На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 210
25 Reasons You Should Never Visit Greece Simple Smile  Снимките са страхотни !
http://www.buzzfeed.com/niaalavezos/reasons-you-should-never-go- … greece#.vypkaZK8v

# 211
http://www.novini.bg/news/285596-12-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1 … %D0%B8%D1%8F.html

На доста места вече са сложили цени , като седнеш на кафенето на плажа в менюто което ти носят пише чадър , шезлонг 1;2; масичка...цените варират от 2 до 8 евро на бр.

Да не се  Shocked като ви дойде сметката

# 212
  • София
pinko, къде точно се случва това?

# 213
  • Лондон
Фран Джонсън, ние ще пренощуваме в Aegli, на самото пристанище е и ми се стори най-удачният избор, но определено не най-евтиният... Ние сме със същия план за хващане на ранен ферибот и не ми се рискуваше... Ех, все едно вчера беше януари и планирахме всичко, а ето, че не остана време, само месец и половина, нищо че при нас времето почти зимно Confused

# 214
Ами  на определени места на Неа Мармара около нея на повечето бичбарове на Амолофи са в менюто вписани.

# 215
  • София
Здравейте!
Интересувам се от препоръка за малко хотелче, къща за гости или апартамент под наем във Волос за една нощувка.
Ще пътуваме с ферибот за о. Скиатос рано сутринта и решихме да пристигнем предния ден и да пренощуваме във Волос- хем ще разделим пътуването на две части, хем ще удължим почивката с един ден.
Благодаря ви!  bouquet

Аз също планирам Скиатос и Скопелос за началото на юли за по 5 дни на всеки остров. Ти кога ще ходиш? Кой хотел си резервирала?
Извинявай за въпросите, но аз още не съм резервирала хотел и сега гледам в букинг и триваго.

# 216
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета и момчета, имам въпрос и ще се радвам,ако можете да ми помогнете.Юли заминаваме за Гърция със семейството на брат ми.Голямата му дъщеря е на 13 години(45 кг) и в България вече спокойно може да се вози на предна седалка до шофьора.Някой има ли представа как стоят нещата по този въпрос там?

# 217
Здравейте момичета и момчета,
Следя ви от години и благодарение на вас откривам и преоткривам Гърция.
Сега съм в дилема дали да избера 1 седмица на Евия(около Кими) и от там ферибота за Скирос или 2 седмици обиколка на Пелопонес. Малко се притеснявам за детето, но той е свикнал да пътува. Четоx за Пелопонес, голямо Благодаря момичета!!! За Скирос много не намирам. Ако може да ми препоръчатe в коя част на Скирос да се позиционираме. Благодаря ви Simple Smile))

# 218
Слънчеви позdрави и от мен
Много прочетох преди тръгване  нямах въPроси  но сега се включвам малко спешно
Ние сме на нещо като сватбено пътешествие искаме да отидем и към турция по море
Моля за Vашата помощ как най лесно да го направим
Четох няк!ъде за подобни маневри но не го намирам
помощ
пиша гадно извинететакива са условията тук
Dано ми помогнете страхотни сте

# 219
  • София
Привет на всички обичащи гръцкото море! Simple Smile
Аз съм една от вас, макар и с малко опит. След две почивки на Ситония, решихме този път да отидем малко по-далече.

В момента си мечтая за Кефалония... Започнах да чета и гледам снимки, но все още съм объркана и ще се радвам на вашите съвети. Най-вероятно ще сме само двамата с мъжа ми. Искаме някакво прилично място за спане, откъдето да обикаляме хубави плажове и ако има забележителности. Под хубави плажове имам предвид живописни, не държим на дълги пясъчни ивици и ситен пясък - тези са ни по-скоро скучни...

Мислех си да направим 1 седмица на Кефалония и 1 на Лефкада през септември. Вярвам, че времето ще е идеално... Сега обаче малко се разколебавам като чета, че до всички плажове на Лефкада се стига след много стълби и стръмнини... Живот и здраве през септември ще съм бременна в 6-ти месец (това също ми е за пръв път) и не знам дали тези препятствия ще са преодолими за мен...

Моля ви, дайте ми съвети как да организирам нещата. Дали все пак да направим и двата острова или само единия... Къде е най-добре да се отседне, така че да можем след това да обикаляме различни плажове. Какво трябва да съобразим... Въобще ще съм благодарна за всякакви коментари по темата.

# 220
  • Пловдив
Тук в темата от много четене съм избрала Зинозис, да видим дали е като на картинка, тръгвам с банския на дупето.

не е като на картинката от сайта, леко разочарована съм , има даже миризма на крава наоколо, но крава няма, добре, че тази миризма е на един участък в имота и не до вилата ни, по-надолу е...
Като цяло става за нашата кратка почивка тук, но да съм съвсем спокойна, снощи мъжът ми скочи и изнесе кошарата на детето рязко (то не искаше в нея и без това), оказа се, че имало буболечка колкото дланта му, без да преувеличава, първо мислихме, че е скрепя или нещо такова, но май е по-скоро огромна стоножка, която убил (това се случва в 3 през нощта) и оставил трупа навън, който беше отнесен от друго животно явно и не я видях. Еми, след тази случка аз не спях вече, а не знам и как ще спя без да проверявам нон стоп стаята..ужасен ужас...
плажа е тотален шит за мен, виждала съм далеч по-хубави, гледката си заслужава, но да влизам в море с толкова камъни ...(поне в началото), гнуслива съм определено,страх ме е от таралежи и не си взех акваобувки, защото очаквах ситен, чист пясък навсякъде около мен.
Цените на бара няма да ги коментирам, коктейлчета мохито и подобни 6 евро. Не че е нещо ненормално, но не ме привличат с тези цени определено. Можеше да са 3 евро и да пия по 3 на ден.  Joy
Както казах гледка има, водата е чиста, настаняването е ок, ако не ви е страх от буби...но тук вече аз не.  Naughty

# 221
  • София
Привет на всички обичащи гръцкото море! Simple Smile

На твое място не бих рискувала с такъв преход. Помислете за района на Парга или Керкира/Корфу/, ако държите на остров, има чудесни плажове, по-лесен достъп, сравнително голям град с болница.

# 222
Здравейте, морски почитатели ! Миналата година бяхме на Тасос края на юни и бяхме направо очаровани. Такава красота толкова близо до Бг,  направо не е за вярване. Спомних си плажуването по време на детството - аромата на море и бор, живота в морето и чистата вода.

Благодарение на вас се реших да изляза от традицията на българското черноморие и да рискувам с 2 палави деца. Всъщност поради пълната информация  в темата нямаше риск.

Тази година искаме да отидем и малко по-далече - Ситония. Търсим хубави красиви плажове с морски обитатели - рибки , таралежчета ... и най вече чиста вода. Искаме да си съкратим пътища с много завои и голяма денивелация . Също бихме се радвали и на пясъчен широк плаж.
 Моля за мнение за близките дестинации на Ситония като Псакудия, Метоморфоси, Геракини, евентуално Вурвуру. Към кое от тях да се ориентираме? Благодаря!

# 223
  • зад парка
От няколко години за първи път не знам къде да потеглим на море- заради ремонтите, личн(остн)и проблеми, завишените цени...
Може ли и аз да се включа в групата на питащите?! Проръчайте, моля чист и уютен хотел посока Ситония или Кавала с цена 30-40 евро, началото на юли или септември за стая, във вътрешността може да е .

# 224
  • София
Здравейте момичета и момчета,
Следя ви от години и благодарение на вас откривам и преоткривам Гърция.
Сега съм в дилема дали да избера 1 седмица на Евия(около Кими) и от там ферибота за Скирос или 2 седмици обиколка на Пелопонес. Малко се притеснявам за детето, но той е свикнал да пътува. Четоx за Пелопонес, голямо Благодаря момичета!!! За Скирос много не намирам. Ако може да ми препоръчатe в коя част на Скирос да се позиционираме. Благодаря ви Simple Smile))

Boryto, източната част на Скирос е общо взето един огромен плаж, пясъчен, достъпен и прекрасен. Проблемът е, че когато духа мелтемът там става невъзможно за плажуване и тогава трябва да се ходи от западната страна на острова. Там плажчетата са малки, по-каменисти и по-трудно достъпни. Препоръчвам настаняване в главния град или някъде по източната страна, близо до плаж. Ето моите снимки от там, ако нещо по-конкретно те интересува, на линия съм. https://flickr.com/photos/50502018@N03/sets/72157634952472037
Ето и още малко за острова от мен - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731952.510

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 22:15 от pontes

Общи условия

Активация на акаунт