На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 60
  • Bristol
Вурвуру е най най най хубавото място няма да съжалявате
pinko, мерси! Да разбирам, че гърците не са излъгали  Laughing Живот и здраве, като се върнем, ще пиша. Сега в трип адвайзъра гледам къде какво има. То планирането е по-голям кеф и по-дълго продължава от самото ходене май.

Снимките от Агиофили са прекрасни!

# 61
На Егремни барът не работеше, имаше постройка до стълбите, която само можехме да предполагаме, че е била или ще бъде бар.  На Агиофили нямаше никаква тента. Средата на юни 2014. Явно има разлика със сезона. На Порто Катцики ти носят, да. Ако имаш дете, което ревне, че е жадно, е добре да си в готовност, а не да търсиш тел.да поръчваш и да чакаш да ти свалят. Не че са чак толкова много стълбите, но не са и един етаж.

# 62
Здравейте , момичета . Някой пътувал ли е с мистрал травел  до Гърция ? Пишете ми впичатления ,благодаря предварително Simple Smile

# 63
Искам да си взема аква обувки.
Къде мога да ги намеря.

Благодаря предварително.
Simple Smile
Хит - Младост - 3  по 4 лв

# 64
  • софия
Уайлд попи, така е. По мое мнение тези плажове изобщо не са подходящи за деца, хеле па малки. Дълбоки са като цяло, ако се падне бурно море са направо опасни, има много оси, трудно достъпни са. Не искам и да си помисля какво се случва ако ти прилошее на Егремни например...

# 65
Здравейте! Постарах се да попрочета темите, пратих доста запитвания до разни студия и след няколко получени отговора да попитам и тук:
С две деца  сме, със собствен транспорт. Искаме пясъчен плаж с плитка вода в началото, оживено местенце на Ситония, не е проблем сутрин да ходим на плажа с кола, стига да не е много далече. Като че ли Неос Мармарас е по-добрият вариант за нас от Вурвуру. А, искаме и пекарна наблизо Wink От 2 студия ми пратиха положителен отговор за настаняване и цени, които ни устройват (с 10Е разлика на вечер). И сега е чуденето: едното студио е Stella rooms, на другото не знам името, но имам снимки и местоположение. Бихте ли ме посъветвали? Едното е в Парадисос, другото е като че ли по-изолирано, но пък е по-близо до Неос Мармарас.
http://www.stella-rooms.gr/neos_marmaras/index.php?option=com_co … id=54&lang=en

https://www.google.bg/maps/@40.0980709,23.7803936,258m/data=!3m1!1e3
(една от 4-те къщички, които стоят самотни в средата)
  bouquet

# 66
Да ,Н.Мармарас определено е по-цивилизовано, има си тротоари, за разлика от Вурвуру, а и много добри плажове са наблизо. Е, и денивелацията трябва да се има предвид. Всичко е на баир. Доста от улиците са еднопосочни. Втория линк не указва точно местоположение.

# 67
Точно заради денивелацията и паркирането реших, че около Парадисос е по-добрият вариант, а е много близо до Н. Мармарас и не съм търсила в самото село.
На втория линк трябва да се избере сателитна снимка долу вляво и тогава се вижда групата  от 4 къщички сред дърветата. Съжалявам за нескопосаното изображение  Blush

# 68
Здравейте момичета. Много хубава тема и пълна с информация сте направили. Беше ми много полезна за ориентация и информация.
Ние сме две семейства с по 2 деца и искаме края на август началото на септември да почиваме в Северна Гърция. Ориентирали сме се за сега около Ситония. Направих и няколко запитвания. Харесах си Вурвуру, но излезе и възможност за Никити.
Вие кое от двете бихте препоръчали с деца. Последният пост малко ме кара, да не се чувствам сигурна за Вурвуру, че е подходяща за деца. Така ли е наистина?
Понеже мислим на квартира да сме дали има достатъчно магазини за пазаруване, но и заведения където може да яде човек?
На Никити директният плаж в града по снимки от Гугъл не ме грабна много. Дака ли е в действителност или трябва да се ходи някъде кола.
Аз погледнах гугъл стрийт на Тасос на голден бийч и изглежда отвратително. Правен е октомври 2014, пълна пустош, разбити улици. Лятото не ми се стори чак толкова зле. Та за това се чудя дали снимките от гугъл може да им се вярва.
Ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет в моето двоумение.
Благодаря Ви и хубав ден

# 69
  • София
Момичета, резервирали сме в Порто Куфо ето тук:

http://www.studios-meliton.gr/bg/index.html

Сега видях, че плажът бил много дълбок, пристанище на подводници бил на времето ... дали според вас и пред самия хотел ще е така?

Знаете ли къде се намира рибната борса - извън селото може би?

Наблизо са Каламици, Торони, Неа Мармара - къде е подходящо за плаж и разходка с деца?

bouquet

# 70
  • на малък остров в океана
Петка, според мен Вурвуру е много подходящо за малки деца. Единственият минус е липсата на тротоари.
Но предимствата са много, така че след по-малко от месец ще се върнем там.

# 71
happymammy Порто Куфу е най-голямото естествено пристанище в Гърция. Германците са го ползвали през втората световна. Плажът пред вашия хотел е средено дълбок, там е най-плиткото за цяло Порто Куфу.
Най-близкия подходящ за деца плаж е Марафяс. Там месните имат няколко бунгала и си водят децата. Пътя до плажа минава зад езерото до вашия хотел и е около 1.5км. Няма бийч бар.
Най-близкия пясъчен и за деца, с бийч бар е Стилядарио (Лас Бандидас). Водата е много чиста и плажа е супер, вземете си маски, виждал съм октоподчета и много риби на плиткото. Това е на 10тина км от вас в посока Неос Мармарас.
Най най за деца е Сикия, както и съседните Турколимнеонас и Климатария. Пясък, плитко, деца, на Климатария има дори детски пързалки в морето, рай. Там е таверна "5 стъпки в пясъка" - винаги отличен избор. От вашия хотел е 14км в посока Сарти.

# 72
  • София
Net pet, безкрайни благодарности!
Успокоих се. Миналата година се натресохме на едно гадно място, но благодарение на съветите на момичетата тук, въпреки всичко, си изкарахме добре:)

# 73
Най-близкия пясъчен и за деца, с бийч бар е Стилядарио (Лас Бандидас). Водата е много чиста и плажа е супер, вземете си маски, виждал съм октоподчета и много риби на плиткото. Това е на 10тина км от вас в посока Неос Мармарас.
Лас бандидас е разкошен плаж, но отново пускаш невярна информация Grinning
Стиладарио е на близо 20 км от Порто Куфо и е сравнително труден за намиране, има много по-близки добри плажове.
В посока юг - Каламици, 8 км. Има бийч барове два таман.
В посока север - Дестеника, заливът след Торони, 3 км. Има таверна.

Мони М,
ориентирах се коя ти е втората къща, като погледнах сателитната снимка - на картата я няма означена. Това място е по-близо до града, но честно казано, като знам как карат местните там, не знам дали ще е удачно да ходите пеша както до Н. Мармарас, така и до Парадисос. Според мен в самия Парадисос е по-добре - компактен е, имате някакъв плаж наблизо, макар и не идеален, магазин и три-четири кръчми, едната много добра.

Това обаче с уговорката, че тези 1.5 км, които са между края на залива Парадисос и града, не съм ги вървяла пеша, а само с кола - виждала съм хора да ги вървят, но винаги ми се е струвало авантюристично, особено с деца.

# 74
  • София
Параход, знаех си аз, благодаря ти!  Grinning

А тази рибна борса къде е, извън селото ли? На самото пристанище от лодките ли се купува риба?

Общи условия

Активация на акаунт