Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 896
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  Hug благодаря ви

Laughing съвсем съм се тикосала значи  Blush

Peace реших, че да приемат децата (от клас в клас) без оценките от външното оценяване в края на годината  Crazy

# 181
  • София
Само, че този проектозакон не го ли придвиждат да влезе в сила от 2018. До тогава нашите ще са изкласили малките класове.  Sad

# 182
  • Sofia
Цитат
Фокус: В какъв срок планирате новият Закон за образованието да стане реалност – доколкото може да се правят такива планове?

Милена Дамянова: Аз не мога да предвидя как ще вървят дебатите в Комисията по образованието, но това трябва да се случи скоро. Защото само преди 2 седмици имаме отново мониторингов доклад от Брюксел за образованието и обучението в България. Отново имаме препоръка този законопроект да бъде приет най-късно през 2015 г. Обемен е законът. В рамките на 41-то НС се разглежда около 8 месеца. Едва ли това ще се случи за по-кратко време и в 43-то НС, но с колегите ще положим максимални усилия, защото загубихме много време за образованието. Две години знаете, че нямахме абсолютно никакво движение в тази посока. Неколкократно бяха отправяни препоръки от страна на европейските институции към България. В края на 2013 г. имаше изключително критичен доклад именно заради липсата на реформи в сферата на образованието. Аз се надявам законът да бъде приет и да бъде подкрепен от другите парламентарни групи, защото подкрепата за законопроекта ще означава на практика подкрепа за реални реформи в образованието. А мисля, че това желаем всички. Ако този законопроект стане факт, той ще влезе в сила от учебната 2016-2017 година.

# 183
  • гр. Пловдив
И това помагало за ваканцията:

Благодаря за препоръката! Определено ще я потърся.  Peace

# 184
  • Sofia
Цветелина, въпросното помагало е доста обемно и не твърде "ваканционно", но разбира се е въпрос на избор. Simple Smile
Всъщност това, което повечето харесваме е  това:

клик.

# 185
  • София
И от мен един глас за последната книжка, показана от Морена.
Добре - за оценките  искам да питам - какво ви пречи, че има оценки? Нали трябва няккъв измерител да има? Честно казано, въпреки че  в 1 кл. няма оценки при нас си слагаха усмихнати шестици. Изходните тестове пак бяха с оценки.

И нещо малко по-битово. Чудя се как да изпера  раницата. Дали ще я съсипя, ако с четка и малко сапунена вода я позатъркам. На Херлиц е от твърдите
Скрит текст:

# 186
И нашата раница е такава. Мисля да я изтъркам с четката за дрещи и да изплакна с душа.
Значи според написаното по-горе излиза че е в най-добрия случай ще имаме оценки във втори, няма да имаме в трети и ще имаме в четвърти. По-добре да не го приемат за нас според мен.
Иначе и аз съм за това в начален курс да няма количествени оценки.

# 187
  • Перник
Home raider, и нашата раница е от този тип, само че Белмил. Прах я за първи път още около Коледа, че беше безобразно мръсна. А е черна... Именно, защото е твърда, не успях да я навра в пералната, та я прах с топла вода, течен сапун и четка. Не съм внимавала, мокрих и търках смело. Изсъхна за 2 дни до парното. Сега ще я изпера по същия начин.
И ще поръчам книжката, която с Морена препоръчвате. Ще задам норматив по Х страници на ден да прави от нея, че тия дни съвсееем ваканционно ги кара Калоян. Вчера бил прочел 1 страница от "Маншон, полуобувка и мъхеста брада" и според него било достатъчно  #Cussing out От понеделник съм отпуска и ще види какво е достатъчно  Twisted Evil

# 188
Аз я взех тази Голяма ваканция, но нещо не съм очарована. Много ненужен пълнеж има, а задачите са елементарни. Текстовете за четене стават. Не смятам обаче да купувам друга, защото нали е ваканция Simple Smile
Моята чете български народни приказки и много й харесват. Обаче като я помоля да ми разкаже нещо, не иска. Та, не знам дали остава нещо в главата й и дали чете с разбиране, нито колко бързо чете.
Оценки имаше още тази година при нас. Всяка седмица тестовете се оценяваха, но нямаше бележници.

# 189
  • София
И това помагало за ваканцията:

Благодаря за препоръката! Определено ще я потърся.  Peace
Съдържанието на книжката е разделено на темички. Днес направихме първата тема - отне му точно 20 минути, с четенето на текста, рисуването и писането. Темите са общо 18 и не мисля, че това е много за цялата ваканция. Дори планирам по-нататък купуването и на "Голямата ваканция".

Днес приключи книжката за Хитър Петър:
Скрит текст:
Вчера му взех читателски дневник:
Скрит текст:
И следобед ще започнем да го попълваме.

Ще продължи с тази книжка:

# 190
  • Варна
Да се включа по темата за прането на раниците - нашата я прах вече, през зимната ваканция. Със сапун и домакинска гъба, после я изтрих с чиста гъба напоена с вода. Т.е. не съм я прала в истинския смисъл в пералнята Simple Smile Не е на Херлиц, на друга немска фирма. Светна, особено по дъното, където беше почерняла от пускане къде-ли-не.

Летни книжки не съм купувала, госпожата им е избрала една за целия клас и днес на тържеството ще я получат като подарък. Ще докладвам коя е.

# 191
  • В светлината на слънцето
Привет  Grinning И каката завърши днес. Много мила и малко тъжна раздяла с класа и класната имаха.  Blush
Ето я девойката. Последната снимка е на картината, която нарисува и подари на класната за спомен.
http://lulumba.snimka.bg/children/tedi-posleden-ucheben-den-4-kl … s.867758.35460783
Понеже сте на вълна чанти - преди малко купих за нея нова чанта, понеже й бях обещала за 5 клас да сменим старата. На снимка много я хареса, ще видим довечера на живо. На мен ми допадна доста, тъй като е компактна, изключително лека, с много джобове, приятен десен. На Габол е - дано се окаже и здрава. Thinking
Бившият първокласник и предстоящ второкласник решава задачи като за световно и не чете книжки като за две световни. Този читателски дневник със стикерите е идеен. Ще взема да го купя, та малко стимул да даде на четенето. Thinking

# 192
Нашата не е много твърда ,но я пера в пералнята през 5-6 седмици .Светва .Не я пускам в сушилнята Wink

Учителката ни прави списък на децата ,които желаят да са част от 'летния пакет' със задачи, четене и т.н.
Много се зарадвах ,че няма да прекъснат процеса на домашните всеки ден и четенето всеки ден ,което бе част от 1ви клас. Но май не се много желаещите ,ще видим.

Аз съм си направила някаква програма ,която поне по час на ден ще има практика на наученото и малко повече математика .Тя обожава да рисува, апликира, моделира и реди оригами,пъзели и Лего та в тази посока малко ще ми трябва да правя .Сама си прави преписи на книги в работна тетрадка и само ще задълбочим българския .Кой е добър буквар ?

# 193
  • Варна
Лулу, каката ви е талант! Много хубава девойка, а картината е страхотна! Браво!  bouquet
Маша ми се пазари за четенето, казах по 10-ина странички да прочита, но да съобразява в зависимост от приказките, да не ги оставя на средата. Та в следствие на това прочела вчера 8 (под "зоркия" поглед на баба си) и ми обяснява, че то 8 се закръгляло нагоре и затова можело да се каже, че е прочела 10... тарикат дребен! Ама аз й го върнах - сутринта пак се вкисна като й казах да не забрави да чете, тропна ми с краче нещо, та добавих и една диктовка към четенето Wink

# 194
Здравейте!
Преди малко се прибрахме от коктейл в училище, където бяха поканени всички ученици от 1-ви до 4-ти клас, получили някакви награди през учебната година. Бяха общо около 35-40 деца, като от нашия клас са 11 деца. Simple Smile
Директора поздрави децата поименно, наградиха ги с дипломи, книжки - училищно издателство и им бяха подготвили почерпка. Много мило ми стана и гордо, естествено.  Peace
Раницата мисля да я изчеткам с четката за дрехи и сапунена вода, да я облея с душа и това е.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт