Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 849
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Аз искам да питам дали в практиката си на учители сте видели дете което в първите класове не е заинтересовано от училището въобще, после да има промяна към по-добро. В смисъл има ли надежда нещата да се оправят или родителите да свикнат с мисълта, че детето няма амбиции и да търсят някакво елементарно училище след седми клас.

# 91
  • на североизток от Рая
Аз искам да питам дали в практиката си на учители сте видели дете което в първите класове не е заинтересовано от училището въобще, после да има промяна към по-добро. В смисъл има ли надежда нещата да се оправят или родителите да свикнат с мисълта, че детето няма амбиции и да търсят някакво елементарно училище след седми клас.

Аз съм имала такива ученици. Във втори клас са неузнаваеми. Стават амбициозни, учат с лекота, искат да дават пример. Но много е важна и семейната среда, а най-вече - учителят, при когото са попаднали. Един учител може да преобрази детето, може и да го окепази тотално.

# 92
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

това не е учителската тема  Hug макар някои от нас да има повечко опит  Blush

личен опит: всяко дете е различно. дори ако са от една майка и един баща  Peace даже и ако са една зодия  Peace

важни са родителите, важна е средата, важен е (особено за началния курс) учителя.
за съжаление имам опит и с последното Tired

промяна към по-добро може да дойде, ако раберете къде точно е проблема и направите нобходимото за да го отстраните или поне да намалите влиянието.
говорете с детето. разберете какво става. вземете мерки.

нищо друго не мога да ви посъветвам.

нели  Hug

# 93
Благодаря Нели, семейната среда е нормална и двамата сме с висше образование, аз дори с две, ако това има значение. За учителката нищо не мога да кажа - млада е, родителите не я харесват, аз не мога да преценя. В началото имахме много проблеми с дисциплината, които мисля че се поизгладиха, вече учителите не се оплакват. Според госпожата от занималнята има много по-лоши от моят и за това вече не се оплакват от него. На занималня не ходи защото първите седмици беше ад.
Дано потръгнат нещата във втори клас.

# 94
  • на североизток от Рая
Не знаех за учителската тема. Може би там дават също препоръки и адекватни отговори. Peace

По принцип се чувствам леко неловко тук, защото не съм майка на първокласник. Но ще продължа да си сверявам часовника при вас.

Доби,  Peace!

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не знаех за учителската тема. Може би там дават също препоръки и адекватни отговори. Peace

По принцип се чувствам леко неловко тук, защото не съм майка на първокласник. Но ще продължа да си сверявам часовника при вас.

Доби,  Peace!

не се чувствай неловко. ние (или поне аз) сме доволни да имаме пряк контакт с "другата страна".  Hug

а в другата тема върлува
Скрит текст:
лиляна
и когато преди време зададох въпрос така ме отнесе, че скоро няма да се сетя да питам каквото и да било. Crazy

# 96
  • Sofia
Цецунка добре е обобщила.
И за мен с всеки етап от образованието е все по-зле положението откъм развитието на децата. Щото ни е такова и образованието.  ooooh!
Иначе само от 1ви клас изводи не могат да се направят относно интересите/възможностите на детето. Най-рано след 4 клас може да се усети някаква нагласа/изпъкване в някоя област. Все пак самите деца са по-съзнателни тогава.

не се чувствай неловко. ние (или поне аз) сме доволни да имаме пряк контакт с "другата страна".  Hug
Подкрепям. И аз.  Simple Smile  
И, Нели, изобщо повече не се притеснявай и колебай, моля!   bouquet

# 97
  • ГОре на черешата...
Не съм се вясвала 100 години, но идвам да пожелая весела ваканция на второкласниците  Wink.
Ден първи при нас тече лежерно, след малко отива на английски, ще си продължат там до 15-ти юни.

# 98
  • София
Започнахме книжката "Голямата Ваканция" - интересна е, има упражнения по всички предмети - математика, четене, писане, домашен бит, роден край и рисуване. Хубавото е, че има задачи, които да задържат вниманието и на бъдещия второкласник. Препоръчвам я.

Иначе изчислих, че за да прочетем всички книжки трябва по 10 странци на ден да чете. Засега вървим по план. Оставила съм за последно "Български народни приказки", защото сме чели доста такива. освен това  мисля, ако някоя книга не му допадне, да я заменя с друга. Така че, на този етап е важно да се пробуди желанието за четене. Peace

# 99
  • В светлината на слънцето
Да, и аз мисля, че в първи клас е все още рано да се говори за някаква твърда насока към определена професия. Макар да има и такива случаи. Но те са по-скоро изключения, отколкото правило. Peace Децата променят интересите и съответно желанията си с времето. Може би и това е една от причините да ми се иска моите да учат в общообразователно училище до 7 клас, а не в специализирано, което да ги профилира прекалено рано. Общообразователното все пак ще даде една по-цялостна и да кажем, хармонична подготовка по всички предмети (или по-скоро няма да даде, визирайки все по-западащото ниво на образованието у нас, което обаче е една друга тема). Thinking

# 100
  • ГОре на черешата...
Книжката Голямата ваканция получиха всички деца от нашия клас и ще трябва да я попълнят през лятото - наистина е много хубава, мисля да работи по 1 страница през ден.
Списъкът е от 6 книги, почти всички са четени.

# 101
  • Sofia
"Голямата ваканция" по мое мнение (проучих почти, да не кажа всички ваканционни книжки) е най-доброто предложение за занимания през лятото. Simple Smile

Аз реших да си допопълни каквото е останало в домашните ни сборници (в този и този) и да не купувам друго.
Нали имаме и "Голямата ваканция"  и тази и тази и толкоз.
До 1 юни съм дала 'свободно' и на двете ни и после редовно ще отделяме по час за занимания от дългия летен ден.  Simple Smile
   Сега организраме преместването ѝ в собствена стая.

# 102
  • София
здравейте, момичета  bouquet
случайно ви открих, много полезни неща научих от вас
надявам се да ме приемете
имам току що завършил първокласник и второкласничка
така че може да се каже че с малкия повтарям първи клас и мога да кажа че поправям грешките които допуснах с каката и реагирам много по-спокойно на нещата Mr. Green

# 103
  • Sofia
O, Галя, радвам се да те видя и тук, добре дошли с първокласника!  Grinning
Надявам се да си редовна, защото би била полезна тъкмо минала от там, закъдето сме се запитъли с първокласниците.  Simple Smile

# 104
Запис в темата .
Моренка ,страхотна тема ,както винаги   bouquet

Тук децата свършват у-ще  25 Юни и имат 2 месеца ваканция до първата седмица на септември .Поне е повече от ваканцията в Англия която беше от края на юли до 1 септември и се събираха само 6 седмици лятна ваканция.

Тук нямаме списък с книги за четене ,но смятам да наблегнем на четенето на френски и английски и евентуално да започнем и с българската азбука .
 По математика таблицата няма да я учим ,но имат уеб сайт по математика от у-ще ,на който могат да решават задачи цяло лято в игрови вариант.

Лятото ще е спокойно ,забави, разходки, спрей паркове, посещения на близки езера и спокойни вечери в градината .

Иначе поръчах всички учебни канцеларски материали и стикери за дрехите и материалите онлайн и само раница и чанта за обяд с нови кутии ще трябва да купим допълнително в края на август.

Курсовете й по гимнастика и танци свършват с голяма премиера на проф.сцена и мислим какъв спорт да изберем за в бъдеще. Не съм сигурна ,че иска да продължи с гимнастика и танци .
Какви спортове харесват вашите момиченца?

Вие какво по-специално ще правите с децата през лятото ?

Общи условия

Активация на акаунт