На море в Гърция 2015 - III

• 92 632
  • 810
  •   1
Отговори
# 345
  • в града на вечния купон
Виждам, че доста се дискутират здравните застраховки при почивка в Гърция. А тъй като и двете държави сме в ЕС тукашната ни застраховка би трябвало да важи и там, поне за спешни случаи, нали? Как се доказва там, че имаме някаква застраховка тук? Нужно ли е да се изкарва някаква международна карта и каква е процедурата по изкарване, колко време се чака, какви документи са необходими?

Отиваш с лична карта в ДСК (имаше още едно място, но не помня кое). Искаш европейска здравна карта. Попълваш формуляр и след 2 седмици (на практика много по-рано) е готова. Безплатно е. Подаването е само лично.
Извинете  какво  е ДСК? Имам предвид  пълното найменование.
Ако  някой  е ползвал в Гърция  европейска здравна  карта Моля  да сподели.

# 346
Виждам, че доста се дискутират здравните застраховки при почивка в Гърция. А тъй като и двете държави сме в ЕС тукашната ни застраховка би трябвало да важи и там, поне за спешни случаи, нали? Как се доказва там, че имаме някаква застраховка тук? Нужно ли е да се изкарва някаква международна карта и каква е процедурата по изкарване, колко време се чака, какви документи са необходими?

Отиваш с лична карта в ДСК (имаше още едно място, но не помня кое). Искаш европейска здравна карта. Попълваш формуляр и след 2 седмици (на практика много по-рано) е готова. Безплатно е. Подаването е само лично.
Мястото е на ул. "Гурко" близо Министерството на спорта, на мен ми казаха месец да чакам и не беше готова точно след 1 месец, отидох до Европата, върнах се и още не ми са се обадили, както ми казаха. Не са точни .

# 347

Извинете  какво  е ДСК? Имам предвид  пълното найменование.
Ако  някой  е ползвал в Гърция  европейска здравна  карта Моля  да сподели.
ДСК - Държавна Спестовна Каса

# 348
  • София
Мястото е на ул. "Гурко" близо Министерството на спорта, на мен ми казаха месец да чакам и не беше готова точно след 1 месец, отидох до Европата, върнах се и още не ми са се обадили, както ми казаха. Не са точни .

Не е само на Гурко. Във всеки клон на банката е, т.е. само в центъра на София са 20-тина места. Едната карта я поръчахме на 28-29 декември. На 5 януари беше готова. Другата беше през март. Стана за 5 дни. Иначе официалният срок е 2 седмици, но на практика са готови много преди това. Сега погледнах - другото място е Алианц. http://www.ezok.bg/locations.html

# 349
  • София
Ние мин.година вадихме карти,станаха за 10-тина дни,но вече изтекоха ooooh!
Само тази за детето е с 5г валидност,нашите бяха с 1г.Не съм ги подновявала,ще направя застраховка Peace

# 350
  • София
Понеже много заговорихте за застраховки да ви отвлека вниманието с друга тема. Mr. Green
В момента съм в Неос Мармарас за 3 дни. Времето вчера беше слънчево, но днес вали дъжд лек, но си вали. Не е хладно, но не може да се стои на плажа, защото си превалява. Все пак е хубаво, седя си на тераската и гледам морето как си сменя цветовете  Simple Smile

И дъждовно ми харесва...

# 351
Понеже много заговорихте за застраховки да ви отвлека вниманието с друга тема. Mr. Green
В момента съм в Неос Мармарас за 3 дни. Времето вчера беше слънчево, но днес вали дъжд лек, но си вали. Не е хладно, но не може да се стои на плажа, защото си превалява. Все пак е хубаво, седя си на тераската и гледам морето как си сменя цветовете  Simple Smile

И дъждовно ми харесва...
Къде точно си?

# 352
  • София

Не е задължително заявлението да се подаде лично.  Peace
В самия формуляр има възможност за упълномощаване. Аз подадох вече два пъти заявление от името на мъжа ми (и двата пъти - в ДСК на Калоян, ако има значение Simple Smile ). Прилага се и копие от личната карта на упълномощителя.

Що се отнася до здравните застраховки - миналата година за първи път се наложи да ги ползваме. 3 пъти.  ooooh! Веднъж - мъжът ми, два пъти - други хора от компанията ни. Застрахователят беше Алианц, асистънс компанията - не помня коя. Бяха на ниво.

# 353
  • София
Здравейте! Преди малко се прибрахме от седмица на Халкидики.Бяхме във Филоксения в Псакудия.Обикаляхме околните близки и  по-далечни плажове по ръкавите.Пиша набързо само  за да ви кажа да тръгвате без грам притеснение за време и температура на водата.На Ситония е чудесна Hug Слънцето грее....абе- всичко е ракошно.Отивам да  оправям багажа и да се климатизирам че от утре- на работа

# 354
  • София
Аз стягам багажа, остават 4 дни до заминаване, имам ЕЗОК, но вероятно ще направим и застраховки, дано не се наложи да ги ползваме но тъй като съм бременна предпочитам да се презастраховаме:) обнадеждена съм от прогнозите за водата от следващата седмица:) надяеам се да става за плацикане поне на плиткото:)) обещавам да разкажа впечатления след като се завърнем, от всичко което съм изчела от предните теми съм си набелязала няколко заливчета около Никити, които задължително да посетим Simple Smile

# 355
  • София
И ние тръгваме след 6 дни  Wink. Може да се засечем из Никити.    grinning039

# 356
  • София
clevermary
Ако питаш за хотела - в хотел Арети съм.

# 357
  • София
Ние ходихме няколко пъти на плаж  Агиос Йоанис.Той ни хареса най-много, Водата беше страхотна, морето  плитко , прозрачно и  много красиво .Досега свалях снимките и гледах с носталгия ...

# 358
Здравейте! Преди малко се прибрахме от седмица на Халкидики.Бяхме във Филоксения в Псакудия.Обикаляхме околните близки и  по-далечни плажове по ръкавите.Пиша набързо само  за да ви кажа да тръгвате без грам притеснение за време и температура на водата.На Ситония е чудесна Hug Слънцето грее....абе- всичко е ракошно.Отивам да  оправям багажа и да се климатизирам че от утре- на работа

Когато имаш възможност сподели подробности от Псакудия ...тъй като  вече направих резервация за CRONWELL SERMILIA ...как е  плажа ...морето... заведения ....за първи път ще пътуваме там...и всичко което можеш да споделиш ще ни е от полза !!Благодаря ти предварително !!

# 359
  • София
Sssani, имаше ли някъде морски таралежи от плажовете които посетихте? От това което съм проучила, набелязаните от мен плажове не са каменисти и би трябвало да няма таралежи, но мен мн ме е страх от такива.. Та ако може да споделиш ще съм ти благодарна Simple Smile
Zazu, къде ще отседнете в Никити? Ние сме резервирали студио  в Kiki's place, което ми препоръча близка приятелка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт