Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 310
  • 986
  •   1
Отговори
# 615
  • Другата България
Скрит текст:
Форума набра скорост, а и много от потребителките търпят развитие. Нима очаквате 10 години едно и също да  се случва на даден потребител. Много по- добре е да се обменя опит , отколкото 20 годишни пикли например да налагат и то през пост, морален засега мироглед. И става още  нещо  странно също- И мъже почват да нахлуват в бг мама- ужас! И точно някоя от еднозначно мислещите се закача да си спорят и почесват егото - тук визирам вече конкретна потребителка  Sunglasses,  Принципно човек , който има изграден мироглед не бие камбаната нон-стоп! 

„Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" (Мат. 7:3, 5).

Явно не разбирате за какво става дума. Или се правите, че не разбирате.
Никой не говори за потребителите на форума. Истории всякакви, човешки съдби шарени. Няма нещо, което да ме изненада. Въпросът е за тези, които не са потребители. Едно е на потребител да му дойде нещо до главата и да сподели проблема си, да поиска съвет, и съвсем друго прясно регистрирани, които нямат никакъв интерес към сайта да започват да държат речи за това как колкото повече обичаш един човек, толкова повече трябва да се пердашиш с други. Не е до мироглед. Все едно никога да не съм потребител на форум Голф (не знам има ли такъв, просто налучквам), да няма такава кола, да не ме интересува нищо там, но да плясна тема - Къде да си го завра?
Ами да, и там пишат хора, които правят секс, но така малко усет трябва да знае човек според тематиката къде да си избира и мястото.

Това по принцип, не за тази конкретно тема. Тя би била на място, ако е пусната от потребител на форума, има опция за анонимност, никой няма да го разбере кой е, иначе прилича на абсолютна пързалка, подигравка с потребителите.

Така мисля и аз, щом авторът на дадена тема поддържа добрия тон, отнася се с уважение към останалите потребители, редно е и те да се отнасят по същия начин.
Друг случай са автори, които обиждат, държат се враждебно и търсят повод да се заяждат.

Имаше велики пързалки с много добър тон и то за много страшни неща. Не винаги добрият тон е показател за нещо, понякога е абсолютно планирано и нарочно.
Извини ме, но по-голяма глупост не бях чула скоро.
Кой - ти, или кой друг може да казва на който и да било къде и какво да пише?
Има свобода на словото  Laughing, всеки е свободен да го прави където прецени, стига да спазва някакви правила, определени от компетентните за това хора. И след като те не намиран за нередно или неправилно публикуването на тази тема /или друга/, коя си ти, или аз,или Пенка, за да казваме на кой къде и какво да пише?
И това, че ти се чувстваш длъжна като че ли да си на всяко мнение реплика или дуплика, изразявайки съгласие или не с него, това не значи, че твоята позиция и твоя мироглед са правилните.
А като гледам, потребителите /или повечето/ я приеха сериозно - и темата, и авторката, що годе се запази добрия тон, и не мисля, че на подобна тема, пусната от някой като Анонимен - примерно, би се погледнало по някакъв по-различен начин.
Каква точно е разликата между регистриран вчера потребител и Анонимен? Нима ако си направя втори профил днес, и утре пусна тема като Анонимен, ще съм по-различна от авторката?Или дори от втория си профил, какъвто доста стари потребители притежават?

# 616
За пързалките съм съгласна Peace
Но не проумявам защо неудобните теми биват заклеймявани ooooh! Не им било мястото в СО ooooh!
Напротив-точно тук е.
Трябва ли да си заравяме главата в пясъка за нещо, което не е необичайно?

# 617
Нищо гнусно няма в историята Peace Това е животът и такава е действителността. За справка- вижте темите за изневерите в СО.  Тази тема с какво е по-различна? Просто представя нещата от друго лице Peace Похвално е,че авторката запази добрия тон и е напълно разбираемо оттук нататък да спре да споделя Peace

Определено няма нищо гнусно...нещата от живота, такъв...какъвто е.

Въпрос на мнение, мироглед, морал.  За мен не е нормално.

# 618
Опцията анонимен е за хора, които не могат да застанат зад думите си. Не виждам какво място има тя в сериозните теми. Също съм сигурна, че има редовни потребители, които пускат теми от нови регистрации, защото не искат името им да се свързва с темата, която ги засяга. Форумът освен това е за всички. Щом има опция за регистрация, всеки е в правото си да я използва. Целта на темите е помощ от компетентните по дадената тема потребители, не за правене на забележки кой как живее живота си.

# 619

Разбира се, че може да пише навсякъде, дадох пример за форума за Голф. И много ясно, че ще е провокация  Laughing
Да, явно въобще не мога да обясня какво имам предвид...

# 620
Poncia има ли нещо ново при теб?

# 621
  • Другата България
Опцията анонимен е за хора, които не могат да застанат зад думите си. Не виждам какво място има тя в сериозните теми. Също съм сигурна, че има редовни потребители, които пускат теми от нови регистрации, защото не искат името им да се свързва с темата, която ги засяга. Форумът освен това е за всички. Щом има опция за регистрация, всеки е в правото си да я използва. Целта на темите е помощ от компетентните по дадената тема потребители, не за правене на забележки кой как живее живота си.
Точно така е.
Всеки е свободен да си изрази мнението по някакъв начин, това с многото профили е против правилата, но се прави. Друг е въпросът, че се оказа, че опцията за анонимност не е чак толкова анонимна и има пробойни.
Нормално е да си кажеш мнението, нормално е да го отстояваш, да изразиш позиция, ако можеш да помогнеш, да посъветваш, да си съпричастен.
Но да смяташ, че след като някой е "прясно регистриран", значи няма интерес към сайта и се подиграва....поне аз не го разбирам. За мен е по-голяма подигравка, когато "стари" потребители се вземат твърде насериозно и открито или не чак толкова обиждат и се подиграват на останалите - по принцип, отколкото когато някой с вчерашна регистрация изплаче някакъв проблем. Дори и да не е истински, може да прочетат много потребителки с истински подобни на него и да се поучат от мненията на останалите. Защото понякога погледнато отстрани може да си по-обективен, отколкото ако си вътре в нещата.
Скрит текст:

Разбира се, че може да пише навсякъде, дадох пример за форума за Голф. И много ясно, че ще е провокация  Laughing
Да, явно въобще не мога да обясня какво имам предвид...

Grinning Именно примера с Голфа не е правилен - за мен. Ти казваш, че във форум за коли не може да има тема "Къде да си го ..." Embarassed - така е. Но тук никой не пита "каква кола да си купя", ако аз обяснявам правилно какво искам аз пък да кажа. Tired Колко такива и подобни теми има, и са в СО, не са в Красива мама примерно, ако не тук, то къде да им е мястото?

# 622

мултиакаунинг и двата профила биват ограничавани, не давайте такива "свежи" идеи  Grinning
опцията 'анонимен' е точно за този, който желае да остане анонимен - за да не се роят профили

# 623
Grinning Именно примера с Голфа не е правилен - за мен. Ти казваш, че във форум за коли не може да има тема "Къде да си го ..." Embarassed - така е. Но тук никой не пита "каква кола да си купя", ако аз обяснявам правилно какво искам аз пък да кажа. Tired Колко такива и подобни теми има, и са в СО, не са в Красива мама примерно, ако не тук, то къде да им е мястото?

Подфорумът е Семейни отношения, аз нищо семейно не виждам в изложените отношения, затова го написах.
Но щом смятате, че е за тук, ок, приемам, че грешката е моя  Peace

# 624
Дори не знам как се използва конкретната опция, но и не виждам от нея да има полза. Точно към темите на анонимни потребители не знам доколко е възможно да се отнасят сериозно останалите потребители. Не знам и дали анонимността е възможна за създаване на теми или само за мнения във вече създадени такива, защото май не съм попадала на теми с анонимен автор, възможно ли е?  newsm78

# 625
Няма теми с анонимен автор и модераторите наглеждат дали не се злоупотребява с функцията "анонимен"

# 626
Няма теми с анонимен автор и модераторите наглеждат дали не се злоупотребява с функцията "анонимен"

Да, много кофти. Аз веднъж пробвах да пусна като Анонимен тема и нищо не стана Simple Smile

# 627

Благодаря   bouquet
В такъв случай остава варианта с новите акаунти за хората, които не искат култовите им образи да се свързват с гнусните теми.

# 628
  • Другата България

Подфорумът е Семейни отношения, аз нищо семейно не виждам в изложените отношения, затова го написах.
Но щом смятате, че е за тук, ок, приемам, че грешката е моя  Peace
Изпадаш в буквализъм.
Достатъчно теми има, а и ще има за изневери, любовници, многоъгълници и т.н., самата ти си доста активна в темата за изневярата, нима това е "семейно понятие"? Темата на Пончия /ако правилно пиша ника/ с нищо не е по-различна от която и да е, попадаща в тази категория. Факт е, че такива теми са най-дискутирани, според мен защото явлението е доста често срещано въпреки отричането му не само тук.
А, ето и че се оказа, че не може да се пусне тема като Анонимен.

# 629
Може да се сподели проблемът в някоя от теми, сигурна съм, че ще се види и даде съвет  Hug

Merri_An, ок, казах, че греша, а ти си права  Peace

Общи условия

Активация на акаунт