Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 368
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Днес извънредно ходихме да видим бебче и за огромно мое щастие и облекчение всичко е наред!  Hug
Много съм щастлива, ама много  Heart Eyes
Специално попитах за това дали в 14г.с., в която съм е възможно да усетя бебето и категорично док ми каза ДА, като пърхане, като къркорене отвътре....ОБАЧЕ категорично ми забрани да седя с ръцете под пъпа и да го натискам (както аз си правех постоянно  Embarassed ) само се дразни матката с тези натискания ми обясни също.
Извод: пипни веднъж да го усетиш и доста по-късно чакай ритниците.
Иначе четох някой за биричка пита, аз да си призная си пийвам по глътка две и ми минава мерака  Whistling
Много бременни си пият бира, те цигари пушат, та бирата ли ще е проблем.
Ама за вино няма да се престраша.

# 166
Добро утро, момичета!

Вчера изкарах много кофти ден!  Sick

Сутринта към пет бях гладна и изядох три нектарини и като почнах да оригам...цял час, докато накрая не пъвърнах та спря.  #Crazy Беше доста кофти, такова чудо не бях преживявала. После разбрах, че са приспали котарака ни, който живееше при нашите, защото нямало вече накъде. Аз знаех, че е зле, но все се надявах, че ще се оправи...Коремът ми беше крив цял ден! Почти не ядох. А и си поревах. Ама реших, че бебка трябва да се пази най-вече и затова си наложих да не мисля за котето и излязох по задачи, вместо да ги зарежа, както ми се искаше. Първо ходих на църква да запаля свещичка на мъника. После се разходих макар че времето не беше супер. След това ходих да взема на мъжа ми подаръка, който бях поръчала, че скоро имаме годишнина от сватбата. Много съм доволна от резултата. Но няма да разказвам какво е, че ме знае как се водя тук като ник, макар и да се съмнявам, че чете, ама все пак. Само ще кажа, че е нещо хартиено, както тряябва. Четох, че втората годишнина се води хартиена и така. Първата беше памучна и му бях подарила най-голямата плажна хавлия, която намерих (защото ми е високо момчето) - жълта със слънце. Хареса си я, защото много харесва жълто.

Накрая ходих на ден на отворените врати в Тина Киркова. Обиколката беше добра, показаха ни всичко и обясняваше жената всичко, което я питахме. Оказа се, че представите ми за родилно отделение не отговарят на истината, ама като не съм влизала досега. Условията са поносими според мен. Нито е лукс, нито е мизерия. А вип-стаите не знам какво им е вип, освен че са самостоятелни. Показаха ни как изглежда и апартаментът - направо можеш да си жвееш с още някой там няколко дни, все едно си на хотел, не луксозен де, ама все пак. Видяхме два новородени бебока! Бяха супер сладки! И като видяхме първия по коридора и всичките бременни вкупом реагирахме "Ооооооо". Беше много готин момент.  Simple Smile То разбира се не разбра колко му се израдвахме всички. Накрая имаше лекция и въпроси след това.
А като си тръгнахме и си приказвахме донякъде с две майки, преди да н се разминат посоките. Та стана дума за цените и се изненадах, защото едната каза, че платеното раждане било 800лв. за осигурени с избор на лекар, ама не беше напълно сигурна де. Пък аз на сайта четох, че нормалното е 1200, а секциото 1400. И си живея с мисълта, че е толкова. А дали е за осигурени или не нито пише, нито знам. Вие знаете ли повече по въпроса?

Следва храна.

Скрит текст:
Вчера си взех супи - зеленчукова кремсупа и супа топчета. Беба ги яде и аз съм доволна, че вече луднах с тая храна. На супата топчета не й изядох топчетата.  Simple Smile А другата беше още по-хубава - пасирани патладжани, тиквички, картофи и още нещо беше. Полезн! Обичам такива неща, но ако ги взема несмлени сега ще стане зле, че беба не е съгласна. Днес си взех три такива супи.  Simple Smile

Днес станах с виене на свят и главоболие. \кръвното беше 107 на 55. Бая ниско тоя път. Вдигна се донякъде с айран солен и доста вода и швепс.

Хубав ден, момичета!

# 167
  • Варна
Момичета, я споделете коя как е раждала ако ви се споделя, и как мисли да ражда (или поне кое и се иска) и защо, какво е чула от приятелки. Моите изводи досега са, че нормалното боли, придружено е с разкъсване и шевчета, понякога преминава в секцио; секциото си има шевчета на сто процента, но има няколко срязани коремни стени; и с епидурална нормално звучи супер, обаче анестезиолози много често правят грешки, във Варна дори си имаме ужасен случай с епидурална, та и тя изглежда рискова. Аз за това се възхищавам на раждали жени, евала им. Ама това е много труден избор сякаш  Shocked

# 168
За нормалното раждане знам, че боли много. Но пък се възтановяваш по-бързо. Секциото ти спестява много, но после? Аз в началото си мислех, че си искам непременно секцио, ама сега съм разколебана. Макар че при мен заради очите може и да си се наложи секцио и поне няма да се чудя. Ама очния преглед се правел чак 6-7 месец, така знам. Още е рано да се каже, но си мисля и че ще родя голямо бебе (защото бащата е доста голям - 1,97м.), а пък аз съм доста малка - 1,56м. Това също би наложило секцио. Ама има време да се видят тия работи. Иначе и двата метода си имат за и против.

# 169
Здравейте бъдещи мами, аз също съм с термин Ноември, искам да се включа в темата Simple Smile от Плевен съм, на 23 години, термина ми е на 09.11.

# 170
pumpalina911, добре дошла!

# 171
Мацки, няма по-естествен процес от нормалното раждане! Болката зависи от прага на поносимост на всеки човек! Аз съм раждала нормално, доста дълго продължи и единственото болкоуспокояващо средство за мен беше газ, който вдишвах и така го и исках. До последно чаках да започнат болезнените контаркции, което така и не се случи. За съжаление след доста време, не искам да пиша подробности нарочно, се оказа, че главичката на бебто не е в точната позиция и се наложи епидурална и да помогнат с вакум.
Но всичко това се случи в Англия, където можех да се разхождам, лягам, ставам, ползвах вана и т.н.
Моя приятелка също роди там, тя пък много бързо и също без болки, така че не се настройвайте предварително. Ако има медицинска причина за секцио, това е друго нещо.
Моето мнение е това!
Има много, много информация, която може да се прочете относно позитивите на нормалното раждане, много са, но в крайна сметка всеки сам решава за себе си!

# 172
Блягодаря Hug

# 173
gereme, аз раждах естествено, без упойка и пак така мисля да раждам сега. При мен първото раждане почти нищо не беше, както го мислех и исках - исках да е без системи, без епизотомия, без връзване на монитор за леглото за следене на тоновете - да, ама не! Докторката, според мен напълно умишлено, уж при преглед за разкритие, ми спука околоплодния мехур, така че ми сложиха система с окситоцин, а накрая по нейна преценка ме и сряза отдолу, макар че аз не исках. Първите 2 часа не система не усещах нищо, макар че апарата отчиташе контракции. След това ***** (ласкави думи по адрес на докторката), реши пак да ме проверява за разкритие и се започна с мъките. След всяка следваща нейна проверка ме болеше все повече и повече и все по-зверски и зверски. Човек ще каже, че ме мъчи за нейно забавление. Това продължи още около час, час и нещо докато стигна до 10см разкритие. (силно я подозирам, че и тогава се намесваше механично с цел да увеличи на ръка разкритието). После още около половин-един час напъни на масата и скачане по корема и това беше. Като за първо раждане - добре. От закачане на система до появата на малкия човек нещата се случиха за около 4 часа.
Упойка категорично не искам, секцио по желание - също. Надявам се този път да съм си избрала по-правилно лекарката и да няма пак подобни своеволия и нещата да протекат нормално.

# 174
pumpalina911, добре дошла при нас! Лека бременност и пухкаф финал!!

Забравих да добавя нещо по отношение за и против естественото раждане и секциото. При естественото раждане бебето е подготвено за това, което го очаква, дори чисто хормонално. При планираното секцио, когато родилния процес дори още не е започнал, бебето бива изтръгнато от естествената му среда, без никакво предупреждение, без никаква подготовка.

# 175
Да се похваля, че току-що си видях резултатите от стерилната урина и пише - не дава развитие на паразити.  newsm44 Сега вече съм много по-спокойна.

# 176
Момичета, някой правил ли си е изследване за тромбофилия?

# 177
Добре дошла на новата мама!
Аз също съм ЗА нормалното раждане. Познавам такива, които много ги е боляло и такива дето за буквално 20 минути раждат без кой знае каква болка. И пак стигам до извода, че всичко е супер мега индивидуално.
Искам да родя и след изписването да съм на крака, физически стабилна и да се радвам на първите мигове с бебенцето и грижите за него - пълноценно и в кондиция.
Разбира се има случаи, в които щеш не щеш се налага секцио, с което ще се примиря. Но това си е сериозна коремна операция, ако има човек избор, не разбирам защо би си го причинил съвсем умишлено... мое мнение  Peace

# 178
При мен секциото се случи след като ми изтекоха водите ... така че вече бяха готови да излизат двата броя Simple Smile

# 179
  • София
Аз също исках да родя нормално. Но след секциото, което имах, никога не бих си помислила за нормално раждане. Така мога още 5 деца да родя. Нищо не ме е боляло изобщо. В никой момент.

Общи условия

Активация на акаунт