Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 575
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
  • В светлината на слънцето
Гита, много точно.  Peace Едното тича, другото скача, а общото между двете е, че не вършат това само във времето, когато не спят. Mr. Green
Аз лично съм фен на големите кучета (имахме 120 кила тигров дог, няма такова красиво и умно куче Blush). Обожавам овчарките, но не са кучета за апартамент. Много харесвам и бултериер - толкова грозно и в същото време със свой чар. Питбулът определено не ми е фаворит, но децата друго решиха. Поне е добричък, въпреки лошата слава. То всъщност лошото куче е въпрос и на определено възпитание - никое куче не се ражда зло, обстоятелствата и хората го учат да бъде такова. Confused
Към пинчъри, чухуахуа, пудели и болонки у дома всички изпитваме органическа непоносимост, така че такъв звяр няма начин да попадне у нас. Sick То по-добре котка, поне има характер и красива външност. Mr. Green

# 466
  • Перник
Да взема да се включа и аз в темата за домашните любимци  Mr. Green Живеем в къща с двор и в момента имаме 1 котарак, след като другият изчезна тази пролет след 4 години у нас  Sad Принципно искаме и куче - голямо, да живее в двора. Аз искам каракачанка или голдън ретривър, мъжът ми - немска овчарка. Калоян няма претенции - щял да го харесва докато е малко  Thinking Така или иначе, искаме първо да направим новата къща, да бутнем старата и да решим как точно ще разпределим двора, че мъжете имат планове и за кокошки  ooooh!
По отношение на дребните кучета - и аз съм на мнението на Лулумба - по-добре котка  Peace Като предимство добавям - не се налага да я разхождаш, а понякога и се изхранва сама, ловувайки бръмбари из градината  Laughing

# 467
Здравейте!
Гледам, че още "спрягате" домашните любимци. Ние още не сме измислили на каква порода да се спрем, но така или иначе им казах - след около 2 години - като порасне дребосъчка, та - имаме време. Simple Smile
И сега да се похваля с първата изцяло самостоятелно прочетена книга - "Пипи..." - дори си попълни и читателския дневник.  Peace

# 468
  • Sofia
Браво на Матей, да е все така упорит и да прочете много интересни книги!  Hug

# 469
  • Ланкър, планините Овнерог
Емма много чете, ама не ги кара от-до. Започва едно, по някое време хваща друго... Иначе все разнася книгите.

# 470
  • В светлината на слънцето
Деси, браво за "Пипи".  Hug Ех, как ме радват четящите деца.  Grinning Уви, Александър засега е твърд като камък и упорит като партизанин на разпит - не се дава, не чете. Добре поне, че кака му го отсрамва откъм четене. ooooh!

# 471
  • София
Деси, браво на твоето дете  Hug !

Моят в момента бори "Пипи", но мнооооого мрънка като го карам да седне да чете. Явно не му е толкова интересна, защото с "Хитър Петър" и с другите български  народни приказки нямахме подобен проблем - сядаше си сам, четеше си и се забавляваше. А сега като кажа "Хайде една глава от Пипи..." се почват пазарлъците: "Много е!", "Кога ще си почина?", "Точно сега ли да чета?" и пр.

# 472
  • Sofia
Мей, не му ли четете и вие, та да остане за вашето четене Пипи?!   Друг вариант е да заместите някаква част с филма, когато има такъв.  По-добре, отколкото да му се налага да чете неинтересна книга...   Thinking
Аз например в момента ѝ чета "Приключенията на Лиско по море" (както ѝ четох и първата - Лиско в гората), защото шрифтът на книгата ни е дребничък. Останалите книги за Лиско ще си чете сама, шрифтът е по-добър.  Много ни харесва Борис Априлов и на двете, заедно се смеем ма Лиско! Grinning    
Също гледам да ѝ чета и различно от нейното четиво - ако тя чете роман - аз приказки и обратно или по- дебелите книги, за да става по-бързо, че има много хубави книги, които я очакват...  Crazy    Макар и тя самата да обича да чете дебели книги, защото по-дълго продължава историята.

# 473
  • София
Ооооо, Морена, твоята е прочела страшно много книги.

Поздравления за всеки, който е бил достатъчно упорит да прочете книга на тази възраст до края и сам. По мои спомени, на тази възраст четях само приказки и то разхвърляно.

За това и много се радвам на прочетената изцяло патиланци. Двеста и 60 страници, и то за три седмици, на тази възраст за мен е страхотно и неочаквано постижение. Радвам се, че чете упорито и Приказките по телефона, с които имаше проблем. По негови думи е минал половината. А паралелно чете Български народни приказки на Ангел Каралийчев, томче от 500 страници и без картинки.
Ако прочете и тези двете, аз просто не бих могла да искам друго. То и това е над очакванията ми, но се е амбицирал, та не знам. На баща си в това отношение, като реши че трябва нещо да се случи и го гони до дупка.

Разбира се, заредили сме четеца. Дано да се хареса. В събота ще го подарим.
Аз не пиша много, защото всичко ми е по разкази по телефона. В събота, като се видим ще знам със сигурност. Едно е ясно, книжката Голямата ваканция не е отваряна. Решава с дядо си судоку. Не одобрявам, но кой ме пита.

Иначе пада бране на липов цвят, каране на колело, и още, и още забавления възможни на село.

# 474
  • София
Мей, не му ли четете и вие, та да остане за вашето четене Пипи?!   Друг вариант е да заместите някаква част с филма, когато има такъв.  По-добре, отколкото да му се налага да чете неинтересна книга...   Thinking
Моренски, не сработва при нас вече да му четем ние, защото детето се сърди и гордо заявява, че не е бебе, за да му чете някой друг. Иска си сам да чете, което е добре.
Гледал е един сериал за Пипи и като цяло много я харесва; просто "Хитър Петър" му беше в пъти по-забавна. За мен проблемът е - май и друг път съм го споменавала - че се стряска на обем. Т.е. това, че книгата е дебела, го хвърля в потрес и си мисли, че никога няма да я прочете. Обяснявам всеки път, че за дебелите книги се иска време и затова чете по една глава на ден. Сигурна съм, че когато най-накрая завърши първата си дебела книга в живота, ще разбере, че няма нищо страшно.

# 475
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Емма много чете, ама не ги кара от-до. Започва едно, по някое време хваща друго... Иначе все разнася книгите.

Blush същата работа.
чете едновременно Патиланци, Смекден и не-знам-коя-си-чст на Агара и Лари  Blush как не смесва сюжетите не знам  Blush аааа, и ние врабчетата  Blush

категорично отказва да пише  Confused ще се натискаме май.
почеркът му е станал по-зле от преди, нищо че си мислех, че няма накъде да се влоши  Tired

# 476
  • София
Моята щерка също не харесва Пипи. Стигна до средата и почна да мрънка, че било голяма скука. Реших, че няма да я мъча повече за сега и почна да чете приказките на Ран Босилек. Тях ги харесва много повече и ги чете без да мрънка. Иначе все още ходи на лятно училище и много се забавлява. Всяка седмица е посветена на различна държава - тази седмица е посветена на Русия. Миналите бяха посветени на Япония, Италия и Германия. Децата научиха много неща за държавите, култура, обичаи, забележителности и пообогатиха общата си култура. Мен това много ме радва. От първи ще я пращам на село с баба си.

# 477
  • Перник

Blush същата работа.
чете едновременно Патиланци, Смекден и не-знам-коя-си-чст на Агара и Лари  Blush как не смесва сюжетите не знам  Blush аааа, и ние врабчетата  Blush

категорично отказва да пише  Confused ще се натискаме май.
почеркът му е станал по-зле от преди, нищо че си мислех, че няма накъде да се влоши  Tired

И Калоян чете по същия начин. И не е писал повече от седмица...ако продължава така, до септември ще забрави да пише  Confused

# 478
Благодаря Ви!   bouquet
Чак и аз не мога да го позная на моменти.  Rolling Eyes Сега чете "Патиланци" и понеже му е интересна, предполагам, че бързо ще я свърши.  Peace

# 479
  • София
Светле не думай моля те - как така ще забравят да пишат.... Та моята убосница от края на май не е хващала химикалка Thinking. До тази неделя беше на лятно у-ще в школата по ангийски, където основно говоримо го изучават, ако е писала нещо, то не е на български. В момента е на море с наши приятели. Като се върне отново отива за седмица в школата. После седмица при баба ѝ, море, планина и преди август не я виждам да седне нещо да прочете или напише.... Ужас. Не знам как ще ходи във втори клас... newsm78.
Искрено се радвам на всички четящи деца  Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт