Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 362
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
И мен ме вълнува тази тема. И при мен горе-долу са такива нещата.

# 151
Бях на първата ЖК- малко закъсняло ама по-добре сега отколкото никога.
Дофтора подхвана да ми обяснява как ми е предна плацентата и как е ниско долу и как трудно ще се извади бебето и колко кървава ще е операцията ми.. Та секциото според него е напълно неизбежно, имайки предвид, че бебка е седалищна ама то може да се обърне 100 пъти до 9ти месец според мен ooooh!
Отгоре на тва гледа ми шийката и се шокира от раничката и за разкритие ме погледна.
Предписа ми Магне Б6 а относно хемоглобина ми 111 като видя ЖСК и каза- абсолютно никакво желязо не ти трябва, само витамини. Щели да ми помогнат тези Магне Б6. Та това. Аз обаче взимам и шуслерова сол нр 7 отскоро та се чудя дали има смисъл. На кой от вас беше предписано, не помня?

# 152
kremika, за първи път ли посещаваш този лекар?

# 153
Теичка- за първи път да, отидох най-вече заради изследванията по ЗК ..ОТ фемина ми беше казал доц ДИмитров, че имам предна плацента, но не и ниско долу..утре пак ще ходя при него така и така..да видим..

# 154
  • София
Интересен подход има този лекар...  Mr. Green

Какво седалищно предлежание като то още се върти като обезумяло?!?  #Crazy И щом Димитров не е казал, че плацентата е ниско, значи не се тревожи. А и има още време да се вдигне. А раничката как я видя този?
Хемоглобинът наистина е ок за бременна. Ноо за момента. АКо пада, не е добре.
Тези Шуслерови соли са ми голяма загадка. Никой досега не е могъл да ми обясни точно какво са и на какъв принцип действат. Някой би ли могъл? Не бих пила нещо с неясен произход, особено по време на бременност.

# 155
Според мен е редно пациента да бъде уведомен за всичко, което се случва с него, но този чак да изразява възклицание заради шийката, да коментира какво ще бъде при евентуално секцио, просто ми идва малко излишно. Плюс това с нарастване на матката плацентата се вдига. Моя съвет е да си ходиш ако имаш възможност при твоя си лекар, а този да го ползваш само да ти пуска изследвания. Егати некомпетентното отношение.

# 156
Бебето ще ти се завърта още многооо пъти, на една дружка и беше до последно седалищно и се обърна онзи ден Simple Smile

# 157
Доста внимателен беше доктора, после като му казах какво Карагьозов ми е казал за"раничката" поомекна и почна да мънка нещо , гледа ме на колпоскоп без да ме пита  даже докато ми взимаше цитото и МБ! И на мен ми се стори пълен аматъор ама нали е по здравна каса и в що годе приличен мед. център, та се записах, то ако разчитам на него- аман ми е работата newsm78

# 158
GeriOhara, няма ли да ходиш на ФМ, или отиди при някой друг специалист с по-добър апарат.
Относно килограмите, не знам защо не качвам, въпреки че си хапвам. Още съм 49-50 кг. Не, че се оплаквам, но мислех, че влизайки в 4-ти месец все ще съм качила някое килце, при все че и не повръщам, а се храня нормално, дори доста тестено хапвам, което преди избягвах. Може би ще започна да се позакръглям идния месец, само се моля да не стана някой кит до края  Mr. Green
      Оо,аз ходих на 11.05.Тогава мн.не ми стана ясно,правих само ултрашал,без кръвни.днес обаче,АГто каза,че били ОК .NT e 1.58mm.Термина ми се измести  за 23.11.,но на първа страница не ме сменяйте.Та тогава не се видя пол,днес пък съвсем ме отчаяха.Като съм отишла в 20гс. на др.ФМ,тогава евентуално.😏

# 159
Цитат
(2) Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.
- http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134673409

Цитат
Общината, където се регистрира раждането на детето, е общината по постоянния адрес на майката; ако тя не е българска гражданка - в общината по постоянния адрес на бащата.
- http://www.mfa.bg/pages/53/index.html

# 160
И мен ме изплашиха на последния преглед, че плацентата ми е ниско, в 15 г. с. съм. А на ранната фетална при друг доктор преди 2 седмици ми казаха, че е високо дясна Thinking Сега се притеснявам как така е паднала и какви рискове крие това newsm78

# 161
Здравейте мами Simple Smile Тъкмо се връщам от преглед много съм щастлива всичко с бебо е наред.  Видя се и пол - момче направо сияя. Веднага след като излезнах не се стърпях и купих първите сини гащи. Grinning Умирам от кеф  Party

# 162
Аз ще взема да питам сега на 11-ти лекарката за някакви витамини. Едва ли ще успея да си набавя всичко необходимо от храната, колкото и разнообразна да е тя. Лошото е, че на мен не всичко ми се яде.
Скрит текст:
Днес за работа съм си направила сандвичи с пълнозърнест хляб, масло и домат. А за закуска сварени овесени ядки с пресни ягоди и банани. Но за съжаление няма да ми стигне за 14 часа и най-вероятно ще се почерпя с една Морена  Mr. Green Mr. Green
Искам да попитам момичетата, които са ходят, или са ходили в Надежда за мнение относно д-р Георгиев. Вчера си записах час за утре за ехограф, да видим бебето. Там уредите им са страхотни, направо съжалявам, че не се записах там на ЖК, дори и платена.
Аз се следя в Надежда. ФМ ми беше  при Георгиев. Мисля,че ме претупа мн набързо и не е от най-приказливите. Иначе във втори месец пак ходих на преглед при него,заради кървене и останах мн доволна,но за ФМ не го препоръчвам.

# 163
 chef Ахх тези кулинарни предавания са си направо опасни, последния път, в който ги гледах уж и аз тъкмо бях приключила с една лека вечеря и се озовах в кухнята отново търсейки нещо по - солидно  Laughing От тогава ги избягвам честно казано.

Хаха, аз докато вечерям гледам  24 китчен, понеже мъжа ми е в командировка и си търся компания за вечерята, но при мен няма този ефект. Иначе имам голям проблем със  "забранените" храни, голяма част от които за ми любими. Споделих на един приятел и той ми каза : стига си чела глупости и яж каквото ти се яде,  Laughing но аз не смея.

za vecherite i az gi prekarvam pred televizora che puk moqt e samo noshtni  Cry az chestno kazano si pohapvam kakvoto mi se e priqla no ne prekalqvam vsichko v normalni kolichestva, glavno s kolichestvoto se suobrazqvam. Predi da zabremeneq se hraneh bukvalno kato mishle, sled tova obache edin apetit me goni i vse edno imam nqkolko stomaha Grinning

# 164
УУУППСС момичета извинявам се отново по навик писах на латиница.... Sad

Общи условия

Активация на акаунт