Професионални серии за коса - тема 80

• 67 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Руса мама , ето снимка на състава на термопяната на Джойко :
Скрит текст:

Бел , изключително полезно и зарибяващо пишеш,определено ще пробвам първите два шампоана описани в поста ти, особено след като и детанглъра ми хареса толкова много,ползвам го при всяко миене на косата / нанасям без изплакване,както ме насочи  Hug  / .

# 376
Как сгафих днес  Shocked Нали бях решила, че след многото третиране, косата ми има страшна нужда от протеин, та днес заложих изцяло на него и резултатът ме втрещи  Shocked Косата ми пресъхна жестоко, втвърди се и единственият продукт, който оправи положението се оказа пак крема Абсолют Липидиум(въпреки, че и той се води протеинов, косата ми става копринено мека и гладка след него) Heart Eyes Косата ми явно определено има нужда от хидратация и за известно време ще прекратя опитите да и наслагвам протеин, който тя отказва категорично... 1. Измих с първо с ш-н Абсолют Липидиум, второто миене с ш-н Афоджи за изтощена коса, след това нанесох ампула Ботокс ЛП и запечатах с 2мин. р-р Афоджи (разбира се смесен със семи-перманентната ми боя  Crazy ) Поседях около час и изплакнах...Косата ми беше мнооого твърда, плътна и суха. Подсуших с кърпа и не знам защо (при все,че бях вече оплескала положението с протеина) напръсках със спрея зелен чай и кератин Афоджи...След него сложих дооооста крем Абсолют Липидиум и олио Митик Ойл за боядисани коси, та най-сетне косата ми стана гъвкава, мека и що-годе плътна...Като изсуших със сешоара по върховете сложих съвсем малко чисто арганово олио. Резултатът е на снимката по-долу...Не съм слагала никакви стилизиращи продукти, а утре ще сложа термото Митик и ще навия с машата.
http://prikachi.com/images.php?images/640/8140640a.jpg

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 20:50 от Inked Mom

# 377
  • гр.Добрич
______Freya_______, а нещо хидратиращо?

# 378
Охх, Белисимааа, как пишеш само...таман мислех, че съм приключила с покупките за няколко месеца (и наистина съм доволна от наличното) и сега искаммм Money Crazy
Определено ще пробвам шампоана с мед (и този с лавандула може би), а детанглъра го замислям откакто го пробвах, за което благодаря отново!  Hug  Hug

# 379
______Freya_______, а нещо хидратиращо?
Не знам какво би било подходящо. Хем ми се струва, че по-силно хидратиращи продукти ще е по-добре. Хем пък щом казваш, че лесно се омекотява.  Thinking Оранжевите Керастаз са по-силни. Маската Макадамия, макар че наскоро коментирахме, че са променили състава и. Мароканойл с кафявата капачка, която за мен е майката на хидратацията  Grinning Напоследък много се харесват и продуктите ощна Кюн Со Пюр.Митик Ойл също е добър вариант. Не съм сигурна обаче кое би ти допаднало най-много на този етап.

Inked Mom, имай предвид че дори да си усещаш косата суха след протеин, това е нещо хубаво за в бъдеще. Когато започнах да се изсветлявам, умишлено слагах на поредни миенета протеин. В последствие косата стана супер твърда и груба. Но знаех, че това състояние не е от изтощение, а напротив, от закрепването на кератин по увредения косъм. Така после започнах хидратирането на поредни миенета и косата се балансира още след втората хидратация. Така че не се притеснявай и да прекалиш. Има значение от какво е породена сухотата. Само през това време гледай да се отнасяш по-нежно с косъма, ресане, подсушаване, стилизиране, за да не се раздърпа повече косата. Peace

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 21:21 от Анонимен

# 380
Благодаря,  ______Freya_______   bouquet Това не го знаех (естествено  Mr. Green) Няма да се притеснявам в такъв случай, че съм я пресушила  Crazy С ресането наистина видях проблем, но поне на време се усетих да спра  Party А от тук нататък какво да я правя- да редувам ли хидратация с протеин или само няколко хидратиращи миенета да направя?   bouquet

# 381
Направи една хидратация и виж как ще се държи. Ако прекалено много се размекне, на следващото миене може да сложиш протеин, но балансиран такъв, не силен. Но предполагам, че ще си иска две поредни хидратации. След първата ще можеш по-добре да прецениш.  Peace

# 382
Ок, благодаря, така ще направя   bouquet

# 383
За косопада ще кажа какво на мен ми помогна значително когато имах:
Приорин-пих го около 2-3 месеца,по едно на ден,цинк и биотин-нещо,което ми помогна бързо и наистина много.Още от първата седмица прием усетих ефект.Също така ФК-по едно на ден,витамини от А до З.
Мога да говоря само относно вътрешен прием,защото друго не съм правила,тоест ампули и други неща.
Освен най-добрия ми помощник Себорал форте,който използвам от години.Също така спрях боядисването, третирането с уреди,сешоара дори.
Само, че при мен косопадът беше резултат от диета и стрес.Така, че говоря от тази гледна точка.
Възможно е когато си набавих необходимите витамини и започнах да се храня добре от само себе си да се е оправил,възможно е просто косата да е имала нужда от обновяване.И досега си пия отвреме-навреме хранителни добаки, дори мога да кажа, че почти не оставам без тях.
Това са нещата,които при мен помагат. Simple Smile надавам се да съм била от полза  Simple Smile

# 384
  • Велико Търново
Cesari Hug благодаря ти за отговора! Ползвала съм Креастим, сигурно пак от него ще си взема, исках и допълнителна грижа - затова взех ш-на и балсама, ще споделя как ми се отразяват, уж марката е лечебна, от маската за скалп съм много доволна. На Алтерна имам протеиновата серия - Рипеър, но напоследък и тя не ми се отразява добре Confused - имам бамбуковата за обем, и серията Дисциплин - с нито една от изброените косата ми не стои добре - разхвърчана в краищата и сплескана в основата. Мислех я хидратиращата на Алтерна, но се опасявах да не ми утежнява и допълнително отнема от обема Thinking Кокосово масло задължително трябва да си взема.„

Ще се радвам на още препоръки  bouquet

Благодаря и на теб мис Бингли  bouquet разбира се, че ми беше полезна - ще се възползвам от твоя опит. Аз допускам, че съм със сезонен косопад, но това напоследък се случва два пъти годишно и ме притеснява количеството коса, което остава на главата ми Confused

# 385
Biskvitka много гадно.съчуствам ти за косопада-моята коса изглеждаше по същия начин есента.взех на Виши ампулите (мисля че са същите като Лореалските) но и спрях да ползвам всичко ново и се върнах към изпитаните шамп. и маски от преди това.
Руса мама мерси за отг.   bouquet

загледах тази маска-стори ми се интересна че се самозатопля,има и масла,някой да я е пробвал,нищо не излиза с търсачката
http://arlen.bg/product/1414/luksozna-samozatoplyashta-se-podhra … nrich-150-ml.html

# 386
  • гр. София
*Biskvitka*, аз от две години поне се боря с косопад с променлив резултат. Този януари отново се засили, пих Приорин + шампоан, ампули Аминексил, Сери, Алфапарф, шампоан на Рене Ф. против косопад, маски с масла преди измиване. Намаля докато пиех Приорина, после постепенно пак се увеличи сякаш. В тази връзка искам да кажа, че Аминексила май не ми помогна, защото го слагах точно след като спрях Приорина. Затова реших да взема и капсулите на GNC за коса, кожа и нокти. После взех ампули Сери, но още като си мия косата пада доста от нея в банята. Като се реша остава много малко по четката. Сега все още ползвам от време на време шампоана на Приорин /имам още/ и съвсем наскоро си взех 2 опаковки Анакапс, но още кой знае каква полза не виждам, но не съм изпила и първата опаковка. Днес си взех и ампули на Алфапарф против косопад за мъже. Слагам и 1 път седмично от този тоник за скалп http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Biotin-Repair-Scalp-Tonic-C … l-oz-177-ml/56566 . Взех го да пробвам. Пия и Омега-3.
Правила съм и изследвания - нормални. Предполагам, че е от стрес и годинки.... Simple Smile

# 387
*Biskvitka*, аз от две години поне се боря с косопад с променлив резултат. Този януари отново се засили, пих Приорин + шампоан, ампули Аминексил, Сери, Алфапарф, шампоан на Рене Ф. против косопад, маски с масла преди измиване. Намаля докато пиех Приорина, после постепенно пак се увеличи сякаш. В тази връзка искам да кажа, че Аминексила май не ми помогна, защото го слагах точно след като спрях Приорина. Затова реших да взема и капсулите на GNC за коса, кожа и нокти. После взех ампули Сери, но още като си мия косата пада доста от нея в банята. Като се реша остава много малко по четката. Сега все още ползвам от време на време шампоана на Приорин /имам още/ и съвсем наскоро си взех 2 опаковки Анакапс, но още кой знае каква полза не виждам, но не съм изпила и първата опаковка. Днес си взех и ампули на Алфапарф против косопад за мъже. Слагам и 1 път седмично от този тоник за скалп http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Biotin-Repair-Scalp-Tonic-C … l-oz-177-ml/56566 . Взех го да пробвам. Пия и Омега-3.
Правила съм и изследвания - нормални. Предполагам, че е от стрес и годинки.... Simple Smile
Проверявала ли си си щитовидната жлеза?

# 388
  • гр. София
Проверявала ли си си щитовидната жлеза?

Да, специално правих на нея изследвания заради косопада.  Peace

# 389
Относно Джон Мастерс, момичета имам питане Blush
Каква е всъщност разликата между балсам (гледам този с лавандула и авокадо) и детанглър? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт