предварително благодаря:) Hug

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 20:21 от vivian_my

# 235
Inked Mom, разкошен екстравагантен цвят!  Heart Eyes Забелязах и "ръкавите" ти, сигурно много ти отива  Crazy Магнолиа, ти е дала добри насоки. От опит обаче мога да споделя (бях лилава зимата), че яркия цвят винаги се бори с качествените грижи на косата. Двете неща често си противоречат и е трудно да се постигне един задоволителен баланс. Но не е невъзможно. Просто понякога залагаш повече на здравето на косата, в следващия период от време - на подсилването на цвета и така.  Peace Между другото тогава и аз ползвах от тониращите на Лакме, само че тези за виолетови коси и много ми харесваше серията, като ефект върху косата. Придаваше плътност, блясък, хидратация, много добри балансирани продукти. Сега имам тези за руса коса. Интересно ми е дали и тези за червени тонове са толкова хубави, като усещане върху косата?

vivian_my и пак ЗР за фон на компютъра отворена  Joy Hug Преди боядисване слагай двустъпковия протеин на Афоджи, той е най-силен.

# 236
Обмислям покупка на двойния серум Липидиум на Лореал - може ли някоя от вас да каже каква е консистенцията?
Лекси, аз го имах (много ми легна на сърцето Flutter този серум). Едната му половина е кремче, другата е малко по-течна прозрачна флуидна консистенция. Потичат от две помпички една до друга и на дланта ги омешваш и тогава нанасяш. Страхотно запечата връхчетата при мен, стояха като току-що подстригани, чудя се колко ли ще издържа преди да го взема пак. Mr. Green

# 237
Freya, даже не съм се усетила като съм снимала  Joy  Аз постоянно зяпам там май Grinning Ужасссс... Почти съм пристрастена... Добре, че се запалих и по Филорга, та ще стане по балансирано положението предполагам...   hahahaИли няма да ми остава от заплатата...
Благодаря, за съвета. Simple Smile

# 238
______Freya_______, благодаря   bouquet Шаренка съм доста, да хихихи  Grinning С този цвят вече съвсем АЗ си се чувствам, чак се чудя как съм устискала до сега  Blush  Много съм доволна от червените пигменти на Лакме, страхотно се депозират и определено личи ако съм ползвала друг шампоан или маска (за цвета имам предвид) и съм ги пропуснала. Добре усещам косата си с тях, става мека и пригладена (доколкото е възможно да усетя на този ранен етап за мен). Въпреки, че от съвсем скоро ползвам такава козметика и за мен сега всичко има уау-ефект, много се впечатлявам и ми се иска да пробвам още и още нови продукти, комбинации и усещания  Laughing  т.к до преди това съм ползвала единствено дрогерийни продукти за коса и естествено разликата ми е осезаема  Flutter И аз като vivian_my, постоянно ровя в рибката, арлен, ензо и другите сайтове, както и чета старите теми, започнах да се пристрастявам  Whistling Mr. Green
Едит: Ето и косата на дъщеря ми, за която търся ДПШ http://prikachi.com/images.php?images/414/8137414J.jpg

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 22:00 от Inked Mom

# 239
вчера купих термозащитната пяна ха джойко. Някой ползва ли я?
Аз я имам,даже две имам,едната е в размените,ако някой се интересува  Laughing
Не я ползвам като термозащита,а за фиксация след третия ден от измиването,ако нямам време или възможност да измия косата  Peace Доволна съм  Blush , оформя добре и не изсушава допълнително дължините  Peace
Руса мама , не съм вкъщи и няма как да ти снимам състава,ще стане като се прибера  Peace

Общи условия

Активация на акаунт