Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 058
  • 986
  •   1
Отговори
# 975
Пончия цени, уважава и обича партньора си, заради изградената връзка, която имат, заради доброто му отношение, заради уредеността и удобството на отношения със свястен мъж, който я обича.
Привет, Деси!
Мога ли да попитам, ако твоят мъж постъпи така с теб - т.е. ти останеш в ролята на Главната Резерва, и после - поради несполучлива нова любов се върне при теб (къде след около година, къде), ще бъдеш ли щастлива? И ще го приемеш ли с отворения обятия? hahaha
Привет, Роналд Simple Smile
Разбира се, че няма да съм щастлива, бих била тотално разбита впрочем.
И не бих го приела.
Ако знаех всичко това.
Приятелят на Пончия не знае, за него този друг свят с този друг човек, с който Пончия е била - не съществува.
За него има една реалност. И в тази реалност няма повод за болка и дилеми.
Приемам, че има различни гледни точки. И все пак, да изневериш и да излъжеш партньора си е грешка - и да, не е морално. Но да му го забиеш в очите не е признак на по-голямо уважение. Да спестиш болката понякога е много по-правилното. Така и така вече си окапазил ситуацията, поне не я прецаквай тотално.

# 976

Всички скачате срещу неправдивостта срещу мъжа й - не било честно спрямо него. Ами не е. Но сам го е позволил. Има мъже, на които не може да бъде изневерявано - нито биха го позволили, нито жена им би го поискала. Този не е такъв тип, макар че е добър и свястен.
Всички искате истината, търсите я, борите се за нея, а не всички могат да я преглътнат. Има неща, които е по-добре да не бъдат разбирани, и това тука е едно от тях. Криворазбраната честност и откровеност е довела до много повече болка и разпаднати връзки, отколкото една изневяра.

Какво значи "криворазбрана честност" в този случай? Или си честен или не си.... Не виждам как ще има тук "криворазбрана честност". Виждам само една много закъсняла честност, но пък е по-добре късно, отколкото никога.
И да ти кажа, за официалния партньор ще е по-добре да знае. Вероятно ще страда, но пък ако не прости, ще има шанс да си намери по-качествена жена, която да не го прави на маймуна. Ако пък реши да прости, просто ще си има едно наум и ще знае с каква жена е тръгнал да гради семейство.
И не го е позволил сам. Просто са го лъгали нагло и безочливо. Той си се е държал супер, но не е било достатъчно. Вярвам, че има жени, на които и през ум не им би минало да му изневеряват. Сегашната му жена просто не е от тях.

# 977
Какво значи "криворазбрана честност"?

Честен си, но си неправилно разбран.  bowuu

# 978

Точно и ясно описание на авторката и баш на място употрбено.

# 979

Е да де, но тук как ще си неправилно разбран. Изневерявала е с друг. Какво има неправилно да му се разбира. Не иска да му каже понеже не й е изгодно, а не за да не го нарани. Ако не искаше да го наранява нямаше да го вкарва изобщо в обърканата й схема. Щеше да си седи кротко на дупето без да изневерява или от самото начало щеше да му каже и да си остане само с женения. Вкарала го е сама в кашата, за да си има резервен вариант и сега е "бяла и добра" и ще му спести емоционалната травма. Реално може да прави каквото си поиска, но пък ми става гнусно като вземат такива "к*рвенски номера" да представят за благородни мотиви. Не ми е работа да давам оценка, но не се сдържах, прекалено нагло и безочливо ми дойде.

# 980
Здравейте,
Редовна читателка съм от много години, но съм писала само веднъж преди осем години, исках съвет и го намерих, затова и пиша пак, имам нужда от искрен съвет от непознати.
Живея в чужбина повече от десетилетие, имам сериозна връзка от седем години, човекът си е на мястото, имаме чувства, просто вече няма пеперуди. Нямаме брак, защото не бързам, на 30 съм. Преди година започнах паралелна връзка с колега, 10 години по-възрастен, женен с две деца. Искам да поясня, че по-характер съм била винаги против изневярата, никога не съм правила подобно нещо. Не знам как стана, но не успях да го спра навреме, в началото живеех два живота, измъчвах се, отслабнах, плаках, не знаех какво да правя, от едната крайност в другата крайност....пуснах се по течението, реших да го изживея. Другият мъж е красавец, прекрасен баща, разбираме се с поглед. Жена му е първата му сериозна връзка, преди това е имал тинейджерски истории, но нищо сериозно. Да кажем, че съм втората му сериозна връзка, след 20 години с жена си. Имат проблеми на сексуално ниво, не се разбират, тя има любовник от 10 години, макар и да си признава директно, работи и живее 5 дни в седмицата в друг град и работи с него.
Жена му ни хвана няколко пъти, но не успя да докаже, че има нещо сериозно и се върна. Той и аз сме приключвани персонален контакт за месец и половина, заради нея, той се върна при мен, аз простих. От година и половина нямаха сексуални контакти, до преди седмица, когато тя изведнъж реши, че иска и той е склонил. Случи се ден преди да отидем двата тайно на ваканция за два дни. Почувствах се ужасно. Предадена. Знам, че звучи глупаво. Каза ми, че актът е бил механичен, че не се е чувствал добре и че се съмнява, че ще повтори пак. Плака и искаше прошка. Трябва да спомена, че аз не съм отказвала никога на приятеля си. Не съм го крила от другия, ядосваше се много, после спря да говори за това.
Поставих нещата ребром, аз или тя. Каза ми: ти, но не сега. Иска да се разведе тя, и се притеснява как ще го приемат децата му. Отношенията им са доста обтегнати, постоянни караници, говори се много пъти за развод, но пред хората всичко е прекрасно. Не разбирам защо след година и половина го пожела.
Опитах се да прекъсна всякакъв контакт, но ще се побъркам.
Главата ми казва, че трябва да прекъсна всичко, сърцето...плаче.
Имам нужда от съвет, чистосърдечен, дори и да боли.
Благодаря.
Ами прощавай, но нямаш право да се сърдиш на любовника си при положение ,че ти самата правиш секс с приятеля ти или както го наричаш. Доста нелепо държание за 30 годишна жена. Помисли си ,че проваляш живота на невинни деца.
Според мен трябва да се стегнеш малко и да разбереш ,че този човек не би избрал теб ,пред жена си или по-точно децата си. За един нормален родител няма нищо по-важно от децата му и не се променя за единия сексуален контакт , още повече с жена , която изневерява с лека ръка. То по-добре да си плати за еднократна услуга.
Вземи се в ръце и създай семейство с надежден човек. Какви са тези изневери като по филмите?

# 981
Хубаво съветваш, но да беше видял/а кога е писана темата - през 2015 година. А и профилът на авторката вече не е активен.

# 982
Хубаво съветваш, но да беше видял/а кога е писана темата - през 2015 година. А и профилът на авторката вече не е активен.
А , вярно . Пфу закъсняла съм .
Еми нищо , може на  някой в подобна ситуация да му е от помощ.

# 983
  • София

Драмата ти всъщност е, че след година и половина е правил секс със законната си жена, така ли?
И заради това му постави въпроса "аз или тя"?

И ти да видиш, страда наща, ама си прави секс с гаджето винаги, когато поиска!
Е, да ме прощавате, ма това си е чист курварлък, нищо че днес му викат разкрепостеност.

# 984
  • Другата България
 Laughing А аз и съм забравила, че съм писала в тази тема...

# 985
Вариантите са два - оставаш на същото място и си се оправяте периодично, а ти се влюбваш повече в него
или
развежда се с жена си, децата ще си ги делят и след това той ще си намери също нещо странично,  с което ще ти изневерява?
И в двата случая губиш и си пропиляваш времето с него, а че е професионален кръшкач е ясно като бял ден. Това ти е най-малкия проблем.
Поне остави момчето да си намери нещо прилично и да бъде щастливо, че щом заради пеперудите си отишла при друг - ясна работата.

# 986
Така като гледам колко време е минало е напълно възможно първата да е станала втора, втората-трета, а може пък изобщо да не са в играта вече и двете.

Общи условия

Активация на акаунт