Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 359
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
 chef Ахх тези кулинарни предавания са си направо опасни, последния път, в който ги гледах уж и аз тъкмо бях приключила с една лека вечеря и се озовах в кухнята отново търсейки нещо по - солидно  Laughing От тогава ги избягвам честно казано.

Хаха, аз докато вечерям гледам  24 китчен, понеже мъжа ми е в командировка и си търся компания за вечерята, но при мен няма този ефект. Иначе имам голям проблем със  "забранените" храни, голяма част от които за ми любими. Споделих на един приятел и той ми каза : стига си чела глупости и яж каквото ти се яде,  Laughing но аз не смея.

# 136
forestgreengirl ,Аз не разбрах къде е точно, но имай предвид, че от двете страни са бартолиновите жлези, може да се е възпалила едната. Питай доктора на следващия преглед.

# 137
Теичка, аз също си похапвам разни вредни нещица, не се вживявам толкова, но когато мога да избегна нещо не толкова полезно и т.н. го правя. В същото време тези храни, които са полезни ги обожавам в нас ядем всякакви зелении, киноа,булгур, ленено семе, плодове всякакви, както и зеленчуци .... няма плод и зеленчук, който да не ядем и то четиримата Simple Smile

# 138
Леле, Теичка, искрено ме разсмя с Помбера  hahaha Аз съм така с пуканките и снаксовете с лешници. ММ редовно ми прави физиономии като ги купувам, ама в крайна сметка пък не трябва и толкова да се вживяваме Flutter Не ги консумираме нон-стоп все пак.

# 139
Ами да... Мен само ме е яд, че сега в жегите не мога да си пийвам бяло винце с лед, лимони и швепс, но здраве да е, другото лято, докато скорпиончето си смука от шишето.
Уф трябва да включа ядки всеки ден, че само веднъж в седмицата като се сетя купувам. Рибата също е за заден план (не, че преди съм яла като разпрана, де).
А, ♥Nimfea , Помбера ми е най-вкусен от всички боклучета, но сега като спомена пуканките...  smile3508

# 140
  • Варна
Аз пък си позволявам на ям чипс, но купувам само на лейс, с намелено съдържание на мазнини и сол, и без консерванти Simple Smile Иначе за сладки неща изобщо не се ограничавам.
 Но за

Скрит текст:
синьо сирене, прошуто, рохки яйца и  суши,

направо си умирам, но не вкусвам.

# 141
Оп и аз да се запиша в новата тема, отдавна не съм писала само си ви чета. Че като сте подхванали темата с храната, при мен единственото, различно в начина ми хранене от както съм бременна е че през живота си до сега не съм яла толкова сирене, и кисело мляко, явно си ми е липсвал калция. А иначе за вредни храни и аз си хапвам какво да се прави.
Днес съм на ж.к да видим как е бебока и да видя дали ще ми кажат нещо за пола че вече нямам търпение

# 142
Сега прочетох, че Помбер е български продукт, затова не съм го мяркала Simple Smile Аз точно днес за обед ще правя риба на фурна, че от доста време не сме яли, а е полезна. Преди я обожавах и често приготвях, но по време на бременността някак не ми се нрави, но заради бебчо днес ще се яде.

# 143
Мастър Шеф не ме кара да ми се прияжда нищо. Готвят само с месо и риба, скучна работа.  Laughing А вчера се изнесох за зайците, нямаше да го преживея.

А Помбер не е български продукт
https://www.google.bg/search?q=pom+bar&espv=2&biw=1517&a … AUoAQ&dpr=0.9

# 144
Estlar,спокойно това бяха декоративни зайци - шегичка, нищо не ги правеха Simple Smile

# 145
Не е хубаво човек да се вглежда толкова. Когато не се прекалява с храните и напитките, които не са абсолютно противопоказни, мисля, че няма проблем.
Напълно съм съгласна с твоето мнение! Стига да не е сурово месо, рохки яйца и т.н. неща категорично непрепоръчителни, всичко в умерени количества е ок. Прекаленият светец и Богу не е драг са казали хората, та аз си мисля, че и за храната важи същото. Изследвания, които да доказват обратното все ще се намерят, като това се отнася не само за храната. Бих дала много примери за вредни неща, които използваме във всекидневието си и се отразяват зле по принцип, но не се замисляме...
Че тук миди дори ядат като бременни, което на мен ми е напълно непонятно, ама на, здрави деца раждат...
За кафето не мисля че е чак такъв проблем, по едно кафе на ден казват, че не пречи. Аз съм заклет кафеджия по принцип, но сега само миризмата ми е приятна, вкусът на сутрешното кафе с мляко не ми допада, но днес пих фрапе и много ми хареса, а по принцип не съм фен на сладките кофеинови напитки (кафето си пия без захар). Повреме на първата бременност кафе си пиех през цялото време, не мисля че е навредило...
Снаха ми, примерно, пропи кафе като бременна, не е имала проблеми...
Но всеки сам си преценява какво, как и колко...

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 15:05 от InataCh

# 146
Момичета,да се отчета😊-всичко е наред с бебчо.Само дето АГто ме отчая,че с нейния апарат и в 20седм. дори,нямала да може да види пол.Толкова се надявах.           А за кафето малко се стреснах сега .Аз пия по 1 безкофеиново всяка сутрин.Ох и до днес съм качила 4кг.,като 2,5кг. са в последния месец.😜

# 147
GeriOhara, няма ли да ходиш на ФМ, или отиди при някой друг специалист с по-добър апарат.
Относно килограмите, не знам защо не качвам, въпреки че си хапвам. Още съм 49-50 кг. Не, че се оплаквам, но мислех, че влизайки в 4-ти месец все ще съм качила някое килце, при все че и не повръщам, а се храня нормално, дори доста тестено хапвам, което преди избягвах. Може би ще започна да се позакръглям идния месец, само се моля да не стана някой кит до края  Mr. Green

# 148
GeriOhara, не се стряскай Simple Smile Всяка бременна си има нейните забранени вкусотии, които си позволява. Според мен вредно е кафе, според друг са пуканките, според трети са морските дарове и пр. Важното е, всичко да е в границите на нормалното. Когато ми се прияде дадено нещо, предпочитам да си го хапна, отколкото да го мисля денонощно.

Аз също не качвам, а свалям килограми. Всяка сряда се тегля сутрин след събуждане и не съм качила. Докторът ми каза, че до 11 кг е нормално да кача, но пък и повечето килограми се качвали през последните месеци.

Скрит текст:
За съжаление в Гърция го няма Помбера Crossing Arms

# 149
Момичета искам да попитам, ако някоя от вас е запозната. С моя приятел, решихме, че не искаме брак за сега, само се сгодихме. Та става въпрос за адреса на детето, тъй като по лична карта съм с адреса, където живеят родителите ми, имам изкарано удостоверение за настоящ адрес, сега където живея (в друг град от този на родителите ми), а адреса на приятелят ми е където живее баща му. Ще раждам в града на родителите си, та в крайна сметка какъв ще бъде адреса на детето, дали може да бъде вписан по настоящият ми, където живея? И ако не може и се впише на родителите ми, дали ще има проблем за записване при педиатър и детска градина в града в който живея?

Общи условия

Активация на акаунт