Фотография - 79 тема

• 44 527
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
 Много Благодаря за ценните съвети и сайт, с интересни статии надъхах се, изчетох каквото успях снощи. Мисля да закупя препоръчания ми "евтин"50мм 1.8..другият по-скъп 1.4 ще попитам каква е разликата (ако успея да го разбера момчето), но може би за мен все още няма смисъл. Дали ще има черен петък в някой магазин ...емаг ще има, а фотопавилион или друг за такава техника..? Вие откъде купувате онлайн и откъде на място?

# 586
Много Благодаря за ценните съвети и сайт, с интересни статии надъхах се, изчетох каквото успях снощи. Мисля да закупя препоръчания ми "евтин"50мм 1.8..другият по-скъп 1.4 ще попитам каква е разликата (ако успея да го разбера момчето), но може би за мен все още няма смисъл. Дали ще има черен петък в някой магазин ...емаг ще има, а фотопавилион или друг за такава техника..? Вие откъде купувате онлайн и откъде на място?
Фотопавильон и Фотосинтезис по принцип не правят черен петък.
Този обектив аз го взех втора ръка от базара на фото форум (за стотен път сигурно го споменавам тая седмица  Joy) за 250 лв.
Иначе аз пазарувам предимно от Синтезиса, защото ми е по-удобен като място, когато ходя на място. Понякога ползвам намаления от фотопавильона на един приятел, той има някаква карта с точки. То звучи като че ли през месец пазарувам, ама за съжаление хич не е така.  Laughing

# 587
  • Пловдив
 Ха ха и аз за фотопавилион имам приятелка с карта...разгледах и в олкс, но не видях, а и толкова разбирам, че по-добре да си купя нов!

# 588
  • Mostly in my mind
Разликата е в блендата, на единия 1,8 на другия - 1,4. И цената, разбира се. Аз мисля, че 1.8 по нищо не отстъпва на 1.4, въпреки по-ниската си цена.

# 589
Разликата не е само в цената и блендата. 50mm f/1.4G е значително по-добър от 50mm f/1.8g във всяко едно отношение. Конструкцията му е по-здрава, по-остър е, по-светъл, прави по-добро боке. По-стабилен е. Има защо да е един от най-предпочитаните обективи.
Две години ползвах първия, но откакто го смених с 50mm f/1.4G виждам разликите.
За начинаещи може и да няма кой знае какво значение, но ако парите не са голям фактор, аз бих взела по-доброто. Точно този обектив е една много добра инвестиция.

# 590
  • София
Мъжът ми има никонския 24-70 и снима сватби, почти основно с него. Взе го 2800лв., но обективът е много добър. Изключително остър, много надежден, много солидна изработка, водоустойчив (проверен няколко пъти ☺). Има функционален сенник на всички метри, страхотно цветопредаване и контраст. Единствен минус цената. Ако цената е основен фактор, Тамрона е много добър избор, но ако можете да си позволите Никонския не се колебайте  Party

# 591
  • Пловдив
Разликата не е само в цената и блендата. 50mm f/1.4G е значително по-добър от 50mm f/1.8g във всяко едно отношение. Конструкцията му е по-здрава, по-остър е, по-светъл, прави по-добро боке. По-стабилен е. Има защо да е един от най-предпочитаните обективи.
Две години ползвах първия, но откакто го смених с 50mm f/1.4G виждам разликите.
За начинаещи може и да няма кой знае какво значение, но ако парите не са голям фактор, аз бих взела по-доброто. Точно този обектив е една много добра инвестиция.

благодаря за обяснението.
Като казваш по-добро боке - 1.8 да не прави тъмно боке? Или все пак може да прави от онова плавно сливащо се, което е уж най-предпочитано?
Намерих и една илюстрация, първото боке (най в ляво) може ли да се постигне с 1.8 и въпрос на какви усилия ще е за аматьор?
http://prikachi.com/images.php?images/916/8483916y.jpg

# 592
Бокето на 50mm f/1.8 съвсем не е тъмно, каквото и да значи това. Вероятно ще останеш доволна и ще оправдае очакванията ти. Просто другият е по-добър.

# 593
  • Варна
Бихте ли сложили 24-70 на кропка или като ще се купува скъп обектив, тялото трябва да е по-добро?         ( евентуално питам, не че нещо Simple Smile))

# 594
  • София
Бихте ли сложили 24-70 на кропка или като ще се купува скъп обектив, тялото трябва да е по-добро?         ( евентуално питам, не че нещо Simple Smile))

Ще дойде дългичък на кропка и няма да е много полезен в широкия край.

# 595
  • Mostly in my mind
Бокето на 50mm f/1.8 съвсем не е тъмно, каквото и да значи това..
ако приемаме буквално думите, в интерес на истината при една и съща бленда, 1.8 е по-тъмно.  Laughing но това ли има предвид, не знам.  Simple Smile Факт е, че бокето на 50/1.4 го вади по-хубаво, по-меко стои. Simple Smile http://neilvn.com/tangents/lens-review-nikon-50mm-f1-4g-vs-nikon-50mm-f1-8g/ Но е и факт, че за парите си  50/1.8 е просто чудесен. Мое мнение Peace

ето едно коледно от миналата година

DSC_1197 by Ina K., on Flickr

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 14:14 от Лолита

# 596
  • Варна
Мерси, koikoii. Уф, не, прекалено скъпо за любител ми е в такъв случай.

# 597
Аз снимах с 24-70/2.8 на кропка. Удобен ми беше, нямах друго по-широко. За съжаление е болен и сега не мога да го ползвам на новата придобивка.
Вери не снима ли и тя с Тамрон 24-70/2.8?
Някой има ли наблюдение за канонската версия?

# 598
  • Варна
Този обектив аз го взех втора ръка от базара на фото форум (за стотен път сигурно го споменавам тая седмица  Joy) за 250 лв.

Миналата седмица си продадох 50-ката + китовия за 150 лв. Grinning Че той нов е 250 лв. newsm78

Някой има ли Tamron AF 70-300mm 4-5,6 Di LD Macro 1:2 с "Built-In Motor" за Nikon? Докопах един много евтино и му се чудя дали да го плащам, така и така искам нещо дълго и макро, за външни снимки, така че чак толкова не държа на светлосилността.

# 599
  • Варна

Вери не снима ли и тя с Тамрон 24-70/2.8?

Снима. И тя е от зарибените от мен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт