Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 505
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
lulumba, очите ми останаха в това селце. Дали се намира някоя празна къщичка, да ми я пуснете под наем  Praynig , че много стрес ми се насъбра напоследък - имам нужда от спокойствие и почивка - точно такова ми изглежда селцето.  Peace

# 571
  • В светлината на слънцето
Енита, Деси, благодаря за милите думи. Hug

Нашата (тоест на децата) ваканция все по-осезаемо наближава. Вече я напипваме във въздуха. Grinning Децата нямат търпение. Каката бе приета в още едно училище по първо желание - с английски и немски език, но ще си отстъпи мястото на някоя от резервите - категорично не иска там (то и аз не искам де, но исках тя да си реши).  Grinning Иначе при нас нищо друго ново.

# 572
  • Перник
ст Добри,  Simple Smile хубаво е, че можеш още да ги наказваш. Аз бащата никога не съм можела, а за щерката - правя го рядко, при крайни случаи Simple Smile

У нас само тати можел да наказва - Калоян така твърди, като го заплаша с наказание  Thinking

Иначе ваканцията върви с пълна сила - по цял ден игри с децата в махалата, футбол до 10 вечер. Едва го прибирам да вечеря. Бил чел на баба си по 3 страници на ден (тя потвърждава), събота и неделя ще го карам и на мен да чете, пък ако вземе и да попише малко, няма да е зле. Той си пише и през седмицата - измисля нива на игри (енгри бърдс например), рисува ги и пише по тях пояснения, ама с печатни букви  Confused

# 573
  • Sofia
Това Браво е доста хубаво написано и много забавно и занимателно за щерката.

клик за странички

От няколко дни го е "захапала" и не се сеща за ваканционната книжка. Wink

# 574
  • София
И Вики го е хареса Бравото и вече го е преполвила.

# 575
lulumba, очите ми останаха в това селце.
И на мен, и на мен! Между другото взехте ли вече кученце?
"Браво" не съм взимала, то моята има да работи по "Голямата ваканция", но става с подканяне и е на 2-3 страничка. Хич не й се занимава като знае, че е нещо като домашно. Иначе се зае и си направи книжка за зайчето - ето тук няколко снимки -странички: текстът е изцяло нейн, само записан от мама, а малко и от нея- на компа й е по-интересно да пише отколкото в тетрадка-
https://www.facebook.com/mira.panteva/media_set?set=a.1020698832 … 3&pnref=story

# 576
  • Перник
На Калоян му се приходи на училище  Laughing Снощи ме пита още колко остава от ваканцията и като му казах, беше направо разочарован  Mr. Green

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На Калоян му се приходи на училище  Laughing Снощи ме пита още колко остава от ваканцията и като му казах, беше направо разочарован  Mr. Green

Joy сладур  Hug

моят е в другата крайност. снощи мрънка, че ваканцията свършвала вече, а той още не е почивал  Rolling Eyes
да си помисли човек, че е изписал 100 тетрадки и е изчел всичкото напечатано слово, а хич не е така  Blush

# 578
Напредваме с четенето, приключи с Патиланци и започна Пипи, но като започне да чете и му се доспива - започват едни прозявки. Миналото лято категорично отказваше да спи, а сега като чуе за четене писане и му се доспива. Joy
Клатят се няколко зъбчета, едно падна, друго е на път - горкото се чуди как да дъвче. Rolling Eyes

# 579
Ох, то и аз като се замисля и ми се струва, че ваканцията е почти свършила. Толкова бързо мина месец и половина. Хич не ми иска да идва зимата.
При нас не остава никакво време за занимания от пътувания и игри. Едвам успявам да я накарам да седне да чете и то не всеки ден.
Установих, че май не разбира много как върви действието в Ние, врабчетата.

# 580
  • София
"Ние врабчерата" не ми се струва много подходяща за тази възраст.   newsm78

# 581
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"Ние врабчерата" не ми се струва много подходяща за тази възраст.   newsm78

в "задължителния" списък са.
ние ги четем като отделни случки, някои му хареват, някои не толкова  Hug
не го притискам - има достатъчно за четене  Hug

# 582
  • София
И за мен "Ние врабчетата" е по- философска книга, но ..  са я предвидили за втори клас. Коментарът на ученика беше, че не му е допаднала, но имало някои забавни случки.
Първоначално така беше и за Приказки по телефона, но финалния извод беше, че повечето са му харесали, макар да имало и такива, които не е разбрал.
Сега е минал на приказки на Ангел Каралийчев. Беше почнал и Пипи Дългото чорапче, коментара е, че е забавна, но за сега да почака. Леко е притеснен, че няма да успее всичко да изчете. Нищо, че му обясних, че не е фатално, каквото трябва ще си дочете по натам, но... явно в училище са им обяснили, че е важно да са подготвени и той се старае.
Разбира се старае се  да кара колелото по- добре, да играе баскет редовно, да хапва сладолед в 16... Въобще старателно е детето.
Вчера обясни, колко много обича лятото с ваканцията. Явно му е отнело време да осъзнае всичко случващо се.

# 583
  • В светлината на слънцето
А на нас ваканцията тепърва ни предстои. Най-после. Grinning
Не мога все още да се похваля с изцяло прочетена книга, но поне има напредък - вече чете по свое желание и вчера сам пожела и си избра нова книжка. Купихме и "Голямата ваканция". Не е нетърпелив за училище, нетърпелив е за игри на открито. 1swing

# 584
  • Ланкър, планините Овнерог
Пак да се появя Simple Smile Голямата драма, наречена 7 клас, приключи. Ура! Днес мъжът ми я е записал вече и вече най-най официално е ученичка в НГПИ, специалност "Рекламна графика"  bowuu Дано това да е "нейното" нещо.

Емма, докато нямаше задължителни книги, все разнасяше и четеше. Обаче сега...... майкоуууу.... едва изчете Хитър Петър. Пипи я започва два пъти, хич не й върви. Днес баща й е взел Патиланско царство, дано да й хареса повече. Много ми се струват 12 книги за 1 клас. Сестра й има 13, като половината са стихосбирки.

Общи условия

Активация на акаунт