Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 127
  • 986
  •   1
Отговори
# 60

Не ти трябва съвет на тебе, а един лобут.
Ако няма кой да го направи, сама да се напляска и отрезви. Embarassed

Опитвам се, не ми ли личи... Tired

# 61
И според мен брак се приключва по-рано, не се чака толкова време и после хоп, айде развод, щото видиш ли порастли децата. Един човек или си иска семейството или не го иска и нито деца нито някакъв изкривен морал може да го държи завързан, щото така трябвало. ь

Мен ми стана много кофти за сериозния приятел, спасителен пояс. Не знам как и с какви очи и чувства би се върнала при него ако нещата с другия не се получат. Едно че вероятно чувството за вина ще те изяде, ами някой ден вероятно и деца ще имате? Ще можеш ли да понесеш да не му кажеш за висчко и обичаш ли го изобщо. Ако не го обичаш аз не виждам какво би правила с него, да създадеш паралелно на семейството на онзи пишман-любовника ли?

# 62
А да ти кажа, това че жена му ви е заварила и то не един път и той си ходи вкъщи и т.н. е мега гнусно. Капка свян и достойнство няма ли? Сериозно ли искаш такъв мъж?
Не, тя преглежда телефона му, хвана съобщения и обаждания в непрофесионален час. Нищо повече.

# 63
Trill ме е изпреварила. И аз питам, как така жена му може да има любовник от 10 години и то съвсем официален, а мъжът не може? Жена му се съмнява, че той си има любовница и се изнася. Връзката не се доказва и тя се "връща“. Ама ти сериозно ли вярваш, че жена му си има любовник и между тях всичко куца?! Искаш от него да избира - ти или тя, развод сега и веднага, а ти мишкуваш, а? Лъжеш приятеля си, само защото не бил ревнив, видиш ли. Защо не го оставиш, защо не му кажеш "влюбих се, има друг, не искам да те лъжа повече"? Защо още стоиш при него, правиш секс с него, а чупиш стойки на любовника ти, защото правил секс с жена си?
Тц, тц, тц,  някои хора не мога да ги разбера. Абсолютни егоисти. Приятелят й не бил ревнив и поради тази причина, щял да й прости ако разбере.  ooooh! ooooh! Ми кажи му тогава, още отсега да ти прости. Па може и да говори с жената на любовника ти, да я склони да се разведе. Щом е толкова добър, може да ти удари едно рамо. А ако не се получат нещата, нали и без това ще ти прости...

# 64
  • Другата България
Момичето търси съвет, не е нужно да ѝ бъдем съдници и да правим квалификации за това кой какъв е.
Мисля, възпитани и интелигенти дами могат да изразят мнението си възпитано и културно. Peace
Да, темата е щекотлива, много пишат и от лични наблюдения и недай си опит, но не е нужно да се обиждаме.

# 65
  • Варна
Възможно е, любовта какво ли не прави.Но правилно тук някой каза, че ако не стане първата година, шансовете да стане са близки до нула.Иначе има примери на щастливи хора, които са с втори брак и живеят добре и се обичат, но тук случаят е доста объркан.Струва ми се, че ти самата не можеш да избереш един от двамата, а когато не можеш да избереш, то не обичаш нито единия.За него се отнася същото.Любовта , истинската любов те помита и дори не ти оставя право на избор, не можеш да се бориш с любовта, а тук започнат ли някакви сметки, някакви оправдания.
НАГОН му се вика, но на когото му е изгодно, може и "любов" да го нарича, да. Веднъж "любов ", два пъти "любов " , разбирам.  Ама, при някои хора е толкова начесто,  че думата олеква и смисълът на подобни приказки  се губи.
Ако трябва да съм честна, Вие ме "загубихте" някъде към втората "любов " - много клишета и празни надежди за авторката. Недейте така. Жената май, поиска да сме до болка честни.

# 66

И двамата са чужденци.
Не съм наясно с разводите, но знам, че и двамата държат на хорското мнение, какво ще кажат хората...иначе деленето на имуществото...по големите скандали тя е казвала винаги, че ще вземе всичко, наранена, горда, нормално е....
В голяма бъркотия си се вкарала. Спри да плачеш и анализирай внимателно всичко, което се случва с теб и хората около теб. Живееш сред тях и малко или много трябва да се съобразяваш с техните нрави.

# 67
Да, това е важно питане, защото ако не е българин и живее в "нормална" държава - вариантът да си усложни живота чрез евентуален развод е граничещ с нула
И двамата са чужденци.
Не съм наясно с разводите, но знам, че и двамата държат на хорското мнение, какво ще кажат хората...иначе деленето на имуществото...по големите скандали тя е казвала винаги, че ще вземе всичко, наранена, горда, нормално е....

Е тогава защо изобщо задаваш въпроса
Държи на хорското мнение-значи каквото и да става няма да си остави жената и децата
Тя пък от това което чета никога няма и да си помисли да му поиска развод
Той явно  иска инициативата да е от нея за да него ошушка госпожата тотално
Въпреки че след като имат деца вероятността това да стане при един развод е огромна
И ти защо реши ,че този човек  е готов да изгуби всичко заради тебе

Направо го зарязвай и си вземай живота в ръцете.Малко трудно ще е щом работите заедно ,но ако имаш възможност да си намериш нова работа това може да е началото
Иначе рискуваш винаги да си втората  и тайната.А след време  и изоставената като се яви някоя друга любовница

Момичето търси съвет, не е нужно да ѝ бъдем съдници и да правим квалификации за това кой какъв е.
Мисля, възпитани и интелигенти дами могат да изразят мнението си възпитано и културно. Peace
Да, темата е щекотлива, много пишат и от лични наблюдения и недай си опит, но не е нужно да се обиждаме.
И аз мисля ,че се прекалява с обидите.в крайна сметка момичето наистина търси съвет и донякъде си вежда грешките.Зрели хора сме ,някак си не отива да се ръсят обиди

# 68
Trill ме е изпреварила. И аз питам, как така жена му може да има любовник от 10 години и то съвсем официален, а мъжът не може? Жена му се съмнява, че той си има любовница и се изнася. Връзката не се доказва и тя се "връща“. Ама ти сериозно ли вярваш, че жена му си има любовник и между тях всичко куца?! Искаш от него да избира - ти или тя, развод сега и веднага, а ти мишкуваш, а? Лъжеш приятеля си, само защото не бил ревнив, видиш ли. Защо не го оставиш, защо не му кажеш "влюбих се, има друг, не искам да те лъжа повече"? Защо още стоиш при него, правиш секс с него, а чупиш стойки на любовника ти, защото правил секс с жена си?
Тц, тц, тц,  някои хора не мога да ги разбера. Абсолютни егоисти. Приятелят й не бил ревнив и поради тази причина, щял да й прости ако разбере.  ooooh! ooooh! Ми кажи му тогава, още отсега да ти прости. Па може и да говори с жената на любовника ти, да я склони да се разведе. Щом е толкова добър, може да ти удари едно рамо. А ако не се получат нещата, нали и без това ще ти прости...
Връзката с любовника е призната от нея, той прощава. Тя продължава да работи с него, той се издига и в момента и е шеф, ясно е, че нещата не са приключили, няма смисъл да навлизам в детайлите. Когато питах ми каза, че трябвало да се разведе, когато си е признала. Сега с децата трябва да мисли повече.
Права си, мишкувам, не искам да го въвличам в тази история, ясно е, че трябва да обмислим отношенията си, но не искам да страда, и не искам да започва още трагедия, докато главата ми е боза. Но сте прави всички, изключително некоректно и гадно, нямам оправдание....никакво....заслужавам си всеки коментар.

# 69
Какво е това момиче, което търси съвет? 30-годишна мръсница не може да се нарече момиче.
Със семейството на любовника са си лика-прилика - всеки драматизира и си има любовник, скандали, сълзи, само бой липсва за пълното щастие, предлагам на авторката да заживее с тях и с Първата да не си оспорват първенството, ами да си менкат любовниците.

# 70
Но не мога да приема за редно, че някой може да се бърка в семейство, независимо че то може да има проблеми. Бих го приела ако в случая човека беше разведен с жена си, но той все още е с нея, имат и деца. Не ти е там мястото, поне докато не се разреши казуса с развода.

Адриана, не съм се бъркала, беше по взаимно съгласие, още като започнахме да се увличаме проведохме доста сериозни разговори, най-вече защото работим заедно. И пак не успях да се откъсна, не знам, не успях...не съм слабохарактерен човек, просто се влюбих, главата ми даваше заето.

Под "бъркала", имам предвид, че той все още е законно женен и за сега не иска да се разведе, затова не ти е мястото там.
Какви са били тези разговори, които сте провели, когато сте усетили, че се увличате? Той в крайна сметка даде ли ти някакви обещания, гаранция за сериозна връзка?  #Crazy

Разбирам те, че си се влюбила, но се опитай да мислиш трезво. Не постъпваш правилно спрямо момчето до теб, а и спрямо себе си също. Такъв живот ли искаш да живееш?  newsm78
Наистина, спри да плачеш, опомни се, дай си малко време на размисъл и се вземи в ръце, спри да лъжеш мъжа до теб и му кажи истината.
С другия изобщо не се занимавай, ако се разведе и наистина иска да е с теб тогава може и да се наредят нещата.

# 71
Връзката с любовника е призната от нея, той прощава. Тя продължава да работи с него, той се издига и в момента и е шеф, ясно е, че нещата не са приключили, няма смисъл да навлизам в детайлите. Когато питах ми каза, че трябвало да се разведе, когато си е признала. Сега с децата трябва да мисли повече.
Права си, мишкувам, не искам да го въвличам в тази история, ясно е, че трябва да обмислим отношенията си, но не искам да страда, и не искам да започва още трагедия, докато главата ми е боза. Но сте прави всички, изключително некоректно и гадно, нямам оправдание....никакво....заслужавам си всеки коментар.

В коя история не искаш да го въвличаш? Не искал да спи с жена си, ама спал. Не искаш да го въвличаш в история, ама той се въвлякъл. За мен няма шанс да станеш първа. Той ако е искал, да се е развел веднага. Особено щом жена му има 10-годишна извънбрачна връзка. Малко ме съмнява това с любовника й, ама да приемем, че е истина. Сигурна ли си, че не те лъже, за да се "издигне" в очите ти като мъченик? А това с децата.... Всеки мъж, който не иска да се разведе, се оправдава с децата. Не е решил, не си е събрал багажа. Децата си остават негови, или нови ще си направи /грубо звучи, но е факт, че мъжете зарязват децата си, а не жените. Преживяват го, ако мога така да кажа./. Стои заради жена си. Че то, след като жена му има любовник от десет години, как пък е сигурен, че са негови, та стои заради тях?
Рязка съм, защото съчувствам на приятелят й. Не е коректно спрямо него. А щом не мога да "съдя", само аплодисменти ли да има? Или да кажа просто "не си права, ама ти си знаеш". И не пиша от личен опит. Нито любовник съм имала, нито мъжът ми ми е давал повод да си мисля, че той има нещо странично.

# 72
С другия изобщо не се занимавай, ако се разведе и наистина иска да е с теб тогава може и да се наредят нещата.
Другият вече е обявил, че има страх от развод със съпругата си.
Трябва да помислиш вече за себе си и за връзката в която си от 10 години. Има ли бъдеще в тази връзка или и тя е на хлъзгава повърхност?

# 73
Авторката какво точно очаква от този мъж?
Да се разведе с жена си и да заживее с нея?

Останалите драми и циркове няма да ги коментирам. Той от близо 2г. не бил правил секс с жена си, тези номера са познати до болка. Simple Smile При много малък процент от двойките това е вярно. Simple Smile
Чудя се и как има 30г. жени, които да вярват на тези простотии.
Това с децата и как сега били малки, пък трябва да пораснат за да не се разстройват - също. Simple Smile Като по учебник оправдание.
Ако за пред хората семейството им е идеално, има да чакаш до второто пришествие да се разведе.
Хора, които демонстрират добри отношения, знаят защо го правят. Основно е от финансов интерес.
Такива семейства рядко стигат до развод, ако ще да си имат любовници от 20години и да знаят един за друг.

# 74
  • София

Ако правилно разбирам, т.нар. връзка на жена му датира от преди раждането на децата. Надявам се, че си даваш сметка, че това са абсолютни небивалици и те баламосва. Като цяло "вторият" се вписва идеално в калъпа на класическия кръшкач, който не е разбран, живее в ужасни отношения с жена си, търпи я само и единствено в името на децата си и разбира се, не спи с нея. Това са толкова класически реплики, че човек с повече житейски опит, веднага ще се усети, че го хвърлят по върбите.
Влюбена си, нормално е да слушаш предимно това, което гали слуха ти, но е изцяло в твой интерес да разчистиш личния си живот, защото няма да се усетиш как годините ще минат и ще осъзнаеш как времето се е изнизало през пръстите ти. Той няма да зареже жена си и децата си, най-малкото защото му е финансово неизгодно. За да претърпи такива финансови загуби, трябва да е много, много влюбен, а ти вече си влезнала в позицията на удобната.

Общи условия

Активация на акаунт