МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 368
  • 331
  •   1
Отговори
# 150
Sabity и при нас акото има зелено. Прдиатърката ни пусна изследване на фецес. Иска да е сигурна, че не сме си донесли някаква гадост от болницата. Чакам резултатите.

# 151
Цитат на: диди_20 link=topic=847795.msg30990457#msg30990457
Днес аз нещо не съм добре, вдигам температура 39.3 какво се случва незнам. Гърдите са ми спокойни, но на прегледа след раждане Аг ми каза че задържам кръв в матката. Канала се бил запушил, но като се събере ще изтече. На мен спря да ми тече на 6 ден. След прегледа текна малко и пак спря. Вече 3 ден не е текло нищо, дали има нещо общо с температурата?
Аз имах точно същия проблем и да ти кажа не е шега работа - момичетата са прави - отивай бързо на лекар!
При мен лечението се проточи много: изпих пет широкоспектърни антибиотика, наляха ме с един куп окситоцин и метергин, кюретираха ме и не минаваше. Оказа се, че освен задържаната кръв, от рагадите в началото съм се сдобила със стафилококи в кърмата. Препоръчвам ти да пуснеш и ти стерилна кърма за микробиология, за да изключите или намерите причината за температурата  от рано. Иначе процедурата при висока температура е стандартна - ще те приемат в болница, ще ти назначат химически масаж и антибиотик и чак след като свършиш курса на лечение, ако не е помогнал ще започнат да търсят причината по глобално. Лошото е, че отнема време, което може да повлияе негативно на кърменето и бебо да се отбие.
А този твой АГ, да ти кажа, си прави интересни игрички с положението ти. Взе ли ти лохиален секрет?
Разбира се, че има общо това, че не изтичат лохиите. Това, че "като се събере щяло да изтече" не е никак сигурно, а чакането е МНОГО опасно за теб.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 09:52 от Stanislava8

# 152
Обмисляте ли да ходите на почивка с бебе?

# 153
Обмисляте ли да ходите на почивка с бебе?

Обмисляме, ама нещо не съм убедена  Joy   В събота се качвахме на Балкана на пикник ...ми беше пълна трагедия Simple Smile ММ пали огън, занимава се със скара, салатки и голямото дете, аз през цялото време дундуркам ревящ Ивайло, а как кънти от ехото в планината не е истина  hahaha Общо взето се прибрах по изморена отколкото отидох, та ако ще сме така и на почивка - не мерси Wink Но ще го видим в какво положение ще е края на юли, когато мъжа ми излиза отпуск.

# 154
Охх, горката.. Hug Ние на 22.07 заминаваме и не ми се мисли как ще я караме там. Thinking
Като знам колко можем да сме пискливи, има да огласяваме целия плаж. ooooh!

# 155
Привет Майчета! За кремче за дупе ползвам на Алтея органик, без цинк, с натурални масла, ползвам го при всяко сменяне на памперс. Ползвах го с каката и бях страшно доволна, никога не ми се е подсичала. За акото, до колкото знам е нормално в началото да има и зелено. За витамин Д, според фонтанелата - на нас ни казаха един месец да даваме по една капка после спираме, давам на Джеймсън, натурален пак:) Да попитам кърмещите мами със секцио мажете ли си с нещо белега, все не смея да се мажа заради това кърмене? И ако можете да ми кажете какво се прави на 40-ия ден в църквата?
Спокойна вечер на всички мами и бебоци!

# 156
  • В градината...
Да, справихме се с кърменето, но дохранвам, че не бяхме наддали. Бяхме и с диария /явно от антибиотика в болницата/, но био гая и ентеролът помогнаха.

На море страшно ми се ходи. Мислим в края на август да вземем бабите и да наемем една къща много на север, където ходим.

# 157
Охх, горката.. Hug Ние на 22.07 заминаваме и не ми се мисли как ще я караме там. Thinking

Вие къде избрахте да отидете.

Да, справихме се с кърменето, но дохранвам, че не бяхме наддали. Бяхме и с диария /явно от антибиотика в болницата/, но био гая и ентеролът помогнаха.

На море страшно ми се ходи. Мислим в края на август да вземем бабите и да наемем една къща много на север, където ходим.

Браво Wink За кърменете де, не са останалите екстри, важно е че сега всичко е наред.

# 158
  • Бургас
И акото на Макси от няколко дни е зеленикаво. Звънях на педиатърката и тя каза, че при кърмените бебета това не е притеснително. Било нещо нормално и според нея цветът бил такъв, защото акото престоявало по-дълго в червата. Иначе в интернет изчетох доста статии. Навсякъде в тях зеленето ако при кърмените бебета се обяснява с това, че изсукват повече предно мляко, което е богато на лактоза и по-малко от богатото на мазнини задно мляко. Което било нормално за бебетата, които сучат на често по малко. И просто трябва да се опитаме бебковците да достигат до задното мляко. Освен това май и коликите допринасят за "приятния" зелен цвят. Аз не съм притеснена, първо защото цял месец си имахме хубаво жълто ако  Joy и второ, защото не е зелено всеки път.

Извинявам се, че с дългото обяснение оаках темата  Joy

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 23:44 от Никки

# 159
Привет Майчета! За кремче за дупе ползвам на Алтея органик, без цинк, с натурални масла, ползвам го при всяко сменяне на памперс. Ползвах го с каката и бях страшно доволна, никога не ми се е подсичала. За акото, до колкото знам е нормално в началото да има и зелено. За витамин Д, според фонтанелата - на нас ни казаха един месец да даваме по една капка после спираме, давам на Джеймсън, натурален пак:) Да попитам кърмещите мами със секцио мажете ли си с нещо белега, все не смея да се мажа заради това кърмене? И ако можете да ми кажете какво се прави на 40-ия ден в църквата?
Спокойна вечер на всички мами и бебоци!

За църквата нищо не се носи или прави. Молитвата е кратка и това е. После вече у дома, както си го организираш и според това дали спазваш всички ритуали. Аз не следвам канона, за мен е без значение.

# 160
Нашия поп каза да занесем вино и питка, не била задължително, но пожелателно  Laughing

# 161
  • Монтана
На мен попа ми каза да нося вино,питка и бонбони.Чете няколко минути.Попитах го нещо дължа ли за молитвата и ми взе 20лв още  ooooh! Ние предишния ден направихме погачата.Иначе точно на 40 ден си отидох на църква,каза ми че неможе преди това да се направи молитвата  Peace

# 162

Вие къде избрахте да отидете.
На Синеморец ще сме с приятелско семейство.

# 163
Да се запиша и аз, за да не ви изпусна. Ние сме добре, растем и с друго не можем да се похвалим.

# 164
Тъй като имам малко свободно време ( да не повярва човек Laughing) ще взема да направя една тема, който не се вижда в графата "родени", да ми пише на ЛС! Peace

Общи условия

Активация на акаунт