Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 358
  • 986
  •   1
Отговори
# 570
                        Никъде на прочетах,че господинът  поставя условие,тя да се раздели с официалния си партньор.Факт,който ме кара да мисля,че тово положение идеално го устройва и таза връзка му е за разнообразяване на ежедневието през делничните дни.

Господинът  даже знае ,че авторката прави редовно секс с официалния си партньор и  уж му било неприятно ,но после е спрял да говори за това
Но пък и е признал че е правил секс с жена си/ уж само един път/  и авторката побеснява от това
Сега остава въпросната жена/съпругата/ да се окаже и бременна  от този еднократен секс

# 571
Четох първите страници, но няма да чета всичките. Има ли някаква развръзка ситуацията?

# 572
Е много бързаш пък ти. Има си срокове, специални дати. Бързата работа е срам за майстора!  Naughty

# 573
Не виждам смисъл да продължаваш връзката си с човека, с когото си от седем години. Имаш го за нещо като сигурно убежище. Твое е доста егоистично спрямо него.
В никакъв случай не те съдя за ситуацията в която си попаднала. Не ми се е случвало да бъда в подобна, но не изключвам всички възможности. Този мъж, с жената и децата, предполагам няма да прекрати брака си заради теб. Сигурно има чувства към теб, но има сигурността на вече изграденият дом и семейство, децата завършват картинката.
Явно ти си привързана към него, чувстваш се добре в компанията му. Тази връзка обаче не може да продължава вечно по този начин. Моят съвет е да поставиш срок, ако след изтичането му, все още са семейство, да се оттеглиш. В рамките на този срок, изживяваш хубавите моменти от връзката Ви и след време ги превръщаш в положителен спомен. След евентуалният край, ще имаш възможността да започнеш от самото начало. Нов мъж, семейство, деца. Ще си научила урока си. Сегашната ти ситуация не е грешка, от всяко нещо се учиш. Можеш да я приемеш като подготовка за нещо по-добро.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 16:06 от people_change

# 574
  • Варна
Poncia,
 Това е толкова прозрачно и манипулативно:  "Аз ще се разведа, ама ти - няма да ме  изчакаш..."
Тълкувайте го така: "Виждам, че си нетърпелива и неопитна/не ме разбираш, понеже нямаш деца. Така че, ако Любовта ни няма бъдеще, вината ще е само твоя, защото - няма да си й дала шанс, заради прибързаността си!"
Добрите лъжци, винаги ти вкарват и чувство за вина - като бонус.

Освен това, в петък Ви казва, че за Него: развод/раздяла = страдание за децата му (макар че, по принцип, не е задължително и явно, се оправдава с тях).
Следователно: евентуален живот с Вас = страдащи деца = нещастен Той = нещастна Poncia.
Бил е съвсем конкретен и за Него, логиката - е очевидна. Почти съм сигурна, че не проумява, защо сама не се усещате, че не е уместно (след толкова изтъкване на фактора "деца"), да искате от Него, да се разведе? ВМЕСТО - да си продължите по старому... Та нали, всичко е било супер (за Него)?!
Особено, след като той от Вас, такива неща не изисква. Дори, повече! Със сигурност това, че също не сте свободна, е било определящо за избора му на любовница. И затова, аферата ви е продължила толкова дълго. Не напразно, е "спрял да ревнува" от Приятеля Ви. Навреме, за да не Ви предизвика да направите някоя глупост - да приключите сериозната си (7-годишна) връзка, например! (Такива "ненужни жертви", само дразнят и отблъскват мъжете, които искат тихичко и редовно да почукват нещо).

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 20:07 от Trill

# 575
Че той човека хич не изглежда нещастен. Има си дом, жена и деца, има си и любовница настрани когато потрябва. От какво има да се оплаче?  Rolling Eyes Жена му щом досега не се е развела с него, ами си гледа живота, вероятно си й е добре и на нея (а дали си има любовник не е доказан факт, може да го е съчинил, за да се оправдае).
За любовниците децата са много малки за да се усетят и ако стане, ще е на години, на които вече няма да им дреме особено. В сегашната им възраст обаче един неочакван развод може страшно много да им разстрои психиката. Така че не прибързвайте да омаловажавате този факт.
Едно е когато двамата родители непрестанно се карат и това се отразява на децата, съвсем друго е ако просто си съжителстват мирно и кротко и си отглеждат съвместно децата. На мен ми изглежда, че в случая е второто.
Ехе - един пост, а цели три неверни неща

Че той човека хич не изглежда нещастен. Има си дом, жена и деца, има си и любовница настрани когато потрябва. От какво има да се оплаче?  Rolling Eyes Жена му щом досега не се е развела с него, ами си гледа живота, вероятно си й е добре и на нея (а дали си има любовник не е доказан факт, може да го е съчинил, за да се оправдае).
Представа си нямаш (явно не си била в такава ситуация), колко си усложнява живота човек, когато е в триъгълник - и за това и всеки се стреми към преминаване от триъгълник в двойка.

За любовниците децата са много малки за да се усетят и ако стане, ще е на години, на които вече няма да им дреме особено. В сегашната им възраст обаче един неочакван развод може страшно много да им разстрои психиката. Така че не прибързвайте да омаловажавате този факт.
Колко пък да им разстрои психиката... един невървящ брак с нещастни родители със сигурност е с по-деградиращо въздействие.

Едно е когато двамата родители непрестанно се карат и това се отразява на децата, съвсем друго е ако просто си съжителстват мирно и кротко и си отглеждат съвместно децата. На мен ми изглежда, че в случая е второто.
"кротко и мирно" не е единственото, което децата искат, те не са толкова тъпи. Щастлив родител с нова връзка може да е по-добрия вариант (за статистиката, аз съм дете на разведени родители/ с втори брак за майката - и това беше далеч по-добрия вариант от първия й брак с баща ни).

.Vaya. звучиш като жена, която намила през ден на мъжа си колко страшно ще е ако я остави и колко прокълнат живот ще води, ако децата му са част от друго семейство. Но има и друга реалност. Приеми я.

# 576
Ехе - един пост, а цели три неверни неща

Представа си нямаш (явно не си била в такава ситуация), колко си усложнява живота човек, когато е в триъгълник - и за това и всеки се стреми към преминаване от триъгълник в двойка.

Колко пък да им разстрои психиката... един невървящ брак с нещастни родители със сигурност е с по-деградиращо въздействие.

"кротко и мирно" не е единственото, което децата искат, те не са толкова тъпи. Щастлив родител с нова връзка може да е по-добрия вариант (за статистиката, аз съм дете на разведени родители/ с втори брак за майката - и това беше далеч по-добрия вариант от първия й брак с баща ни).

.Vaya. звучиш като жена, която намила през ден на мъжа си колко страшно ще е ако я остави и колко прекълнат живот ще води, ако децата му са част от друго семейство. Но има и друга реалност. Приеми я.
Права си, не съм била в такава ситуация, няма и как да бъда. Това е изцяло личен избор, за който никой друг не му е виновен. Ако така е нещастен, защо вече години не променя по никакъв начин положението? Оттук си правя извода, че явно мъжкия напълно си го устройва сегашната ситуация.

За брака съм го написала по-долу - има разлика между това просто вече да нямат чувства и страст между тях и това да са постоянно на контра. Масово браковете се свеждат в един момент до първото положение и явно доста хора ги устройва. А когато става дума за втория вариант - абсолютно подкрепям развода и смятам, че е в пъти по-доброто решение за децата.

За статистиката - и аз съм дете на разведени родители с втори, много щастлив, брак на майката с прекрасен мъж, така че отлично знам за какво иде реч. Поясних разликата вече втори път, дано да не е нужно да потретвам.

Не знам само от цялата тема как стигна до моя мъж и какво му говоря на него. Laughing Далече си от реалността де, но няма нищо.

# 577

Аз лично познавам и мъже, и жени в любовен триъгълник, които никак не се стремят да си опростят живота като развалят любовния триъгълник, в който са активна страна. Просто и от двата други ъгъла имат някаква файда и си държат на нея. Имаше и няколко случая, при които съпругът/съпругата разбраха за любовницата/любовника и поискаха раздяла, а точно активните страни никак не искаха. Просто не са ли в момент на някаква суперсилна страст и влюбени, хората предпочитат да не си развалят рахата и да не търпят загуби, започвайки нещо неизвестно.

# 578
  • Варна
Не мога да разбера, за какво е това "даване на срокове/шансове"?
Той, колко пъти вече й казва, ако не в прав текст, то поне с дебели намеци, че не иска да си оставя  децата! И какво - след 2-3 седмици, ще е готов да ги остави да "страдат" ли? (след като цяла година, успешно с тях се е оправдавал)
А и нали, искал - жена му първа, да тръгне да се развежда? (Все едно, в този случай по дефолт, няма да има страдащи деца... Само, ако инициативата е на бащата!  Simple Smile)

# 579
Права си. Трябва да постави срок не на него, а на себе си май. Да си сложи месец, два, три, ако нещата не се променят, да си тръгне.
Нещата обаче стават сложни, те работят заедно, за да се дистанцираш от някого, хубаво е да не го виждаш, по друг начин аз лично не бих могла, но има и силни характери с които не мога да се меря.

# 580
срокът е излищен тук
той ясно е казал,че няма да се разведе
а това намекване "някога евентуално " е просто една сламка, за която  авторката се хваща
това е по-добрият вариант, не се дават обещания и съответно аз не проумявам този срок за  какво е? Дали да рещи да скъсат или да продължат както досега.

# 581
За да не се пита цял живот какво щеше да стане, ако..  И заради това:
Скрит текст:
В рамките на този срок, изживяваш хубавите моменти от връзката Ви и след време ги превръщаш в положителен спомен.

# 582
няма как да изживее хубави неща,защото тя до последно ще се надява
по-гадно нещо от надеждата няма Peace

# 583
Вяра
Надежда
Любов

Всички са висши ценности.

# 584
не и когато са напразни Peace

Общи условия

Активация на акаунт