Фотография - 79 тема

• 44 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Шоко, ти де дириш за ново тяло Mr. Green?
Въх, Мимс, щом чак вярата смени, явно си много убедителна. Ще стоя по-настрани от теб, пък. Hug

# 601
Този обектив аз го взех втора ръка от базара на фото форум (за стотен път сигурно го споменавам тая седмица  Joy) за 250 лв.

Миналата седмица си продадох 50-ката + китовия за 150 лв. Grinning Че той нов е 250 лв. newsm78

Нее, нов е 380 Simple Smile http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211103120001.html

# 602
  • Варна
Този обектив аз го взех втора ръка от базара на фото форум (за стотен път сигурно го споменавам тая седмица  Joy) за 250 лв.

Миналата седмица си продадох 50-ката + китовия за 150 лв. Grinning Че той нов е 250 лв. newsm78

Нее, нов е 380 Simple Smile http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211103120001.html

Аз за канонския говорех.  Embarassed  Peace

Шоко, ти де дириш за ново тяло Mr. Green?
Въх, Мимс, щом чак вярата смени, явно си много убедителна. Ще стоя по-настрани от теб, пък. Hug

Английско, немско, френско... даже съм резервирала няколко неща на празна карта, ще изчакам да мине и утре (баш Черния петък), преди да ги платя.

# 603
По-изгодно ли излизат? Ама много по-изгодно?
Аз сравнявах 6д и нямаше фрапантна разлика с цената му в бг.

# 604
  • Варна
Според мен излизат по-изгодно. Peace Ще ти пиша ЛС с подробности, ако искаш. Peace

# 605
И аз го обмислям това от извествно време (смяната на вярата, де). С който и да говоря казва "Давай!"на мен пък колко ми трябва....
Шушулче, честит нов приятел!

# 606
Кайлис, не мога да се сетя ти с какво снимаш и към какво си се ориентирала? Аз съм като някаква клюкарка, извинете за което. Blush
Аз пък преоткрих удоволствието от снимането, беше ми се изпарило желанието по едно време.

# 607
Моят 1.8 също го продадох за 250 лв в базара на фото форум. Купиха го моментално, после още сто човека ми писаха за него. Явно си е търсен и да, за парите си е наистина добър.

Гледам и аз Амазоните, но така и не се реших да купя моя извън България. Бях споменала, че от август се оглеждам, та една събота ставаме и ще ходим в София за камера. Вече сме се приготвили - себе си, децата, кучето -  и аха да тръгваме, когато нещо ме загложди първо да се обадя. И добре, че го сторих, защото се оказа, че очакват доставка и тялото не е налично (а онлайн беше). Тогава все още исках да взема D610, било е писано да не го купя.
С 85мм. 1.8G имах същия проблем миналата година. Тъъъкмо се наканих да го поръчам, течеше една промоция, в която обективът беше намален със сто лева и хоп - изчерпан. И така през целия месец на промоцията, адски дразнещо.
Между другото и в момента на Nikon D750 пише "очаквайте скоро"  Mr. Green Както си и знаех, че ще направят, добре, че този път реагирах навреме.

# 608
И двата обектива са си хубави:) .. е аз лично предпочитам по-светлосилния но е разбираемо..
ето го как работи с NIkon D800 Навън и вътре ..
показвам умишлено необработвани кадри...

# 609
Кайлис, не мога да се сетя ти с какво снимаш и към какво си се ориентирала? Аз съм като някаква клюкарка, извинете за което. Blush
Аз пък преоткрих удоволствието от снимането, беше ми се изпарило желанието по едно време.
С Канон 60Д и много искам  ъпгрейд. Обаче скоро не виждам как ще събера парите за Марк 3, затова обмислям Никон Д750. Обмислям още, няма да е преди лятото/есента на 2016-та.

# 610
  • Mostly in my mind
мама Съншайн, първите два абсолютно нищо ли не са минали? дори  и камера роу ли?
Клото, дойде ли? не си казала. или аз съм пропуснала...
Шушулче, май всеки си има такива периоди на "не ми се снима". Simple Smile
Шени, здрасти.  Heart Eyes

# 611
Здравейте, моля дайте ми съвет кой от двата да избера CANON EOS700D+EFS1855ISSTM или NIKON D3300 BLACK KIT 18-55VRII . Ако е възможно се обосновете е предимства и недостатъци. Благодаря предварително

# 612
Лолита за да конвертирам в jpg е ясно че са отворени през програма, става въпрос че не съм ги обработвала.
В общи линии при мен обработката се свежда единствено до лека корекция в контраст и изостряне по принцип - когато искам естествения вид на снимката. Не обичам прекалено ретуширани кадри, а хора по принцип не снимам ... аз си специализирам архитектура.  bouquet

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 16:27 от mamaSunshine

# 613
  • Mostly in my mind
Лолита за да конвертирам в jpg е ясно че са отворени през програма, става въпрос че не съм ги обработвала.
ясно за какво става въпрос, мама съншайн. Simple Smile

# 614
  • София
Момичета извинявайте, предполагам често ви разбутват темата с въпроси като моите, но хормоните така са ми размекнали мозъка, че каквото и да чета няма асимилиране.

Чакаме бебе, а пък останахме без фотоапарат.

Ползвала съм Сони алфа (нещо така и не ме грабна), Никон Д60 и Никон Д3100.

Първия Никон на приятелка, втория мой.

Сега искам апарат, но не ми се дават безумни пари с разходите около бебето, отделно ММ държи да вземем или два обектива - китов + 55-200/300, или един 18-200/300 примерно.

Идеята е, че ще си снимаме нас, детето, разходки на вън. Като цяло не умея да работя с фото шоп и други обработващи програми, т.е. разчитам на каквото ми се получи само с апарата.

"Сапунерките", не ме кефят като цяло и не са ми вариант, държа на фото-рефлексорен, макар и да не му ползвам пълния потенциал.

Не ми се иска да е и много сложен като меню, нито много тежък - Д3100 ми се видя доста тежък, примерно спрямо Д60, а и от Д60 имам спомени, че макар и стар модел, беше лесен за употреба и с него имах усещането, че рисуваше, както и изкарваше страхотни цветове.

Сега се чудя какво да взема - ново, втора употреба и какво. Никон, друга марка. Дали тялото да е ново, пък да търся втора ръка обектив и като цяло ми е каша в главата. Ще ми се бюджета да не е над 1000 лева. Вие какво бихте ми препоръчали.

Общи условия

Активация на акаунт