Фотография - 79 тема

• 44 487
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Подкрепям за твърдите обективи за портретна фотография.
Бих препоръчала 35мм за кроп тяло - приравняма се към 50мм и е идеален. Мисля, че бях писала и преди-с кропката снимах портрети точно с 35мм.
40мм, който Deetron предлата не съм тествала, но предвид това, че е макро и не е толкова светлосилен, по-скоро не за портрети.

# 61
35мм не бих го вписала портетен, защото изисква повечко опит и умения. Малко или много, криви все пак лицата, ако не знаеш как да го ползваш и не си усвоил разстоянията. Аз на Руми съм ѝ казвала и друг път, че мн ѝ се кефя на уменията да прави портрети с този обектив  Heart Eyes. Иначе, съм абсолютен фен на твърдите обективи, само такива имам.

Графичният таблет е голямо удобство, не само за обработка на снимки. Моят е писалка, но не е от скъпите модели. Ако е важно, ще проверя точни букви и цифри на модела. Конкретно какви са предимствата не мога да кажа, защото всеки има своите навици. Аз например, ползвам много клавишни комбинации и недоумявам как хората могат да кликат за тези същите неща по няколко пъти с мишката. Те пък, недоумяват как може аз да чаткам по клавишите  Mr. Green.

# 62
Благодаря за коментарите по отношение на обективите.
Ще се насоча конкретно към портретен изглежда. Simple Smile

# 63
  • София
Не съм пускала скоро нищо, а е сезонът на божурите, които обожавам  Heart Eyes

... by rumburak, on Flickr

# 64
  • Mostly in my mind
и аз като теб. страшно много много обожавам божури. а не мога да си намеря от никъде  Sad

# 65
teramisu, не съм много на ти с таблетети, но мъжът ми работи в тази сфера долу-горе и тук всичките му колеги дизайнери работят с Ваком. Не знам дали е най-доброто Peace Аз го използвам и за рисуване, и за обработка. Ако те интересува в ютуб има доста клипчета, може да погледнеш. Ето например едно от моя любим фотошопър https://www.youtube.com/watch?v=QTBjcuyhmq0.

Благодаря  newsm10

# 66
  • София
По пазарите продават божури. Ако не ми беше донесла колежка, щях да взема от там. Но май вече им мина цъфтежа.

# 67
  • Mostly in my mind
Да, миналата година така си купих от разни бабички, но тази година не успях да видя никъде. Нищо, другата година  Simple Smile

DSC_2792 by Ina K., on Flickr

# 68
Момичета, можете ли да ми препоръчате actions за обработка на снимки във фотошоп?

# 69
Барелина, зависи какво търсиш като ефекти, обработка и т.н.
Има доста безплатни, просто пиши в гугъл и ще ти излязат. Разгледай и си избери.
Аз ползвам на Флорабела.

# 70
Трябват ми за подобряване на цветовете, контраст, баланс на бялото и подобни на снимки от пътувания. Търсих в гугъл, преди да пиша тук.  Grinning Има стотици, затова реших да питам за препоръки Simple Smile
Ще разгледам Флорабела. Мерси, че писа.

# 71
  • София
Барелина, тези неща ще направиш по-лесно с Камера Роу и Фотошоп.

# 72
  • София
Цветята на черен фон, много ми харесват - страхотни кадри! Браво на авторите в темата  newsm10

# 73
Руми, сега гледах клипчета за камера роу, но не разбрах ръчно една по една ли трябва да редактирам? Идеята ми беше да ползвам Batch и Actions, защото в папка са ми средно по 1500 снимки  Rolling Eyes

# 74
Ами, няма да е зле да започваш да обработваш, че като нищо след месец ще се окажеш зарита в сурови кадри.
Нещо старо вече от мен: IMG_1119 by Galika_, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт