Фотография - 79 тема

• 44 563
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Тези дни ще сменям камерата и вече нямам търпение.

Ох, и аз, ще се побъркам от вълнение! Party
Почнах да си продавам обективите. Crazy

# 496
chokolina да не сменяш "вярата"  Wink?

_DSC7284 by Katia (gogigo36), auf Flickr

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 11:20 от Катя

# 497
Ох сигурно съм 3353-тия човек, който попита за книгата или пдф файл, но.. ако някой разполага моля да пише..
Търся "Тайните на фотографията" на NGO

моля, ако я имате в пдф файл - пратете я на dan4ina89@gmail.com (или някакво друго добре обяснено за "много" начинаещ ръководство Simple Smile )

Мерси много !
Имам я, но файла е голям и не мога да го пратя на пощата ви

# 498
Тези дни ще сменям камерата и вече нямам търпение.

Ох, и аз, ще се побъркам от вълнение! Party
Почнах да си продавам обективите. Crazy
Въх! И ти ли?
Аз чакам коледни промоции. Вяра не сменям Naughty.
Към какво си се насочила? Whistling

# 499
  • Варна
Ох сигурно съм 3353-тия човек, който попита за книгата или пдф файл, но.. ако някой разполага моля да пише..
Търся "Тайните на фотографията" на NGO

моля, ако я имате в пдф файл - пратете я на dan4ina89@gmail.com (или някакво друго добре обяснено за "много" начинаещ ръководство Simple Smile )

Мерси много !
Имам я, но файла е голям и не мога да го пратя на пощата ви

Привет titinka намерих я Simple Smile  geryaleksandrova ми прати линк към книгата!  Благодаря за съдействието  Heart Eyes

# 500
Клото, аз също съм в лилав период и много харесвам втория кадър, с госпожицата.

# 501
  • Mostly in my mind
Здрасти, Клото. Не се беше мяркала скоро  Grinning
охо, Чоколина, Клото, споделете към какво сте се насочили. Шушулче и ти ли?

_DSC6478 by Ina K., on Flickr

# 502
Лолита, много красив портрет!

# 503
Здрасти, Клото. Не се беше мяркала скоро  Grinning
охо, Чоколина, Клото, споделете към какво сте се насочили. Шушулче и ти ли?

Здрасти  Grinning Да, навеждам глава виновно, никаква ме нямаше.
Ще купувам това, с което ти снимаш в момента. Кажи ми, че си заслужава Grinning В момента съм с Nikon D7000 и смятам, че напълно го разгадах и вече няма какво да ми предложи. Признавам, че бих предпочела D810, но не ми е по възможностите.

Чоки, бързо сподели какъв е твоят избор Simple Smile

Ъ, Коледни промоции ли чух? Смятате ли, че има вероятност да намалят Nikon D750? Защото от август се ослушвам, но уви.

Шушулче, благодаря, аз пък експериментирам с ниските скорости и затова на кадъра му липсва малко острота.

# 504
Клото, огледай се по време на черния петък, може и Коледни промоции да има.

# 505
  • Mostly in my mind
Катеbouquet
Клото, казвам: заслужава. Mr. Green

# 506
Клото, огледай се по време на черния петък, може и Коледни промоции да има.
Помня, че някои от магазините, не помня дали Синтезисът или Фотопавилион, се беше изказал доста негативно за черния петък, така че на тях не се надявайте.  Laughing

# 507
Здравейте,
искам да попитам дали имате впечатления и какво ще кажете за фотоапарат
Фотоапарат DSLR Canon EOS 750D, 24MP + Обектив EF 18-135 IS

Искам да си купя хубав фотоапарат и да се науча да правя хубави любителски снимки и ме интересува дали е добър вариант.

Благодаря предварително за отговорите ви!

# 508
geybrial89  камерата на която си спряла е ОК за начинаещи - както и алтернативни камери на други марки в този клас.
За човек който тепърва ще тръгва да се учи да работи с DSLR в общи линии каквото и да си вземеш ще ти свърши работа. Докато не навлезеш в материята фотография и техника като цяло в началото ще ти е трудно да разбереше дали причината за хубавата снимка е добрата камера или това, че ти си успяла да попаднеш на момент заснела си го и се е получило.

С навлизането постепенно в материята ще започнеш да виждаш разлики в камерите, в обективите и прочие. Но освен техниката онова което прави истинската снимка е човека зад техниката.

Така че като начало определи какъв бюджет си склонна да отделиш. И започни да четеш и да снимаш.
Марката в началото няма значение - поне за мен - аз никога не съм била фанатик на тема марки. Мога да снимам с всичко и съм сменила доста камери,  всяка от които има своите предимства и недостатъци. Всичко зависи от целите които си поставя фотографа - едва тогава конкретни характеристика на камерата започват да оказват тежест в решението коя да бъде .

Извинявай, че съм толкова многословна за един такъв въпрос, но не е нужно още от началото да задълбаваш в неща които тепърва ще започваш да учиш.

# 509
  • Варна
chokolina да не сменяш "вярата"  Wink?

Ахъм. Embarassed

За цената и класа, който мога да си позволя към момента, смятам че Никон могат да ми предоставят повече.  Simple Smile Много го мислих, най-вече, защото ужасно ще ми липсват част от обективите, но трябва да я направя тази стъпка... Така или иначе, два вече ги продадох, тялото и останалите ще задържа до получаването на новия.

Ориентирала съм се, и аз, като Клото, към Nikon D750. Чакам Черния петък, да видим там дали няма да изкочи някое по-добро предложение. Mr. Green Ео, хич и не разчитам на Фотосинтезис и Фотопавилион. Rolling Eyes

В началото ще трябва да се огранича само с един обектив, насочила съм се към Тамрон 24-70. После ми се иска и някакво дълго варио да взема, по-възможност макро, както и, евентуално, 85-ца или 105-ца. Повече от 3 няма да купувам, обещавам.

Общи условия

Активация на акаунт