Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 885
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
  • Перник
Lulumba, много ти е хубава дъщеричката. И не по-малко талантлива. Да е жива и здрава!  Simple Smile

# 196
Лулу, каката ви е талант! Много хубава девойка, а картината е страхотна! Браво!  bouquet

Подкрепям!  Heart Eyes

Ние се загубихме напоследък, но нашата кака нали е 7 клас, та основните вълнения са там, заради НВО. Малкият и той тна ри концерта с хора, пяха в зала България, в понеделник ще пеят в НДК, а в сряда им е годишният концерт. Репетиция до репетиция.  Crazy

Споделете за тези лагери по музеите? Аз го записах на лятно училище и после на лагер, организиран от тяхното училище.

И да ви се оплача, вчера му видях огромна дупка в един от горните пети зъби, как не сме видели по-рано този кариес, не знам, та тази сутрин му умъртвиха зъба, а другата седмица ще го заварят. После ще му намажат зъбите със силант, за да не се повтаря това.

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Споделете за тези лагери по музеите? ...

от 08.06 нататък  Peace

# 198
  • Sofia
Контес, бих ти препоръчала стар буквар.

Лулу, картината е страхотна, браво на девойката!  smile3501

Чудя се как да изпера  раницата. Дали ще я съсипя, ако с четка и малко сапунена вода я позатъркам. На Херлиц е от твърдите
Точно така съм ги прала, никакъв проблем. Simple Smile

Против съм за оценките... изобщо, не само количествени или качествени...
Ето едно мнение, което абсолютно се покрива с моето.
Накратко казано... рано им е на децата сега. Носят повече вреда, отколкото полза.
Оценките, освен че не е ясно колко са обективни и точни и не ме инфромират с нищо всъщност.
Вместо  "много добър 5"  или дори само "много добър", искам да знам точно къде е проблема, какво не знае, та е таква оценката. И ако човек не си е вкъщи и трудно проследява всекидневно нещата, та сам да знае какво е положението, от оценките нищо не разбира.

Ходихме до библиотеката и Гушкан си взе тази, която ще последва "Матилда" (от нея остава 1/4)

клик

# 199
Здравейте и от мен!Използвам времето,че Ани е на цирк,за да споделя и туй-онуй.Четенето и ученето е все така с подканяне,а не по собствена инициатива.Сега чете "Мечо Пух" и май ще вземе да й хареса,защото не брои страниците, а главите.Иначе и ние имаме Голямата ваканционна книжка,но ще я оставим за другия месец,че сега съм я подхванала малко с писане и смятане.А относно бележници и оценки-не съм й привърженик.Според мен е стресово за децата до 4 клас.По мое време имаше бележници от 4кл. и не съм се чувствала недооценена до тогава.Утре ги изпращам с малката на бабин дом и ми е свито на топка всичко.Но няма как вече започвам работа и нямам възможност да ги гледам.Е,това е.

# 200
  • Sofia
Забравих да ви покажа една книжка, която днес купих за към подаръка за 1 юни. Simple Smile

клик

# 201
  • София
Моят син се завърна от екскурзията. Много е доволен. Иска пак, но за повече дни. Днес ще го оставя да почива, а от утре ще подхванем и ние Голямата ваканция.

ПП: За 1 юни не съм избрала нищо все още. Утре мисля да го оставя с баща му и да изляза по задачки, та и това трябва да свърша.

# 202
  • София
Здравейте  Hug
Весела ваканция на всички деца!
Още не сме започнали с четене на книжки, както и с други занимания, защото брат й днес завърши и съм обещала цяла седмица да не се занимава с нищо.
Списъка с книги е само 5 книжки. За края на уч. година госпожите им подариха Ваканционно другарче и миналата седмица се занимаваше много с нея, но тази мързела надделя Mr. Green.
Бележници, по всичко личи, че от другата година ще имат. Ако приемат закона, то той няма да важи за тях.
Раницата, и аз се чудя как да я изпера, че е с твърд гръб и се притеснявам да не я съсипя, ако я намокря Thinking

# 203
  • В светлината на слънцето
Благодаря, момичета, за хубавите думи за каката. Hug Тя, милата, леко се е сдухала заради раздялата, но такъв е животът. Tired
Все забравям да кача нашия списък с книги, но довечера ще го направя.  Peace
И по мое време нямаше оценки до 4 клас и пак станахме хора, че се и изучихме. Според мен е излишен стрес за децата това оценяване. За матурите след 4 клас пък да не говоря. И тестовете, които ги съпътстват - а те са десетки, не ги преброих но сигурно само този срок направиха към 50 теста. ooooh! Кому е нужно всичко това, нямам идея. А се канели вече да има такива матури и след 1, 4, 5, 7, 9 и 12 клас. Луда работа. Crazy
За 1 юни изобщо не съм мислила какви ще бъдат подаръците. Традиционно на този ден получават някаква дрънкалка (тоест играчка), но вече са достатъчно големи, та идея нямам какво ще поискат.  Thinking
Следващата седмица сме планували едно посещение на бг Лувъра и може би кино. Ще видим. Леко ще е напрегнато покрай прехвърлянето на каката в ново училище (на едното ще чакаме резултати от изпити, на другото - друго, на третото - трето, абе щура работа, не я бяхме предвидили, но така се получи). Та ни предстои една доста емоционална седмица. Музеят обаче категорично ще разгледаме. Peace

# 204
  • София
  Моят днес приключи "Малкият Никола". Почна я точно на 21ви, а на 22ри им раздадоха Списъка, в който тя не фигурираше. Много беше нещастен, че ще "се мине".  Joy Joy Joy Четеше точно по 2 глави на ден и нито ред повече.  Whistling Дадоха им и някакви помагала за 1ви клас, за СИП по БЕЛ и МАТ. Уж пише нещо там, но не следя. Когато е в настроение-тогава. Но те в началото са само чертички и ченгелчета, та няма и нужда от особено внимание.  Wink
   Имат да четат български народни приказки. Чудя се дали мога да му дам тези на Николай Райнов или ще е прекалено. Като дете много, много ги обичах, но като ги препрочитах покрай баткото установих, че доста ме плашат...Морена?  Mr. Green

# 205
  • София
Морена, прочетох мнението за оценките. Има резон и наистина забравям, че оценката може и да не е обективна и това да се отрази отрицателно. И все пак съм на мнение, че трябва да има някаква система, която да измерва количеството и качеството на знания, било то и "срочна/годишна атестация/оценка " или нещо както и да го наречем. Но това са мои разсъждения преди да се започне с оценките, нищо чудно мнението ми другата година да се промени. 

Lulumba, страхотна е картината Simple Smile

# 206
  • Sofia
Лельо Ог, аз тъкмо преди няколко дни прегледах въпросната книга на Н. Райнов, точно да видя кога ѝ е времето при Гушкан, но реших, че ще почака определено. Може би към 9г някъде... ще преценявам пак.
Аз ще ѝ дам на моята де що имаме български приказки, из разните издания.
Тази, тази
Иначе и сме чели... ето тази например:

и тази

И някои приказки на Е. Пелин, А. Каралийчев, Кина Къдрева...  

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 18:37 от Morena

# 207
И по мое време нямаше оценки до 4 клас и пак станахме хора, че се и изучихме.
И малки матури нямаше, и по състезания не ходехме през месец, и приемни изпити за ПУК не държахме Peace
Не знам сега какво толкова го реформират това образование, а резултатите все по-лоши стават  ooooh!

Картината на каката е страхотна!

Нашата книга за приказките е тази http://veren.org/product.php?b=1116&T=10058
Има някои страшни моменти- напр. на едната мома й извадили очите и ги сложили в кутийка. Отделно доста непознати стари думи, но това едва ли може да се избегне.

# 208
# 209
Lulumba страхотна картина на красиво момиче!

Стефи засега чете разни приказки от нейните си книжки. В понеделник ще видим дали г-жата им е приготвила списък за четене, ако ли не ще взема инфо от тук и ще и дам да чете. Ще я карам и да си дореши единия сборник, да преписва. Ден през ден да се занимава по-малко няма да и навреди.

В четвъртък бяха в църквата и им дадоха Удостоверения че са изкарала СИП религия, също така и грамота, че е участвала в конкурс за рисунка "Възкресение Христово" 2015. От църквата ще им организират екскурзия с една нощувка и тя е много развълнувана, дано да не не съвпадне с нашата лятна почивка.

Общи условия

Активация на акаунт