На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Както можеш да видиш и на сайта им, плажът е тесен, точно до пътя, с малки камъчета и въобще нищо особено, че даже и скучно.
http://www.dafnistudios.gr/modules/mod_btimagegallery/images/ori … 996654f67625a.jpg
Аз цял ден там не бих седяла. Още повече при положение, че наоколо има толкова много по-хубави плажове.

Дафни не е далече от центъра - на 5-10 мин. пеша по крайбрежната алея - хем се разхождаш, хем не си в навалицата и е сравнително тихо.
Иначе студията са много прилични. Бяха чисти, хубави, с големи тераси с маси, простор и т.н. Има удобства и да си направите закуска, кафе, нещо леко за хапване. На двора имаше барбекю с две големи маси, но ние бяхме само двама и не сме го ползвали, а там общо взето се беше настанила една голяма сръбска компания. По наше време там имаше много семейства с малки деца и беше доста шумно - все някой отнякъде ревеше. Simple Smile Но това е така май на повечето места на Халкидики.

# 241
Както можеш да видиш и на сайта им, плажът е тесен, точно до пътя, с малки камъчета и въобще нищо особено, че даже и скучно.
http://www.dafnistudios.gr/modules/mod_btimagegallery/images/ori … 996654f67625a.jpg
Аз цял ден там не бих седяла. Още повече при положение, че наоколо има толкова много по-хубави плажове.

Дафни не е далече от центъра - на 5-10 мин. пеша по крайбрежната алея - хем се разхождаш, хем не си в навалицата и е сравнително тихо.
Иначе студията са много прилични. Бяха чисти, хубави, с големи тераси с маси, простор и т.н. Има удобства и да си направите закуска, кафе, нещо леко за хапване. На двора имаше барбекю с две големи маси, но ние бяхме само двама и не сме го ползвали, а там общо взето се беше настанила една голяма сръбска компания. По наше време там имаше много семейства с малки деца и беше доста шумно - все някой отнякъде ревеше. Simple Smile Но това е така май на повечето места на Халкидики.

Благодаря за полезната информация. А другите хубави плажове в района, ориентировъчнио на какво разстояние са?

# 242
Благодаря за полезната информация. А другите хубави плажове в района, ориентировъчнио на какво разстояние са?

Заповядай от първа страница на темата:
http://www.sithonia-rooms.gr/en-GB/nikiti-map-en.html

# 243
  • София
Да, както се вижда и на картата - близо са - общо взето зад всеки завой има по някое заливче. Ние тогава си взехме една карта от хотела, на която ги имаше отбелязани и всеки ден ги карахме поред - ако някой не ни хареса - на следващия и така. Даже един ден ходихме от другата страна на ръкава - на Порто Елеа.

# 244
Bordeaux, , много ти благодаря  bouquet

# 245
  • на малък остров в океана
Тук в темата от много четене съм избрала Зинозис, да видим дали е като на картинка, тръгвам с банския на дупето.

не е като на картинката от сайта, леко разочарована съм , има даже миризма на крава наоколо, но крава няма, добре, че тази миризма е на един участък в имота и не до вилата ни, по-надолу е...
Като цяло става за нашата кратка почивка тук, но да съм съвсем спокойна, снощи мъжът ми скочи и изнесе кошарата на детето рязко (то не искаше в нея и без това), оказа се, че имало буболечка колкото дланта му, без да преувеличава, първо мислихме, че е скрепя или нещо такова, но май е по-скоро огромна стоножка, която убил (това се случва в 3 през нощта) и оставил трупа навън, който беше отнесен от друго животно явно и не я видях. Еми, след тази случка аз не спях вече, а не знам и как ще спя без да проверявам нон стоп стаята..ужасен ужас...
плажа е тотален шит за мен, виждала съм далеч по-хубави, гледката си заслужава, но да влизам в море с толкова камъни ...(поне в началото), гнуслива съм определено,страх ме е от таралежи и не си взех акваобувки, защото очаквах ситен, чист пясък навсякъде около мен.
Цените на бара няма да ги коментирам, коктейлчета мохито и подобни 6 евро. Не че е нещо ненормално, но не ме привличат с тези цени определено. Можеше да са 3 евро и да пия по 3 на ден.  Joy
Както казах гледка има, водата е чиста, настаняването е ок, ако не ви е страх от буби...но тук вече аз не.  Naughty

А от какво е тази миризма, какво казват? И този бар? Нямаше бар миналата година... Дано да е поносимо, че и ние след седмица натам отиваме  Sad

# 246
Здравейте,
търся отзиви за Ния Ираклица-Villa Mediterrane,резервирала съм за септември 5 нощувки-
таверни ,магазини,всичко ще ми е от полза.Мисля да прескочим един ден до Тасос с ферибот от Кавала.
Ако някой е бил скоро ,ще се радвам да сподели мнение.

# 247
  • София
Здравейте,
търся отзиви за Ния Ираклица-Villa Mediterrane,резервирала съм за септември 5 нощувки-
таверни ,магазини,всичко ще ми е от полза.Мисля да прескочим един ден до Тасос с ферибот от Кавала.
Ако някой е бил скоро ,ще се радвам да сподели мнение.

Не е лошо хотелчето, но зависи къде ще ви настанят. Има студия и апартаменти, които са наполовина под земята. Ако сте си платили за новите скъпи мезонети на първа линия - ще останете доволни.

Наблизо има Лидл и Масутис от големите.

# 248
parcalesa
DECK са тези отвън на палубата, обикновенно на най-горната.
ECONOMY е икономична класа.
Когато феритата са по-малки, или нямат обособенна ECONOMY класа означават едно и също. Другите класи са каюти, вип салоните или специални помещения с номер на на всяко място.
В повечето ферита DECK и ECONOMY са еднакви, защото това са общите салони и палубите, по  които хората се местят непрекъснато. За по-високите класи, обикновенно те посреща, а понякога и настанява стюард(еса).

Ние не сме случвали на отстъпки, дори в последния момент преди тръгване на ферибот. Засичали сме малки отстъпки при закупуването на двупосочен билет с фиксирани дати от един превозвач.
Другите отстъпки са за местните от острова, редовните с членска карта за превозвача или пътуващи извън туристическите сезони.

Ако има повече от един превозвач до твоята дестинация, провери за всеки по отделно разписанието (от сайта им). Те ги публикуват по отделно и мълчат за корабите на конкуренцията.

Някои сайтове на агенции за фери билети:
Danae Travel Bureau - www.danae.gr
Ferries.gr - www.ferries.gr
Ferries in Greece - www.ferriesingreece.com
Greek Travel Pages - www.gtp.gr
Open Seas - www.openseas.gr
Petas - www.petas.gr

Успех Simple Smile

# 249
Парцалеса,
закъде ще плаваш? за повечето маршрути общо взето е една цената независимо кога си купил билета и от кого, но все пак има изключения.

Wilwil,
къщата е добра, писано е назад. Градът е средна хубост, има всичко необходимо като инфраструктура, даже е гъч за моя вкус.
За разходката до Тасос - от Кавала фериботът е по-нарядко, по-скъп и спира насред нищото, т.е. няма смисъл да се ходи без кола, а колата доста оскъпява упражнението. Ако го хванете от Керамоти, можете да разгледате основния град и пеша, този ферибот спира в него.

------
За заминаващите да обявя тържествено, че от вчера времето е отлично, даже има няколко заливчета, на които водата съвсем си става. Другаде й трябват още няколко дни или седмици до поносима температура, но като цяло е по-добре положението от предишните две години.
Обаче има и места, на които вече е непоносима гмеж (Кариди, Портокали), лятото направо... не знам.
Общо взето комари допреди ден-два почти нямаше, заради студа и дъждовете, сега наизлязоха тук-там.

# 250
  • София
Не съм спец по фериботите, но ние платихме 50% от цената до Корфу, не знам защо. Явно имат някакви промоции, принципно цената в едната посока за двама и кола е 60 евро, ние за тези пари взехме в двете посоки билети. На билета пишеше -50%. Това не успях да го видя в Интернет, така че ако отидете на място можете да се възползвате от подобни намаления

# 251
Някой с мнение за това хотелче: http://www.filippos-studios.gr/ ?

# 252
За заминаващите да обявя тържествено, че от вчера времето е отлично, даже има няколко заливчета, на които водата съвсем си става.

Чудесна новина!   bouquet
 В дългосрочната прогноза на някои места даже дават бая високи температури средата на юни, 35 градуса Heart Eyes (ММ е в потрес, аз обожавам жега на морето).

# 253
  • София
Здравейте.
Възможно ли е в Никити да е по-студено от южното ни черноморие? Винаги ходим в средата на юни по нашето черноморие. Сега като гледам прогнози за Никити и ми се струват с някой друг градус по-надолу от обичайните за нашето черноморие. Все си мислех, че като е по-южно, ще е и по-топло  newsm78.

# 254
Някой с мнение за това хотелче: http://www.filippos-studios.gr/ ?

Хубави са. Били сме два пъти. Обичайно буквахме по навътре за да не чуваме дори и редкия шум от крайбрежната. В една редица от сгради са с Дафне. Мисля, че Филипос са една идея по луксозно обзаведени. По наше време държаха цени с 5-6 евро по-високи от Дафне. Втората година бяхме в апартаментче с отделна спалня. Теснички са за 4 човека, но за нас с едно дете беше перфектно.  

За всички с подробни въпроси за времето, вода и т.н.:  http://www.accuweather.com/en/gr/greece-weather http://www.meteo.gr/meteoplus/sea_map.cfm http://www.fototravel.info/e_greece_sea_water_temperature.php Въпросът е обсъждан многократно.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 11:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт