Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 873
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моренка Hug
и аз се радвам да се видим Hug Hug
не знам дали ще съм особено полезна Mr. Green
това което действа при каката, не действа при малкия
тотално са различни, и като начин на учене, и като интереси и като всичко
колкото е тя прилежна и изпълнителна, толкова е той небрежен
дай му футбол и само футбол, другото е пълнеж
но поне обича дачете
интересното е че въпреки че са в едно училище и с такава разлика само, и двама имат различни списъци за четене за ваканцията/имам предвид сестра му миналата година имаше съвсем друг списък/ Rolling Eyes

# 106
Нели, мисля че не беше насочено към теб. По-скоро че нямаме наблюденията на учителите, за да сме достатъчно компетентни, а скромният ни опит е много недостатъчен.
Лично мнение е че децата са хора и подлежат на промяна и на 10 и на 15 и на 35г. Аз не съм била еднаква във всички тези етапи от животът си и слава богу. Възпитанието в частност учението е непрестанен процес, който иска наблюдение и комуникация. Висшите образования нямат касателство, а по скоро от значение е комуникацията с детето, свободното време и приоритетите. Иначе има начин да се събуди интерес.,А факторът учител е толкова важен, че даже не мога да определя кое е с по-голямо значение - родителите или учителят. Бих казала и т.нар. ментор около 10г възраст при момчетата. Но такъв късмет малко клони към 6-ца от тото, та най-добре да заложите на комуникацията.
Контеса ние няколко пъти го споменахме, но пак да си кажем - ние ще работим, детето ще играе и ще чете, ще смята и ще ходи по лагери и занимални. И масово ще кълнем образователната ни система която е създала 3 месеца и половина ваканция, а не два като във вашия случай и да пръсне другите месец и половина между срокове и полусрокове.

# 107
  • Sofia
Екпсериментирам с козунак без месене
Скрит текст:
(такива емоции ме владеят и се люшкам от една на друга... ако вземе та стане на конци!!!  Shocked и   #Crazy ), та съм легнала към 02.00ч. и едва станах  в 07.30ч. (заради тестото де)  ooooh!

... И масово ще кълнем образователната ни система (освен всичко останало и че...) която е създала 3 месеца и половина ваканция, а не два като във вашия случай и да пръсне другите месец и половина между срокове и полусрокове.
А така!   202uu
Не че и останалият ти пост не е по мое мнение.  Simple Smile

Контес, лятната ваканция уплътнява кой както може. Simple Smile Идеите са - разни школи и лагери.

# 108
Помня, че като дете лятото беше един от най-щастливите периоди в живота ми. Слънце, село, безгрижие. Та, не знам дали би ми харесало  децата да имат само 1 месец ваканция както в Англия.
Като са пръснати между сроковете, пак някой трябва да гледа децата или да ходят по занимални и зимни училища. Нали виждам във Френския лицей с тези 3 срока и двуседмични ваканции колко е трудно да им намират гледачи зимата.

Морена, стискам палци да се получи Grinning
Аз правя козунак в машината за хляб. Преди да започне да пече го вадя, сплитам го и го оставям да втаса във фурната и после пека там. Става на конци и без никакво месене от моя страна  Mr. Green

# 109
  • Sofia
Помня, че като дете лятото беше един от най-щастливите периоди в живота ми. Слънце, село, безгрижие. Та, не знам дали би ми харесало  децата да имат само 1 месец ваканция както в Англия.
Като са пръснати между сроковете, пак някой трябва да гледа децата или да ходят по занимални и зимни училища. Нали виждам във Френския лицей с тези 3 срока и двуседмични ваканции колко е трудно да им намират гледачи зимата.
Аз съм си вкъщи, та не бих имала грижи с повече ваканции (както и дългата лятна - просто за дето ми не мисля, че по-добре таква, отколкото месец и половина - два) през учебната година - мен биха ме устроили идеално, заради детето разбира се - искам да е така.
А лятото от нашето детство...  Heart Eyes  не е същото сега... или поне не за всички, за някаква част от децата. Аз ходех в Сандански при баба и дядо - страхотно беше, велико... Но... бабите на децата ми са в София.  Sad  Не че и големите ми деца не са прекарвали лятото в Сандански с мама, но времната са по други и не е същото.  Гушкан пък не се дели от мен и не ще да остане сама... до сега.

Аз правя козунак в машината за хляб. Преди да започне да пече го вадя, сплитам го и го оставям да втаса във фурната и после пека там. Става на конци и без никакво месене от моя страна  Mr. Green
Благодаря, Дъждец!  Hug 
Скрит текст:
В машната съм месила тесто, но отдавна не съм. То винаги е на конци - машината си го меси много добре.
Аз правя хляб без месне, но от нормално хлебно тесто.  А козунака сега правя с мого хидратирано тесто, а такъв хляб (чабата) ми става на шупли, не на конци.  Вярно, че тестото за хляба го обработвам с брашно, а козуначеното с мазнина... Та ще видим де.  Thinking
Отивам да го пплета.   Crazy

# 110
  • Варна
... И масово ще кълнем образователната ни система (освен всичко останало и че...) която е създала 3 месеца и половина ваканция, а не два като във вашия случай и да пръсне другите месец и половина между срокове и полусрокове.
А така!   202uu

202uu  и аз така мисля. Може да им е много по-спокойно през учебната година и да си вземат материала по-бавно, а не след една извънредна грипна ваканция да взимат по 2 урока наведнъж.

# 111
Аз съм за голяма ваканция през лятото (макар че с нарастване на класа тя се свива до 2.5 месеца ). Това е трудна организация за работещи родители.Колко работодатели ще бъдат доволни служителите им през месец да са в отпуск? И сега чувам коментари, че си "цъкам " отпуската по няколко дена при положение ,че става въпрос за една зимна ,пролетна ,междусрочна ,празник на училището и 1.11 (това е заложено в официалния ми график ,за да нямам проблеми когато дойде съответната дата) . А още 3-4ваканции ще е прекалено.
 От друга страна госпожата сподели ,че след зимната ваканция е трябвало цяла седмица да се върнат към нормалния ритъм на работа.  Така ако след всяка ваканция губят и време за влизане в час ,пак не е добре за учебния процес.

# 112
  • Sofia
От друга страна госпожата сподели ,че след зимната ваканция е трябвало цяла седмица да се върнат към нормалния ритъм на работа.  Така ако след всяка ваканция губят и време за влизане в час ,пак не е добре за учебния процес.
Това щом при други работи, значи, че е въпрос на... организация, а и навик мисля...  Thinking
Според мен е по-стимулиращо през месец - месец и половина да имат 10ина дни ваканция.

За работещи родители и без баби на помощ, са трудни и двата варианта, смятам.  

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 10:50 от Morena

# 113
Да, който има проблем с отпуските, ще му е трудно независимо по кое време е ваканцията. Просто 3м и половина е мнооого дълга ваканция... Няма смисъл! А през годината чак нагорно им идва.

# 114
  • София
И според мен 3.5 месеца е много ваканция. Преди няколко дни си говорих с колежка в Унгария, която има две дечица, едното на възрастта на нашите, а другото с година разлика. Та тя сподели че тяхната ваканция започва от края на юни до 1 септември. През годината децата и имат същото количество ваканции, колкото и нашите деца - една зимна и една пролетна. Но това,  което ми направи впечателние, че децата и имат повече време за упражнения на материала в училище и почти нямат домашни на тази възраст. Тя беше учудена как се справяме с толкова дълга ваканция и отпуските, които имаме.

# 115
Цитат
Може да им е много по-спокойно през учебната година и да си вземат материала по-бавно, а не след една извънредна грипна ваканция да взимат по 2 урока наведнъж.
Материалът е един и същ.Времето за учене като седмици също е долу-горе изравнено. Просто имат по-дълги ваканции през годината, а при нас е накуп. Намирам тяхната система за плюс от гледна точка на това, че децата ще си почиват повече по време на срока. От гледна точка на работата е минус за родителите, защото занималните и мероприятията са лятото. Е, ако има търсене, ще има и предлагане сигурно Simple Smile Другото е, че лятото е по-приятно да се пътува по почивки, отколкото зимата, ама това за хора, които не обичат ските Mr. Green

Забравих да пиша, че не мисля, че днешните деца са ощетени през ваканциите. По наше време нямаше толкова много предложения за организирани занимания. Играехме сами на двора или пред блока. Май Жас беше пускала една статия как сме оцелели Simple Smile А сега като гледам какви интересни занимални има, интересни лагери, забавни игри, математики, биоигри, архитектурни работилници и т.н., ми се приисква да съм дете.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 11:18 от Пролетен дъждец

# 116

Peace и козунака правя, като Пролетен дъждец Peace

# 117
  • София
Ей, хора, дояде ми се козунак  Laughing
За нищо на света не бих заменила дългата ваканция  Simple Smile А когато усетя напрежение през годината, отпускам по 1-2-3 дни почивка по мое усмотрение.
Така беше, когато аз бях малка, така е и сега с Алекс.

# 118
  • ГОре на черешата...
Моренка, докладвай за козунака Whistling.
Срам, не срам - последните кифлички забравих да сложа захар в тестото - та се чудех що са едни такива никакви...ама ги изядоха де, няма да им простят hahaha.

# 119
  • София
Вече и ние сме сред "дипломираните". Тържеството беше разкошно, фолклорна програма с много песни и танци, куклен театър, драматизация, песнички на различните чужди езици, които изучават децата. Почерпка естествено накрая за малките артисти. Тони беше много щастлив с отличното си удостоверение  Grinning

За ваканцията си говорите, чета. При нас добре че имаме баба, да ни е жива и здрава, безценна ни е помощта от нея. Напълно споделям мнението на Sky от последните й постове  Peace

Общи условия

Активация на акаунт